eeer...rozpoluplně přijatý díl...
Když sem na něj koukal, tak sem si připadal, že koukám na jeden díl z 4té či 5té série, kdy takové díly běžely furt.
Začátek byl teda dost drsný, jak
Mitchel "Hey Sam how it... Aaah",
Sam"WAIT...Oh sorry"
M"What the hell was that"
S"Force shield...Didnt you seen my sign?"
M"NO. Yes, you mean this sign"... Tak u toho sem se teda dost pomalu zvedal ze země
Ještě sem nedával jak Sam "pochlebovala" Rodneymu a nakonec jak Dr. Lee s tím zvukozesilovačem na uších procházel místnost a najednou, blik oběvila se Sam a mu ten zvukostroj padl na zem, přičemž začal ječet bolestí jak hysterka
Přílet té "invazní flotily" (neboli 5-6 lodí) se mi líbil, aneb alespoň 1 vesmírná loď v díle = velké +. Navíc tady se ještě oběvil Prometheus čili další plus. To jak vytáhli ze zástrčky celou planetu se mi taky líbilo

a taky se mi líbilo duo Landry Hammond, ale tím klady bohůžel končí.
Nápad schovat celou planetu před Ori mi připadá dost uhozený... Já být Ori, tak mám čas si tam pár dní až mesíců počkat, či tu oblast s planetou kontrolovat a ne, že zmizela a odletím. Dále mi vadilo, že tenhle díl je "moralistický", aneb zase problematika hodní, špatní, aneb vychovávejme naše malé američánky. Ty díly s morálními dilematy fakt nemusím. Navíc je dost divné, že co paralelní realita to SGC... aneb stejná vada jak u Sliders, že prostě vesměs za nějakých 6 miliard let ty časové linie dospěly vždy tak, že jsou v nich stejní lidé s menšími odchylkami... prostě to mi připadá tak nesmyslné až to bolí (6 miliard let přičemž život ovlivňuje sebezanedbatelnější čin a furt ti samí lidé na těch samých místech). Cameron Mitchel s dlouhými vlasy jako ožrala a mrzák... er... er... moc mi neseděl. Rodney taky jen tu a tam nějaký šťek a to závěrečné obětí Valy Sam mi prišlo kýčovité až křečovité.
Ale ovšem nejnepřehlédnutelnější věc co mě na tom fest naštvala, bylo to vyřešení toho jak se Sam dostala z5. Prostě pokec s Rodneym
S"Co budeme dělat"
R"Vytvoříme mezidimenzionální most", pak ještě nějaké tlachy a fuuu vznikl nám nesquik... er co to plácám, teda fůů a Sam je z5. Žádná honička s ostrahou a útěk na poslední chvíly s Rodneyho sebeobětovacím skokem do kulky jež měla zasáhnout Sam, žádné vzrušení z toho, že jim jejich velká naděje chce prchnout z5 do své paralelní dimenze, prostě nic. Jen jeden záběr na tlachy s McKayem a další hned na to jak je Sam z5. Jen tak obyčejné propuštění Carterové prostě nepříjmám.

Odfláknuté, aneb na takové zavádění nových móresů v SG když vždy jindy bojovali o návrat si zvykat 8 dílů před koncem nechci.
Když se mi to v hlavě krapet rozleželo musím říct, že tenhle díl spadá do 30ti dílové šedi 9áté a 10té řady, aneb vítej velmi lehce nadprůměrný díle číslo 31.
P.S. Vidím že nesmím mít sebemenší naději že si zbytek sezóny urží kvalitu 11ckty a 12ckty, protože pak zákonitě následuje zklamání.
P.P.S. Co vám připomíná ten obrázek na monitoru před Hammondem velde černochovy holohlavé hlavy v 28:24 - 28:31?