Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura David Weber - HH

David Weber - HH

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Co si myslíte o sérii Honor Harringtonová?

Skvělá
37
52%
Celkem dobrá
3
4%
Průměrná
4
6%
Spíše horší
0
Žádná hlasování
Hrozná
3
4%
Neznam
24
34%

Celkem hlasů : 71

Příspěvek 21.1.2007 17:07:18
Spectre Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No to ja se uz tesim na Koruna otroků a Ve službách Meče, ale radsi bych dalsi dil z hlavni serie: At all cost, ten by mohl byt dost dobrej.

A cetl jste nekdo Povstani od Webera a Whitea?

Příspěvek 21.1.2007 20:57:37
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nečetl, ale nepatří to do honorverse. Jinak já se těšim hlavně na At All Costs

Bitva o Mantichoru
Toto je spoiler!!!:
ztráty Mantichora - 600 000 lidí / Haven 1 700 000 lidí
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Manticore

Už se třesu...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 21.1.2007 21:38:38
Shorty

Odpovědět s citací

2Mirra: A víš, kdy by mělo být "At all cost" přeložené?

Příspěvek 21.1.2007 21:45:28
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bohužel ne, ale před AAC budou překládat 3 předchozí knížky, takže si chvíli počkáme... :(
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 21.1.2007 21:55:00
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Spectre píše:
A cetl jste nekdo Povstani od Webera a Whitea?

No, já to četla a teda nic moc. Je to moc rozvleklé, přeskakují tam z postavy na postavu, takže žádná nemá dost prostoru, aby nějak přirostla k srdci a navíc jsou postavy docela nesympatický. Na Honoversi rozhodně nemá, toť můj názor 8)

Příspěvek 21.1.2007 21:56:28
Shorty

Odpovědět s citací

2Mirra: AAC je 11. díl řady, že? Mám v tom totiž menší zmatek. :)

Příspěvek 21.1.2007 22:05:35
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jj 11. díl řady, ale před AAC vyšla 1 sbírka povídek a 2 knížky ze spin-off sérií v honorverse. Podívej se na 1. stránku diskuze. Tan jsou ty knížke seřazený, jak vyšly a jak budou vycházet...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 21.1.2007 22:27:23
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, já to četla a teda nic moc. Je to moc rozvleklé, přeskakují tam z postavy na postavu, takže žádná nemá dost prostoru, aby nějak přirostla k srdci a navíc jsou postavy docela nesympatický. Na Honoversi rozhodně nemá, toť můj názor 8)

Souhlasim, ze dost preskakuje mezi postavami, coz je skoda, treba takova admiral Ashigarova mohla byt zajimava postava...

Me se docela libilo to ze ta valka proti sobe postavila treba rodinne prislusniky a podobne...

Ale souhlasim, ze neni tak dobra jako HH serie, uvidime jestli budou dalsi dily lepsi.

Na druhou stranu, pokud vim tak rukopis tehle knihy byl napsany uz pred honorverse knihami, takze asi bude patrit k ranne tvorbe, a proto budme shovivavi. :wink:

Příspěvek 01.2.2007 18:35:45
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Teď se pomalinku prokousávam dílem "V Exilu" a docela mě zarazilo že tam na letišti/ kosmodromu používaj ekranoplány k přepravě paliva.
a) By to musel bejt setsakra mamutí kosmodrom aby se jim vyplatilo vozit po něm cokoliv ekranoplánem. Když už chtěj slona v porcelánu, vznášedloby stačilo.
b) Všechny ekranoplány co znam (a poměrně jistě i všechny ostatní) startujou z vody (ačkoliv by se nejspíš dal uspůsobit pro start ze země).
c) Brzdná dráha ekranoplánu a jeho manévrovatelnost je otřesná, což nejsou zrovna vlastnosti kuli kterejm bych ho poslal na letiště, nebo dokonce vozit palivo.

Že bych v tom našel 1. větší bug ?

Eště:
...Neočekával jsem, že mezi okamžikem, kdy jsem román dopsal, a
okamžikem, kdy poprvé vyšel, občan Spojených států prokáže ještě horší pohrdání lidským životem ....
O jaký události/ osobě to je zmíňka ?
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 05.2.2007 15:08:21
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

K ekranoplánu: Dnešní E jsou sice titáni, ale co ty víš za 2000 let?
K události: Nevim, taky se mi to nepodařilo najít. Jestli někdo víte wo co gou, tak napište...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 01.3.2007 16:26:37
Shorty

Odpovědět s citací

Právě dočítám "Ashes of Victory" a chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte e-book "War of Honor".

Příspěvek 01.3.2007 20:34:44
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

...Neočekával jsem, že mezi okamžikem, kdy jsem román dopsal, a
okamžikem, kdy poprvé vyšel, občan Spojených států prokáže ještě horší pohrdání lidským životem .... O jaký události/ osobě to je zmíňka ?

No myslim ze by mohlo jit o toto (z Wikipedie):
The Oklahoma City bombing was a terrorist attack on April 19, 1995 aimed at the Alfred P. Murrah Federal Building, a U.S. government office complex in downtown Oklahoma City, Oklahoma. The attack claimed 168 lives and left over 800 injured. Until September 11, 2001, it was the deadliest act of terrorism within the U.S. borders.

Flag in Exile vysel v roce 1995 aspon myslim tak by to mohlo odpovidat.

Pak by to mohlo byt toto: (opet Wikipedie):
In the World Trade Center bombing (February 26, 1993) a car bomb was detonated by Arab Islamist terrorists in the underground parking garage below Tower One of the World Trade Center in New York City.

Ale myslim ze tohle se stalo moc brzy.

Příspěvek 02.3.2007 14:36:58
Shorty

Odpovědět s citací

Tak jsem sehnal War of Honor, At All Cost, Shadows of Saganami a Crown of Slaves anglicky a teď přelouskávám War of Honor.

Příspěvek 03.3.2007 21:01:16
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak sem se dival na stranky Polarisu a vyslo Ve sluzbach mece. Sice to jsou jen povidky, ale lepsi nez nic... :)

Příspěvek 03.3.2007 21:04:59
Shorty

Odpovědět s citací

Dneska mi naši přivezli Válku Cti. :D A v pondělí možná budu mít Ve Službách Meče. A i když jsou to jen povídky, tak se těším.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura