Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x13 - The Road Not Taken

10x13 - The Road Not Taken

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.1.2007 14:23:20
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No tyhle díly s prolínáním paralerních realit nemám moc rád takže ho řadím spíš k tý první polovině 10.serie když ty díly nebyly ještě tak dobrý jako do teť...

Ale nej scéna byla jak severní amerika zhasla :lol: to bylo fakt vostrý
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 24.1.2007 14:30:30
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Moc mě tento díl neoslovil, mě se zase nejvíc líbilo jak jimi prošel výstřel z Ori lodi to bylo zajímavý, no a jako obdivovateli Mitchela se mi líbyla i scéna s ním :lol: Nakonec to opět završila Vala, už se mi to zdá trapné jak po všech skáče :D
Obrázek

Příspěvek 24.1.2007 15:37:00
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jedine čo mi vadi je znova ten americký efekt výpadku energie v meste, kde pomaly mesto odblikáva do tmy :roll: :roll: :roll: v skutočnosti by to mesto zhaslo už na 2 bliknutia ak nie na jedno :)

Příspěvek 24.1.2007 16:26:45
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já se asi plácnu přes prsty, že nesmím číst spoilery....totiž, opět jsem čekala víc než to bylo a zase se mi to celkem vymstilo....od chvíle, kdy jsem slyšela, že tam bude Rodney jako Samin exmanžel, tak mi to přišlo jako perfektní příležitost na trochu, já nevím, drsnější rozhovory, i když ona vlastně není jeho pravá Sam, přesto..no ale je pravda, že Rodney tady byl více méně sám sebou a udělal to, co se od něj čekalo, pomohl, jakoby to udělal stejně.

Konec mi přišel strašně, nechutně uspěchaný a to jen proto, abychom mohli vidět šťastné setkání týmu. Já mám ráda týmové epizody, ale nesmí se to tam cpát za každou cenu, když se to tam prostě nehodí.

Nejzajímavější mi přišel Mitchell v alternativní realitě, což bylo přesně, co znamená to "kdyby se to tehdy stalo jinak".
Lorne jako vůdce SG1 bylo moc fajn překvapení, jeho "vědět a rozumět jsou dvě rozdílné věci" mě fakt pobavilo a vůbec se choval celkem pohodově.

A i když oceňuju návrat třeba Hammonda...ten prostě v půlce epizody zmizel a víc nic. Landry se choval jako naprostý hajzlík, i když to asi taky byla snaha ukázat jak jiné okolnosti působí na lidi.
A to s Rodneym, teda, ač Chaoticovo řešení skoku před kulku úplně nepodporuju (překvapivě :D ), mohl nějak Sam pomoct, aby to byla nějaká viditelná pomoc, útěk před strážemi, nejisté fungování toho mostu...ale to bychom zase přišli o ten dojemný konec s týmem. I když uznávám, Valino objetí se mi líbilo :wink:

Co opravdu oceňuju, byl Samin přístup k Rodneymu a překvapivě se ukazuje, že ho asi opravdu dobře zná, protože věděla přesně, na kterou strunu uhodit a jestli si ho její protějšek vzal, teda ta představa je dost děsivá :lol: , ale asi to něco pozitivního znamená a dává mi to tak trochu naději do 4. série SGA.

Byla to dobrá epizoda, jen se musím naučit moc nečekat. První půlka 10. série byla nehorázně nudná a teď to vypadá, že se to snaží vynahradit, ale nevím přesně, jestli 8 epizod před koncem, kdy by měl děj gradovat, mají čas na tyhle epizody, kdy...no, zmizení celé planety, kdy se předokládá, že se prostě nepřítel sebere a odletí, když vidí Zemi zmizet...no nevím, doufám, že to takhle nehodlají vyřešit.
Jo a Lee, jak tenhle chlap může být v takovém projektu jako je SG program? Ještě jsem ho neviděla něco vymyslet, jen je komická figurka...bez komiky.

Bylo super vidět některé herce (Ok, dva :D ), hostovat v SG1 a ne naopak a tentokrát se jim to povedlo, což mě velmi těší :wink:

Nemám moc ráda číselné hodnocení, nepřipadám si zase tak objektivní, abych mohla něco číselně hodnotit a co tu píšu je čistě můj názor takže bych si to u sebe ohodnotila jako lepší průměr. Amanda se snažila, a ačkoliv má jeden nebo dva výrazy, které mi u ní prostě pořád vadí, je vidět, že si "svou" epizodu užívá a je za ní ráda, protože v posledních dvou sériích moc příležitostí neměla.
Takže, trochu rozpaky, rozhodně to bylo zajímavé, trochu ohrané téma, ale zvládli to celkem dobře :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.1.2007 17:29:48
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Byla to dobrá epka, mám Amandu rád a už jsem snad ani nedoufal, že ji v poslední půlce seriálu :cry: věnují celou epizodu...Rozumněl jsem skoro polovině z toho co říkali, takže si počkám až na title, abych si to užil...
To Klenotka: Taky doufám, že to nechtějí vyřešit tím způsobem, že Zemi nechají zmizet...

Příspěvek 24.1.2007 18:09:55
raziel685 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobre som sa zasmial ked sa Rodney opytal Sam ci je lezbicka :D

Příspěvek 24.1.2007 20:19:52
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak epizoda pěkná. To že to bylo ohrané téma mi vadilo asi ze všeho nejvíc, protože jsem měl v halvě pořád tu epizodu z první řady jak v jiné paralelní realitě uvízl Danny a byl svědkem útoku Goa'uldů. Přišlo mi to to samé, alias. teď vám ukážeme to, co ve skutečnosti nikdy nemůžeme udělat = obsazení země, odhalení programu SGC. To mě trochu mrzí.

Jinak velice kladně hodnotím obsazení dílu, na Hammonda a Lorna jsem čučel jako péro z gauče, teda hlavně na Hammonda :D Landryho se mělů porpvé chuť nakoupnout do ... eh sedacích partií. :D A při zmínce na manželství Sam a Rodneyho jsem vyprskl smíchy, moc dobré.

Zamaskování planety bylo asi nejhezčí, pak šlo nějak tempo epizody se mi zdá dolů. Návrat byl trochu uspěchaný, ale zase se víc soustředili na vykreslení té reality a toho jak to tam vypadá, takže to mi tak nevadí.

Uvidíme jestli to schování planety provedou i u nás, protože jak Sam řekla, schovat se můžeme ale hrozba tam pořád bude. Takže doufám, že už s tím zase pokusí v příštím díle něco dělat. A už by se mohl vrátit i Daniel, teda mohli by jsme vidět c s tím ta Adria teda dělá. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.1.2007 20:34:43
Mereia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

začátek byla skvělý, Lorne mě celkem překvapil, ale jen mile,
Hammond mě opravdu potěšil,po delší době jedna z původních postavsice trochu jiný charakter, ale to je celkem jasný, to tam měli vlastně všichni,
Landryho moc nemusim takže v tomhle dile mi na něj sedla i povaha,pěkná svině :twisted:
Mitchel byl taky ve velmi zajímavé situaci, prostě to dopadlo trochu jinak, než v naší realitě....a ne zrovna nejšťastněji
Rodney, skvělej jako vždy, brýle mu fakt sekly :wink: to že byli manželé mě překvapilo, spoilery čtu, ale tohle mi nějak uniklo...Samantha a Lesba :biglol: Rodney ukázal svou dobrou povahu a pomohl ikdyž my to mohlo způsobit potíže...
Konec byl opravdu hooodně uspěchaný, čekala jsem trochu víc než jen jednu scénu s Vallou Camem a Teal´cem, no a jen jedna zmínka o Danielovi, no pravda o jednu víc než v minulým díle

jo a nepřijde vám že všechny paralelní reality jsou horší než ty "naše"???
"You just call him Meredith?"

Příspěvek 24.1.2007 20:46:20
raziel685 Airman
Airman

Odpovědět s citací

ale musim povedat ze pokial porovnavam epizodu atlantis a sg1 tak uz 3 krat v rade u mna nezvycajne dominuje sg1

Příspěvek 24.1.2007 21:33:07
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Byla to dobrá epizoda, jen se musím naučit moc nečekat. První půlka 10. série byla nehorázně nudná a teď to vypadá, že se to snaží vynahradit, ale nevím přesně, jestli 8 epizod před koncem, kdy by měl děj gradovat, mají čas na tyhle epizody, kdy...no, zmizení celé planety, kdy se předokládá, že se prostě nepřítel sebere a odletí, když vidí Zemi zmizet...no nevím, doufám, že to takhle nehodlají vyřešit.

Vidíš Klenotko, a já to vidím přesně opačně. První polovina sezóny mi nepřišla nudná a pokud má děj gradovat v druhé polovině sezóny, možná by to měl někdo připomenout scénáristům SGA... Tam se mi zdá, že gradace zcela vymizela... všechny epizody jsou jako tahle SG1..., tam totiž negraduje nic. 8 epizod před koncem sezóny bylo v SGA Irresponsible ... Ale o tom v jiném topicu. Ale člověka to nutí ke srovnání, když dávají oboje zaráz:-)

Jinak k této epizodě. Ač nebyla tato epizoda tak dobrá, jako přechozí dvě (byla jsem nadšená asi o 5% míň), byla fajn a vzhledem k tomu, že mám Samanthu ráda, tak se mi líbila epizoda celá o ní. Nemůžu taky souhlasit s tím, že kvůli setkání týmu na konci uspěchali o maličkou chvíli návrat Samanthy do její reality. Právě tyhle týmové scény jsou podle mě skvělé, vždyť tam přece občas musí být ukázáno, že ty lidi spolu tráví téměř celý čas, obětují jeden život pro druhého... Tohle se přece očekává, že se bude dít.

Taky naopak doufám, že nechtějí celý problém s Orii vyřešit tím zařízení na maskování, doufám, ža nakonec to bude něco mnohem lepšího:-)

Ta alternativní realita se mi líbila, i když jsme těchto epizod měli už dost, zase v ní bylo něco nového, moc se mi líbil Lorne, nebyl takové ucho jako v Atlantis... :-) (to se bude Miss Atlantis líbit:-) ) Rodneymu slušely brýle a taky mě nezklamal, ba naopak. Landryho nemám ráda ani coby generála, tudíž mě jeho prezident v ničem nepřekvapil, tohle pro něj vybrali výborně...

Ten konec se mi fakt líbil, když si představím Teal´ca, jak chodí po prázdné místnosti a mluví na neviditlenou Samanthu (no dobře, asi toho moc nenamluvil:-) ) ... Valino objetí bylo skvělé, bylo vidět, že Vala má Sam ráda, tyhle její projevy (jako skákání do náruče atd.) se mi děsně líbí, protože mi občas přijde, že se chová lidštěji, než někteří "lidé" ze Země... dává průchod emocím, je bezprostřední a tak to má být:-)

Nakonec si neodpustím srovnání s SGA, tentokrát se mi líbily asi stejně, i když od 18. epizody bych v SGA očekávala něco mnohem víc "gradujícího":-).

To Mereia: ano dneska bylo o jednu zmínku o Danielovi víc:-) Minule byla jedna (zmínil ho Cameron, když přesvědčoval Samathu, že by fakt neměla umírat) a dneska byly dvě - jedna otázka na začátku a jedna na konci (i když pokaždé stejná... Něco nového o Danielovi?)...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 24.1.2007 22:04:28
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to já bych zase řek že Atlantis s tou
Toto je spoiler!!!:
Wraithskou královnou
byl teť lepší no...
Ale zálží ná úhlo pohledu, už jednou sem psal že mě tyhle epizody s alternativníma realitama moc neberou...

EDIT: Fuj, takový spoiler. Teda není tak hrozný, ale přece. Pomeranc
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 24.1.2007 23:22:21
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Vidíš Klenotko, a já to vidím přesně opačně. První polovina sezóny mi nepřišla nudná a pokud má děj gradovat v druhé polovině sezóny, možná by to měl někdo připomenout scénáristům SGA... Tam se mi zdá, že gradace zcela vymizela... všechny epizody jsou jako tahle SG1..., tam totiž negraduje nic. 8 epizod před koncem sezóny bylo v SGA Irresponsible ... Ale o tom v jiném topicu. Ale člověka to nutí ke srovnání, když dávají oboje zaráz:-)

Problém vidím v tom, že SGA může tu "gradaci" přetáhnout do další série, kdežto SG1 už další sérii nemá. Pokud vědí, že se seriál blíží ke konci, měli by děj už směřovat k pěknému, velkému finále. To jistě bude ve filmu, ale o to víc bude patrné, že prostě Ori zápletku jen tak zahodí a zřejmě je i nějakým "levným" způsobem přemůžou. A mám nepříjemný dojem, že to bude pomocí toho triku se zmizením.
A v OT připomínám, že Irresponsible psali lidi, kteří mají SGA spíš jako vedlejšák a dělají z toho sitcom, ale jinak primárně píšou pro SG1.

Valino objetí bylo skvělé, bylo vidět, že Vala má Sam ráda, tyhle její projevy (jako skákání do náruče atd.) se mi děsně líbí, protože mi občas přijde, že se chová lidštěji, než někteří "lidé" ze Země... dává průchod emocím, je bezprostřední a tak to má být:-)

Tohle se mi taky líbí. Asi je to tím, že Vala je "mimozemšťanka" a není tak zdrženlivá.

Ale chudák Teal´C...ani nevím, řekl vůbec něco? :lol: Ještěže Chris není placený podle odříkaného textu, to by si asi na moc nepřišel :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.1.2007 23:36:12
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Problém vidím v tom, že SGA může tu "gradaci" přetáhnout do další série, kdežto SG1 už další sérii nemá. Pokud vědí, že se seriál blíží ke konci, měli by děj už směřovat k pěknému, velkému finále. To jistě bude ve filmu, ale o to víc bude patrné, že prostě Ori zápletku jen tak zahodí a zřejmě je i nějakým "levným" způsobem přemůžou. A mám nepříjemný dojem, že to bude pomocí toho triku se zmizením. vA v OT připomínám, že Irresponsible psali lidi, kteří mají SGA spíš jako vedlejšák a dělají z toho sitcom, ale jinak primárně píšou pro SG1.

No, to je fakt, že SG1 už bude končit a chtělo by to něco fakt vekýho, protože po 10 letech to není jen tak:-) Tak doufejme, že bude ještě něco jinýho než ten trik se zmizením... Jen mám obavy, že všichni budem natěšení na velké filmové finále a ono to třeba nesplní naše očekávání....
OT: Já jsem Irresponsible uvedla jen jako příklad, když jsi mluvila o té 8. epizodě od konce..., ale ona je v SGA taková každá druhá. Jen aby to nevypadalo, že se mi SGA nelíbí... ono spíš ve srovnání s SG1 je zkrátka až na 2. místě...:-), mrzí mě to..., ale přiznám se, že až od 3. sezóny, 1. a 2. měly mnohem víc "šťávy"...

Tohle se mi taky líbí. Asi je to tím, že Vala je "mimozemšťanka" a není tak zdrženlivá.

No, to bude tím. I když podle mě zase lidi nejsou moc zdrženliví, spíš v SG jsou všichni tak sterilní a bojí se projevit city... občas. V SGA ještě mnohem víc než v SG1..., ale to už k tomu patří, není to telenovela, ale sc-fi seriál, takže tyhle věci jdou stranou. Někdy je to dobře, někdy by se klidně mohlo přidat...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 25.1.2007 00:51:56
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to Pomeranc: sry
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 25.1.2007 01:04:47
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Perfektní díl, lepší než předchozí, byť ke konci už trochu zpomaloval. Hodně mi to připomělo Absolute power :lol:
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 25.1.2007 09:53:40
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pekný diel, Lorne bol dobrý, Sam, doktor Lee, i rozhovor na konic bol super.
Len mi nesedili Landry ako generál a Rodney ako manžel Sam v alternatívnej realite.

A všimli ste si že to bolo podbné ako diel 19x19 THERE BUT FOR THE GRACE OF GOD... pretože tam bol zase Daniel v alternatívnej realite, a videl možný útok goaldov na Zem. :D
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 25.1.2007 20:44:30
Mereia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
To Mereia: ano dneska bylo o jednu zmínku o Danielovi víc:-) Minule byla jedna (zmínil ho Cameron, když přesvědčoval Samathu, že by fakt neměla umírat) a dneska byly dvě - jedna otázka na začátku a jedna na konci (i když pokaždé stejná... Něco nového o Danielovi?)...

jejky ta prví na začátku mi nějak unikla :oops: ale co stane se, jinak Vala mi do SG1 přináší trochu spontánosti a uvolnění od všech pravidel, nepatří pod letectví, ani nespadá od americkou vládu tak si může dělat téměř cokoli...Teal´c by taky mohl, ale má trochu jiný chrakter než Vala....
"You just call him Meredith?"

Příspěvek 26.1.2007 10:57:17
Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nebyl spatnej dil, me se nejvic libilo jak Sam prisla za Rodnym a pry neco v tom smyslu "Asi to bude pro vas sok ale nejsem ta co si myslite.Oh muj boze, vy jste lezba!!" :D :lol:

Příspěvek 26.1.2007 22:13:42
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Díl mě uvítal velice pěkně :D :thumleft: (ano, schytal přenádhernou ránu ;-)).
Moněkud mě zklamalo, že se Sam neptala po Jackovi. Proč ne? :?
Hmmm a Rodney a Sam? SPOLU? Ehm...to ne...tohle se mi vůbec nelíbilo. Jako, měli vtipné scény (ta lesba byla dokonalá :lol:), ale...tohodle se někdo chytí :?.
Objevení Hammonda mě potěšilo. A vypadal podobně, jako ten, co známe (nemyslim vzhledem ;-)...to taky, ale ..;-)). A ještě jedno objevení, co mě moooc příjemně překvapilo - Prométheus :D, můj milovaný Prométheus :D...jé :).
Hroozně moc jsem litovala, že neukázali obličeje Ori služebníků, když jim před čumákem zmizela Země...to musel být pohled za milion! Ti museli....přímo vejrat :biglol: :laugh:
Pokud jde o objímání. Sam by taky mohla projevit více vřelosti. Když zachránila svět a Lee ji objal, tvářila se jako... a když ji objala pak Vala, tak to bylo obdobné. Hmm, ale jinak to bylo pěkné :).
Landy - mno, byl to pěknej hajzlík, ale zase je fakt, že po tom, co prožili...nedivim se, že se nestarají o ostatní, já bych se taky starala raději o sebe ;-).
Jo a ten konec byl divnej...jsem nejprv ani nepochopila, že/jak se tam vrátila.

Detaily tu nebyly špatné, nicméně toto není zrovna můj příliš oblíbený typ epizod. Tedy byla pro mě slabší. Jednak nemám ráda politikaření a jednak nemusim ani paralelní vesmíry :?.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.1.2007 22:36:32
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tenhle díl. 5/10.
Takový o ničem. A to merlinovo zařízení by měl někdo zničit, řešijou s ním všechny svoje problémy. Jinak nejlepší v tom díle byly to Orijský lodě. Jinak nevím takový podivný politikaření.
Je zajímavý že v některejch seriálech mám politiku rád (BSG) ale v Sg je to vetšinou dost nuda.

Příspěvek 27.1.2007 02:18:15
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak hned na začátek hodnocení: 8/10. I když jsem znal spoilery, tak díl nakonec vypadal úplně jinak, než jsem si představoval. (Já mám bujnou představivost :) )

Začnu zápory, ať to máme za sebou. Přeci jenom mohl scénárista využít potenciál, který mu byl dán možností paralelního vesmíru. Mohl ukázat invazi Ori už v akci, tím myslím i pozemní invazi, ale to přikládám jen omezenému rozpočtu SG-1. Nehledě na to, že když už by Ori vysadili vojáky, tak by šla planeta dost těžko zamaskovat. Ale zase by bylo víc akce. Je bohužel čím dál více jasné, že Atlantis je, co se triků a výpravy týče, na úplně jiné úrovni. Tak to nechme stranou. Nejvíc mě zamrzelo, že z příběhu Rodney+Sam nevytřískali nějaké pořádné emoce. Třeba mohl Samanthu ztratit při tom výbuchu a najednou by se mu objevila ve dveřích, to by byla dojemná scéna. Takhle se jako obvykle jen špičkovali. (Což také není na škodu) No a jak už tady bylo řečeno, ten uspěchaný konec tomu dílu také neslušel.

No a klady. První klad - Sam. Už jsem ani nedoufal, že do konce seriálu přijde nějaká epizoda, která bude jen o ní. V 9. a 10. sérii se jí moc pozornosti nedostává, takže jsem moc rád. Myslím, že dostala konečně možnost vyniknout, obdobně jako v minulé epizodě a tak její odpůrci mohli alespoň říct:"Dalo se to vydržet." :wink: Taky bylo fajn vidět, že je Sam pořád voják a umí se ohánět. To bych chtěl vidět častěji, ale bohužel v boji "muž proti muži (ženě)" si libují hlavně v Atlantis. To nikdy nebyla doména SG-1. Tady raději střílejí. To nedá tolik práce.

Druhý klad - Hammond, Lorne, Prometheus. To je to, co na paralelních realitách mám rád. Že je možnost vidět něco, co by se v normálním díle dalo vidět jen stěží. Hammonda jsem viděl hodně rád. Prometheus byl fajn, ale přeci jenom mohli pro tuto příležitost udělat nějaký ten nový trik a ne nám pustit záběr, který byl snad už v prvním díle o Prometheovi. :roll: No a Lorne taky supr. Dostal pomalu větší hereckou příležitost, než v Atlantis, ale tím jak ho ihned odklidili, to trochu pokazili.

Třetí klad - Rodney+Sam. Tak tímhle názorem proti sobě poštvu asi většinu fora. Nejsem fandou vztahu Jack+Sam. Co se týče seriálů, tak jsem nikdy nepřál krásnou ženu tomu největšímu playboyovi, ale vždycky takovému trochu outsiderovi. Ve Voyageru jsem přál Sedmou Doktorovi (ale ona si vybere člověka, který pro ní celý seriál znamenal nejméně Chakotaye :roll: ) nebo v DS9 Kiru Odovi (tam se mi to nakonec splnilo). No a tohle je stejný případ. Tím, že je Rodney outsider to nemyslím nijak zle, ale přiznejme si to, u žen nemá zrovna úspěch. Prostě když skončil dvoudíl Redemption v 6.sérii SG-1, tak jsem věděl, že bych chtěl vidět Rodneyho a Samanthu jako pár.
Toto je spoiler!!!:
A pokud tenhle díl naznačil, že v Atlantis by se to mohlo ve čtvrté sérii uskutečnit (o čemž pochybuji), tak budu jen rád.
Prostě by se k sobě hodili. Teda samo pro mě, nikomu to nevnucuji. :) Možná je to taky tím, že Rodney a Sam jsou moje dvě nejoblíbenější postavy z SG.

Co říci na závěr. No hodně tomuhle dílu bylo vyčítáno, že teď na konci celého seriálu, kdy má začít gradovat, si hrají s paralelní realitou. Přesně tohle jsem říkal každému u dvoudílu In The Mirror, Darkly v Enterprise. A kdaždý mi na to říkal, ten dvoudíl je skvělý, takže to ničemu nevadí. Tudíž použiju stejnou obhajobu. Ano, bylo by skvělé, kdyby seriál už gradoval, ale za prvé, když se psal tenhle díl, tak pravděpodobně ještě počítali s jedenáctou sérií a za druhé tenhle díl byl skvělý, takže to ničemu nevadí. :wink:

P.S. Co se týče toho objímání. Ne každý rád pořád někoho objímá. Sam se tváří rozpačitě třeba prostě proto, že jí to vždy překvapí. Já jsem co se citů týče taky takový uzavřený. Abych se nějakým příkladem trochu přiblížil ke vztahu Sam a Vala, tak si rozhodně nepamatuju, že bych svého nejlepšího kámoše někdy objal, nebo ho plácal po ramenech apodobně. A kdyby ke mě kámoš najednou přiběhl a začal mě objímat a říkat jak jsem mu chyběl, tak bych si taky připadal hodně divně a tvářil se hodně rozpačitě. :) I když je pravda, že v SG jim každou chvíli jde o život a v takovém případě jsou ty vztahy asi pevnější a strach o toho druhého asi větší. Nevím no. Už jsou dvě ráno, tak jsem se trochu rozepsal.

Příspěvek 27.1.2007 19:31:41
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No tak tahle epizoda se mi docela líbila, ale čekal jsem trochu víc Ori, ale lodě blížící se k Zemi neměly chybu. 4/5
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 28.1.2007 12:54:13
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Už jsem to viděl i s titlemi, takže ted mohu usoudit, že epizoda nebyla nejlepší ale ani nebyla nejhorší. Takový střed 3/5.
Miluju tyto epizody s časovým a dimenzionálním tématem. Jenže tentokrát scénaristi nevyužili tolik příležitostí aby děj zaplnili od začátku do konce, ale kdyby tam bylo vše co žádáme tak by tato epizoda trvala hodinu, ale zase proč ne? Jenže by to zřejmě mělo návaznosti na další sezonu, která bohužel nebude... :cry:
Jsem rád, Amandě věnovaly alespon jednu epizodu ke konci seriálu, už jsem v to snad ani nedoufal... Ale ještě ji uvidím naštěstí v Atlantis...

Příspěvek 28.1.2007 13:02:05
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Tak titule uz nam vysly, takze

MOVED :arrow: Pokec o epizodach
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 28.1.2007 13:03:12
Urgo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nechci se nějak zastávat Landryho..ale mě teda přišel ten tiskovej mluvčí jako větší hajzl :wink:
I hate Togar

me me me me me me me me me me me me me

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách