LukArcher: Boxey byl jedno z děcek co v minisérii Boomer zachraňovala z planety (jak tam nechala Heloa). Onen klučina ještě vedle ní seděl v Raptoru a pak byl ještě asi ve dvou záběrech (odpočívárna pro piloty mastící karty a ten druhý už nevím). Vzhledem k tomu že nemá rodiče a nepotkal Apolla, tak se na něj nemohl přilepit a dohodit mu svou matku (bo byla mrtvá) a hezky nám po prvním dvoudíle vyšuměl

(za což jsem neuvěřitelně HAPPY)
Inač s tím, že jsem srovnával celkově neporovnatelné vím. Nechal jsem to jak TOS změnilo tvář lidstva (a to doslova a do písmene) jeho ikonovitost a neporazitelnost za sebou a vzal jsem jen 3 faktory: provedení, inovace a zábavnost. Galactica přestože je o 12 let starší je její zpracování jako z pradávné historie co se týče efektů, dialogů a taky používání oněch věcí s nálepkami TURBO, HYPER, atd... (v té době ještě těma Xkama posedlí nebyli). Když porovnám efekty ST a Galacticy jsou téměř totožné, ale vemu-li fakt, že StarWars 4 vyšla v době kolem Galacticy (před) a totálně změnila tváø sci-fi efektoidně, čekal bych od Galacticy něco víc. (i vetřelec měl lepší efekty) Dále co se inovací týče s ničím novým a převtratným od dob TOS nepřišli. A hlavně jsem porovnával zábavnost. I po 40ti letech (v září mělo uvedení "první" episody TOSu své výročí) když člověk kouká na TOS, baví se mnohem, mnohem, MNOHEM více, než u mladší Galacticy. V Galactice ohromně převyšuje počet nezábavných dílů počet zábavných a složení posádky (base heroes) taky není zrovna 2x šťastné

Navíc mě neskutečně serká, jak jsou tam všichni HAPPY... Cyloni je smazali na pár jedinců a oni sou HAPPY jak by se nechumelilo. Na druhou stranu mě ale udivuje, kolik zaplněných planet obyvateli najdou když je lidí jen pár... Prostě nedodržují atmosféru strachu, že jsou něčím hrozným pronásledování a sklouzávají do onoho kruhu nudy v němž si hrají na seriál s jiným scénářem a to: "Vesmír, nekonečný vesmír, toto jsou cesty hvězdné lodě Entr..ehm teda Galactica, jež se vydává tam, kam se ještě nikdo nevydal."
Když oddechovka tak musí bavit a ne většinou nudit
Inač děkuji dokumentu o SW vs ST ve kterém ukázali že existuje ještě BSG1978 díky níž jsem oběvil BSG2003