Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Ascanis - vysiel 16. diel! - pribeh dokonceny

SG: Ascanis - vysiel 16. diel! - pribeh dokonceny

Ako ju hodnotite? (ako v skole)

1
26
48%
2
12
22%
3
9
17%
4
2
4%
5
5
9%

Celkem hlasů : 54

Příspěvek 10.11.2006 16:09:53
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

no ved pockajte ako sa to vsetko vyvinie...

Toto je spoiler!!!:
woosley este zamuti trocha vodu... :D

Příspěvek 10.11.2006 16:43:12
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Těším se na pokračování.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 10.11.2006 19:19:30
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

rozhodol som sa, ze vas trochu ponapinam, a dalsi diel pridam az v nedelu v 20.00 hod (maybe), aby to nebolo take rychle... :twisted:

Příspěvek 11.11.2006 22:31:00
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to se na to teda budu těšit. Tahle povídka je perfektní. :salut:

Příspěvek 14.11.2006 19:43:56
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

takze kedze sa mi podarilo zachranit aspon cast z dat, ktore som mal na starom HDD, tak tu mate aspon to, co sa dalo zrekonstruovat z povodneho piateho dielu...

POKRACOVANIE

na druhy den rano...

FADE IN:

INT: P6X-394 - ZAKLADNA - PRACOVNA DR. WEIROVEJ

Woolsey: General, premyslel som si pocas noci vase navrhy ako aj ponuku doktorky Weirovej a musim uznat, ze mate pravdu. Navrhnem komisii, aby zvacsila personal pre Atlantis a s dovolenim velitelky zakladne by sme radi prevzali aj vojnove lode, ktore su na nej, aby boli k dispozicii pre pripad napadnutia Zeme vojnovymi lodami Ori. Velmi by sa nam hodila pomoc takehoto charakteru v pripade ohrozenia.

Gen. Norton (alibisticky): Ak doktorka Weirova dovoli, tak ja nemam namietok. Pod mojou jurisdikciou je iba mesto Atlantis. Zakladna, mesto Ascanis ako aj vojnove lode su majetkomtoho, kto ich prvy nasiel, pripadne ich niekomu postupil, ako to spravili domorodci na tejto planete. Takze to musite dohodnut s nou. (ukaze hlavou na Elizabeth pozerajucu z okna na nadherny vychod slnka na planete.

Dr. Weirova (otoci sa k Woolseymu): V poriadku. Nemam ziadne namietky. Mozete si prevziat lode a myslim, ze aj Ascanis. Kedze uz ja aj ostatni zijeme na tejto planete a byvame na tejto zakladni, tak uz to mesto nepotrebujeme. Mozeme vam ho zapozicat spolu s lodami.

Woolsey: Dakujem vam doktorka. Sme velmi poteseni tymto vasim rozhodnutim.

S usmevom odchadza prec aby sa vratil pomocou Jumperu cez znovuvybudovany intergalakticky most na Zem. Ked odide z kancelarie, Elizabeth za nim chvilu hladi a potom sa zhnusene odvrati. Generalovi Nortonovi neujde vyraz jej tvare, ale je dostatocne taktny na to, aby mlcal. Vstava preto z kresla a odchadza na Atlantis.

medzitym vo velitelskej vezi...

Rodney ospalym zrakom pozera na obrazovku dialkovych senzorov zakladne, zrazu zaklipka ocami a zaspi s rukami pod bradou. O chvilu sa na obrazovke senzorov objavia cervena bodka a Rodney sa na okamzik prebudza. Pozrie este raz na obrazovku, znova mu klesne hlava, potom sa vsak prudko vymrsti a takmer narazi do obrazovky visiacej pred nim. Vydesene pozrie na monitor a sucho preglgne. Potom schyti vysielacku a naliehavo do nej povie: "Radek, prid hned sem. Mame problem." Z vysielacky sa chvilu ozyva iba sum a potom Radkov hlas, na ktorom je poznat, ze este lezi v posteli a spi: "Co je?" Rodney netrpezlivym hlasom povie do vysielacky: "Mame problem, myslim, ze by si to mal prist pozriet sam. Som pri dialkovych senzoroch." Z vysielacky sa ozve: "Dobre, za desat minut som tam..."

FADE OUT:

popoludni toho isteho dna...

FADE IN:

INT: P6X-394 - ZAKLADNA - KONFERENCNA MIESTNOST

Gen. Norton: Chcete povedat, ze sa k nam priblizuje dalsia materska lod wraithov? Iba jedna?

Dr. McKay: Ano, je to dost zvlastne, ale iba jedna. Nevieme co to znamena, ale odporucal by som prejst do pohotovosti.

Dr. Weirova: Mozno chcu len vyjednavat...

Sheppard: Mozno, ale ked chcu spravit nieco podobne, ako pred styrmi rokmi na Atlantise, tak nech si ma nepraju. Dvakrat sa im podobny vtip neprepecie.

Gen. Norton: To verim, ze nie. Ale..

Dr. Zelenka (prerusi generala a pokracuje namiesto neho): Ale mame tu este jeden problem. Len vcera sme tu mali bitku s wraithami a ukazali nam jednu slabinu tejto zakladne. Je nou stabilna brana na planete. Myslim, ze by sme ju mali zakopat a pouzivat iba branu na Atlantise. Wraithi tu podla senzorov budu o mesiac, skor nie, takze mame dost casu, aby sme branu vytiahli z loziska a zakopali, alebo na nu nainstalovali nejaky stit ako Iris, aby sme ju tak znefunkcnili. Myslim, ze jedna brana staci.

Dr. Weirova: Spravte to. Este nieco. General, kedy ma priletiet Daedalos?

Gen. Norton: O tri tyzdne, preco?

Dr. Weirova: Ked priletia, mozu zaparkovat v jednom z prazdnych hangarov. Su ich tu este dva tucty. Dali ste im vediet, ze ste Atlantis presunuli na tuto planetu?

Gen. Norton: Ano, vedia uz o tom. Som si isty, ze SGC im uz poslalo spravu. ALe aj tak im to este pripomenieme.

Dr. Weirova: Dobre, takze ak uz nic nemate, tak rozchod.

Vsetci vstavaju od stola a odchadzaju. Rodney este na chvilu zastavi Shepparda vo veline zakladne a diskutuje s nim o materskej lodi triedy Ursura, ktora je v jednom z hangarov. Radek odchadza s napadom, kotry mu uz dlhsie vrta hlavou.

FADE OUT:

o mesiac neskor...

FADE IN:

EXT: P6X-394 - ORBITA PLANETY

Z hyperpriestoru sa vynara materska lod wraithov sprevadzana dvoma kriznikmi a namieri si to priamo na nizsiu polarnu orbitu planety. Trosky znicenej flotily sa pohybuju na orbite na opacnej strane planety, takze ich nie je vidiet. Materska lod vysiela komunikacny signal na zakladnu, ktora je chranena stitom.

INT: P6X-394 - ZAKLADNA - VELITELSKA VEZA

Wraithska kralovna (cez komunikacny signal): Vzdajte sa! Nemate proti nam ziadnu sancu. Zem bude aj tak nasa.

Dr. Weirova: Nikdy sa nevzdame, to ste uz mohli pochopit. A radim vam, aby ste zmizli, lebo vas znicime.

Wraithska kralovna: Vase zbrane su silne voci nasim lodiam, ale znicime vas rovnako ako sme znicili antikov...

V tom k nej pristupi zozadu jeden wraith a zasepka jej do ucha, ze objavili trosky velkej flotili wraithskych lodi na opacnej strane planety. Kralovnej sa zdesenim ahrozou rozsiria oci. Potom sa jej na tvari objavi vyraz prudkeho hnevu a vydava rozkaz k palbe. Z lode vyrazaju silne salvy modrych energetickych striel a narazaju na stit zakladne, ktora po chvili odpoveda protisalvou dronov, ktore v momente nicia oba doprovodne krizniky a sekaju na kusy matersku lod. Zrazu jeden dron vybuchol, ked zasiahol hypermotor lode a lodou sa zacina sirit retazova seria vybuchov, ktora vrcholi nadhernou exploziou, ktora trha lod na mnoho malych casti. Na zakladni aj v oboch mestach na planete to sleduju stovky ludi a domorodcov.

Eldred (otoci sa k Dr. Weirovej): Nikdy sme netusili, ze pod zemou nasej planety je ukryta takato obrovska moc.

Dr. Weirova: Ani ste nemohli. Tato zakladna bola zasypana. Ale obavam sa, ze po tychto dvoch bitkach, ktore sme s nimi zviedli, nas uz wraithovia nikdy nenechaju na pokoji.

Dr. Zelenka (prichadza s notebookom v ruke): Elizabeth, mohli by ste na chvilu?

Obaja odchadzaju niekolko metrov a posepky sa rozpravaju...

Dr. Zelenka: Dokoncil som supis wriathskych lodi, ktore sa dali zachytit na dialkovych senzoroch. V galaxii pegasus je este styridsat sedem lodi. Nevieme, kolko ich je dokopy, lebo sa daju zachytit iba tie, co su aktivne, takze ak nejake este hibernuju, tak ich nezachytime, kym sa neprebudia.

Dr. Weirova: Dobre, Dakujem vam.

FADE OUT:

o dva tyzdne neskor...

FADE IN:

INT: ATLANTIS - MIESTNOST S BRANOU

Aktivuje sa brana a vysplechne z nej nadherny nebovomodry vortex horizontu cervej diery. Vychadza z nej siroko sa usmievajuci Woolsey a za nim vojaci. desiatky a stovky vojakov a vedcov. Vsetci postupne vychadzaju z brany a Gen. Norton len udivene pozera, ako sa chodby Atlantisu zaplnaju obrovskym mnozstom ludi. Woolsey kraca po schodoch k nemu do kancelarie.

Gen. Norton (k technikovi): Spojte ma Dr. Weirovou na zakladni.

technik: Spojenie nadviazane, mozete hovorit.

Gen. Norton (k technikovi): Dakujem. (otaca sa k obrazovke a pokr.): Zdravim, doktorka, ako sa mate tam na zakladni?

Dr. Weirova (cez interkom): Mame sa tu dobre, zda sa mi, ze v pozadi pocujem Woolseyho hlas. Uz je spat?

Gen. Norton: Ano, prave pred chvilou dosiel a s nim aj obrovske mnozstvo ludi. O hodinu sme u vas na zakladni.

EXT: P6X-394 - ZAKLADNA - ROZNE SEKCIE

Po zakladni sa rozliezaju vojaci a technici ako mravce a smeruju k hangarom a lodiam umiestnenym v nich. Svetla na vsetkych chodbach sa automaticky zapinaju a hangarve dvere sa so skripanim otvaraju. Na zakladnu dopadaju posledne luce slnka, lebo je vecer a je vidiet, ako sa po povrchu zakladne rozsvacuju rady svetiel. Slnko pomaly zapada a o polhodinu je uz tma. Planeta sa otaca o cosi rychlejsie ako Zem, hoci ma rovnaku velkost a aj ostatne parametre a tak je den iba dvadsat hodinovy. Vo svojej kancelarii vysoko vo velitelskej vezi pozoruje Sheppard pohyb na zakladni, potom len pokruti hlavou a otoci sa k Radkovi, ktory sedi nad sachovnicou a premysla nad tym, ako zabranit hroziacemu matu, ale z jeho vyrazu vidiet, ze sa mu to nedari. Po chvili beznadejne dava svojho krala cez dve policka a prichadza k Sheppardovi pri okne. Pozrie sa von, trochu poobzera situaciu a vrati sa naspat na stolicku, aby znova postavil figurky na svoje miesta. Sheppard ide tiez a ked si uklada poslednych pesiakov na miesta na sachovnici, poznamena: "A take tu bolo kedysi ticho. Uz je to pomaly ako za starych casov na Atlantis." A nostalgicky sa usmeje. Radek nanho len pozrie: "Huh?" a dalej sa venuje sachom, pretoze chce konecne vyhrat. Dnes sa mu nedari. Prehral uz tri partie a dost ho to mrzi. Ked po siedmich tahoch zasa dostane mat, pochopi zo Sheppardovho usmevu, ze sa nesustredil a vzdava to definitivne. Zamracene vstava od stola a ide sa preverat na balkon nedaleko na chodbe.

FADE OUT:

Příspěvek 15.11.2006 15:32:55
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Opět je přítomen Zelenka, což mě těší. Jinak se mi líbila pasáž, kdy si Rodney všimne přilétající hive ship a jak přichází nový perzonál.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.

Příspěvek 15.11.2006 15:49:34
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kdy se můžeme těšit na další díl ? Kvůli těm problémům to nebude moc brzo, co ?

Příspěvek 15.11.2006 15:50:30
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

uvidim... mozno dnes mozno zajtra, podla toho, ako sa mi bude chciet to zasa pisat...

Příspěvek 15.11.2006 17:12:56
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Určitě pokračuj, tahle povídka se mi opradvdu líbí. :thumleft:

Příspěvek 15.11.2006 21:19:18
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

takze dalsi diel poviedky...

POKRACOVANIE... 6. diel...

INT: P6X-394 - ZAKLADNA

Sheppard zostal sediet nad vyhratou sachovou partiou, pozrel sa este raz na sachovnicu a hodnotil svoju strategiu v hre, ked sa zrazu ozvalo z vysielacky: "John? Tu Elizabeth, pridte prosim s Radkom do mojej pracovne. A podla moznosti co najskor." Zdvihol vysielacku zo stola, stlacil tlacitko a znudene povedal: "Dobre, ideme." Vstal, vysiel na chodbu za Radkom, povedal mu v kratkosti, co sa od nich ziada a spolu sa vybrali dole schodmi do velitelskych miestnosti zakladne.

V kancelarii Dr. Weirovej o polhodiny neskor...

Woolsey: Zvazte moju ponuku. SGC ako aj IOA a ostatne institucie na Zemi v poslednom case presli mnohymi zmenami, ktorych dosledkom bolo aj vase vylucenie z expedicie Atlantis. Medzi vojakmi, ktorych som teraz doviedol, je vela yvalych agentov NID. Kedysi boli vybrani do radov NID iba preto, ze mali ATA gen. Ked sa NID rozpadla, boli vyhlaseni za vlastizradcov a rozutekali sa do mnohych krajin. Dalo mi mnoho prace za posledne dva mesiace, ktore ste mi poskytli na zhananie novej posadky, kym som ich znova pozhanal a presvedcil, aby sa pridali k nasej novej organizacii. Rad by som aj vas ziskal pre tento projekt.

Sheppard: Chcete tym povedat, ze ste obnovili NID?

Woolsey: Inymi slovami povedane, ano, obnovili sme NID. Niektori ludia v IOA dosli k nazoru, ze uz nesplna ucel, ktory mala splnat povodne. Bohuzial to ste nie je celkom doriesene na organizacnej urovni. Bol by som rad, keby sa vasa skupina pripojila k nasmu projektu. Ste njamocnejsia skupina v dvoch galaxiach, mate vlastnu flotilu.

Gen. Norton: Teda nas nahovarate na vlastizradu? Chcete absolutne osamostatnit Pegasus od Mliecnej Cesty?

Woolsey: Da sa to tak nazvat...

Dr. Weirova: Dajte kazdemu z nas cas na premyslenie vasho navrhu. Ja osobne som za vytvorenie tejto organizacie.

Woolsey: Dobre, ale radi by sme vyuzivali tuto zakladnu ako hlavne mesto.

Dr. Weirova: O tom sa dohodneme neskor.

FADE OUT:

o mesiac neskor...

FADE IN:

EXT: P6X-394 - ZAKLADNA - PRISTAVACIA PLOCHA C-3

Na obrovskej pristavacej ploche pre mestske lode boli zhromazdeni vsetci ludia, ktori sa zdrzovali na zakladni, v meste Ascanis alebo Atlantis. Woolsey spolu s Gen. Nortonom, Dr. Weirovou, Sheppardom a ostanymi velitelmi na podiu vytvorenom z podstavca pre podperu mestskej lode, stal a vysvetloval situaciu ostatnym zhromazdenym. Recnil uz hodnu chvilu a takmer vsetko vysvetlil ostatnym, ked sa zo zastupu, ktory pocital niekolko tisicok hlav, pretoze tu bola aj posadka Daedala, ktory vcera pristal v jednom z hangarov zakladne, ozval hlas: "A ak nebudeme suhlasit, co sa stane? Postrielate nas?"

Woolsey: Nie, nepostrielame. Umoznime vam volny navrat na Zem pomocou hviezdnej brany. Kto sa chce vratit na Zem, nech sa postavi na lavu stranu tejto pristavacej plochy, teda blizsie k zakladni, kto sa chce pripojit k nam, nech ide na opacnu stranu.

Ludia chvilu vahali, potom sa vsak jeden vojak, u ktoreho bol zmysel pre vlastenectvo silny, vyrazil spomedzi zastupu a siel na stranu blizsie k zakladni, kde sa zalozil ruky a cakal na ostatnych. Ked ostatni zbadali jeho priklad, zacali ho vahavo nasledovat. Masa ludi sa rozdelila na dve mensie. Na jednej strane bola skupina niekolkych desiatok vojakov a dostojnikov, ktori sa chceli radsej vratit na Zem a na druhej strane podia zasa mnoho nasobne vacsia skupina vedcov a vojakov, ktori si uz privelmi zvykli na zivot v tejto galaxii a nemali strach z toho, zeby tu museli prezit cely zvysok zivota.

FADE OUT:

o dva dni neskor...

FADE IN:

INT: ZEM - SGC

General Landry sa nervozne prechadzal po chodbach SGC s pohladom, ktory by zabil aj ducha. Kazdy sa mu z bezpecnej vzdialenosti vyhybal ako by mal nejaku nakazllivu chorobu. Ako hurikan vtrhol do kontrolnej miestnosti, kde zbadal serzanta Silera, ktory uz nestihol ujst dalsimi dverami.

Gen. Landry (hrozivo): Siler, Uz sa ozvali?

Siler (bojazlivo): Este nie pane.

V tom okamziku sa zacal otacat vnutorny kruh na hviezdnej brane a rozozvucali sa alarmy. Serzant Siler si vydychol a ked zahlasil povinnu hlasku: "Neplanovana mimozemska aktivacia" sledoval na monitore zname symboly charakterizujuce Atlantis. Otocil sa na generala, ktory este stale stal za nim a sledoval jeho pracu: "Je to Atlantis, pane." General len odvetil: "Ved uz bolo nacase, otvorte Iris!" Stit na brane sa odsunul a vidime ako sa za nim vlni horizont brany. V tom sa z neho vynori postava. Je to general Norton a za nim dalsie a dalsie postavy personalu Atlantis. Landry zostava sokovane stat, ked vidi, ako sa miestnost s branou a prilahle chodby plnia byvalymi obyvatelmi Atlantis drziacimi v rukach vaky so svojimi osobnymi vecami. V tom uz vosiel do kontrolnej miestnosti general Norton a kyvol Landrymu, aby siel za nim do vlastnej kancelarie. Ked obaja vosli, Norton zavrel dvere a hned spustil...

Gen. Norton: Hank, volaj prezidentovi. Mame problem a velky. Na Atlantis vypukla vzbura. Woolsey priviedol byvalych agentov NID a postavil ich pod velenie doktorky Weirovej. Zabrali Atlantis aj Daedala. Spojili sa s domorodcami a vytvorili si vlastny stat. Nam povolili slobodny odchod naspat domov.

Gen. Landry: Takze tak? Oni chcu revoltovat?

Gen. Norton: Oni uz revoltuju. Odmietli uznavat dalej velenie SGC a aj IOA a osamostatnili sa.

Gen. Landry: To je zle, velmi zle. Mas pravdu, zavolam prezidentovi.

Sadol si za stol a zdvihol cervene sluchadlo...

INT: P6X-394 - ZAKLADNA - VELITELSKA VEZA

Woolsey, Eldred, Mora, Sheppard, Caldwelld, Plk. Davidson, ako aj Rodney a Radek gratuluju Dr. Weirovej, ktoru prave v referende zvolili za kancelarku a predsednicku vlady. Vsetci su zhromazdeni na spodnom poschodi velina a pripijaju na zdravie novej kancelarky. Po vyhlaseni vysledkov volieb novej kancelarky, ako hlavy statu, Elizabeth vystupuje na balkon na prvom poschodi velinu a vymenuvava svoju prvu vladu. Dost sa jej pri tom chveje hlas, ked cita mena novych ministrov. Caldwella ako ministra vnutra, Shepparda ako ministra obrany, McKaya ako ministra vedy a vyskumu. Becketta ako ministra pre zdravotnictvo, Zelenku ako podpredsedu vlady a ministra vystavby, Woolseyho ako ministra pre hospodarstvo, Eldreda ako ministra pre narodnostne mensiny a dalsich. O hodinu neskor vsetci sedia pokope v rozsiahlej konferencnej miestnosti na prizemi velitelskej veze a spolocne formuluju nove zakony o vztahoch medzi domorodcami a pristahovalcami, ako aj ustavu noveho statu zalozenu na principoch prebratych z ustavy USA bez dodatkov, co si stihol pocas zasadnutia vyziadat Zelenka, ktory v tom mal zo zaciatku chaos a v com ho Eldred hned podporil. Vsetci sa zhodli na tom, ze planeta a aaj stat konecne dostane nazov a bude sa volat Ascanica. Uz bola takmer noc, ked sa unavene rozisli do svojich izieb.

FADE OUT:

o tyzden neskor...

FADE IN:

INT: ASCANICA - ATLANTIS - MIESTNOST S BRANOU

Na brane sa postupne aktivovali jednotlive chevrony a o chvilu uz bolo vidiet ako z brany vysplechol najpv ligotavy vortex, ktory sa potom ustalil a vytvoril horizont brany. Z brany vysiel Radim Ladon, vodca Geniicov a za nim styria jeho strazcovia. Zamieril k Elizabeth, ktora spolu s ostatnymi clenmi vlady cakala na hlavnom schodisku miestnosti veducom ku kontrolnemu centru a dalsim miestnostiam. Elizabeth zisla po troch schodikoch, ktore boli pred nou a vysla Ladonovi v ustrety.

Ladon (oficialnym tonom ale s usmevom): Kancelarka, Je mi potesenim a ctou gratulovat vam k zvoleniu do tohto uradu. V mene Genii vam gratulujem a zelam vela uspechov pocas vasej vlady.

Dr. Weirova: Dakujem vam. Toto je moja vlada. Ak si zelate, predstavim vam ich po jednom. A potom sa mozme vybrat na zakladnu, aby sme prerokovali tu vec, kvoli ktorej ste tu.

Ladon: O isteze. Bude mi potesenim uzavriet a potvrdit s vami nase byvale dohody o spojenectve medzi nasimi narodmi. Vedte ma prosim.

FADE OUT:

o tyzden neskor...

FADE IN:

INT: ZEM - SGC - KONFERENCNA MIESTNOST

Okolo velkeho stola sedia dostojnici a generalia vzrusene debatuju o vyvoji situacie v galaxii Pegasus.

Gen. Norton: Atomovkou ich neznicime. stit zakladne vydrzi mnohonasobne vacsie udery, ako jednu atomovku a proti palebnej sile oboch miest a zakladne nema Odyssea ziadnu sancu. Videl som, ako sme znicili jedinym uderom wraithsku flotilu, ked na nas zautocili. Silou ich nedokazeme porazit v ziadnom pripade.

Plk. Stanton: A co takto poziadat Genii o pomoc? S nimi by sme si uz potom lahsie poradili, ako s rebelmi.

Gen. Landry: To by slo skor. Musime vsak pocitat s diplomatickou sikovnostou Dr. Weirovej a s tym, ze si u vodcu Genii Ladona ziskali nejake sympatie. Vysleme Odysseu a Apollo, aby preskumali situaciu u Genii a podla moznosti ich postvali proti Dr. Weirovej a rebelantom. Ak by to nevyslo, tak mame problem a to velky. Koniec porady. Do prace...

INT: ASCANICA - ZAKLADNA - VELITELSKA VEZA

Dr. Weirova, Caldwell, Teyla a Eldred sedia v pracovni Dr. Weirovej a diskutuju o pristupeni Athosiancov k pripravovanemu paktu proti wraithom. Radek a Rodney sa medzitym hadaju pri zabradli na druhom poschodi velina o detailoch vystavby koridoru k stacionarnej brane na planete. Ich hadka sa rozlieha po celom veline.

Dr. Zelenka: Rodney, vravim ti, ze ten stit musi mat napajanie z osobitneho zdroja ako brana!

Dr. McKay: Preco? Ved ked ho napojime zo ZPM na zakladni, tak to bude mat ten isty efekt! Je to absurdne.

Dr. Zelenka: Ale kvoli obrane, Ak niekto vyradi stit zakladne, tak nech aspon ten na brane funguje! Mysli aspon trochu strategicky!

Dr. McKay: Dobre, spravme to podla tvojho. Ved nakoniec ty mas pod palcom vystavbu. Ja sa zahrabem niekde do laboratoria a budem mlcat a smiat sa, ked ti to nevyjde!

Dr. Zelenka: Dobre. Stavme sa, ze do tyzdna bude cely komplex brany hotovy!

Dr. McKay: V poriadku, prijimam stavku. Kto prehra, plati pivo pre vsetkych pocas podpisu paktu proti wraithom. Plati?

Dr. Zelenka: Dobre! Plati!

FADE OUT:

Takze toto je do buduceho tyzdna posledny diel poviedky, lebo idem na cesty a vratim sa az v nedelu, takze nebudem moct dat dalsie...
Az buduci tyzden...

Příspěvek 15.11.2006 21:31:57
Stenly Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Píšeš docela dobře, ale mohl by jsi přidat trochu více dramatických situací a taky by třeba neškodily nějaké osobní souboje s wraity a tak. Je sice dobrý, pokud vyhrávaj lidi nad wraity, ale když maj všeho dostatek a vítězství dosáhnou jen jakoby mrknutím oka mezi řečí, tak to ztrácí na dobrodružnosti a upadá to tak trochu do stereotypu což je pak nuda. Taky by jsi moh zkusit trochu víc vykreslovat hlavní postavy a můžeš přidat i trochu víc piva :wink:
Všichni se jednou dostaneme do vyšších sfér bytí ...... nebo taky jinam !!

Příspěvek 15.11.2006 21:58:03
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se to líbí. už nejsme jen ta malá skupinka vojáků a vědců co se musí skrývat před jakkoli velkým nebo malým nepřítelem, ale mocnost, která se mu dokáže postavit a vyrovnat se mu. ten poslední díl jsem nečekal ale nakonec mě to nadchlo. Dobrá práce. Jen by to asi opravdu chtělo trochu interakce mezi postavami a trochu víc bojů. Jinak dobrý. :thumright:

Příspěvek 16.11.2006 00:05:19

Odpovědět s citací

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuujeeeeeeeeeeeeeeeee Je to mega good :thumright: :thumleft: :study:
Since when plan A works?

Prodám celý obsah internetu vypálený na 478.597.524.101 kusech DVD.Pří­padně bez porna na 4 DVD.Cena dohodou

Příspěvek 16.11.2006 10:48:39
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
to nic, aj tak z toho polovicu znicim, takze sa pripravte na fest velku orbitalnu bitku... a jedna dolezita postava zahynie...

ked mate stabilnu zakladnu chranenu silnym stitom, tak tam vela osobnych subojov asi dat nemozete, to je logicke nie? :?

Příspěvek 16.11.2006 19:30:31
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pokračování je jak se patří, zvlášť se mi líbil začátek a konec. :pivo:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky