Jinak uznávám, moc pěkná epizoda a musím říct, že se mi líbila o dost víc než Quest, která byla sice hodně dobrá, ale pořád to nebylo nějak ono. Tady na mě trochu konečně dýchlo to kouzlo starých epizod.
Nejvíc se mi líbily technologie, ty přenosné kruhy byly naprosto skvělé a stíhačky taky super. Vidět konečně vojáky Ori v akci, bez toho kecání okolo, to tomu dodalo šťávu. V předchozích dílech se nijak moc neřešilo, nepohnul se kupředu děj, ani postavy. Jen přišli na planetu, ovládli a bylo to.
Nejvíc se mi líbila linie Cam-Sam. Tentokrát musím říct, že Amanda konečně taky předvedla, že když dostane prostor, tak ze sebe i něco vymáčkne a mohla předvést něco jiného než jen vysvětlení technologického postupu fungování nějakého udělátka. A Ben, konečně mohl být trochu sám sebou a ta scéna před vesničany, to bylo téměř jako John Critchon

Teď trochu k záporům. Upřímně, musím říct, že to, že Tomin obrátí a pomůže Vale mi bylo jasné hned od začátku a i když to oba bezvadně zahráli, pořád jsem si říkala "tak kdypak jí pomůže utéct"

A pak vesničané...jako já vím, že to musí zdramatizovat, ale proč se tam vždycky musí objevit někdo, kdo se podrobí a na konci pokorně přizná chybu popř. umře při nápravě své chyby? Chápu, že v "normální" situaci by se vesničané asi taky neshodli, zvlášť, když by jim šlo o krk, ale tohle je pokaždé, když chtějí někomu pomoct...nešlo by vymyslet jinou komplikaci?
Takže děj trochu předvídatelný a opět nastal "Voyager efekt", kdy se na konci všechno v dobré obrátí. Ale to se děje ve SG obecně, takže to je celkem běžná věc.
Teal´C...zase ho chytili, zase ho mučili....chudáček, má to ale těžký život...

Daniel mi vůbec nechyběl. Nebylo to tím, že ho nemám moc ráda...OK, trošku...(ale já už stejnak koukám na SG1 jen ze zvyku, takže to zase takovou velkou roli nehraje, jen jsem asi víc objektivní, že ten děj tolik "nežeru"

Malý plusík za to, že jsme konečně viděli i jiný SG tým a jiné členy SGC, nejen "SG1 běží do akce, všichni stranou", i když se většinou jen míhali jen tak na chodbách

A mně se, tradičně, líbila víc Atlantis