Tak co říci k této novince. Samozřejmě, že se moc moc těším. Krapínek mě tedy mrzí, že se nechystá SG-1 rovnou do kin, protože si myslím, že si to každý z těch herců víc než zaslouží. Ale lepší, než nic.
K té délce natáčení. Nemyslím si, že jsou čtyři týdny málo. Když se ohlédnu za celou SG-1, tak některé dvoudíly pro mě byly jako filmy, ne-li víc. Viz. The Lost City, Reckoning. Tyhle dvoudíly se natáčeli polovinu času, co film SG-1. Takže pokud každý z těch filmů bude "jen" dvakrát tak dobrý co Lost City, či Reckoning, tak budu spokojený. A taky berte v potaz, že mají už spousty kulis vytvořených a herci své postavy znají dokonale, takže čtyři týdny jsou podle mě dostačující.
A jestli ve filmech nakonec bude i RDA, tak budu opravdu šťastný. Sice mě přijde trochu nespravedlivé, že Cam je v SG-1 jen dva roky a Vala v podstatě jen rok a už budou natáčet film a pozornost se ve velké míře upne na ně. A co třeba Jonas? Ten byl v seriálu taky rok, neměl by tam tedy být také?

Úplně nějraději bych viděl film se "starou" dobrou SG-1. Tj. Jack, Sam, Daniel a Teal'C, ale to je asi nemožné, takže budu rád za to, že vůbec nějaký film bude.