máš u mě černý puntík. Zapomněl jsi na Tollány

(

)
Jinak z těch tam bych asi dal Antiky.
Antikové - je fakt, že jsou nafoukaní (ale kdo tam není že) Nicméně dost nám pomohli, nemluvě o tom, že nás zachránili před vyhlazením. Bez nich bychom padli do rukou Anubise, později všech Goauldů a Replikátorů, neexistovala by Atlantiská expedice a s ní spojené Zelenkovy hlášky

a vůbec by to dost ztratilo.
Asgardi - No tak ti jsou mi sympatičtí taky. Bez nich bychom doteď neměli žádnou loď a chodili bychom dávat O'neillovi na hrob kytky.
Asuráni a
Replikátoři nemám je rád. Napadá mě asociace Replikátor = technoblábol. Přesto nutno přiznat, že jsou originální.
Ashenové záporňaci. No, sice je nemám rád taky, ale musím uznat že se do SG dost hodí.
Furlingové ty neznám, takže pro ně logicky ani nemůžu hlasovat
Geniové imho větší záporňáci než wraithi. Neměl jsem s nima rád ani jeden díl (když vynechám Common ground). Docela silně mi připomínají sověty.
Noxové taky se nedá říct, že by byli mí extra oblíbenci. Doufám, že se nebude naše civilizace ubírat tímto směrem. Protože mám z toho celkem strach, když se podíván na Greenpeace a jim podobné. Ale to je na jinou debatu. Nicméně zachránili Tollánu, což jim v mých očích přidává jedno velké významné plus.
Goauldi tak ti neměli chybu. Imho nejlepší záporňáci. Jednak asi tím, že byli první ale i tím, že nebyli moc přetechnizovaní a byli jsme jim celkem rovnocení co do zbraní. A Baal ten neměl chybu
Jaffové dobří. Zdědili vládu po Goauldech a ze spojenců se stávají rivalové. Tak trochu jsem doudal, že se nové díly ponesou více v duchu vztahů mezi nově utvořenými národy a námi.
Ori no tak z těch radost nemám vůbec. Nahrazení jedné superrasy druhou, aby Tau'ri vypadala jako největší machr.
Wraithi zajímavý nápad, ale trošku to sklouzává do toho co jsem psal k Ori
btw. myslím, že bys mněl zvolit jiné rasy na hodnocení. Protože velká většina jsou záporňaci a na to tu už topic je. Spíše bych tu dal kladné-neutrální rasy. (Tolláni, Tok'rové, Gad'meerové, Kellowna,...)