Teal'c je totiž rozvíjen v 1., 2. a i 3. řadě. Má tam rodinu, má svého mistra, umí zkopat člověka, co ho ohrožuje, má morální dilema a pohnutou minulost, mluví v trpném rodě, bere si sebou tyčovku mimo SGC. Teyla nic takového po 1. řadě nemá a ani v 1. řadě nemá zrovna moc zajímavou linii. Ale mě Teyla v 1. řadě nevadila. Naopak, pěkně se na ni dívalo, vypadalo to, že se dá dohromady se Sheppem a měla i nějaký děj. O další řadu a půl o ní víme přesně tolik co v tehdy a to je chyba.
Pro postavy v seriálu jsou trochu jiné zákonitosti než v realitě.
Vtipné je, že před Rising hodně lidí uraženě říkalo, že Teyla bude T'Pol Atlantisu, jen taková postava na zvýšení sledovanosti a odhazování šatů a bohužel je třeba přiznat, že T'Pol je mnohem zajímavější postava než Teyla.
Už jen to spojení že zrtáta důležité postavy bude super díl.Jestli už má umřít tak to spíš bude rána, než super díl.
Zvlášní, protože podle mě, pokud někoho díl skutečně zasáhne, tak plní definici dobře udělané episody. Tím pádem je to "super díl", jen ne takový, který končí optimisticky, zasměju se u něho a je tam plno efektů.
Ford byl komparz, je skvělé říkat, že pojmenoval planetu Atlantica a furt se smál, ale to je bohužel tak nějak všechno, co o něm můžete na základě 1. řady říct. A to je podle mě chyba. Dokonce se na tom shodnu i s writery