zdravím
zrovna jsem dopsal třetí část apocalypsy tak vám ji sem hned dávám, ještě jsem nedělal korekci tak mi pls odposťte chybičky
těším se u dalšího dílu
Chapter III.
RETALIATION
- „Můžete se pokusit o úhybný manévr?“
- „Ne pane, podsvětelný pohon je mimo provoz.“
Paul se nadzvedl v křesle a upřeně hleděl před sebe na loď, která je v příští minutě hodlala zničit. Otřes lodi ho ale usadil zpět do křesla, zlostně stiskl opěrku a očekával rozhodující výstřel. Zbraňová platforma Ori zbraně se znovu rozzářila a ničivý výboj se rozlétl vstříc Odyssey.
- „Pane mám tu něco na radaru.“
Emerson se udiveně podíval na poručíka po své levici, než však stihl jakkoli zareagovat, dříve než jeho loď zasáhl paprsek z Ori lodě, zakryl mu výhled obrovské šedivé těleso. V reproduktorech zapraskalo:
- „Odysseo, tady plukovník Zoë Rodgers, velitelka Celeris, jak jste na tom,“ ozvalo se z reproduktorů.
Zatím co si Posádka Odyssey vychutnávala velmi blízký pohled na spodní část lodě, štít Celeris odrazil útok Ori lodě.
- „Jak je na tom náš štít?“
- „Jsme na osmdesáti pěti procentech madam.“ Zoë stiskla tlačítko na opěradle svého křesla:
- „Strojovno, připojte generátor a posilte jím štít.“
Celeris plně odkryla výhled Odyssey, prudce se stočila vpravo a její štít se z namodralého přebarvil na nazelenalý. Vyslala Odyssey povel v vypuštění X-302 a její vlastní letka, v čele s Cameronem Mitchellem šla příkladem.
- „Hlaste mi stav štítu,“ velela opět Rodgers.
- „Štít na sto procentech generátor běží.“
- „Spojte mě s rudou letkou. Pánové, cíl máte, hodně štěstí.“
Celeris zůstala stát mezi Odysseou a Ori lodí, aby jí poskytla krytí. Byla o něco protáhlejší ale jinak takřka věrná kopie Odyssey. Nepřítel mezitím znovu nabil zbraň a vystřelil na nový cíl. Paprsek prošel skrz shluk stíhaček a zastavil se na štítě Celeris. Ten pod jeho silou ztmavl, ale nepovolil. Ze skupiny X-302 v tu chvíli vylétlo několik střel. Byli to drone. Vyhnuly se stíhačkám a jeden po druhém zasáhli Ori štít.
- „Zaznamenávám oslabení štítu nepřátelské lodě,“ doneslo se k uším plukovníka Rodgersové.
Posádka Odyssey žasla nad sílou nové bitevní lodě a pokoušela se co nejrychleji zprovoznit podsvětelné motory a komunikaci, aby mohli odpovědět na volání z Celeris. Zatím k Ori lodi letěla další vlna drone, ještě než stihla dopadnout na štít, rozevřela se zbraňová platforma Zbraně Ori, odkryla její útroby, z kterých vyšla vlna podobná té z Antického zařízení na Dakaře. Lodím nijak neublížila jen krátkodobě zbláznila přístroje, deaktivovala přilétající drone a vyřadila maskování čtyř Jumperů. Zbraň se vrátila do původní polohy a jasně žlutý paprsek zničil jedno z Antických plavidel a Ori loď rovněž opustily stíhače. Puddle jumpery znovu zaútočily, ale tentokrát je následovaly i X-302-jky a Celeris, které za drone vyslaly mohutnou vlnu raket. Do shluku X-302 nalétly Ori stíhače, které nemilosrdně útočily na jumpery a pokoušeli se zničit rakety letící k lodi a piloti pozemských stíhaček nechápavě hleděli na prázdné kokpity útočících lodí, všechny je svou myslí ovládala Orisi. Ta se pokusila o úhybný manévr s velkou lodí, ale přesto ji zasáhly drone a množství raket, ty oslabily štít natolik, že dvě poslední rakety jím prošli a poškodily trup. Tau`riané zajásali, ale jejich nadšení brzy pominulo neboť Orisi stáhla většinu stíhaček, otevřela hyperprostorové okno a opustila bitevní pole. Mezi stíhačkami X-302 zůstalo několik neaktivních Ori lodí bez pilotů. „Skvělý úlovek a šance na prozkoumání nepřítelovy technologie,“ pomyslela si Zoë a nechala dvě z nich přitáhnout na loď, kde se na ně ihned vrhla skupina vědců.
- „Odpojte generátor a připravte základní materiál, půjdeme se přivítat s Odysseou.“
Ještě než se Zoë stihla i s týmem techniků transportovat na druhou loď, otřásli její lodí dva po sobě jdoucí výbuchy, současně před nimi ve vesmíru vybuchli zbylé Ori stíhačky. „Hlaste mi škody,“ zavelela velitelka Celeris. Když se sbírala z podlahy, na kterou upadla při výbuchu, zpět na nohy.
- „Levý hangár lehce poškozen, ale bez atmosféry, přišli jsme tam o pět lidí.“
- „Kruci, to snad není možný, ta mrcha,“ procedila mezi zuby, když už pevně stála na nohou. „Přeneste mě na Odysseu a přistaňte s lodí na planetě, musíme to co nejrychleji opravit.“
V příštím okamžiku zmizela v bílém světle a loď zamířila k planetě. Ve stejné záři, ve které na jedné lodi zmizela se Zoë na druhé objevila. Stála teď před sedadlem Paula Emersona v celé své kráse, pohled na ni lehce mlžil všudy přítomný dým. I přes to si ji mohla posádka můstku prohlédnout. Byla vysoká, kaštanové vlasy jí padaly na ramena. Měla úzké rudé rty, malý nos a velké oči, které těkaly sem a tam po prostoru můstku. Postava se jí ztrácela v uniformě letectva. Působila dojmem odhodlané a ostřílené ženy, která si už lecčím prošla. Přistoupila k velitelskému křeslu:
- „Kapitáne, jsem ráda, že vás poznávám,“ usmála se na Emersona.
- „Předpokládám, že to vám můžeme poděkovat za záchranu našich životů,“ odvětil Paul při zvedání se z křesla. „Další zásah bychom už nevydrželi.“
- „Nemějte obavu, při příštím střetu s Ori už budou síly vyrovnanější.“
- „No v to doufám, mimochodem, co to vyvedli s vaším štítem?“
- „Vědcům z oblasti 51 se konečně podařilo sestrojit generátor, který použil generál O’Neill, když měl v mozku vědomosti Antiků, aby se dostal do galaxie Ida k Asgardům. Nevydrží sice ani zdaleka tak dlouho jako naquadahový ale jak jste mohl vidět, značně vyrovnává síly, proto jsme také neodletěli hned s vámi, čekali jsme až nám ho připojí. Myslím si ale, že štít sám o sobě by nám nebyl nic platný kdyby nám z Atlantis neposlali ty Puddle jumpery s drone.
- „To rozhodně, ale kolik jich zbylo, asi oba víme, na jakou planetu dříve nebo později zaútočí zbylé dvě lodě.“
- „Každý jumper má ještě poloviční zásobu drone, ale byla bych radši, kdybychom je vůbec nepotřebovali.“
- „Bohužel se bojím, že jich bude spíš málo. Jaké máte rozkazy, pronásledovat Orisi, nebo se vrátíme na Zem? To víte s námi už nikdo asi moc nepočítal,“ podotkl ironicky Emerson.
- „Pokud se nám nepodaří zastavit Orisi, máme se neprodleně vrátit na Zem abychom ji mohli bránit útoku Ori. Kolik času vám zaberou opravy?“
- „S vaší pomocí můžeme být schopni za půl dne odletět, ale plná oprava zabere ještě nějaký ten den, budeme muset na Zemi přistát, aby nás dali do kupy. A co vaše loď, viděli jsme co se stalo.“
- „Celeris bude za chvíli OK, ale přišli jsme takhle hloupě o pět lidí, za to si mě jistě IOA vychutná.“
- „Neberte si to tak, jednou to čeká každého kdo se přidá k programu hvězdné brány, navíc to nebyla vaše chyba, nikdo by tam ty lodě jen tak nenechal.“
- „Děkuji, doporučila bych vám také s lodí přistát, někdo by mohl projít bránou a informovat SGC. Navíc bychom jim mohli poslat zpět jumpery, myslím, že pplk. Mitchell bude perfektním kandidátem.“
- „Pokud přiletěl s vámi, neznám nikoho vhodnějšího,“ Paul se šibalsky pousmál, byl rád, že oni nebudou ti první kdo oznámí IOA co stalo s loděmi.
Odyssea přistála na povrchu planety poblíž Celeris a posádky obou lodí se snažily je snažily v co nejkratším čase opravit. Mezitím Mitchell prošel bránou do SGC, aby generála Landryho a IOA informoval o průběhu bitvy s Orisi. Po deseti hodinových vyčerpávajících opravách se obě lodě vznesly a vydaly se na cestu k Zemi.
..::wellcome in the new age::..
.......The Shade incoming.......