Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x13 - The Road Not Taken

10x13 - The Road Not Taken

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 22.1.2007 16:57:42
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Carterová skončí v alternativním vesmíru a tím zde započne měnit běh věcí.

Zde můžete debatovat o této epizodě, po vydání titulků (je jedno jakým týmem) bude toto téma přesunuto do Pokecu o epizodách. A prosím mluvte pouze o dané epizodě, dohady co bude příště nebo části děje SG-1 si nechte do jiných témat.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 22.1.2007 17:00:28
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Sakra, byl jsi o neco rychlejsi...

jinak to c jsem nasel ja:

An experiment goes wrong, leaving Carter trapped in a parallel reality where martial law has been enforced and the Earth is under attack from the Ori. But the impending threat from the Ori is the least of her concerns when it becomes clear that President Landry may not allow her to return home.

No, jsem na to zvedavej, doufam ze to nepodelaj..
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 22.1.2007 17:08:21
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Překlad:

Experiment jde špatně. Opuštěná Carterová je uvězněna v paralérním vesmíru, kde bylo vynucené stanné právo a země je pod útokem Ori. Ale hrozba Oriů ji zajímá nejméně, když se stává jasné, že ji prezident Landry nemusí dovolit návrat domů.

Landry je asi v té realitě prezidentem :lol:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 22.1.2007 19:08:11
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

V téhle epizodě má být taky McKay :wink: Asi to bude vědecký poradce prezidenta, o němž píšou v některých spoilerech...doufám, že z něj neudělají moc velkého vola :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.1.2007 19:10:30
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo to jsem taky někde viděl že tam má bejt.

Jinak na tento díl se docela těším, protože námět Ori obsazují Zemi mě hodně zajímá.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 22.1.2007 19:14:18
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ach jo, už zase něco paralelního... :roll: :? . Mno, aspoň to "president" Landry zní zajímavě a Meredith jakbysmet. Ale...mno, já se raději budu tvářit takhle a pak budu hrozně krásně překvapená...doufám...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.1.2007 19:17:46
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Třeba z toho dílu udělají sci-fi komedii. Už podle toho, že Landry bude prezidentem a že mu bude dělat asistenta Rodney, kdoví co bude v té realitě Jack, jestli se tam objeví... :?: Už se těším. Hl postava epizody Carterová!
Prostě se snaží z SG-1 vymáčknout na druhou půlku sezony všecko. A to je dobře SG-1 si to zaslouží.
Doufám, že to nepokazí...-to je tu poslední dobou dost častá věta... :shock:
Naposledy upravil Vojta@ dne 22.1.2007 19:21:41, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.1.2007 19:18:52
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Správný přístup, já to takhle taky dělám :wink: Paralelní vesmír je už torchu ohrané téma, ale tyhle epizody bývají aspoň většinou povedené. A Rodney by mohl Carterové nějak pomáhat, i když třeba neochotně, jak je u něj zvykem. :D
Jaképak role tam asi budou hrát ostatní z SG1, když má být Landry prezidentem? Vypadá to na pěkně praštěnou realitu :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.1.2007 19:22:26

Odpovědět s citací

No já si myslím, že tam klidně nikdo z nich být nemusí můžou říct "Jo ten zemřel při útoku Ori na ...(něco prostě) Ten zas tak a ten tak. "

A na nějak vtipnej díl to teda moc nevidím.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 22.1.2007 19:56:47
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na mě ten spoiler prostě tak zapůsobil...Už jen to že tam bude Rodney, tak tam bude humor, ale nejaký díl jako třeba 200 by se nakonec hodil, ne?

Příspěvek 22.1.2007 19:59:45

Odpovědět s citací

To určitě. Ale nejlepší je když to namixujou dohromady. Napínavej, ale vtipnej.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 22.1.2007 20:02:07
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
...ale nejaký díl jako třeba 200 by se nakonec hodil, ne?

Pokud tě zajímá můj názor...NE, ROZHODNĚ NE :?

Ten díl mi zní, jako takovej srandovážno mix. Podle těch dvou výše zmíněných postav sranda, dle dalšího popisu "vážnější" :dontknow:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.1.2007 20:10:35
Mereia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

paralelní realita..už se těším...takovy dily zatim byli vždycky zajimavy, Landry prezident :D Rodney jako jeho poradce....zajimava verze vedeni USA, by me zajimalo co bude JAck...teda pokud tam bude..
ale všem je jasne že Sam se ze všeho dostane 8)

jinak dil jako 100 a 200 neee vždycky v tom mam akorat guláš...
"You just call him Meredith?"

Příspěvek 22.1.2007 20:42:04
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No uvidíme co to bude, myslím že když bude Sg končit tak by se měli pořádně soustředit na Ori, ale uvidíme. U takových dílů nevím. Buď to bude slabí, nebo to bude super. Průměr u takových epizod je málokdy. (I když vyjímky se stávají)

Příspěvek 22.1.2007 20:56:35
hadrbabaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tohle je věčné téma, které jakoby souvisí s hlavní příběhovou linií ale přitom ten děj povetěinou nijak neposouvá dopředu (Carterová se vrátí a je konec). Maximálně bude moct přinést nějkou informaci co se týče taktiky Ori. Každopádně to bude zajímavé jak to všechno tvůrci ztvární :)
"Russian women... At 20, they look 40. At 40, they look 60. At 60—don't look."
Yakov Smirnoff

Příspěvek 22.1.2007 21:07:38
pepe.vyskoc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
Na mě ten spoiler prostě tak zapůsobil...Už jen to že tam bude Rodney, tak tam bude humor, ale nejaký díl jako třeba 200 by se nakonec hodil, ne?

dil 200 patří k nejhorším dílům sg1 sorry za :offtopic: , jinak na epizodu se moc tešim

Příspěvek 22.1.2007 21:44:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím, od 200. dílu jsem čekal bůh ví, co to nebude, ale bylo to nic moc. Občas jsem se zasmál, ale parodie to byla hodně slabá.
Cartrová v jiný dimenzi. Koukám, že si s nima ráda hraje:-D. Samozřejmě se moc těším, skoro víc než na SGA:-).

Příspěvek 23.1.2007 08:45:04
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já jen, že by se to mohlo nést v tom duchu, že by tam bylo víc vtipu než obvykle a trochu ty situace nadsadily a zlehčili...Toť vše :roll:

Příspěvek 23.1.2007 09:15:10
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

tak vypadá to zajímavě... tak mě ale napadá, že už tu něco podobnýho bylo v jednom z prvních dílů, jak Daniel přines z tý alternativní reality info o útoku na Zemi a pak prošli bránou rovnou na palubu lodi... Možná Carterová přijde taky s nějakou důležitou informací... minimálně s infem, že se chystá útok na Zemi.

a napadá mě ještě jedna věc, kdy Carterovou napadne použít ten merlinův výmysl na sestrojení nějakýho generátoru, co by dokázal to samý a navíc by se i dal umístit na jednu mooc pěknou jadernou hlavici :twisted: přeci Ori tu technologii neznaj, takže by to prošlo štítama jako nůž máslem a pak by se to jen vrátilo do naší dimenze a rozmetalo orijskou loď na kousíčky :)
Naposledy upravil Jenda.SG-1 dne 23.1.2007 11:36:48, celkově upraveno 1
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 23.1.2007 11:24:54
georgAnubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se tenhle námět moc nezdá , takže doufám že to nepokazí :?

Příspěvek 24.1.2007 00:51:19
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

juchú učinkuje tu aj Hammond :)

Příspěvek 24.1.2007 06:47:02
Harry256 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

další perfektní díl, jestli to takhle půjde dál, tak asi fakt konec desáté sezóny budou jen ty nejlepší díly. Hlavní co se mi fakt líbilo byla účast některých herců z Atlantis, hlavně pak Lorna ? teď nevim přesně jméno, ale právě on vede SG-1 zatímco Mitchell se stal po útoku nad Antarktidou mrzákem a je zněj doslova troska, takže kdo ho nemá rád, tak se bude v tomhle dílu radovat :lol: mno a část, kterou jsem si pouštěl pořád dokola byla asi zřejmě, když flotila Ori dorazila k Zemi a veškerá energie se stahovala do oblasti 51, aby pomocí Antickýho křesla mohli napájet Merlinovo zařízení na přesun do jiný dimenze (nejlepší záběr snad byl, když Ori byli nad planetou a všechny světla pohasínala), samozřejmě se jim podařilo celou planetu skrýt a Carterová se stala hrdinkou světa :lol: dobrý taky rozhodně bylo, že celý svět už o programu hvězdné brány věděl, ale všichni nic netušili o Atlantis :shock:

končim spoilerování :lol: ať se každej na díl podívá, protože je to fakt perfektně zpracovaný, ani sekundu jsem se nemoch nudit :)

EDIT: vyšel podrobný popis děje společně s fotogalerií, pokud se Vám na hlavní straně nezobrauje nový aktuální díl, použijte kombinaci kláves Ctrl+r pro vymazání cache paměti prohlížeče

Příspěvek 24.1.2007 11:31:35
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

hezkej díl :-) ale teda Landry tam byl na pěst...
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 24.1.2007 11:35:26
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

eeer...rozpoluplně přijatý díl...

Když sem na něj koukal, tak sem si připadal, že koukám na jeden díl z 4té či 5té série, kdy takové díly běžely furt.

Začátek byl teda dost drsný, jak Mitchel "Hey Sam how it... Aaah", Sam"WAIT...Oh sorry" M"What the hell was that" S"Force shield...Didnt you seen my sign?" M"NO. Yes, you mean this sign"... Tak u toho sem se teda dost pomalu zvedal ze země :lol:
Ještě sem nedával jak Sam "pochlebovala" Rodneymu a nakonec jak Dr. Lee s tím zvukozesilovačem na uších procházel místnost a najednou, blik oběvila se Sam a mu ten zvukostroj padl na zem, přičemž začal ječet bolestí jak hysterka :lol:
Přílet té "invazní flotily" (neboli 5-6 lodí) se mi líbil, aneb alespoň 1 vesmírná loď v díle = velké +. Navíc tady se ještě oběvil Prometheus čili další plus. To jak vytáhli ze zástrčky celou planetu se mi taky líbilo :lol: a taky se mi líbilo duo Landry Hammond, ale tím klady bohůžel končí.

Nápad schovat celou planetu před Ori mi připadá dost uhozený... Já být Ori, tak mám čas si tam pár dní až mesíců počkat, či tu oblast s planetou kontrolovat a ne, že zmizela a odletím. Dále mi vadilo, že tenhle díl je "moralistický", aneb zase problematika hodní, špatní, aneb vychovávejme naše malé američánky. Ty díly s morálními dilematy fakt nemusím. Navíc je dost divné, že co paralelní realita to SGC... aneb stejná vada jak u Sliders, že prostě vesměs za nějakých 6 miliard let ty časové linie dospěly vždy tak, že jsou v nich stejní lidé s menšími odchylkami... prostě to mi připadá tak nesmyslné až to bolí (6 miliard let přičemž život ovlivňuje sebezanedbatelnější čin a furt ti samí lidé na těch samých místech). Cameron Mitchel s dlouhými vlasy jako ožrala a mrzák... er... er... moc mi neseděl. Rodney taky jen tu a tam nějaký šťek a to závěrečné obětí Valy Sam mi prišlo kýčovité až křečovité.
Ale ovšem nejnepřehlédnutelnější věc co mě na tom fest naštvala, bylo to vyřešení toho jak se Sam dostala z5. Prostě pokec s Rodneym S"Co budeme dělat" R"Vytvoříme mezidimenzionální most", pak ještě nějaké tlachy a fuuu vznikl nám nesquik... er co to plácám, teda fůů a Sam je z5. Žádná honička s ostrahou a útěk na poslední chvíly s Rodneyho sebeobětovacím skokem do kulky jež měla zasáhnout Sam, žádné vzrušení z toho, že jim jejich velká naděje chce prchnout z5 do své paralelní dimenze, prostě nic. Jen jeden záběr na tlachy s McKayem a další hned na to jak je Sam z5. Jen tak obyčejné propuštění Carterové prostě nepříjmám. :evil: Odfláknuté, aneb na takové zavádění nových móresů v SG když vždy jindy bojovali o návrat si zvykat 8 dílů před koncem nechci. :?

Když se mi to v hlavě krapet rozleželo musím říct, že tenhle díl spadá do 30ti dílové šedi 9áté a 10té řady, aneb vítej velmi lehce nadprůměrný díle číslo 31.

P.S. Vidím že nesmím mít sebemenší naději že si zbytek sezóny urží kvalitu 11ckty a 12ckty, protože pak zákonitě následuje zklamání.
P.P.S. Co vám připomíná ten obrázek na monitoru před Hammondem velde černochovy holohlavé hlavy v 28:24 - 28:31?
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 24.1.2007 14:13:53
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jelikož od SG-1 skoro nikdy nic nečekám, byla jsem velmi příjemně překvapena, hlavně, když hlavní postavou v celé epizodě byla jenom Carterová :D Sice to nebylo tak povedené, jako předchozí dva díly, ale pořád je to výrazně nad průměrem první poloviny sezóny.
Líbilo se mi, ževtam byli McKay a Lorne jako velitel SG-1 :) Ta scéna ze "zhasnutím" Země byla perfektní, Orium asi nezbývalo nic jiného než zírat :lol:
A přišlo mi strašně milé, jak Vala na konci Sam objala.

Další

Zpět na Pokec o epizodách