No, tak jsem se teď mrknul na pilot. Nevím no. Ne že by se mi to nelíbilo. Stahuju si další díly a šikne se to, když teď člověk čeká na další díl nové galacticy.
Nicméně to pro mě nemělo ten zvuk, jako když se řekne Battlestar Galactica. Tzn. byl to takový průměrný sci-fi seriál, nevybočující z řady. (Tímto nechci nikoho urazit tím, ale příjde mi to tak

) A nemyslím si, že by za tenhle pocit mohla úroveň grafických efektů. Spíše je to její atmosféra. Tahle Galactica mi víc než Galacticu připomíná Toscu. Je to takové nevážné. Nová Galactica je strašně vážná, ztísněná, dramatická. A právě to se mi na ní strašně líbí. Nicméně stará, tam nikdo nic neprožívá, všichni v pohodě. Sice jsou poslední z celé lidské civilizace, ale co. Nějak bylo, nějak bude. Mluvící cyloni ztratili na respektu. Kdosi psal, že když se na ně někdo podívá, skutečně pochopí význam slova "Toaster". Jj dotyčný má pravdu. Cyloni nejsou vážní, cyloni jsou spíše směšní. Žádní tiší zabijáci, ale kus chodícího šrotu. Imho hlavní důvod, proč nejsou strašidelní, je to, že mluví. Mluvení je jejich obrovské mínus. Co se týče postav a obsazení, tak to bych do hodnocení moc nezapočítával, protože jsem hodně ovlivněn novou Galacticou. Tigh mi od pohledu připomíná jednoznačně kladnou postavu. Starbuck je takový šašek. Starý Apollo má sice podobný vzorec chování jako Apollo nový. Věc které jsem se strašně smál je, že ho hraje Tom Zarek. Nicméně všechna čest, hraje ho dobře.
Nevím. Závěrečné hodnocení. Stará BSG se mi líbila a to asi hlavně proto, že se mi líbí Star trek. Jenže protože se mi star trek líbí tak průměrně, líbí se mi i tohle tak průměrně. Kdežto nová galactica je u mě exceluje na druhém místě, hned za Dunou. Takže asi tak