Jsem skeptický, protože řešit linii s Ori během dvou hodin je prostě málo. Pokud tedy ty dvě hodiny nebudou natočeny podobně kronikářsky jako třeba Lord of War, ale podle spoilerů nebudou. Dva nebo tři filmy by mi udělaly mnohem větší radost, protože by se tam vlezlo více mimozemských ras ve válce, díky Jaffům a jejich flotilám by to mohlo skutečně jako válka vypadat a nebylo by to jen o SG-1 a Odyssey. To, že zapomenou na Langaru, Jonase nebo třeba Noxe se mi opravdu nelíbí, když to je závěr seriálu. Nicméně děj zní dobře, ostatně jsem velmi podobnou story o nalezení grýlu vymyslel do SGO

Scream neb Mc potvrdí..
Jinak bych měl takovou poznámku, že ačkoliv Lost City byl skvělý díl, rozhodně si nemyslím, že by v kinech tak jak byl v seriálu měl šanci. Na velkofilmy do kin jsou trochu jiné standarty...
U druhého filmu jsem rovněž nečekaně skeptický, příjde mi to jako vykradení Moebia a episod o alternativních realitách, kde se útočí na Zemi

Baal a Jack to sami nezachrání. Nevím proč mají potřebu zase vykrádat sami sebe.
Finální soud si nechám až to uvidím ...