Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie brány ve vesmíru

brány ve vesmíru

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 14.1.2007 15:52:57
Chevron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

všimly ste si že v SG-1 sou brány myslim že dokonce ve všech případech umístěny na planetách, a v SGA je jich hoodne ve vesmíru? proč v naší galaxii nejsou taky na oběžných drahách?
Doprdela, já s těma hercema nemůžu hrát.

Doprdele to je na hovno kdo to vymyslel ze budeme tentokrát pod vodou

Příspěvek 14.1.2007 15:58:20
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Se zeptej scénáristů :)
No teď vážně, k čemu by tu měly být, když nemáme PJ jako na Atlantis :wink:

Příspěvek 14.1.2007 16:03:44
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno podle mně by tu být měly, protože když se koukneš na první díl sga.. tak tam letí PJ a pak je tam taková ta velká vlna... mno prostě pokud sou všude po naší galaxii rozesety základny Antiků, několikrát se i v SG-1 objevil PJ.. proč vždycky narazí na planety kde sou brány na povrchu.. připadá mi to trochu zvláštní.. nevim no.. čekal sem torchu jiné vysvětlení

Příspěvek 14.1.2007 16:05:16
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

V sga je pro wraithy výhodnější mít je na oběžné dráze, aby jim neutekla potrava :D

Příspěvek 14.1.2007 16:08:22
Peto81 Airman
Airman

Odpovědět s citací

v sg1 ich vacsinu premiestnili goauldi aby mohli posielat ludi na povrch alebo ine bytosti ktore necestovali lodami

Příspěvek 14.1.2007 16:08:59
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já mám pocit, že to v SGA kdesi říkali. Brány na orbitu umístili Wraithvé. Jednak aby jim "neutekla potrava" (přece jen lidi, které nejčastěji loví jsou povětšinou farmáři, kteří se na orbitu nikdy vlastní technologií nepodívají.) A pak je výhodnější vletět do obrovského prostoru, než hned lítat při zemi a moc do něčeho vrazit.

Peto81 nn nesouhlasím. V Mléčné dráze už brány na zemi byly. V některém nedávném dílu jsem to slyšel. Antici postavili brány, aby i primitivní bytosti bez potřebné technologie dokázaly cestovat mezi hvězdami. Kdyby je snesli Goaul'di, museli by nutně i k nim postavit DHD. A kdyby to udělali, tak by určitě to DHD vypadalo jinak, než ta klasická antická.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 14.1.2007 16:22:55
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno konecne slusna odpoved... diky moooc

Příspěvek 14.1.2007 17:32:44
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Možná ty brány v naší galaxii nejsou, protože za prvý jak tu bylo řečene tu nejsou Puddle Jumpery a třeba tm nechtěly ovlivnovvat nějákou rasu a nebo jí chtěly ochránit před Wraithy třeba kdysi Wraithové neměly DHD na brány ve vesmíru ??
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 14.1.2007 18:04:04
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ahlavně dising DHD jak ho známe z SG1 je podle mne vyloženě Go´auldský.. Go´auldi se naučily brány vyrábět a takže je vyráběli
KREE! Neslyšeli jste? řek jsem KREE!!

Příspěvek 14.1.2007 18:05:10
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Antikové vyráběly brány Goaldi je občas přemýšťovaly .
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 14.1.2007 18:08:01
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ae Go´auldi se podle té technologie naučili brány vyrábět také

Příspěvek 14.1.2007 18:09:48
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nepamatuju si, že by se kdy naučili Goauldi brány vyrábět. Takže jestli je, poprosil bych o jeho konkrétní určení, abych se na něj mohl podívat. Pokud vím, jedinou ne-antickou hvězdnou bránu postavili Tolláni za spolupráce Noxů. A ta vypadala úplně jinak než ta antická. A pak. Design je úplně stejný, jako v atlantisu (až na ty barvy), takže se stoprocentně nejedná o Goauldský výtvor.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 14.1.2007 18:14:10
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nevím kde to bylo řečeno nebo jestli to řekli na tvrdku. A však si myslím že Go´auldi brány vytvářet dokázali protože jejich vyspělost byla minimálně stejně dobrá jako Tollanů a ty to dokázali. Navíc se milionkrát říkalo že Ra si dal bránu tam a tam a tenhle si dal bránu tam a tam a tak dál (Kdy by pořád ty brány braly??)

Příspěvek 14.1.2007 18:19:12
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kradl je z vyhlazených měst. A pak, Tolláni by bránu nikdy nepostavili, nebýt Noxů. Což byla jedna z ras aliance. A rasy aliance byly na stejné úrovni jako Antikové, takže brány imho velice dobře stavět uměli. No a co se týče vyspělosti Tolláni vs. Goauldi bych taky dokázal polemizovat :fish: . Jinak, nebylo to vážně řečeno nikde. Navíc Tok'rové, což jsou vlastně "hodní" goauldi, byli docela dost překvapeni, že jsme si sami postavili DHD. Myslím, že kdyby uměli Goauldi něco podobného, považovali by to za víc normální a nepodivovali by se nad tím.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 14.1.2007 19:23:04
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
Antikové vyráběly brány Goaldi je občas přemýšťovaly .

Kamaráde, ty patříš na základku:-D
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 14.1.2007 19:27:22
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

stejně si myslím že je dokázali vytvořit když brány byli z Nakadahu a Go´auldi uměli s nakadahem úplně všechno. (Vis to jak harsesis předal Danymu vědomosti)
A Navíc Tok´rové umí o 2000 let méně než Go´auldi. Rozdělili se už dávno a nekradli tak jako Go´auldi.
A navíc Go´auldi si vědomosti předávají genetickou pamětí. A Tok´rové nemají maminku už 2000 let

Edit:Sory za hroznej příspěvek plnej chyb už jsem ho trochu opravil
Naposledy upravil Eskel dne 14.1.2007 19:37:20, celkově upraveno 2

Příspěvek 14.1.2007 19:27:55
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ot :Jako nechápu tě Anubiss???
Naposledy upravil Phebeus dne 14.1.2007 20:09:03, celkově upraveno 1

Příspěvek 14.1.2007 19:43:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

něco o vyrábění bran goauldy bylo ve Filmu.. kdy naši tam přijdou a daniel tam vidí jak těží naqadah.. takze tam je teoreticky mohly vyrábět, ale nevim

Příspěvek 14.1.2007 19:53:02
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Oni nakadah těžili na spoustu věcí, ale brány z toho stavět neuměli...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 14.1.2007 19:56:01
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

když uměli tavit nakadach a používat ho jako kapalinu a uměli i jiné věci, proč by neuměli stvořit bránu?? Kde bylo řečeno že to neumí?? do druhé série ani divák nevěděl že nějací Antici jsou. A každej byl přsvědšenej že brány postavili Go´auldi.

Příspěvek 14.1.2007 19:59:45
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nj. ale ve filmu se taky říkalo, že "použil" hvězdnou bránu. Nikoliv, že "vyrobil". A všechno rozhodně neuměli. Viz třeba Anubisovy neúspěšné pokusy s Naguadrií.

Btw. do doby, než se vynořili Antici se nikdo po původu bran ani nepídil. Prostě tady byly a tím to haslo. Navíc. My jsme byli už na několika planetách z antické databáze (nebyly na Abydosské kartuši, goauldi o nich nic nevěděli) a tamější brány a DHD vypadaly úplně stejně, jako na těch planetách, které Goauldi znali. Kdyby byly odlišné, tak neřeknu ani slovo :fish:

Ano. Možná bylo záměrem scénáristů původního filmu, aby brány postavili Goauldi. Ale jediné tomu nasvědčující indicie máme pouze a jedině z prvního filmu. Takže se nakonec rozhodli nechat stavitelství na někom jiném. (A popravdě, udělali dobře.)

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 14.1.2007 21:05:44
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to vypadá nejvíc logicky... takže závěrem stačí ríct že v SGA si je na obježnou dráhu dávali wraithové a v SG-1 je na zem premisťovali goauldi.... btw.. kde sou DHD ktery zbyly po wraithech?

Příspěvek 14.1.2007 21:44:23
Lipper Airman
Airman

Odpovědět s citací

revolucny vynalez ze srotovisko nepoznas???? wraitska technology
00000010 01000111 01110010 01100001 01110100 01110101 01101100 01110101 01101010 01100101 01101101 00101110 00100000 01001101 01100001 01110011 00100000 01001001 01010001 00100000 01101110 01100001 01100100 00100000 00110001 00110000
http://www.paulschou.com/tools/xlate/
( Help na rozlustenie :) )

Příspěvek 14.1.2007 22:37:40
SeNdro Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chevron píše:
to vypadá nejvíc logicky... takže závěrem stačí ríct že v SGA si je na obježnou dráhu dávali wraithové a v SG-1 je na zem premisťovali goauldi.... btw.. kde sou DHD ktery zbyly po wraithech?

Co to je za kravinu? Takže v naší galaxii byly na oběžné dráze a Goauldi je dali dolu a v Pegasu byly na zemi a Wraithové si je dali nahoru??? :lol:
Já bych to spíš shrnul tak, že brány byly všude na zemi a v Pegasu si je Wraithi dali na oběžnou dráhu...

Eskel píše:
když uměli tavit nakadach a používat ho jako kapalinu a uměli i jiné věci, proč by neuměli stvořit bránu?? Kde bylo řečeno že to neumí?? do druhé série ani divák nevěděl že nějací Antici jsou. A každej byl přsvědšenej že brány postavili Go´auldi.

Tak moment, Goauldi brány uměli používat a přemísťovat z planety na planetu ale stavět je prostě neuměli... Proč by je jinak Baal kradl když by si je mohl postavit? Nebo Ra když opouštěl Zemi tak si chtěl bránu vzít s sebou..? :roll:

Příspěvek 14.1.2007 22:55:34
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sry to s tema goauldama sem myslel jako ze je premistovali ze zeme na zem.. ne z obezne drahy na zem

Další

Zpět na Technologie