Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x14 - The Shroud

10x14 - The Shroud

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.2.2007 18:41:55
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nejni jistý jestli je zničili ;)
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 01.2.2007 22:08:27
noway Airman
Airman

Odpovědět s citací

no asi je neznicili kdyz se obratem vratili... leda ze by meli taky alfaside a poslali to od tamtaď.Jinak to byl sqvely dil... tak dobry jsem dlouho nevidel..navic tam byl JACK!!!EEEEOOOO keptn džek :lol:

Příspěvek 01.2.2007 22:42:56
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Razor (Anubis) píše:
b)Zahalený pláš

Tento název je trochu nesmyslný, protože plášť zahaluje a "zahalený plášť" je, že na tom plášti je ještě jeden plášť, který ho zahaluje nebo něco co ho zahaluje :?: :roll:
Ale jinak epizoda mě doslova strhla, i když jsem toho pochytil jen asi 3/4.
Adria byla sexy, Vala byla sexy, Sam byla taky sexy, RDA byl famózní, Shanks se projevil jako HEREC, Teal´c standard a epizoda celkově 5,8/5
Atlantis jsem ještě neviděl, tak to zatím nic

Příspěvek 02.2.2007 00:01:58
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Polde mě zničili Ori - ty povznesený a služebníci se naštvali a přiletěli z5, ale už o tom začínám pochybovat :D . Musim se na to kouknout znova s titulkama, ale řikám že takhle vyvalený oči jsem už dlouho u žádnýho SG-čka neměl
EDIT: Výjimečně budu hodnotit: 9/10 Bodík strhávám, mohli z toho udělat dvojdíl
Tricking is not just a sport, Its a way of LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=Rx2CzJ6sKDM

Příspěvek 02.2.2007 06:33:33
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

btw ta zbraň byla navržená na zničení všech povznesenejch bytostí, tudíš se ty povznesený nemohli naštvat a přiletět z5 ;)
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 02.2.2007 07:29:46
pplk. Sheppard Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to asi nemohli, ale furt tam zbejvaj prevorove a takova havet, ktera by se nastvat mohla kdyz jim znici jejich bohy :lol:
Wolsey: To znělo jako další výbuch.
O'neill: Ano, to znělo.
Wolsey: Co to má znamenat?
O'neill: Něco vybouchlo?

Příspěvek 02.2.2007 08:53:28
Urgo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bohy dělá bohy tím, že jsou nesmrtelný, takže to vypadá, že ty převorové mají vážně vymytý mozky, když stále za ně bojují. :wink:
I hate Togar

me me me me me me me me me me me me me

Příspěvek 02.2.2007 09:23:45
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co když ta zbraň nefungovala jak má :?: Sice je to nepravděpodobné, ale třeba udělali chybu, když ne tak doletěli veškerý přívrženci Ori zničit zem, jenže to by se museli pokusit už v příštím díle, ale zbývá jich ještě šest.
Že by se cestou zastavili na šest dílů někde do McDonaldu na véču?
Měli z toho udělat dvojdíl, ale třeba to navazovat bude, akorát tam nebylo "to be continued"

Příspěvek 02.2.2007 11:47:52
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No pokud nepřehodí pořadí epizod tak si myslím, že to navazovat nebude. Další díl je 10x15 Bounty a ten má být úplně o něčěm jiným.

Jinak by mě zajímalo za jak dlouhou dobu ty lodě poslali, protože takhle to vypadalo, že se Daniel za tři minuty odpřevoroval a lodě lodě na tý druhý straně byly už od 10x03 The Pagasus Project nachystaný až se Superbrána zavře.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 02.2.2007 14:20:27
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Teť byly taky 2 díly a nenavazovali na 11. díl ;)
Třeba to bude podobný....
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 02.2.2007 17:47:56
Sak Airman
Airman

Odpovědět s citací

paradni dil :D
Ted kdyz konecne Adriana nema nadrizene tak pekne bude ridit zbylou Orijskou armadu a pujde pekne vyhladit zemi :twisted:

Příspěvek 02.2.2007 18:11:13
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Super díl, epizodní přítomnost Jacka opět ukazuje, jak jeho ústup do pozadí uškodil kvalitě SG-1.
ad použítí zbraně: řek bych, že neučinkovala, že ji "zneškodnili" Antikové. Ale uvidíme v dalších dílech (doufám, mají ještě 6 šancí), nerad bych čekal na zodpovězení této otázky až v připravovaných filmech.
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 02.2.2007 18:12:23
Urgo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale doufám, že tak pěknou holčinu nezabijí..jenom by ji mohli převrátit na jinou víru :D
I hate Togar

me me me me me me me me me me me me me

Bug

Příspěvek 02.2.2007 18:39:34
OCman Airman
Airman

Odpovědět s citací

myslim ,ze jsem nasel chybicku v tomhle dile.Kdyz Jack mluvi s Danielem zhruba ve 14 minute,tak Daniel rika ,ze byl s Jackem,kdyz ho Baal mucil...a jak to muze vedet ,kdyz si z doby povzneseni pry nic nepamatuje?opravte me,jestli se mylim.. :D

Příspěvek 02.2.2007 18:43:46
Etin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro některé méně chápavé - ano, jsem si jistý, že tací se najdou - tím, že by se podařilo zničit Ori jako takové, by jejich uctívače nezastavilo. Takže to, že vytočili bránu a přilétly posily nemá nic společného s tím, zda se "bohy Ori" podařilo zničit. Navíc - kdybyste celý život žili ve víře v Ori, absolutní bohy, uvěřili byste fámě, že byli zničeni?
Mimoto, nikde není řečeno, že priorové mají nějaký přímý kontakt s Ori a tak vědět o jejich náhlém "zmizení" ;-) Prostě využili situace znovu fungující brány a poslali jednotky, které chtěli poslat už dávno...
Až do úplného zblbnutí... ;)

Příspěvek 02.2.2007 19:01:31
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

2 OCman: Pak ale taky Jack řikal že už o tom měli pár barbecue (nevim jak se to píše ;)) Takže to si věděl :-D
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 02.2.2007 19:03:39
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

OCman píše:
myslim ,ze jsem nasel chybicku v tomhle dile.Kdyz Jack mluvi s Danielem zhruba ve 14 minute,tak Daniel rika ,ze byl s Jackem,kdyz ho Baal mucil...a jak to muze vedet ,kdyz si z doby povzneseni pry nic nepamatuje?opravte me,jestli se mylim.. :D

Třeba si tohle pamatuje, nebo mu to připoměla Replicarter, když z něho tahala antické vědomosti, anebo je tu možnost, že mu to řekl Jack :?

Jinak dobrý díl 10/10, jeden z nejlepších.
Težko říct jestli ori zničili, ale je to fuk, protože jestli dobře počítám, tak teď mají v naší galaxii 8 lodí.

Příspěvek 02.2.2007 20:04:59
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Etin píše:
Pro některé méně chápavé - ano, jsem si jistý, že tací se najdou - tím, že by se podařilo zničit Ori jako takové, by jejich uctívače nezastavilo. Takže to, že vytočili bránu a přilétly posily nemá nic společného s tím, zda se "bohy Ori" podařilo zničit. Navíc - kdybyste celý život žili ve víře v Ori, absolutní bohy, uvěřili byste fámě, že byli zničeni?
Mimoto, nikde není řečeno, že priorové mají nějaký přímý kontakt s Ori a tak vědět o jejich náhlém "zmizení" ;-) Prostě využili situace znovu fungující brány a poslali jednotky, které chtěli poslat už dávno...

No převoři kontakt s Ori určitě nemají od toho je přece Gosa. A ten kdyby byli Ori opravdu zničení by mohl klidně říkat "No právě jsem mluvil s Ori a ti říkali...". Jinak mylím, že v tom díle to i říkali, že klidně Ori už můžou být zničení, ale Počátek ne.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 02.2.2007 21:19:12
Malaghost Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno je úžasný jak celá SG-1 po po 10x10 - 11, chytá novej a čerstvej dech. Ale podle mě je už pozdě, že tvůrci teď přijdou s dílama plnejma akce a super efektů. Tohle už tu mělo bejt dřiv, když byla ještě v zaměřovači sledovanost - teď uz je to passé.:roll: Nabušenýma dílama ke konci serie, kdy už nejde o nic akorát tak potěší fanoušky a po 2 filmech pošlou SG-1 do kytek. :(
Tendle díl byl naprosto bombovej a mě jako milovníka především SG-1 připomněl největší slávu, kdy ještě nebyla žádná Atlantis a všichni poslušně fandili SG-1...

Příspěvek 02.2.2007 21:41:17
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vynikajici dil, pokud to bude takhle pokracovat tak to bude skvele zakonceni serialu SG-1 a tak to ma byt :!:

Příspěvek 02.2.2007 21:59:10
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To Malaghost: Musím reagovat na to tvoje:"všichni pokorně fandili SG-1" Tak s tím musím nesouhlasit. Před Atlantis byla spousta fanoušků na baterky, stejně jako dnes.

A teď už to není na tebe, ale obecně - Spousta "fanoušků" jakmile je seriál delší než pět sérií pravidelně bědují :"Už to mělo skončit! To to chtějí natáčet do nekonečna?!" atd... Já prostě nevidím nic špatného, když kvalitní seriál běží třeba i deset let. Kdo řekl, že správný sci-fi seriál musí mít maximálně sedm sérií?

Třeba já mám nejraději sedmou a osmou sérii SG-1. Kdyby skončila šestou, jak si spousta tehdejších (vlastně i dnešních) fanoušků přála, tak bych nikdy neviděl tyhle dvě naprosto skvělé série. A rozhodně si nemyslím, že devátá a desátá řada nestojí za nic. Pořád jsou kvalitnější než spousta jiných sci-fi seriálů. Ano, první polovina desítky byla v mnoha ohledech, až na malé vyjímky, dost hrozná, ale nyní je z toho zase ta stará dobrá SG-1. A jsem rád, že tomu tak je. Když bude úspěšný zbytek desítky, tak budou úspěšné i filmy a to by znamenalo alespoň pokračování SG-1 v podobě filmů. A třeba se jednou dostane i do kin, co my víme. :wink: Spousta lidí si myslí, že od sedmé řady SG vaří z vody, ale jak na to přišli, to fakt nepochopím. Jenom proto, že dostali větší rozpočet a mohli si dovolit triky a výpravu do té doby nemožnou neznamená, že vaří z vody. :roll: Ono to věčné běhání po lesích v prvních sériích taky časem omrzí.

Omlovám se za mega OT, ale nevím kam jinam bych to napsal. :)

A abych taky řekl něco k věci, tak si taky myslím, že Daniel věděl o mučení Jacka Baalem od něj. To mi přijde jako jediné možné vysvětlení.

Příspěvek 02.2.2007 22:04:58
Neználek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo, tak tenhle díl se mi fakt líbil :D
To, že Daniel bude Prior, to jsem věděla, ale tím Jackem mě fakt potěšili-už když jsem ho viděla napsanýho v úvodních titulkách, tak jsem hned věděla, že tenhle díl se mi bude líbit... :shock:
Nejlepší byly ty dialogy mezi Jackem a Dannym-jako za starejch dobrejch časů... :lol: ...a vlastně ještě líp-byli tam všichni-Jack, Daniel, Sam, Cam, Vala, Teal'c...jen Jonas s Hammondem chyběli... :(
A Danny byl fakt dobře nalíčenej...
Jen jsem myslela, že mu to převorování nechaj na dýl...(ale to by zase nemohli použít to odpřevorování díky Merlinově pojistce, no nic, no...)
A jestli to zničilo Ori? Nevím, spíš myslím, že ne...co by pak bylo v dalších dílech a filmu, že jo...
Ale stejnak, super díl a díky SGTT za titulky... :D

Příspěvek 02.2.2007 22:07:09
Roadse Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Co by bylo v dalších dílech??třeba zničit těch 8 lodí(nebo kolik jich je) co jsou v naší galaxii.
Carterová :"Pane??"
O'neill: "To je moje zbraň, přísahám."

[img][http://sg1sga.xf.cz/sig.jpg]http://sg1sga.xf.cz/sig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 02.2.2007 22:11:52
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Souhlas. Mě se taky líběj poslední řady. Mě se vlastně líběj úplně všechny díly všech řad. Některý se mi líběj víc :) Škoda že končí, budu teď muset sledovat SGC od 1. řady a pořád dokola až do konce života :D

Myslím, že Ori klidně můžou být mrtví. Kdyby se nikde neobjevili žádní Antici, taky bysme neměli jistotu, že jsou pryč. A stejně tak priorové možná vůbec nejsou v kontaktu s Orii a poslouchají jen Adrii. A nikde se taky neříkalo, že by ona sama přijímala nějaké rozkazy "shůry". Každopádně na jejcih místě bych se spíš ptal, proč se mnou Ori nemluví, než že by mě napadlo, že jsou mrtví.

Příspěvek 02.2.2007 22:20:31
Neználek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Roadse: No, to je fakt...Tak teď jim to pěkně vychází-co díl, to zničení jedný lodě Ori a ve filmu zničí ty zbylý dvě... :D
Vono je mi to vlastně jedno, jestli je zničili nebo ne...si to tady tay pěkně vymyslíme a pak nás stejně scénáristi převezou... :lol:
Já se nechám překvapit... 8)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách