ST se musí hlavně pochopit. Já jako člověk, který je Trekkie už 15 let a na ST jsem vyrostla, to ani neumím vysvětlit. Musíte pochopit původní myšlenku Gena Roddenberyho. Tam nešlo o "hlavy", ale o to sbližování jiných světů, ras a o vymýcení nenávisti, válek a všech těch neduhů naší společnosti. Dost možná se to dneska může zdát naivní, ale osobně radši budu věřit v budoucnost ve ST než třeba v Matrixu nebo Blade Runnerovi.
A navíc, kdybyste se někdo podívali na DS9...to je úplně jiný ST a rozhodně už ne tak idylický jako předchozí a je to opravdu dost nářez, hlavně přelom páté a šesté řady.
A třeba u SG se mi původně líbila ta myšlenka brány, a taky to, že se odehrává v reálném čase a já si můžu představit, že to tak opravdu je. Sice tam, obzvlášť teď, zaznívají dost ošklivá klišé, ale i tak si k tomu sednu a podívám se, protože je to oddychovka. A upozorňuju třeba Tilliona, který se z nějakého důvodu snaží srovnávat SG s BSG...to nejde. SG je čistý mainstream, pro oddech, relax a fantazii.
BSG je o něčem jiném. Na té se mi zase líbí postavy, i taková ta realističnost jako jsou jejich obyčejné zbraně nebo prostě jen chybování nehláškujících postav.
FireFly-totéž. Výborné postavy, prostředí. Taky vtipný a nápaditý scénář, kdy se třeba epizoda Out of Gas odehrává ve třech liniích a my vlastně až skoro do konce nevíme, co se stalo. Taky třeba "vymakanost" těch jejich loupeží. A celá ta myšlenka westernu ve vesmíru, to je prostě Joss Whedon. A pak výborná hudba, ta platí i pro BSG.
Můj oblíbený Dr.Who...tady těžko říct, co se mi na tom líbí. Prostě líbí. Je to tak krásně šílené, okouzlující, záchrana světa je tu brána tak krásně s nadhledem a osvěžujícím britským humorem, který je bohužel pro některé lidi nestravitelný.
Tak, to je asi tak všechno, pokud jste to celé přečetli, gratuluji

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.