Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Boj Ori s Wraithy

Boj Ori s Wraithy

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Obstálo by 8 hivek proti 1 lodi ori?

Ano, určitě
37
13%
To by záleželo na momentu překvapení
35
12%
Ne, ori by vyhráli
130
44%
Těžko říct
49
17%
Asi jo
13
4%
Asi ne
31
11%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 24.1.2007 21:02:09
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

kronos píše:
Já nevím, štít ori je silný, vždyť vydržel náraz hataku a asi by vydržel náraz 1 hive ship, ale kdyby jich bylo více, pak už asi ne.

No jo, ale uvědom si jak je velkej hatak a jak Hive.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 24.1.2007 22:58:29
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no ja si myslim ze by tonebyl problem znicit hive ship jednou ranou tim delem protoze jestli ste videli dil atlantisu 1X19 tak tam jak meli ten satelit tak taky vystrelil paprsek a na jednu ranu znicil celou hive ship

mimo to to byl anticky satelit takze ori maji podobnou techniku
takze tech hive ship by muselo byt zatracene hodne aby znicili lod ktera na jeden vystrel znici hive ship 8) 8)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 25.1.2007 14:28:11
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ale v tom díle 1x19 byl tem výstřel nečekaný, ale kdyby to wraithi čekali, tak by se mohli pokusit vyhnout paprsku a nezasáhlo by je to do prostřed, a tak by možná vydrželi.

Příspěvek 25.1.2007 15:45:15
H@wk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kronos píše:
Ale v tom díle 1x19 byl tem výstřel nečekaný, ale kdyby to wraithi čekali, tak by se mohli pokusit vyhnout paprsku a nezasáhlo by je to do prostřed, a tak by možná vydrželi.

S Hivkou? S takovou krávou vyhnout se paprsku? :lol: Leda žeby skočili do hyperprostoru,ale to taky nějakou chvíli trvá...

Osobně myslím,že by Wraithi neměli šanci, to by jich podle mě muselo být opravdu dost...
Když nemají ani štít, tak jsou prostě namydlený, tady mají jenom 2 možnosti.. velkou palebnou silu, nebo velkou přesilu.
Když se to tak vezme, tak myslím, že kdyby se sešli všichni proti jedné lodi ori, tak by měli (podle mě) dost velkou šanci... navíc kdyby s nějakou velkou lodí jako kamikaze proskočili štíty, nebo aspoň do nich naráželi... tak snad...

:offtopic: OT: Tak mě napadá (nechce se mi zakládat nové téma a snad se to už řešilo, kdyžtak založte) ... proč nevytvoří zbraň na bázi hyperprostoru, co prostě proskočí štítem a ponese sebou např. taktické hlavice? zní to jednoduše a účině :D ...
Intel Core2Duo E8500
4096MB DDR2-1066Mhz Kingston HyperX
Gigabyte EP45-DS3L
ASUS 8800Ultra
Seagate Barracuda 1,5TB + Seagate Barracuda 250GB - System Disk
LG Flatron L245WP 24"
Logitech Z-2300
Logitech G5 Mouse,G15 Keyboard

Příspěvek 25.1.2007 15:57:53
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no ja si myslim ze by se ta hive ship sotva mohla vyhnout tomu paprsku jestli si videl dil 9X20(muj nejoblibenejsi) tak tam i Ha'tak nemel sanci vyhnout se a ten je o dost mensi nez hive ship tim padem by mel umet lepe manevrovat 8) 8)

Příspěvek 25.1.2007 16:45:48
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem to myslel tak, že by hivka jenom trochu popoletěla rychleji a paprsek by ji trefil dozadu, ale asi je to fakt blbost.

:offtopic: A proč nevymysleli zbraň na bázi hyperprostoru? Protože by každá taktická hlavice musela mít hyperpohon a byly by to počty, aby se hlavice vynořila za štítem 8)

Příspěvek 25.1.2007 18:20:19
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Důvod? $$$ a prostor. Když si vezmu energetický nároky hyperpohonu, tak by střela mulesa buď nést obrovskej generátor, nebo naquadriovej reaktor, nevim zda-li si můžou dovolit investovat tolik úsilí do střel. I když by to pak bylo jedna střela, jeden zničenej cíl.
V počtech to nebude, protože jednou přece skočili pod štít s YF-302.

A k tématu:
1) Když vezmu v úvahu že Ori ovládaj vědomosti celýho vesmíru, tak je víc než pravděpodobný že
a) rozběhali Arcturus
b) udělali něco mnohem výkonějšího.
2) Štít na Atlantis dokázal vzdorovat palbě (byť jen dvou Hive) několik dní napájenej jedinym ZPM, 60-ti Hive by určitě vzdoroval alespoň několik hodin, plně postačujících k jejich likvidaci.
:arrow: Slizáci by Ori Warship nezničili ať by jich bylo kolik chce.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 25.1.2007 20:59:18
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no ja si myslim ze takove rakety uz jsou slusna blbost
a stim narazem hive ship do ori ship ikdyz je hive ship vetsi nez Ha'tak tak ucinek by byl stejny a hlavne to je dulezity!!!!
Ha'tak ma lepsi manevrovaci schopnosti nez hive ship tim padem se sni mohli naborat do ori ship ale hive ship ta nez se otoci nebo jen nastvi kurz na srazku tak ori ship uz je davno pryc 8) 8)

Příspěvek 26.1.2007 08:22:22

Odpovědět s citací

Nezapomente že každou hivku doprovázejí 3-4 křižníky.Takže kdyby tam bylo 500 hiv jak kdosi říkal a k tomu 2000 kžižníku tak by Ori lod kařdopádně padla. Jejich štít určitě není nevyčerpatelný:-)

Příspěvek 26.1.2007 20:42:39
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jasný, že by vyhráli ORI. Wraiti by se svou "technikou" neměli šanci.
Konichiwa!

Příspěvek 26.1.2007 22:27:23
Snake Plisken Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dr. Modřenka píše:
No jasný, že by vyhráli ORI. Wraiti by se svou "technikou" neměli šanci.

Presne tak, souhlasim s tebo RŮŽOVKO :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 26.1.2007 22:41:11
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Byl by to celkem vyrovnany boj ale hive snese urcite vic nez jeden zasah(tibaval bych to na 3-4 podle okolnosti) a ma hodne zbrani a hodne stihacu tak by to mohly dat.

samozřejmne zalezi jestli si hive stoupne z boku nebo přídí, jelikoz přídí by snesla jeden.

Příspěvek 27.1.2007 11:06:09
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Antickej satelit ji dal první ranou a zbraň Ori Warship je o třídu vejš, takže slizáci by neměli šanci přežít ani jeden.

Stínová šelmička píše:
Nezapomente že každou hivku doprovázejí 3-4 křižníky.Takže kdyby tam bylo 500 hiv jak kdosi říkal a k tomu 2000 kžižníku tak by Ori lod kařdopádně padla. Jejich štít určitě není nevyčerpatelný:-)

Nevyčerpatelnej asi (určitě) nebude, ale jeho vyčerpání i takový přesile bude trvat hodiny, nebo spíš dny a to je doct času aby Ori poslali celou Wraithskou flotilu do všech koutů vesmíru ... po kouskách.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 28.1.2007 13:06:32
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mrknul jsem se na ten díl s satelitem a zjistil jsem že střílí nějakej laser zato ori zbraň něco jako "kapky". takže oni tim satrelitem sejmuli tu loď jelikož se neustále pohibovala a ten laser ji rozříz vejpul. Ta ori kapka by uděla jen průstřel.

Příspěvek 28.1.2007 15:47:10
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No třeba to jsou svařený drony do sebe nebo nějáky raketky nebo nějáky projektily že by magma nebo něco podobnýho ??? :lol:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 29.1.2007 16:49:35
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No vypadalo to jako proud něčeho, ale to co pálil ten satelit mělo do laseru taky dost daleko. Každopádně by to Hivkou projelo jako nic.

Příspěvek 30.1.2007 16:20:04
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hlavně čistej průstřel a atmosféra na lodi je ta tam ;)

Hive by neměli podle mne moc šanci.. ani kdyby jich bylo 500...

To mne taky na Ori nebaví.. u Goauldů sme věděli že Prométeus proti jedné Mateřské lodi je fifty fifty..
KREE! Neslyšeli jste? řek jsem KREE!!

Příspěvek 30.1.2007 16:52:48
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ale co už víme je že Orijská loď se neubrání Antickým dronům a to si myslím je dobrá zpráva pro všechny :)

Příspěvek 30.1.2007 16:56:10
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ono o těch ori a wraith lodích víme tak málo že klidně ori můžou používat upravenej štít jak ho používaj na tvorbu singularit... pak by na ně normální zbraně nefungovali(jen by jim dobíjely energii)

Příspěvek 30.1.2007 19:17:51
Vycurat_Aspat Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no asi by to nevyhrali.. diky stitu, kterej maji ORI ale mohli by obetovat par lodi na naraz :D vzpomente na Brytaca :D

Příspěvek 30.1.2007 19:40:59
Parapsycho Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neměli antici taky náhodou štíty? Drony? A kdo nakonec vytahl bílej prapor? De o to že wraitové jsou válečníci. Jedna proti jedny by ori vyhrala ale 30 proti jedny ori nemaji sanci.
Nechť tvůj nůž praskne a rozdrolí se.

Příspěvek 30.1.2007 21:40:33
Peto81 Airman
Airman

Odpovědět s citací

ten suboj by vyzeral asi ako ked 50 vojakov striela z pusiek/samopalov do tanku - ori by vyhrali na plnej ciare

Příspěvek 30.1.2007 21:51:20
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Parapsycho píše:
Neměli antici taky náhodou štíty? Drony? A kdo nakonec vytahl bílej prapor? De o to že wraitové jsou válečníci. Jedna proti jedny by ori vyhrala ale 30 proti jedny ori nemaji sanci.

Ne wraithove valecnici nejsou...dyt ta Anticka rikala, ze dokazali vyhrat kazdou bitvu, ale nevideli moznost jak vyhrat valku....Wraithi je proste premohli pocetni prevahou...cim vic jich antikove porazili, tim vic jich Wraithi poslali (podobne jako v dile Sateda...nejdriv poslali jednoho, pak tri, pak pet a pak cely komando (kolem 40 Wraithu + kral))
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 31.1.2007 10:35:07
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no presne myslim si ze by ori vyhrali jednu bitvu i klidne s 15 hive ship ale valku by prohrali

Příspěvek 31.1.2007 10:42:23
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Sith píše:
Ale co už víme je že Orijská loď se neubrání Antickým dronům a to si myslím je dobrá zpráva pro všechny :)

Co je na tom dobrýho? Jestli nám (tedy Ori) budou ničit Lodě tak to v této Galaxii opět zavládne temnota.

Jinak sice jsem semka už psal, že by pravděpodobně vyhráli Wraithové, ale čím dál tím víc jak to čtu tak se mi utvrzuje myšlenka, že Ori by mají větší šanci vyhrát.

Hallowed are the Ori :twisted:
ADRIC WILL FALL

PředchozíDalší

Zpět na Rasy