Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x12 - Line In The Sand

10x12 - Line In The Sand

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.1.2007 22:00:54
Chevron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jo moc pěkná Epka bylo tam vidět, že i když se oriové snaží sebevíc, pořad nemaj na antiky.. viz to s tou holi jak je nemohl odhalit.. Taky pokud vim tak by po tom výbucu měl bejt nějakej kráter ne.. mno a když se neco objevi v krateru.. a ta vesnice mozna byla trochu vejš pred vybuchem nez po vybuchu, tak prece by se ty baraky sesypali jak domecky z karet.. mno ale nevim...
Doprdela, já s těma hercema nemůžu hrát.

Doprdele to je na hovno kdo to vymyslel ze budeme tentokrát pod vodou

Příspěvek 21.1.2007 23:13:34
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Mě osobně nejvíc dostala scéna s Teal´cem...fakt jsem se nechtěně nahlas smála, jak skákal do křoví, P-90 držel jednou rukou a naslepo střílel a přitom tam skolil snad pět těch vojáků, kteří padali jako mouchy. Já nevím, ale s tímhle by měli něco dělat, protože toho si všimne i člověk, který si takových věcí moc nevšímá.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.1.2007 23:37:39
Jack_xy

Odpovědět s citací

Klenotka:Bohužel takhle je to tu dělané.Já si těchdle věcí docela všímám a když jsou statické scény tak je to OK.Povětšinnou nemá nikdo prst na spoušti a je to tak i v záběrech kde to není hlavní postava.(viz když jsem překládal pohřeb a furt to pouštěl dokola, voják vzadu stojí a taky mám prst na natahování P90 a ne na spoušti)

Na Tealcoo divné držení jsem si zvykl.Ačkoliv FN ve svých prezentačních videích ukazuje že můžes střílet s P90 z jedné ruky, to co dělá on je často k smíchu.No divím se, ale že tě víc "netrknul" minulý díl, kde(jak jsem někde psal) Mitchell seskakuje zídky a předtím, během seskoku a po dopadu pořád střílí.To že si třeba Vala klekne za DHD(kryje se) a Tealc stojí metr před ní s kamennou tváří a střílí je proste hrůza.A minule v SG1 bylo i krásné "zajištění zbraně" kdy Tealc po dostřílení zbran obrátil vzhůrů nohama.Přitom P90 má snad nejjednoduší zajištování, protože přepínač střelby je hned pod spouští.

A to to nebudu rozvádět, jsem sice člověk co by mohl namítat proč nepoužívají toto a nebo toto, ale to už jsou kecy o ničem.Mě osobně to kazí dojem z dílu a přijde mi, že na zabití/zranění člena SG1 nebo SGA týmu musí být nejmím Převor, nebo drak.Prostě "pěšáci" si ani neškrtnou.

Dofal jsem že po dílu SGA(na opuštěné planete, zůstane jen McKay a Sheppard, všude písek a jeden Wraith co okupuje puddle jumper-snad víte který myslim) budou konečně bráni jako hrozba, když tam bylo vidět "co všecko se musí použít na zabití"
A jen o pár dílů dále tu máme hlášky:"Já jich dostal 9, Teyla 8, Ronon zbytek"

V SG1 ale KONEČNĚ použili repliku pravéhpo zásobníku, kde dokonce fungovala tlačná pružina a ne airsoftové tlačné zásobníky s maketami nabojů.Alespon jedno plus.

Možná je to tím, že spousta lidí to žere, prostě nemířim trefuju a dnešní Counter-Striky tomu dost napomahaji.Potom je ale to ale dost videt a to mluvím z osobní zkušenosti.

EDIT:Omlouvám se za OT, vždycky se nějak rozvášním i když to stejně nikoho nezajímá a nikdo to nečte..

Příspěvek 21.1.2007 23:46:38
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já jsem to četla :wink: A víc dílů jako Defiant One, můj oblíbený a včera jsem na to zrovna koukala. To střílení Wraithů po stovkách zavedl Ronon :roll:

Tu poznámku o Mitchellovi jsem minule taky četla :wink: V tomhle byla dobrá přednáška od Mirka_SG1 na FF, kde rozebíral bojové akce v SG1 a SGA...nutno dodat, že SGA z toho vyšla o něco líp, ale Teyla jim to kazila :lol:

Mám dojem, že jsem kdysi i někde viděla, jak někdo oslepl z toho, že mu u hlavy příliš blízko někdo vystřelil...to by museli být tady asi všichni slepí a hluší...Ale tak SG je trochu pohádka, tak proč to netolerovat :D A pravdou je, že jsem myslela, že si tohohle už všimne vyložený laik jako já, čili-nejsem expert.

Promiňte OT, byla to odpověď na OT odpověď, která byla odpovědí na můj OT :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.1.2007 12:20:19
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Chaotic píše:
Jen by mě zajímalo jak by vlastně obešli ovládání, bo 1 loď = 1 Prior jako pilot. Eh... pardon, já zapoměl že je v týmu i Carterová, čímž je problém vyřešen...

No já nevím jak čte kdo spoilery, ale problém s tou lodí by byl vyřešen kdyby
Toto je spoiler!!!:
Daniel zůstal pořád převorem, nebo Oriem, nebo co se z něj má stát :?: tím pádem by mohl bez pomoci Sam řídit tu loď ...
Naposledy upravil Vojta@ dne 22.1.2007 16:31:57, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.1.2007 13:57:56
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dofal jsem že po dílu SGA(na opuštěné planete, zůstane jen McKay a Sheppard, všude písek a jeden Wraith co okupuje puddle jumper-snad víte který myslim) budou konečně bráni jako hrozba, když tam bylo vidět "co všecko se musí použít na zabití"
A jen o pár dílů dále tu máme hlášky:"Já jich dostal 9, Teyla 8, Ronon zbytek"

No dobre, ale to bylo za uplne jine situace, v tom dile Sateda byli wraitove znevyhodneni kdezto v tom dile o kterem mluvis ty byl zase wraith ve vyhode...
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 22.1.2007 17:18:03
Jack_xy

Odpovědět s citací

AnubissAss píše:
v tom dile Sateda byli wraitove znevyhodneni

A jak? :?:

EDIT: citace prispevku nad sebou zde byla nutna.

Příspěvek 23.1.2007 09:25:27
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vem si ze wraitove meli lovit jenom Ronona a navic na miste, kde to dobre zna, nepocitali s tim, ze se k nemu pripoji Shep. a spol, na te planete, kdy wrait okupoval tu lod, to bylo zase jeden na jednoho(ok nepocitam Rodneyho:-)
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 23.1.2007 11:47:12
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nic proti ale bez Rodnyho by Shepp už asi nebyl, takže by sme ho mohli započítat :)
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 23.1.2007 11:58:06
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

AnubissAss píše:
v tom dile Sateda byli wraitove znevyhodneni

No, mě nepřišlo jako bevýhoda, že jich tam bylo 25, zatímco proti nim stáli jen Ronon, Teyla a Sheppard:-) ... tady je opravdu kosili jedním výstřelem, když se to srovná s výše zmiňovanou epizodou Defiant One, kde Sheppard použil všechny dostupné zbraně, co měl a stejně ho nakonec museli zabít střelou z Jumperu, tak se zdá, že Wraithi jsou najednou mnohem zranitelnější:-)
No, toť trochu OT....

K Teal'covi to tak nějak patří, že on střílí jednou rukou, u toho běží, skáče, popř. dělá něco jinýho:-) On je taková skála, co vždycky stojí v předu a nic ho netrefí.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.1.2007 13:43:51
Mereia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pravda, Wraithové jsou teď dost zranitelnější, ale třeba to je jen tím, že mají hlad, a jak známo největší schopnost regenerace mají když se pořádně nají...ale to je OT

k Teal´covi, on je fak taková skála, nic ho neshodí, skoro vždy střílí jednou rukou, ale už to není co to bývávalo když měl juniora..teď ujíždí na tretoninu... :lol:
"You just call him Meredith?"

Příspěvek 23.1.2007 19:06:22
Jack_xy

Odpovědět s citací

Názor odborníka..Byl jsi někdy třeba naháněnej 5 lidma?A co teprve 25?To je fak nevýhoda :D :D Někdy si na bitku s nekym vezmi 24 lidí jako nevýhodu.

Meli, snad jako vsici v puddle jumperu detektor života.A hivka na orbitě co mi může dávat jak přímou tak nepřímou palebnou podporu mi přijde *té co se platí za sex* výhoda.

Fazulna: Přesně :wink:

Příspěvek 23.1.2007 19:23:39
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Wraithi nebyli znevýhodněni, akorát ten poslední, ale to je :offtopic:

Zpět k 10x12, dobrá epizoda, jedna z nejlepších :D , řekl bych že je dokonce lepší, než předcházející dvojdíl :)

Příspěvek 23.1.2007 21:40:11
Funda Airman
Airman

Odpovědět s citací

A právě teď běží na Sky One 10x13, zítra uvidíme i my. Doufám :-)

Toto je spoiler!!!:
The Road Not Taken: Při nezdařeném experimentu se Carterová dostává do paralelní reality, v níž je na Zemi vyhlášeno stanné právo a útočí na ni Oriové. (doufám, že to měli v programu Sky One dobře)

Příspěvek 24.1.2007 01:03:55
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Opět pěknej díl.
Daniel mi tam sice trochu chyběl, ale tady to ani moc nevadilo, takže dobrý.
To už je druhej díl za sebou, kdy mi tam ten Kinorip nevadil...dokonce (to vážně říkám já???) se mi líbili jeho scény se Sam, jak k ní mluvil a pak ji dokonce přinesl vlastnoručně upečené jídlo :). Kéž by to tak pokračovalo, těším se z dívání o moc víc. Ale nemyslete si, nenávidim ho furt ;-). Nicméně lituju, že takové scény nemá víc s Danielem. Přece jenom, znají se dost dlouho. To bych si moc přála.
Jinak Sam se mi tam moc líbila. Bylo mi líto, jak ji postřelili, i když tady jsem se,
Toto je spoiler!!!:
na rozdíl od SGA,
nemusela obávat. A byla ve svém živlu...technoudělátka :).

Linie Tomin a Vala. Jsem ráda, že se tam Tomin objevil. Měla jsem ho docela oblíbeného. Ovšem to, jak přikázal zabít všechny ty lidi...hmm :?. Doufám, že ho ale nezabili, to by byla škoda. Jak šel k tomu priorovi, tak jsem si říkala...má on sebevražedné sklony?

Pár věciček
- Využití zařízení z minula - supr, to mi dost často chybí :).
- Dobré vysvětlování vůdci vesnice, jak to fachčí...z tohoto vysvětlení museli být lidi potěšeni :). Ale tak brali to dobře :).
- "rybaření"...to je paráda :D
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách