Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x10, 10x11 - The Quest (Part 1,2)

10x10, 10x11 - The Quest (Part 1,2)

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.1.2007 00:27:44
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Aáááá, už jsem myslel, že konečně vyhrají! Výborný nápad s tím přesouváním po planetách :!: Akorát Baala bych asi odstřelil když se přiznal, že si vymyslel, že zná jméno. Doufám, že nezemřel, to by mě mrzelo, vždyť je to něco jako chráněnej druh :D

Příspěvek 12.1.2007 00:30:07
Jockey[CZ] Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fakt hustej dil hlavne drak , zajimalo by me co asi Adria zamysli s Danielem

Příspěvek 12.1.2007 00:32:55
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Musím uznat že po první části sem měl dost zkažený dojem. Prostě mi přišlo až moc absurdní jak všechno skvěle prošli a na konci drak ... (kam jsme to klesli) ...
Ale následující část mi vyrazila dech. Nejen že první část 100% trumfla, ale dala by se hodnotit jako 1-2. nejlepší díl série a to už si myslím je co říct. Drak se nakonec ukázal jako kvalitní postava, velmi mě potěšilo že se tam objevil "vopravdovskej antik" a navíc měl díl všechno co správnej díl má mít. Napětí, emoce, akci, humor. Prostě senzace 9.9/10... Jenom se nemůžu dočkat rozzuzlení, protože na Deniela sem opravdu zvědavej. :wink:

Příspěvek 12.1.2007 00:36:08
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A co kdyby Adria s pomocí Daniela postavila tu zbraň, sama zničila Orie a stala se neomezenou vládkyní. Nebo potřebuje Orie aby měla svoje schopnosti?

Příspěvek 12.1.2007 00:47:32
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To netuším ale ona je něco jako ORI ona by se proti nim asi nikdy nezbouřila, připadá mi to jako kravina. Ori jsou pro ní vším ať udělají cokoliv. Oni jí stvořili, ona je na jejich vodítku. Prostě ji ovládají. :wink:

Příspěvek 12.1.2007 01:14:46
Chaotic Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Kapitalne :)

To jak se kamarádili s Adriou nebylo zas tak gut, ále to že tam squěle nahazoval arogantní a vtipnou mimiku a hlášky Baal, tak to bylo dost dobré...Již dávno jsem jej díky jeho charismatu posunul hned za Teal'ca v oblíbenosti a vidím že má i na víc :)

Dále jak Vala nahodila ten smutný kukuč, když ji John...John? (sakra já nevím jak se Ben v tomhle seriálu jmenuje... no to je jedno prostě John Chriton alias Ben Browder) promlouval do duše o tom jak strašný je pocit nemoci ovlivnit to či ono a jen úzkostlivě čekat. Tak to sem málem nerozchodil... Tak přesvědčivý smutný kukuč sem teda v televizi viděl poprvé, prostě síla :)

Docela mě pobavilo jak Teal'c jasně ukázal, kdy kdo velí v týmu "Ty si hraj klidně na vojáčky, ale až já ti to dovolím!" :) , jen už vypadal o dost starší a tohle háro a záběry mu nesluší :( ... Sam mě dost naštvala, jak šlehla Baalovi do ciferníku, už je taková přečpělá a tahle snaha oživit její postavu mi příjde, stejně jako ty ostatní, marná. :?

A k příběhu? Ač jsem čekal obrovské zklamání (jako obvykle u posledních 16cti dílů), tak jsem byl příjemně překvapen (velkou roli na tom má Baal jako "člen" týmu (to jak byl v té pasti chycen 3 dny :D taky sranda) ) dokonce i Merlin (připomínal mi dost Gandalfa) neblábolil "Já antik, vy tupí, my nestarat se", ale byl vcelku normální. Divím se, že ho ostatní povznesení nechtěli zastavit, ale co už...
Jinak zase vyhazovali zabezpečení brány (obelisk) před tím, než měli sestavenou zbraň, aby se to o5 nějak zvrtlo. Jen by mě ještě zajímalo kdo vybleskoval ty vojáky Oriů u brány. Jo a Daniel Jackson jako vězeň na cizí lodi... už si ho v jiné roli pomalu ani nedokážu představit :)

Nechám nepropracovaného draka nezapadajícího do prostředí jeho osudu a přehlédnu spoustu nedostatků a mohu konstatovat, že jsem se po strašně dlouhé době u SG1 o5 bavil. Za posledních 16 dílů absolutně nejlepší díl, jež ostatní převyšuje o několik tříd. Jestli by takhle dopadly filmy tak by to bylo více než důstojné zakončení série.
[img][http://www.anis.xf.cz/ban.gif]http://www.anis.xf.cz/ban.gifhttp://[/img]
Vše je o úhlu pohledu...

Příspěvek 12.1.2007 02:26:33
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No vybleskoval je Daniel.

Příspěvek 12.1.2007 10:10:56
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super huper díl fakt paráda moc se i líbil parádní comeback super díl.Dobrá byla ta řežba na konci ,ale jak to Mitchell přeskočil a střílel to bylo zvláštní a zajímalo by mě co celou dobu ten drak jedl v tý jeskyni ,ale to mohlo bejt asi tím že byl naprogramovanej.Jinak doufám že tu zbraň dokončej.Líbilo se mi jak se Daniel pro ně obětoval ,aby je zachraníl to bylo pěkný a jak Tielk zakázal Mitchlovi hodit tu bombu po drakovi.A Baal jak nemohl mluvit to bylo skvělý. :laugh:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 12.1.2007 10:19:34
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

2Kanzaki
Tato myslinka sa mi pozdava ako mozne ukoncenie serie....ale o com by boli tie filmy.... no kazdopadne je to na spoiler :lol: :lol: :lol:
A co kdyby Adria s pomocí Daniela postavila tu zbraň, sama zničila Orie a stala se neomezenou vládkyní. Nebo potřebuje Orie aby měla svoje schopnosti?

Je stale len clovek.... a musi byt prolhana aby zvitezila... nade vsemi... :lol:
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 12.1.2007 12:14:27
Chevron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak sem to konecne viděl, moc se mi to líbilo, ale nechápu, proč chtěli vypínat to zařízení, když po nich šli, to by přece bylo lepší ho třeba urychlit nebo něco takového.... pak by to dostavěl, a měl by na to háááfo času...
Doprdela, já s těma hercema nemůžu hrát.

Doprdele to je na hovno kdo to vymyslel ze budeme tentokrát pod vodou

Příspěvek 12.1.2007 12:25:02
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sam netušila, že po nich jdou- proto to vypnula, ikdyž mohla holka chvilku počkat, ale to by pak nebylo tak napínavý :wink:

Příspěvek 12.1.2007 12:43:52
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale SG-1 veděla že Adria je muže vystopovat a přišlo my to že ,když se tam někdo dostal tak je přeneslo ,ale pak to vypnuly a už je to nepřeneslo a pak je chytly ORi.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 12.1.2007 12:58:00
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

jj, přesně tak to bylo... holt Carterová udělala blbost, ale myslela to dobře- chtěla jim umožnit odejít pak domů, bohužel jí ale nedošlo, že Adria po nich půjde a že s tím Morgana počítala, proto vytvořila ten obelisk, aby jim poskytla dostatek času, jenže to Carterový patrně nedošlo...

Podle mýho ty obelisky vytvořila Morgana až v poslední době- v době kdy uvěznila Merudina netušila, že Oriové vytvoří Adriu, takže ty obelisky musela stvořit někdy mezi okamžikem, kdy se narodila Adria a kdy ji ostatní Antikové zastavili, aby nemohla říct Danielovi, kde je Merlin. Bylo by to celkem logický...

Příspěvek 12.1.2007 17:33:59
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda se mi líbila. Konečně tam byli vidět i vojáci Ori v akci a né jen jako nějaká ochrana, aby to nějak vypadalo. No Baal opět nezklamal (akorát je škoda, že ho zabili :cry: Ale na druhou stranu je jich ještě dost), Stejně jako Vala, Daniel a Cam.

Jo dobrá epizoda 5/5 10/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 12.1.2007 19:52:21
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pridam se tez do diskuse ohledne Quest part2 a musim konstatovat, ze je to vskutku pekny dil. Vsimli jste si i toho vyrazu ve tvari Teal'ca, kdyz drakovi vybuchla C4 v tele a nic se mu nestalo ? To bylo proste uzasny :wink: Drak byl nejspis z tvrdeho svetla asi tak, jak to bylo v Cervenem trpaslkovi. S tim Danielem to bude zajimavi, treba ho bude chtit za manzela, no reknete kdo by ji nechtel :oops: Je fakt ze techtle tam uz byly, ale mechtle ne :D

Kanzaky :
Ja si nemyslim, ze by se Adria vzbourila proti Ori, protoze ona ma v sobe dusi Orie a je totiz jednou z nich. Mozna ji spis zabije vlastni mama.

jenda.sg1 :
Podle mne ho neuveznila, proste byl uz hodne stary a na dokonceni te veci potreboval cas ktery on nemel. Proto byl ve stazi, aby predal sve myslenky nekomu kdo neni antik. Kdyby ty myslenky prenechal Morgane asi by to bylo neprijatelny zas pro povznesene Antiky. To ze bude valka s Ori si myslim, ze Morgana vedela od Merlina, vzdyt bylo receno v nekterym dile, ze mohl byt schopen cestovat v case.

Nevim jak Vam, ale kdyz porovnam podle sveho vkusu SG-1 10 serii a SG-A 3 serii tak jednoznacne se priklanim pro SG-1 i kdyz uz tam nehraje R.D. Anderson

Příspěvek 12.1.2007 20:59:20
pepe.vyskoc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Quest part2 je kolosalni epizoda jedna z nejlepsich v 10 serii , 11z10 :P

Příspěvek 12.1.2007 21:30:59
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no tyhle poslední dvě epizody sou podle mě jedny z nejlepších epizod z celých 10.serií. Úplně mě štvě že ten seriál končí když je to takhle dobře rozjetý :(
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 12.1.2007 21:46:01
Ronon_Sokol Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No ten Daniel mohl vytvořit pír ZPM, když už byl u tý mašinky :)
Ronon is the best!!!

Příspěvek 12.1.2007 22:15:31
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ted sem se na ten 2. díl dodíval a musím říct, že SUPER!! Není co dodat.

Jsem hrozně zvědavý jak to skončí, Adria by se mohla vzepřít Ori, bylo by zajímavé ji pozorovat jak řeší to dilema, zřejmě by ji k tomu Vala přiměla.
Další možnost je, že si ještě zahraje ten Adriin přívěšek z Celestu, který ji chrání, třeba ji ho Vala sebere a zabije ji, s čímž by se scénaristům pracovalo rozhodně lépe, protože už od začátku 10. série je vidět ta mateřská láska a zároveň nenávist Vali k Adrii...
Už jsem úplně napjatý na poslední díl a ještě více zvědavý na filmy....

Příspěvek 13.1.2007 11:06:45
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl skvělý, pěknej spád i humor, Vala opět zářila. SG1 se dostala na latku z dřívějších dílú, doufám že tam vydrží až do konce!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 13.1.2007 12:12:45
georgAnubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Opravdu vynikající díl, jsem rád že se to čekání vyplatilo a scénáristi nesklamali. Všechno bylo jak má bejt, postavy, příběh i zpracování byly perfektní. Škoda jen těch drobných chyb, který mírně kazý celkový dojem z epizody.

Jinak co se Adrii týče , tak podle mě Orie nikdy nezradí, protože ona je Ori v hmotném těle...

Příspěvek 13.1.2007 12:32:16
Etin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ráďa píše:
Nevim jak Vam, ale kdyz porovnam podle sveho vkusu SG-1 10 serii a SG-A 3 serii tak jednoznacne se priklanim pro SG-1 i kdyz uz tam nehraje R.D. Anderson

Jednoznačně s tebou souhlasím :-)

Jinak nevím, jestli to už někoho napadlo, přece jen se mi nechce pročítat celé fórum: Merlin na SG-1 vyjel hned se jmény hlavních postav z legendy o králi Artušovi - ehm, nebudou "náhodou" cestovat v čase do této doby? :?: :!: :?: :idea:

georgAnubis píše:
Opravdu vynikající díl, jsem rád že se to čekání vyplatilo a scénáristi nesklamali. Všechno bylo jak má bejt, postavy, příběh i zpracování byly perfektní. Škoda jen těch drobných chyb, který mírně kazý celkový dojem z epizody.

Škoda jen těch "drobných" chyb, které kazí celkový dojem o tvé gramotnosti...

Díl byl perfektní, nevím, proč musíte hledat každičký detail... ale je pravda, že člověk málokdy řekne to kladné a na všem hledá jen chyby - to je totiž mnohdy jediná věc, která člověku jde.
Až do úplného zblbnutí... ;)

Příspěvek 13.1.2007 15:30:21
georgAnubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Etin píše:
Škoda jen těch "drobných" chyb, které kazí celkový dojem o tvé gramotnosti...

Co si tim chtěl jako říct ty chytráku. Děláš jako kdyby si nikdy neudělal nic špatně :evil:

Etin píše:
ale je pravda, že člověk málokdy řekne to kladné a na všem hledá jen chyby - to je totiž mnohdy jediná věc, která člověku jde.

Asi jako právě teď tobě co? :roll:

Příspěvek 13.1.2007 17:35:04
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zminil jsem se , ze Adriu by mohla zabit matka, ale kdyz tak o tom premyslim , tak prave tato myslenka by hodne priznivcu tohoto serialu prave napadla. Ale co kdyz Adriu zabije nevlastni tata :?: Dlouho se uz neukazal a byla o nem zminka na zacatku 10 serie, ze je na jine lodi atd . Treba mu dojde , ci prozre jaky maji umysly fqalesni bohove Ori a nakonec ji zabije on :roll:

Příspěvek 13.1.2007 17:49:36
the monarch Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen reaguju na tu chybu Carterové, no Adria by je stejne dostala. Sama rekla, ze cim vickrat je vyhledava tim je rychlejsi...:D Ale stejne to vypnout museli jinak by neutekli...jen postreh
-----------------------
TH3 MoN4Rch-RoHS

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách