Já se asi plácnu přes prsty, že nesmím číst spoilery....totiž, opět jsem čekala víc než to bylo a zase se mi to celkem vymstilo....od chvíle, kdy jsem slyšela, že tam bude Rodney jako Samin exmanžel, tak mi to přišlo jako perfektní příležitost na trochu, já nevím, drsnější rozhovory, i když ona vlastně není jeho pravá Sam, přesto..no ale je pravda, že Rodney tady byl více méně sám sebou a udělal to, co se od něj čekalo, pomohl, jakoby to udělal stejně.
Konec mi přišel strašně, nechutně uspěchaný a to jen proto, abychom mohli vidět šťastné setkání týmu. Já mám ráda týmové epizody, ale nesmí se to tam cpát za každou cenu, když se to tam prostě nehodí.
Nejzajímavější mi přišel Mitchell v alternativní realitě, což bylo přesně, co znamená to "kdyby se to tehdy stalo jinak".
Lorne jako vůdce SG1 bylo moc fajn překvapení, jeho "vědět a rozumět jsou dvě rozdílné věci" mě fakt pobavilo a vůbec se choval celkem pohodově.
A i když oceňuju návrat třeba Hammonda...ten prostě v půlce epizody zmizel a víc nic. Landry se choval jako naprostý hajzlík, i když to asi taky byla snaha ukázat jak jiné okolnosti působí na lidi.
A to s Rodneym, teda, ač Chaoticovo řešení skoku před kulku úplně nepodporuju (překvapivě

), mohl nějak Sam pomoct, aby to byla nějaká viditelná pomoc, útěk před strážemi, nejisté fungování toho mostu...ale to bychom zase přišli o ten dojemný konec s týmem. I když uznávám, Valino objetí se mi líbilo
Co opravdu oceňuju, byl Samin přístup k Rodneymu a překvapivě se ukazuje, že ho asi opravdu dobře zná, protože věděla přesně, na kterou strunu uhodit a jestli si ho její protějšek vzal, teda ta představa je dost děsivá

, ale asi to něco pozitivního znamená a dává mi to tak trochu naději do 4. série SGA.
Byla to dobrá epizoda, jen se musím naučit moc nečekat. První půlka 10. série byla nehorázně nudná a teď to vypadá, že se to snaží vynahradit, ale nevím přesně, jestli 8 epizod před koncem, kdy by měl děj gradovat, mají čas na tyhle epizody, kdy...no, zmizení celé planety, kdy se předokládá, že se prostě nepřítel sebere a odletí, když vidí Zemi zmizet...no nevím, doufám, že to takhle nehodlají vyřešit.
Jo a Lee, jak tenhle chlap může být v takovém projektu jako je SG program? Ještě jsem ho neviděla něco vymyslet, jen je komická figurka...bez komiky.
Bylo super vidět některé herce (Ok, dva

), hostovat v SG1 a ne naopak a tentokrát se jim to povedlo, což mě velmi těší
Nemám moc ráda číselné hodnocení, nepřipadám si zase tak objektivní, abych mohla něco číselně hodnotit a co tu píšu je čistě můj názor takže bych si to u sebe ohodnotila jako lepší průměr. Amanda se snažila, a ačkoliv má jeden nebo dva výrazy, které mi u ní prostě pořád vadí, je vidět, že si "svou" epizodu užívá a je za ní ráda, protože v posledních dvou sériích moc příležitostí neměla.
Takže, trochu rozpaky, rozhodně to bylo zajímavé, trochu ohrané téma, ale zvládli to celkem dobře

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.