Kapitalne
To jak se kamarádili s Adriou nebylo zas tak gut, ále to že tam squěle nahazoval arogantní a vtipnou mimiku a hlášky Baal, tak to bylo dost dobré...Již dávno jsem jej díky jeho charismatu posunul hned za Teal'ca v oblíbenosti a vidím že má i na víc
Dále jak Vala nahodila ten smutný kukuč, když ji John...John? (sakra já nevím jak se Ben v tomhle seriálu jmenuje... no to je jedno prostě John Chriton alias Ben Browder) promlouval do duše o tom jak strašný je pocit nemoci ovlivnit to či ono a jen úzkostlivě čekat. Tak to sem málem nerozchodil... Tak přesvědčivý smutný kukuč sem teda v televizi viděl poprvé, prostě síla
Docela mě pobavilo jak Teal'c jasně ukázal, kdy kdo velí v týmu "Ty si hraj klidně na vojáčky, ale až já ti to dovolím!"

, jen už vypadal o dost starší a tohle háro a záběry mu nesluší

... Sam mě dost naštvala, jak šlehla Baalovi do ciferníku, už je taková přečpělá a tahle snaha oživit její postavu mi příjde, stejně jako ty ostatní, marná.
A k příběhu? Ač jsem čekal obrovské zklamání (jako obvykle u posledních 16cti dílů), tak jsem byl příjemně překvapen (velkou roli na tom má Baal jako "člen" týmu (to jak byl v té pasti chycen 3 dny

taky sranda) ) dokonce i Merlin (připomínal mi dost Gandalfa) neblábolil "Já antik, vy tupí, my nestarat se", ale byl vcelku normální. Divím se, že ho ostatní povznesení nechtěli zastavit, ale co už...
Jinak zase vyhazovali zabezpečení brány (obelisk) před tím, než měli sestavenou zbraň, aby se to o5 nějak zvrtlo. Jen by mě ještě zajímalo kdo vybleskoval ty vojáky Oriů u brány. Jo a Daniel Jackson jako vězeň na cizí lodi... už si ho v jiné roli pomalu ani nedokážu představit
Nechám nepropracovaného draka nezapadajícího do prostředí jeho osudu a přehlédnu spoustu nedostatků a mohu konstatovat, že jsem se po strašně dlouhé době u SG1 o5 bavil. Za posledních 16 dílů absolutně nejlepší díl, jež ostatní převyšuje o několik tříd. Jestli by takhle dopadly filmy tak by to bylo více než důstojné zakončení série.