Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Moje první mise (2. část)

Moje první mise (2. část)

Příspěvek 26.11.2006 20:33:49
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak toto je moje úplně první povídka o Stargate takže to možná se vám to možná bude zdát jako pěkná krávovina:

Povídka moje první mise je asi o osm příspěvků níž.

Vždyť to jsou jen mimozemšťané

Brána se zavřela a sg-1 začala další mise.
„Kde jsou ty zříceniny?“ zeptal se otráveně Jack.
„Asi 6 mil severně od brány.“ řekla Carterová.
„Tak jdem.Ať jsme brzo doma.“ Zavelel Jack a vyšli.
Ruiny města byli obrovské,ovšem nepatřili žádné rase ,kterou znali.
„Danieli co myslíš,co je mohlo vyhubit-Goa´ldi?“
„Ne to si nemyslím.Nic tomu alespoň nenaznačuje.“řekl Daniel. „Vypadá to spíš na nějakou přírodní katastrofu.“
Najednou zakřičel Teal´c: „O´Neille!Majore Carterová! Pojďte sem.“ Všichni i Daniel tam přiběhli.
„No co máš?“ zeptal se Jack.
Teal´c ukázal rukou.Všichni tři se tím směrem podívali.Na zemi ležel podivný tvor.Byl už mrtví.Měl hlavu podobnou Unasům,ale mozkovna byla mnohem větší a oči byli malé téměř zakrnělé.Na těle měl skvostné šaty,jenž napovídali,že tvor nebyl primitivní.A v břiše měl několik krvavých otvorů (asi 15 cm hlubokých)
„Co to je?“ zeptal se znechuceně Jack.
„Možná původní obyvatel?“ řekl Tael´c.
„To si nemyslím“ řekl Daniel.
„Proč myslíš?“ řekl Jack.
„Tohle město bylo zničeno hodně dávno, ale on může být mrtví pár hodin.“ Řekl Daniel a sklonil se nad mrtvolou.
„Tím chceš říct,že to co zabilo toho tvora tu možná ještě je?“
„Proč si myslíš, že *to*? Mohl to být i člověk.“
„A co ty díry v břiše?“
„Možná to je od pistole?“
„Vidíš na okrajích spáleniny?“
„Možná to byl nůž?“
„Možná drápy?“
„Možná…“
„O´Neille.“ Promluvil náhle Teal´c. „Ano Teal´cu.“
„Nejsme tu sami,někdo nebo něco nás sleduje.“
„Dobře ,kde?“ řekl O´Neill a sáhl po P-90.
„Je někde za ruinami za tebou.“
„Víš kde?“
„přesně ne.“
„OK Carterová, Danieli vy dva půjdete směrem ,kterým je brána.My dva půjdeme chvíli s vámi a potom se vzdálíme a obejdeme to z druhé strany.A pokusíme se toho tvora chytit“ „A my?“ zeptal se Daniel.“
„Asi 100 metrů od místa kde se vzdálíme se schováte a my vám ho tam naženeme.Všem je všechno jasné?“ Všichni přikývli.Všechno šlo podle plánu.Jack a Teal´c se odpojili asi 200 metrů od mrtvoly.Po 100 metrech se Daniel s Carterovou schovali za zříceninami.Jack a Teal´c mezitím šli k tomu neznámému tvoru.Tvor mezitím přišel k mrtvole toho tvora.Vypadal úplně stejně jako ten mrtvý. „Stůj!“ zakřičel O´neill.Tvor ho však neposlechl a rozběhl se směrem k Danielovi a Carterové. A když se k nim přiblížil vystřelil Daniel ze „zatu“ a omráčil ho.
Tvor se probral během deseti minut.
„Nebojte se, nechceme vám ublížit“ řekl Daniel.
„Tak proč jsem spoutaný?“
„Nevíme jestli nám Vy nechcete ublížit.“
„Já vám ublížit nechci,ale lidé co žili v těchto městech ano.“
„Tady někdo žije?“
„Tady ne,ale jejich nové město je asi míli odtud.“
„A proč zabili vašeho…člověka.“ zeptal se Jack.
„Prý jsme vyvraždili jednu rodinu.“
„A ne?“
„Za co nás máte!“ rozkřikl se ten tvor. „My jsme nikoho nezabili.“
Najednou se kolem nich objevily lidské postavy. A jeden z nich řekl: „Vydejte nám zajatce,nebo budeme muset střílet“ a ostatní lidé na ně vytáhli zbraně.
Pokračování příště…

(2.část)
„A co s ním budete vůbec dělat?“ zeptal se Daniel.
„Bude se soudit“ řekl ten muž.
„Počkat“řekl Jack „myslím ,že znám verdikt už dopředu-smrt.“
„Ten verdikt ukáže až soud.“
„A kdo ho bude obhajovat?“ zeptal se Daniel.
„Nějaký z našich obhájců.“
„Tak ho můžete zastřelit hned a nemusíte ani obhájce podplácet.“ řekl Jack a cynicky se usmál.
„A mohl bych ho obhajovat já?“ zeptal se Daniel.
„Jak chcete.“řekl muž.
„Jo to je dobrý nápad.“řekl Jack a v tu chvíli se zarazil „Počkat, ty ho chceš obhajovat.“
„A proč ne?“
„Můžeme si popovídat o samotě?“řekl Jack a otočil se tomu muži.
„Je mi to jedno.“ Řekl muž a Jack s Danielem odešli stranou.
„Zbláznil ses?“ začal Jack
„Ne.“
„Ale víš koho chceš obhajovat?“
„Nevinného.“
„A jsi si tím jistý,že je opravdu nevinný?“
„Sakra to ,že nevypadá jako člověk to neznamená ,že je jasně vrah!“ rozkřikl se Daniel.
„Uklidni se ,jo.Jde mi jenom o to ,že víš do čeho jdeš.“
„Jo vím to přesně.“ Potom se Jack otočil k tomu muži. „Tak kde je to město kde žijete?“
„Pojďte s námi.“ řekl muž a vyrazil.
Cesta po ,které šli byla vyšlapaná.Směřovala kolem lesů.Asi za 30 minut je cesta dovedla k jakému si dopravnímu vznášedlu.Dveře se otevřeli a všichni vstoupili dovnitř a vznášedlo vzlétlo.Přistáli asi za 10 minut na jakési přistávací rampě,dveře vznášedla se otevřeli a cestující vystoupili.
„Odkud vůbec jste?“ zeptal se muž.
„Ze Země.“řekl Jack.
„Tento kontinent na naší planetě neznám.“
„My jsme z jiné planety a tu nazýváme Země.“odpověděl Daniel
„A kde máte svoji loď my jsme její přílet totiž nezaznamenali.“
„My jsme nepřiletěli lodí.“ řekl Daniel.
„A čím tedy?“
„Hvězdnou bránou“ řekl Jack.
„Co?“podivil se muž.
„Možná tomu říkáte:chapa ai,kruh bohů,průchod…“ řekl Daniel
„Neznám o ničem takovém nevím.“
„Ne?... No to je jedno kudy máme jít?“ řekl Daniel
„Tudy prosím“ řekl muž a ukázal směr.
Všichni došli do jakési místnosti.Byla stroze zabydlená jen 4 postele a židle a 1 stůl. „Zde“začal muž „Budete po dobu soudu bydlet.“
„Hezky zabydlený,trochu jako můj první byt.“řekl Jack.
„S ním si ještě promluvit s obžalovaným?“ zeptal se Daniel.
„Samozřejmě.“odpověděl muž „Zavedu vás k němu“(tvora totiž někam odvedli).
Muž Daniela dovedl do nevelké místnosti.Tvor tam seděl na židli obklopen nějakým silovým polem.
„Můžu s ním mluvit o samotě?“ zeptal se Daniel. Muž souhlasně přikývl a odešel.
Daniel k tvorovi přišel podíval se mu do očí a řekl: „Chci vědět co se stalo,ale po pravdě.“ „Přiletěli jsme sem jako výzkumníci lodí.Ti lidé však celou oblast monitorují a tak nás hned našli.“
„A dál?“
„Řekli ,že jsme prý zabili jakou si rodinu a že nás prý odsuzují k trestu smrti.“
„A co ten mrtví?“
„Chtěli nás popravit ve městě,ale když nás vedli k vznášedlu povedlo se nám vysmeknout a odběhnout pryč.Pilota zasáhli hned a co se stalo z velitelem to už jste viděl.“
„Takže jste byli tři?“
„Ano.“
„To je všechno ?“
„Ano.“
„Opravdu?“
Náhle vstoupil do místnosti ten muž. „Soud je připraven,prosím pojďte.“
Soudní místnost byla stejná jako na té jakou známe ze Země. Soud probíhal normálně byli voláni svědci,všichni se snažili přesvědčit porotu o vině či nevině .Pro toho tvora to však vypadalo špatně i když se Daniel činil co nejvíce mohl.
Náhle otevřeli dveře a do místnosti vběhl jakýsi muž a začal křičet: „K naší planetě přilétají lodě.“
„Kolik?“ vykřikl někdo.
„Nejméně stovka“ řekl muž.
Pokračování příště…

(3.část)

I
„Jsou to Goa´ldi?“zeptal se Daniel.
„Kdo?“ podivil se muž.
„Dobře jinak.Jak vypadají jejich mateřské lodě.Nevypadají náhodou jako pyramidy?“
„Ne tak nevypadají.“řekl muž.
„A jak tedy?“
„Jsou kruhového tvaru a jemně plošší.“popsal lodě muž
Náhle se ozval ten tvor: „Konečně přišli.“
„Kdo přišel?“ zeptal se Daniel.
„Mí lidé“
„Jak se dozvěděli kde jste?“
„Před tím než nás po druhé chytli jsme je zkontaktovali.“
V tu chvíli se ozvala rána a budova se otřásla.Než se lidé vzpamatovali ozvala se další rána.To už se zřítil strop budovy a zavalil několik lidí utíkajících ke dveřím.Zmatku využil ten tvor a napadl nejbližšího strážného a zlomil mu vaz.Potom jeho pistolí rozstřelil pouta.To už k němu přišel Daniel.
„Co jste to udělal,vždyť jste ho zabil.“
„Co mi jiného zbývalo,jak jinak bych se osvobodil a zachránil?“
„Že to s tou rodinou bylo jinak?“
„Připletli se do cesty,nic jiného udělat nešlo“
„Ale určitě byla jiná možnost.“
„Ne nebyla a teď uhněte mí lidé na mě čekají.“
„Já si myslím,že vaši lidé nepřišli jen pro vás?“
„Co tím chcete říct?“
„Že oni přišli tento svět dobít“
V tu chvíli tvor vypálil ze zbraně.Daniel ucítil jak se bolest rozlévá po břiše a pak ucítil náraz jak dopadl na studenou zem.To si ještě stačil všimnout utíkajícího tvora.
Za pár minut se k němu přiblížili 3 postavy.První postavu ,kterou poznal byla major Carterová.
„To je Daniel.“ Zakřičela.
„Je v pořádku?“ křičel Jack.
„Je zraněný.“
„Jak moc?“
„Krvácí ze břicha.Musíme ho co nejrychleji odtud odnést.“
„Teal´cu.“zavelel Jack „Pojď mi s ním pomoc.“
Teal´c přikývl a rozběhl se k Danielovi.
„Zpátky k bráně.“zavelel Jack a sg-1 se rozběhla.

II
Daniel opatrně otevřel oči.Viděl všechno rozmazaně včetně tří postav.Najednou uslyšel Jackův hlas.
„Zavolejte doktorku Fraiserovou,že se probudil.“
„Ano, pane.“Ozval se ženský hlas.
„Jacku.“promluvil Daniel
„Ano?“
„Co se stalo?“
„Střelili tě.“
„To si ještě pamatuji ,ale co se stalo dál.“
„Našli jsme tě a doběhli k bráně.“
„A co lidé na té planetě?“
„Nikoho jsme nemohli zachránit.Nešlo to ten útok byl moc rychlý“
„To je mi líto.řekl Daniel a zhluboka si oddychl. „Vždyť to byli jen mimozemšťané.“ a nasadil si brýle ,jenž leželi na stolku vedle něj.
Konec

EDIT. Pravidla - povídky patří do citací. WiX
Naposledy upravil Pan Citron dne 20.4.2007 20:21:10, celkově upraveno 4
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 26.11.2006 20:40:26
Jack_xy

Odpovědět s citací

Mě tam nějak chyběla nějaká zápletka, nebo něco takového..Všechno to jen šlo popřádku a šli tam a tam a tam..Každopadně trefná poznámka o tom prvním bytu.Ale nějak sem nenacházel v tom článku něco co by mě nutilo číst dál..

Příspěvek 26.11.2006 20:46:25

Odpovědět s citací

Pardon ,ale jak říkám byla to první povídka takže jsem ji neměl ještě tolik propracovanou. Ale dík za kritiku.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 26.11.2006 21:12:14
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nejsem sice moderátor, ale přátelská poznámka na začátek...přečti si pravidla a řiď se jimi.
Četla jsem už mnohem horší povídky, ale na druhou stranu tvoje něco postrádala. Postrádala jakoukoli akci, nějaké barvitější vykreslení problému, okolí, postav, jejich psychologické pohnutky...proč udělali to, co udělali nebo co vůbec udělali. Pro mě to bylo trošku moc zmatené, ale možná je to podnítěno tím, že už jsem unavená.
Také gramatické chyby, hlavně co se čárek týče. To mě přímo ubíjelo...
...Sakra to ,že nevypadá...

nejdřív se píše čárka a až potom mezera. Ale to je jen takový detail. 8)
Taky moc nechápu, proč jsi to rozdělil do tří částí?!
Ale rozhodně se nenech zastrašit nebo znechutit první kritikou. Žádný učený z nebe nespadl a všechno je třeba naučit se postupně. Zkus další a třeba to bude lepší.
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 27.11.2006 21:03:02
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ejá - McBeck mi mluvila z duše. Rozčlenění, mezery a, což mi dost vadilo, hrubky. No, :wink:, hlavně když se propříště polepšíš (a věřím, že ano).
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 03.1.2007 21:03:27

Odpovědět s citací

Tohle je sci-fi povídka z mého vymyšleného vesmíru. (Pardon za ty čárky a pravopis)

Anomálie
Prolog
Když se Galaktické Alianci nepodařilo po mnoha hodinách pokusů o kontakt se stanicí spojit. Vyslala ke stanici flotilu pěti lodí. Když k ní lodě dorazili našli kolem ní vraky Aliančních stíhaček a bitevníků. Potom se posádka šla podívat do vnitřku stanice. Ta byla bez proudu . Prohledali jednu místnost za druhou a hledali nějaké členy posádky. Nakonec je našli. V obrovské místnosti ,jenž byla před tím skladem. Všichni byli mrtví.Nikdo netušil co se tu stalo. Jen na podlaze bylo krví napsáno: GERIDANÉ PŘÍCHÁZEJÍ.

I
Doktor Arlen Hays si ještě jednou přečetl získaná data a předstoupil před radu Galaktické Aliance.Ta se konala v zasedací síni uvnitř vesmírné stanice Strotov 2 ,která obíhala okolo zdejší planety.Radu tvořilo pět zástupců ras Aliance.Byli tu Frové –Rasa jenž má šupinatou pokožku a nad ústy má dva orgány připomínající chelicery pavouků-, další rasou byli Aridané –Chlupatí tvorové připomínající opice ,ovšem v Alianci patří k těm nejinteligentnějším rasám ,potom tu byli dva zástupci lidských národů: bojovní Eritonové a tajemní Mansegané. Posledním zástupcem Aliance byl Orividánec –což je velký průhledný tvor žijící především na plynných planetách soustavy Orividie.A právě v tuto chvíli před nimi Arlen stál a věděl ,že to proč je všechny svolal není nic dobrého.
„Pánové.“ Začal (všichni zástupci byli mužského pohlaví) „Svolal jsem tuto radu kvůli objevu ,který jsem před pár dny učinil.“ Všichni zástupci se na sebe podívali.Mezitím už zmáčkl ovladač ,který držel v ruce a na obrazovce za ní se objevila hvězdná mapa zhruba pěti slunečních soustav.V tu chvíli se zástupci otočili k němu.
„Co je to?“ zeptal Eritonský zástupce.
„Tohle jsou sluneční soustavy Aliančního systému 58-HR42.“
„58-HR42 nepatří tento systém Riganům?“ zeptal se Aridanský zástupce.
„Ano.“ Řekl Hays.
„Tak v tom případě to není naše starost. Rigané se sice s Aliancí dohodli o obchodování a zařazení jejich soustav do systému, ale vstup do Aliance razantně odmítli.“ Řekl zástupce Eritonů.
„To je sice pravda a také řekli ,že nepodniknou ,žádné akce proti rasám Aliance a přesto jsme ztratili signál už se dvěmi planetami a to ze sluneční soustavy Weridion a Evion.“
„A není možné ,že jen vypadl proud?“ zeptal se Orividánec (Jeho slova však musel nejprve přeložit překladač).
„To je možné, ale zhruba ve stejnou dobu kdy „vypadl proud“ se ve sluneční soustavě Weridion objevila tato anomálie.“ A tlačítkem na ovladači přiblížil jednu soustavu kde poblíž planety blikala jakási tečka.
„To je ta anomálie?“ zeptal se zástupce Frů samozřejmě ,že s použitím překladače.
„Ano .“ odpověděl Hays.
„Řekl jste ,že se to stalo na dvou planetách,která je ta druhá?“ zeptal se Orividánský zástupce.
Hays najel na další soustavu a ukázal na další planetu.I u ní blikala do nekonečna anomálie.
„Počkejte ,ale Rigané nemají zbraně schopné ničit planety.“ Namítl Eriton.
„A víte to jistě?“ zeptal se Hays.
„No … Ne.“
„Ale jak to můžete vědět vy?“ zeptal se Orividánec.
„Díky té anomálii, je téměř totožná s Anomáliemi hyperprostoru Riganských lodí.“
„Téměř ?“ řekl Orividánec.
„Samozřejmě stoprocentně totožné nejsou,…“
„Takže to nevíte jistě?“ ozval se Fr.
„…Ale předpokládám…?“
„Vy předpokládáte?“ řekl Eriton.
„No předpokládám ,že ty lodě jsou vylepšené proto nejsou úplně totožné.“
„Pane Haysi…“ promluvil prozatím tichý Mansegan „…Máte vůbec nějaké důkazy ,jenž dokazují vaše tvrzení? Samozřejmě kromě několika anomálií.“
„Ne.“
„Pak si tedy myslím, že už jsme tu zbytečně a tato schůze se může v klidu skončit.“ Řekl Mansegan.
„Jsou všichni stejného názoru?“ zeptal se Orividánec.
Všichni souhlasně přikývl.
„V tom případě je rada u konce.“
„Ale to nemůžete, teď když něco ničí planety.“
„Ale o tom nemáte důkazy, že?“
„Tak vyšlete k jedné z těch planet loď.“
Zástupci se na sebe podívali a všichni zakývali souhlasně hlavami a sedli si opět na židle.
„Jsou všichni zástupci pro ,abychom vyslali do oblasti nákladní loď?“ zeptal se Orividánec.
„Ano.“ Řekl Eriton.
„Ano.“ řekl Mansegan.
„Souhlasím s tímto návrhem.“ Řekl Aridan.
„Zástupce Frů jen přikývl a Orividánec řekl: „I já souhlasím, takže loď vystartuje zítra v C:HG“ (To je zdejší čas jenž je zhruba půl osmé ráno) a tím schůze skončila.

II
Dr. Merlit Stayson seděl za hracím stolem a pozoroval jaký tah doktor Hays udělá. Oba vědci hráli starou deskovou hru zvanou Kratish. Ta se skládala z šestnácti figurek.Pro každého hráče bylo osm figurek různé barvy. Buď bíle nebo červené. Herní plocha byla rozdělena na dvacet pět čtverců (dvanáct bylo červených a dvanáct bílých a to poslední bylo neutrální modré) a každý znamenal jedno území. Vyhrál ten hráč , který zabral nejvíce soupeřova území.
„Tak jak to šlo?“ zeptal se opatrně Stayson.
„Hrozně.“ Řekl už docela podrážděný Hays.
„Co osočili tě z křivého obvinění?“
„No zhruba tak nějak.“
„A uvěřili ti na konec?“
„To ne ,ale odhodlali se do jedné z oblastí vyslat loď.“
„Opravdu?“
„Jo.“ Řekl Hays a zabral Staysonovi další území. „A co jak šla práce na té další anomálii, kterou jsi objevil.“
„Zjistil jsem její přesnou polohu a tohle by tě mohlo zajímat.“ V tu chvíli Stayson přešel k přenosnému počítači, donesl ho k Haysovi a ukázal na anomálii.
„Je to ,to co si myslím?“
„Ano .Tahle loď se vynořila přímo u planety Riganů. To znamená ,že máme důkaz toho, že ty lodě patří jim.“
„A nebo to znamená ,že ta loď je přiletěla dobýt.“
„Tomu snad nevěříš, jak by jedna loď mohla dobýt celou planetu.“
„Už se to stalo nejméně dvakrát.“
„Ano ,ale to byly planety ,které byly inteligentní asi jako koňský hovno.“
„Víš nemůžeš rozdělovat rasy podle inteligence.“
„A jak teda?“
„To je jedno už jsme odbočili dost daleko.“
„Ne jak bych měl podle tebe rasy a národy rozdělovat.“
„Nech toho o tomhle se s tebou bavit nebudu.“
„No dobře.Jak chceš. Jo a kdyby něco prohráls.“ Řekl Stayson, ukázal na hrací desku a odešel ke dveřím. Když je otevřel stál proti němu Orividánec.
„Dobrý den ,pane.“ Řekl Stayson.
„Dobrý doktore.“ Řekl Orividánec a vešel dovnitř k Haysovi.Ten se k němu otočil.
„Co se děje ,pane?“ zeptal se Hays.
Orividánec se mu podíval do očí. „Jde o tu nákladní loď ,kterou jsme vyslali k té planetě.“ Ozval se hlas z překladače.
„Co je s ní?“
„Asi před TZ (tj. zhruba 30 minut) jsme ztratili s tou lodí kontakt.“
„A k jaké planetě jste ji poslali?“
„K té v soustavě Weridion.“
„A co ji zničilo.“
„To ještě nevíme ,ale nastal ještě jiný problém.“
„Jaký?“
„Chtěli jsme zkontaktovat Rigany ,ale oni na naše volání neodpovídají.“
„Pane smím se zeptat s jakou planetou Riganů jste se snažili spojit?“
„No s jejich domovskou.“ Řekl Orividánec.
V tu chvíli Hays přiskočil k počítači a podíval se na planetu ,kterou mu před chvílí ukazoval Stayson. „Pane?“ zeptal se Hays „Není náhodou ta planeta v sluneční soustavě Aritis?“
Orividánec chvíli přemýšlel a potom ,řekl „Ano máte pravdu. Proč?“
„Myslím ,že Rigany můžeme jako pachatele klidně vyloučit a ukázal na planetu ,u které blikala anomálie.

III
Asi o půl hodiny později od Haysovi rozmluvy s Orividáncem byla svolána další rada Aliance.Všichni její zástupci se usadili na své židle a Orividánec promluvil.
„Omlouvám se ,že jsem vás svolal tak brzy ,než bylo ,ale situace si to žádá.“
„O čem tu mluvíme?“ zeptal se Eriton.
„Doktore Haysi.“ Všichni členové rady se na něj podívali.
„No…“ Hays chvíli přemýšlel jak by začal. „Jde o toto.“ Řekl a ukázal na obrazovku kde se objevila anomálie.
„To už jsme viděli ,ne?“ zeptal Eriton.
„To je pravda ,ale tahle anomálie se objevila u planety Riganů.“
„Takže to je důkaz ,že to byli oni.“ Řekl Eriton.
„Ovšem tak to není ,že doktore Haysi?“ zeptal se Mansegan.
„Ne.“
„Tak kdo to tedy je?“ zeptal se zástupce Frů.
„Popravdě nemám tušení.“ Řekl Hays.
„A proto jsem také nechal svolat tuto schůzi.“ Řekl Orividánec. „Chtěl bych totiž vyslat k té planetě několik bitevníků.“
„A jste si jistý ,že je to zapotřebí?“ zeptal se Eriton.
„Ano myslím ,že je a pro ty ,kteří to ještě neví ,jsme přišli o tu vyslanou nákladní loď.“
Jediný kdo se podivil byl Eriton.Ten ihned zavolal jednoho ze svých sluhů a něco mu pošeptal.Sluha mu něco odpověděl ,ale on z toho moc šťastný nebyl.
„Děje se něco?“ zeptal se Orividánec.
„Ne nic.“ Odpověděl Eriton.
„Takže můžeme pokračovat?“
„Ano.“
„Kolik bitevníků by jste tam chtěl poslat?“ zeptal se Aridan.
„No přemýšlel jsem o pěti.“
„O pěti?“ zeptal se Eriton. „Není to zbytečně moc kvůli planetě ,která ani není součástí Aliance.“
„To vím ,ale jestli ta loď nebo co to je zničila už nejméně tři planety tak to znamená ,že to bude velice silná loď.“
„Myslím ,že Eritonský zástupce má pravdu.“ Řekl zástupce Frů „Měli bychom se starat až to bude naše věc.“
„Nesouhlasím !“ vykřikl Aridan. „To nebezpečí by se mělo zničit rychle než ztratíme planety i v Aliančních soustavách.“
„Ano ,ale proč bychom měli nasazovat do boje své vojáky když to naše území.Nebylo by jednodušší spojit se s Rigany ,říct jim o tom a dál jenom čekat jak to dopadne.“
„To jste mohl říct klidně hned ,že vám jde o území Riganů a nemusel jste to obalovat.“ Řekl na Eritonův návrh odpověď Aridan.
„A komu ne.Vždyť Rigané mají velké zásoby Detritu.“
Detrit je hornina ,která základním prvkem k výrobě paliva do Aliančních lodí.
„Myslím ,že jsme trochu odbočili od tématu ,pánové.“ Řekl Orividánec.
„Omlouvám se .“ řekl Eriton „Já prostě jenom nechápu proč se staráme o problémy nealianční rasy.“
„Ano ,ale podle Aliančního zákonu č. 25: Se v případě možného ohrožení Aliance nebo aliančních světů se musí tato hrozba potlačit.“
„Ano ,ale všimli jste si ,že jediným důkazem této „Hrozby“ je jen hyperprostorová anomálie.“ Připomněl Fr.
Náhle se otevřely dveře a dovnitř vešli dva Alianční vojáci.
„Pane.“ Řekl a podíval se Orividánce „Chtěl by s vámi mluvit nějaký doktor Stayson.Prý je to důležité.“
„Pošlete ho dál.“
„Dobrý den.“ Řekl doktor Stayson když vstoupil dovnitř.
„Doktore vy nevíte ,že vstup do zasedací místnosti v době jednání je zakázán.“
„Vím pane, ale jde o velice naléhavou věc.“
„To už jsem slyšel.O co tedy jde?“
„Jde o nové výsledky ohledně těch anomálií.“
„Ukažte je.“
Doktor Stayson přešel k jednomu počítači ,vložil do něj jakýsi disk a na obrazovce se objevila sluneční soustava u níž blikala Anomálie.
„To je vše. To nemohlo počkat?“ podivil se Eriton.“
„Obávám se ,že ne ,pane. Ta soustava ,kterou vidíte je tato soustava a ta planeta ke které se ta loď blíží je támhle ta planeta .“ řekl Stayson a ukázal na okno za nímž byla vidět modře se lesknoucí koule.
Všichni zástupci se na sebe zděšeně podívali.

IV
V řídící místnosti – místnosti odkud se řídila celá stanice - nastal chaos.Lidé přes sebe křičeli a do toho všeho byl spuštěn alarm ohlašující nebezpečí.
„Tak kde je ta loď? Proč ještě není na radaru?“ křičel techniky Orividánec.
„Pane.“ Ozval se jeden technik.
„Co je?“ řekl netrpělivě Orividánec.
„Tu loď nemůžeme najít.Prostě to vypadá jako by tam nebyla.“
„A co bitevníky? Také ji nevidí?“
„Ne pane.“
Orividánec se bleskurychle otočil na Doktory Staysona a Hayse. „Co to má znamenat?“
„Nechápu to, pane .Ta loď tam určitě je.“
„Dobře tak my ukažte kde?“ zeptal se Orividánec.
„Pane.“ Ozval se hlas jednoho z techniků.
„Co je?“
„Mám na příjmu velitele vlajkového bitevníku.“
„Pusťte to.“
„Ano ,pane.“ Řekl Technik a zmáčkl několik tlačítek. V tu chvíli se v místnosti ozval z reproduktorů hlas.
„Útočí na nás ,slyšíte útočí na nás! ...“
„Kapitáne kdo na vás útočí?“
„Nevíme, neviděli jsme je vůbec přilétat. O jejich přítomnosti víme jenom kvůli tomu ,že jsme viděli ,že útočí na jiné lodě.Takže střílíme naprázdno.“
„Pane.“ Ozval se další hlas z reproduktoru.
„Ano poručíku.“ Odpověděl kapitán.
Náhle signál vypadl.
„Co se děje?“ zeptal se Orividánec.
„Nevím pane vypadá to ,že vypadl kanál.“
„A není možné ,že je ta loď zničena?“ zeptal se Hays.
Technik se podíval na vedlejší obrazovku, kde byly Alianční lodě znázorněny tečkami. Těch teček bylo pět „Ne stále tam je.“ Náhle jedna tečka zmizela.A po ní náhle další a potom dokonce dvě za sebou.
„Co se to sakra děje!?“ vykřikl Eriton. To už ,ale zmizela i poslední tečka.
„Pane? Co teď?“ zeptal se technik Orividánce.
Orividánec chvíli přemýšlel. „Vyšlete stíhačky.“ Řekl pochvíli.
„Kolik stíhaček mám vyslat ,pane?“
„Všechny .“ řekl Orividánec.
„Ano ,pane.“ Řekl Technik.
„Cože ? Proč všechny? Nestačilo by vyslat jen malou letku?“ obořil se Eriton.
„Samozřejmě ,že by za normálních okolností stačilo.“
„Tak proč…“
„Ale tohle nejsou normální okolnosti.“
„Pane stíhačky vyletěly.“ ozval se technikův hlas.Mezitím se stíhačky objevily na monitoru. Byly to snad tři stovky teček. Najednou se některé z nich začali zastavovat.
„Co to sakra dělají?“ podivil se Stayson.
„Spojte mě s některým z velitelů těch stíhaček chci vědět co se děje.“ Řekl Orividánec.
„Ano ,pane.“ řekl technik a začal se spojovat s jednou ze stíhaček. „Myslím ,že někoho mám.“ Řekl posléze.
„Spojte ho.“
„Už to je můžete normálně mluvit, pane.“
„Veliteli co to tam děláte?“
„Nic pane.Ty stíhačky se prostě sami od sebe zastavují.“V pozadí spojení se náhle ozvaly výbuchy.
„Co se to tam děje Veliteli?“
„Obro… loď … bránit … pom…“ náhle se spojení přerušilo a obrovská kupa teček ,která před chvílí znázorňovala stíhačky zmizela.Všichni lidé v místnosti na sebe pohlédli.Všichni věděli, že ať už se k nim blíží cokoliv ,určitě je to nenechá naživu.

V
„Opravdu na tom radaru není nic vidět?“ zeptal se Eriton.
„Ne pane.“ Řekl technik.
„A nešlo by tam navolit větší rozlišení radaru, abychom tam něco viděli?“ zeptal se opět Eriton.
„No mohu něco zkusit.“ Řekl technik a na klávesnici před ním cosi namačkal.Nic se ovšem nestalo. „Nefunguje to.“ Řekl posléze.
„A co jste přesně udělal?“ zeptal se Hays.
„Zvýšil jsem citlivost senzorů na maximum.“
„Ale to nepomohlo. Mohl bych něco zkusit.“
„Klidně.“ Řekl technik a uvolnil Haysovi místo. Ten naťukal na klávesnici několik příkazů a na obrazovce se objevili jemné záblesky několika malých objektů směřujících ke stanici.
„Vypalte rakety na ty objekty.“ Řekl Orividánec.
„Ano pane.“ Řekl muž sedící v levém rohu místnosti. Něco naťukal na klávesnici a za chvíli řekl: „Rakety vypuštěny.“ A na obrazovce se bílými tečkami rakety znázornily.Cíl trefily pouhé dvě rakety ze všech pětapadesáti vypálených raket.
„Co teď ,pane?“ zeptal se opět muž.
„Vypalte znovu.“ Řekl Orividánec a další padesátka raket opustila stanici. Tentokrát na mapě zhaslo asi pět dalších světel nepřátelských objektů.Ostatní objekty se ,ale dál neúprosně blížily. Všichni lidé v místnosti se podívali na Orividánce.
„Vypalte ještě jednou.“ Řekl a na mapě se objevily další bílé tečky.Mezitím už první nepřátelské objekty doletěli k Strotovu.
„Připravit na náraz.“ Zavelel Orividánec a většina lidí se ihned něčeho chytla.
„Rakety strefili pět nepřátelských objektů.“ Ozval se hlas technika když najednou v řídící stanici zhasla všechna světla a monitory počítačů zčernaly.
„Co se stalo?“ zeptal se Orividánec.
„Nevím pane asi nějaká závada. Pokusím se to ihned zpravit.“ Řekl Technik. Náhle se stanice otřásla a většina lidí spadla na zem. „Všichni v pořádku?“ ozval se Orividáncův hlas.“ Než však někdo stačil odpovědět celou místností otřásl další výbuch.
„Pane navrhoval bych jít do záchranných modulů.“ Řekl Hays.
„Co ,ale takhle přijdeme o tuto stanici.“ Řekl Eriton.
„Tahle stanice už je stejně ztracená.“
„Není. Pokud se nám ji podaří opět zprovoznit a sprovodíme naše útočníky ze světa.“ Vmísil se Eriton.
„Pane pochopte ,že i kdyby se nám podařilo stanici zprovoznit s tím co tu máme ji stejně neubráníme.“ Haysova slova ukončil další náraz.
Orividánec oba muže poslouchal a pak řekl. Myslím ,že doktor Hays má pravdu tahle stanice je už stejně ztracená …“ Opět se stanice se opět otřásla v mohutném výbuchu, takže Orividánec udělal mezi slovy pauzu. ,Takže zahajuji evakuaci!“ Poslední slova Orividánec naschvál vykřikl , aby všichni slyšeli. V tu chvíli se všichni lidé v místnosti rozeběhli ke dveřím a všichni společně je otevřeli.Náhle se loď opět otřásla a skleněná klenba ,která byla na špičce řídící místnosti se roztříštila. V tu chvíli posádka řídící místnosti ,která ještě nestačila uniknou dveřmi byla vyhozena hluboko do vakua vesmíru.Mezi nimi byl Aridan a Mansegan ,ale i doktor Stayson. Ostatní členové stanice ,kteří měli to štěstí a dostali se ven teď čekala cesta k záchranným modulům. Alespoň si to mysleli. Ovšem ihned jak otevřely další dveře je obklíčili podivní tvorové.

VI
Všichni obyvatelé základny si tvory prohlížely. Byli dva metry vysocí, měli malou hlavu a hubené tělo. Každý z nich v ruce držel zbraň.Byla sice jen taková příruční ,ale dokázala zabíjet což posádka stanice viděla ,když se jeden muž pokusil zaútočit. Potom jeden z tvorů dal pokyn ostatním ,aby Hayse a ostatní odvedli.
„Viděl jste někdy takové tvory?“ zeptal se Hays Orividánce.
„Ne, za celých sto padesát dva let mého života jsem nikdy takové tvory neviděl.“
„Myslíte si ,že oni zničily ty planety?“ zeptal se Eriton.
„Nemyslím si ,že je zničili ,ale spíš dobyly.“ Řekl Hays.
„To je možné ,ale proč nám žádná z těch planet neodpověděla?“ zeptal se Orividánec.
„Víte napadají mě dvě možností: za prvé je celá civilizace vyhlazená nebo za druhé jak jste sám řekl vypadl proud a lidé se s námi nemají jak spojit.“
„Cože?“ podivil se Eriton „ Vypadl proud? To je absurdní.“
„Dobře a tak mi tedy vysvětlete co se tady s tou stanicí stalo?“
„No…eh…“
Mezitím je ti tvorové odvedli do velké místnosti jenž bývala kdysi skladištěm. Ze skladu však všechno zmizelo.Tam ,pravděpodobně velitel těch tvorů ukázal na Hayse a Eritonského zástupce a ostatní tvorové jim ukázali ,aby šli s nimi.Jakmile tvorové vyvedli Hayse s Eritonem ven ,kolem dveří do skladiště se objevil štít. Tvorové je vedli temnou chodbou do protilehlé místnosti. V ní stál další z těch tvorů.Podle toho jak vypadal typoval Hays ,že je to jejich vůdce.Tvorové je hned přinutily kleknout. Oba to učinili až po ráně do žeber.Ten velitel si je oba prohlédl a potom zakřičel něco v nějakém nesrozumitelném jazyce a dva z tvorů na chvíli odběhli.Za chvíli se vrátili z podivným přístrojem ze kterého vylézalo mnoho hadiček.Ten velitel těch tvorů opět dal rozkazy v jejich jazyce a tvorové ihned surově uchopili Hayse. Ten se snažil bránit, ale nepomohlo mu to.Potom mu dali jednu z těch hadiček do ucha.To stejné udělali i Eritonovi. Po chvíli hadičky vydělali a namačkali několik tlačítek na tom stroji. Za několik minut ze stroje něco vypadlo. Byla to zařízení připomínající připínáčky. Tvorové je -opět velmi surově-zabodli Haysovi a Eritonovi do krku. V tu chvíli se oběma na chvíli zatemnilo před očima.Když je oba zase otevřeli všimli si ,že na ně ten velitel mluví. Chvíli oběma mužům trvalo než si uvědomili, že mu rozumí.To zařízení musel být tedy nějaký překladač.
„Zeptám se naposledy. Rozumíte mi?“ řekl tvor.
„Ano.“ odpověděl Hays.
„Výborně konečně jsme se někam dostali.“
„Co po nás chcete?“ zeptal se Hays.
„Chci vyjednat kapitulaci té …“ tvor chvíli přemýšlel nad správným slovem „…Galaktické Aliance.“
„Tu nikdy nezískáte?“ řekl Eriton.
„Tvor se k němu naklonil „Ne?“ řekl a potom se dlouze rozesmál. „Že ne? Tahle galaxie stejně poklekne před Geridany. A je mi jedno kolik jejich obyvatel při našem tažení zemře.Prostě se budete muset smířit s tím ,že tahle galaxie bude nejpozději do jednoho roku součástí Geridanské říše.“
Hays pochopil ,že oni jsou Geridané.„To se nikdy nestane.“ Řekl.
„Myslíte?“
„Ano myslím. Myslím si ,že obyvatele této galaxie podceňujete.“
„Opravdu tak mě přesvědčte o opaku.“
Hayse nic nenapadlo.Místo toho zareagoval Eriton, a vytáhl s pouzdra zbraň (Geridané mu ji totiž nesebrali) a vystřelil na Geridanského velitele. Ovšem místo očekávaného nárazu laseru do velitelova těla výstřely narazily jen do štítu ,který kolem něj byl. Eriton se překvapeně na velitele podíval. Ten však jenom vytáhl zbraň a potom modrý paprsek proděravěl Eritonovo tělo a jeho mrtvola dopadla na zem.
„Nee!“ vykřikl Hays.
Velitel se na něj podíval a všiml si ,že Hays má zbraň také.
„Vemte mu tu věc.“ poručil svým podřízeným. Ti hned úkol splnili a podali zbraň Geridanskému veliteli.Velitel si ji vzal , pohlédl na své podřízené a jednoho z nich zastřelil svou zbraní.Modrý paprsek jím prošel jakoby kolem něj štít nebyl i když bylo vidět ,že má na těle úplně stejné zařízení jako velitel. Ostatní se na něj podívali a potom se podívali na mrtvého. „Co tu tak stojíte?“ řekl velitel pohrdavě „Běžte vzít ty věci i ostatním.“ Všichni kromě dvou odběhli .Ti dva tam zůstali jako hlídači. Mezitím se Geridanské velitel podíval na Haysovu zbraň.Byla to alianční pistole –nejpoužívanější zbraň v galaxii.
„To je tak primitivní technologie.“ Řekl. Potom se podíval zase na Hayse. „Stále si myslíte ,že máte naději?“
„Naděje umírá poslední.“ Řekl Hays.
Ovšem Geridan se jen usmál a místností vyštěkl výstřel Alianční pistole.

Konec
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 03.1.2007 21:30:33
Jack_xy

Odpovědět s citací

Todle se mi líbilo mnohem víc.Sice mám problém si pamatovat jména a názvy, zvláště ty nové.Konec strohý jednoduchý a přesto něco zanechá..
Dobré :idea:

Příspěvek 04.1.2007 20:40:49
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Něco podobného... Trochu spádu by tomu neškodilo, ale dobré. Jen ty mezery... :roll:
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.

Příspěvek 07.1.2007 20:23:41
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hm, řekl bych, že tam trochu chybí nějaký účel hlavní postavy. Jediná činnost, kterou hlavní postava udělá je, že vysvětluje vzniklou situaci, ale tuto situaci nijak neřeší, ani se řešit nepokouší. V podstatě...kdyby tam hlavní postava nebyla, tak to výsledek neovlivní.

To je ale jen můj názor...
Konichiwa!

Příspěvek 12.4.2007 18:49:12

Odpovědět s citací

No tak tuhle povídku jsem začal psát s Dr. Modřenkou Cestu k Osvícení.
A je o misi jednoho jednoho týmu. Jo a sorry za čárky a chyby (snad jich tam moc nebude.

Kapitola první
Byl to pro mě velký den.Poprvé jsem si měl obléci výstroj ,vzít si pravou zbraň (ne jenom ty nablblý INTARy )a vyjít na svou první misi pod vedením majora Johna Wayna velitele SG-15.V tu chvíli přišel kapitán Alex Kreed.
„Nazdar Alexy.“pozdravil jsem ho.
„Nazdar Ethane vidím ,že jseš už připravenej na první misi,ale moc bych se netěšil podle toho co jsem slyšel to bude planeta plná stromů,stromů a jenom stromů.“
„Alexy kolikrát jsi bránou už vůbec prošel?“
„Nevím asi tak devětkrát desetkrát.Proč?máš strach?“
„Možná ,trochu.“
„Neboj se nic to nebude .“uklidnil mě „Já to přežil tak ty to taky přežiješ.“(Jo kdybych to samé mohl říct i po týto misi)

Naše mise začínala v 9:30 a tak jsme se oba v tento čas dostali do prostoru brány.Cestou jsme potkali majora Wayna a poručíka Kinga a zdáli už byl slyšet známý zvuk brány.Pozdravili jsem majora vyšli směrem k bráně.U dveří kde byla brána vytáhl major kartu a dveře otevřel.
„sedmý symbol, start.“Ozval se hlas z reproduktorů a brána se otevřela.Něco tak úžasného jsem ještě v životě neviděl.Zbytek týmu však tak překvapen nebyl a už se vydal k bráně.První prošel Poručík King a po něm major Wayn.Teď byla řada na mě.Alex si stoupl vedle a řekl „připraven?“
Zakýval jsem souhlasně hlavou a udělal krok do neznáma.Cesta trval ani ne dvě vteřiny když jsem se objevil na druhé straně.
„To ti to trvalo“ poznamenal poručík King.
Udělal jsem na něj úšklebek ,ale na víc jsem se nezmohl ,ještě jsem se nevzpamatoval z té cesty.
„Tak jdeme.“zavel major.
Celý náš tým se vydal na cestu.Ten Alexův popis ,že celá planeta jsou jen stromy byl přesný.
Šli jsme totiž už asi 20 minut lesem (a jak to vypadalo šli bychom ještě stále kdyby major nezavelel,že se rozdělíme).Já jsem šel s Alexem.Chodili jsme veskrze lesem a asi za 3 hodiny se ozval major Wayne.
„Kapitáne,poručíku my dva se vrátíme k bráně a podáme zprávu tak se taky vraťte navrhnu totiž návrat domů.“
„Ano,pane “řekl Alex.„Tak vypadá že tato mise končí.“oznámil mi.
„A tebe to tady bavilo.“ zeptal jsem se.
„Byli i lepší mise.“oznámil mi a obrátili jsme směr k bráně.
Náhle se ozval dunivý zvuk motorů.Znělo to jako loď.A pak se mezi stromy objevil gigantický stín.Loď jsem neviděl úplně tak dobře ,ale podle popisu bych vsadil všechno na to ,že to byl Goa´ldská loď –Al-kesh.A mířila přímo k bráně.Podíval jsem se na Alexe bylo vidět ,že loď také poznal.V tu chvíli se rychle vzpamatoval a uchopil se vysílačky.
„Pane slyšíte mě?“
ozvalo se chrčení
„Pane míří k vám Al-kesh.“odmlčel se „Pane?“
V tu chvíli se ozvaly hlasy.
„Nechoďte…k brá…“
„Pane nerozumím vám,co se stalo?“
„Nechoď…k b…ně.“
„Vydržte pane jdeme vám pomoci.“
„Zaka…je se.Schov…te se než pří… po…c.“
„Ano,pane.Kreed končí.“
„Co teď?“
„Někam se schováme slyšel jsi snad majora.“
Tak jsme se vydali aniž jme věděli kam.Jediné co jsme věděli že co nejdál od brány.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ...
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 17.4.2007 20:58:48
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Připadá mi to takový nemastný neslaný, ale dá se to číst.

Příspěvek 19.4.2007 07:53:25

Odpovědět s citací

Jo dík. Já totiž jsem to už napsal bůhví kdy. A spíš mě zajímal názor někoho jinýho na to.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 19.4.2007 10:31:20
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já myslím, že je to docela neotřelý pohled z pozice nováčka SG týmu a rozhodně mě zajímá , jak to bude dál :)
After hard working I like hard playing

Příspěvek 20.4.2007 20:11:49
Maka-krí Airman
Airman

Odpovědět s citací

no me se tahle povidka libi moc, fakt dobra prace

ps: skvelej nick, fakt genialni :)

Příspěvek 20.4.2007 20:19:14

Odpovědět s citací

2Mrs. Sheppard: díky
2Maka-krí: Taky díky.
Jinak tady je druhá část:
Kapitola druhá
Alex našel nějakou proláklinu a tak jsme se do ní schovali.Já jsem rozsvítil baterku.Její světlo probudilo několik netopýrů nebo co to bylo.Za mnou šel hned Alex.
„Myslíš že nás příjdou zachránit?“ promluvil
„Myslím, že ano.“ Odpověděl jsem ,ačkoliv jsem věděl že si sám sobě lžu.
Ta proláklina vedla asi 30 metrů a pak jsme dorazili do větší místnosti.Prozkoumal jsem místnost baterkou když jsem si najednou všiml kostí a ohniště.
„Co se děje?“ zeptal se mě Alex.
„Žijí tu lidé.“ Odpověděl jsem a posvítil mu na kosti a ohniště.
„Ale vždyť jsme na této planetě žádné známky lidského osídlení nezaznamenali?“
„Možná tito lidé žijí v podzemí?“
„To je možné.“
Potom jsem změnil téma. „Máme dost jídla?“
Alex zapřemýšlel. „No měli bychom mít.“ A to už se začal dívat do batohu.Vytáhl z něho nějaké jídlo.No nebylo toho moc ,ale tak na dva dny by to stačilo.Problém byl ,ale s vodou.Mě už málem došla a Alex už neměl žádnou.
Pro vodu jsme se vydali asi za hodinu.Došli jsme k jakému si jezeru.Já jsem nabíral vodu a Alex hlídal.
Náhle na mě Alex zavolal: „Rychle musíme se schovat do vody blíží se Jaffská hlídka.“
V tu chvíli už jsme byli oba ve vodě.Chvíli jsem čekal a jakmile jsme uslyšeli zvuk Jaffů jsme se potopili.Jaffové se přiblížili k vodě a po chvíli zase odešli.V tu chvíli mi došel vzduch a já jsem vyplaval.Asi za 2 vteřiny vyplaval i Alex.Opatrně jsem vyšel ven z vody a když jsem zjistil ,že je vše v pořádku vyšel jsem společně s Alexem zpět k úkrytu.
Tam jsme vybalili některé jídlo z batohů a najedli jsme se.Potom si Alex lehl a usnul vystřídali jsme se asi po hodině.Ze spánku mě probudili zvuky.Otevřel jsem oči a všiml si ,že se Alex prohrabuje v batohu.
„Co to děláš?“ zeptal jsem se ještě rozespale.
Alex se na mě otočil.Podíval jsem se mu přímo do očí když v tu chvíli zažhnuli a vrhl na mě.V tu chvíli už jsem ,ale sáhl po zbrani .Alex ji však odstrčil,proto jsem sáhl po devítce.Ozvali se čtyři výstřely a Alex se skácel k zemi.Oči mu naposledy zažhnuli a Alex zemřel.Potom jsem přemýšlel o tom co se stalo.Přemýšlel jsem o tom kdy se do něj mohl dostat. Napadla mě jen ta voda.Náhle jsem uslyšel zvuky.Opatrně jsem se podíval ven,nic jsem však neviděl.Proto jsem opatrně vylezl z úkrytu celý a v tu chvíli jsem za sebou uslyšel „Jaffa kree.“Opatrně jsem se otočil a zjistil jsem že za mnou stojí dva jaffové a míří na mě tyčovými zbraněmi.V tu chvíli jsem věděl ,že je konec.A tyčové zbraně se otevřely…

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ...
ADRIC WILL FALL

Další

Zpět na Mrtvé povídky