Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Soumrak bohů.

Soumrak bohů.

Příspěvek 07.11.2006 16:49:58
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zde je moje povídka. Jak již jsem někde psal neumím moc psát, mám špatnou slovní zásobu a hlavně jsem dislektik jak poleno to znamená asi tisíc hrubek. Přečetl jsem si to posobě asi tisíckát. Pokusím se to opravit pak ještě jednou až mi na to napíšete věci typu hjak jsi mohl udělat hrubku támhle a támhle. Ale snad se vám bude líbyt obsahově. :)
Proto jsem zde nepřidal hlasování jako ostatní protože bych pak určitě už nikdy nic nenapsal :dontknow:

Jinak děj jsem se snažil udělat takový aby tam nebyla žádná postava kterou jsem já nevymislel. (To mi trochu vadí na fanouškovských povídkách že používaj postavy přímo ze seriálu)

Tak tady je:

Soumrak Bohů

Prolog

Všude se válejí trosky lodi a rozseté záchrané moduly. Kusy kovu nadělali s lesa paseku. Když na zem dopadli poslední projektili, rozlehlo se po nočním lese ticho. Z jednoho modulu se vyvalila pára a otevřel se. Nejdříve se oběvila ruka. Po té obličej. Mužský obličej se zašklebil. Jeho oči se rozvítili zlatým světlem.

kapitola 1

Podlaha se chvěla. Něco se dělo. Nakrull snad poprvé pocítil strach. Jeho podřadný služebníci snad ani nedokážou tu vzpouru potlačit. Ovládnul ho hněv při představě že jeho otroci se chtějí vzpírat nad ním jako jediným pravým bohem. Teď stál v Tel´taku u řídící koule a ovládal svojí mateřskou loď třídy Ha´tak sám. Jeho první muž byl vyslaný i s ostatnímy Jaffy do chodby kterou se sem snažilo probít pár otroků.
"K Sókarovy." Zaklel. Otřásal ho hněv když zaslechl od svého prvního muže že prý se k otrokům přidávají i někteří Jaffové. Zrada na každém rohu. Nemůže věřit nikomu.
Když Nakrull spatřil orbit planety ke které se blížili musel se usmát. Zde se pokusí přistát a pak osobně popraví každého kdo se pokoušel o odpor. Sevřel dlaň při pomyšlení na to utrpení až bude mučit každého Zrádce. Pozlacený kov na jeho prsech zacinkal. Teď je v Tel´taku kromě jeho dvou osobních strážců sám.
"Můj pane." Promluvil jeden s Jaffů na jehož jméno si Nakrull nevzpoměl. "Pan Eskel svámy chce mluvit." Nakrull se podíval na příchozího Go´aulda jenž mu slouží už 5 věrných let. Jeho sluha poklekl.
"Mluv!" Pozvednul obočí jediný pravý bůch Nakrull.

*

"Remusi poběž za mnou. Myslím si že loď se brzo zřítí." Remus svému bratru věřil. Oba sloužili jako otroci Go´auldovy Nakrullovy celý život a taky už dlouhých 10 let věří že to není bůh. Hasif se dost vyzná v technyce a rozumí lodím. pokud on řekne že loď se zřítí tak se opravdu zřítí. Na tuto chvíly vyčkávali celých posledních 10 let. Proto když přišlo pár otroků s návrhem spoury souhlasili oba. A navíc když se spustila panika a Otroci se obrátily proti pánům, stalo se velkým překvapením to že většina Jaffů se přidala na stranu otroků. Nyní Remus utíkal se svým bratrem Hasifem do místnosti se záchranýma modulama. Na meteřské lodi probýhala bitva a je více než pravděpodobné, že výstřel z Tyčové zbraně zasáhl nějaké důležité mýsto. Teď bylo ale nejdůležitější se dostat k těm modulům. Běžel co mohl a jen zřídka se ohlédl zda jeho bratr Hesif běží pořád za ním. Za nima se chodbou řítilo spousta dalších otroků i Jaffů. Asi nejen Hesifovi došlo že loď se zřítí. Napadla ho tísnivá myšlenka že nebude dost modulů pro všechny. Nebo dokonce tam nebude už žádný. Pevně sevřel v ruce chladnou tyč, jenž sebral jednomu Jaffovy, který do nich před tím pálil. Teď byl rád že jí má. Hesif neměl zbrañ žádnou. A jen málo otrockých vzbouřenců k nějaké zbrani přišli.
"Sakra!" Zaklel Remus. Dveře v chodbě jsou uzavřené a neodpovídají na pokus o otevření. Nějaký Jaffa co za nima běžel skoušel do tlačítek mačkat kombinace avšak dveře byli zablokovány.
Ozvalo se cvaknutí. "Uhni Jaffo." Řekl suše a pak vypálil do konzole. Dveře se otevřeli.

*

Loď sebou cukla a Nakrull pustil řízení lodi. To byla jeho chvíle. Bodl.

*

Na zapadlý ponurý svět, kam snad lidská ba ani Go´auldská noha nikdy nevkročila, se řítila loď pyramidového vzhledu. Na noční obloze by to trochu vypadalo jako když padá hvězda. Však tato ohnivé koule, která se Atmosférou řítila k povrchu planety byla plná bytostí jenž stále sváděli bitvu.
Jen pouhý moment před dopadem, se z lodi vynořilo hejno záchraných modulů.

*

Modul vypadal trochu jako skříň když se otevřel. Vyvalil se kouř a z otevřeného modulu se pokoušel vylést Remus. Při dopadu si pravděpodobně zlomil nohu. Zaůpěl když se na ní chtěl postavit a hned upadl zpátky do modulu. Když se párkrát nadechnul a zjistil že si dokáže sednout, těkal očima kolem sebe. Stromy, Jiné moduly, trosky lodi. Hledal svojí tyč ale nebyla tu. Asi jí vtom spěchu nevzal sebou do modulu. Zašmátral po celém modulu ale vté tmě.. bingo. Má ji. Pevně vruce sevřel chladnou zbraň.
Tak, teď se jen bude muset vyhrabat z modulu a najít svého bratra. Když se mu to po rázné době povedlo, zjistil že může kulhat. Což je samozdřejmě dobře protože noha nebude zlomená.
Okolní krajinu osvětloval jen svit dvou měsíců na noční obloze. Ale i tak viděl docela dobře. Remus se opíral o tyčovou zbraň uzmutou mrtvému Jaffovy na mateřské lodi. Ačkoli s pohmožděnou nohou nemohl skoro chodit a nevěděl kde je jeho bratr, cítil se poprvé vživotě svobodný.
hned první Modul na který narazil, byl pootevřený. Hlavou mu proběhla myšlenka na jeho bratra a ihned se snažil zaseklé dveře modulu otevřít. Šlo to ztěžka ale nakonec se mu to povedlo. Zavřené oči muže v modulu byly podlité. Muž vypadal že také neměl šťastnou cestu. skoušel sním zatřást ale muž nereagoval.
"Hej! Chlape probuď se!" Muž tam ležel se zavřenýma očima a nevypadal že by je chtěl otevřít. Nedýchal, byl mrtvý. Když se remus podíval pořádně všiml si proč nešli dveře otevřít. Kus lodi prošel skrs modul, tudíž muže probodl a zaklínil dveře. Když se ve tmě podíval pořádně a spatřil krvavý flek na hrudi muže, zvedl se mu žaludek. Padnul na kolena a začal zvracet.

*

Muž se kymácel po spáleništi které dříve bývalo lesem. Ale to bylo před tím než na les dopadlo stovky modulů a trosky lodi. Moduly byli vystřeleny prostě pozdě, uvědomoval si muž. Kdybi byli moduli vystřeleny o minutku dříve nemuselo se to stát. Jeho modul dopadnul přímo na strom a promáčknul se. Muž měl zlomené čtyři žebra pohmožděnou pánev a kašlal krev. jeho ruka byla v nepřirozeném úhlu. A z žaludku mu crčela krev po bodné ráně. Určitě by to nepřežil. Kdyby byl člověk. Sedl si, aby si odpočinul. Pokoušel se sundat si z ruky zlaté prstýnky a náprstky. Pak mu zažhnuli oči.
Pomalu mu začlo docházet že toto tělo už možná nevyléčí. Vstal tedy a otevřel výko záchraného modulu který se válel kousek vedle. člověk který byl ve vnitř byl v mdlobách, přesto vypadal že je zdravější než tělo ve kterém Goauld je nyní.

*

Remus se zvednul. Musí najít přeci svého bratra. Vydal se k dalšímu modulu který viděl. "Hasife!" Pokoušel se volat Remus svého bratra. Další rakev kterou viděl byla otvíráním dolů. Skoušel jí otočit ale nešlo mu to. A tak se vydal k dalšímu který byl dál asi o 10 metrů. Otevřel ho a u vnitř ležel zraněný Jaffa. Těžce oddechoval ale vypadal že žije.

*

Raději zavřel oči a uvedl se do stavu Kel´nou´rim. Je to hluboká meditace při které má simbiont lepší podmínky pro jeho vyléčení. Těžce oddechoval. Bolest byla nesnesitelná a proto se nemohl soustředit. Při dopadu si polámal dost kostí. Výko modulu se otevřeli a zamžourala na něj postava.

*

Remus mu podal ruku. Jaffové se k otrokům přidali při spouře. Sice si tvář tohoto Jaffy nevybavoval, ale ruku mu podal. "Hele Jaffo hledám svého bratra a pak cestu s téhle planety. Pokud chceš žít pojď semnou." Jaffa chvilku zaváhal ale nakonec mu ruku podal. Sedl si na kus stromu který modul pravděpodobně srazil při pádu. "Musím si odpočinout." Pronesl Jaffa.
"Hm já jsem Remus." Zahleděl se po té spoušti svobodný otrok. Jaffa si dával na čas ale nakonec odpověděl. "Nem´rak."

*

Po nějaké chvíly Remus dál hledal svého bratra. Nyní v doprovodu Jaffy, který mu kráčel po boku. Neže by mu nevěřil a však byl rád, že zbraň má on a né muž, který na čele měl vytetovaný Nakrulův symbol. Křičel na všechny směry ale nikdo mu neodpovídal. "Hasife! Brácho! Hasífé!"
Kouř vyšel z modulu který byl kousek od nich. Ven se vytáhl muž který očividně byl zraněný. Vlasy slepené od krve a těžké podlitiny mužovy dodávyly hrůzný výraz. Jeho oči se střetli s Remusovými.

*

Jeho tvář znal. Už ji někdy vyděl. Ale kdy? a hlavně kde?

*

"Pomocte." Pravila zkrvavená tvář z modulu a zatnula při tom slovu zuby. Remus okamžitě přiskočil a pomohl zraněnému se posadit. Pomyslel si že dopadl za tím asi nejlépe ze všech přeživších. Noha ho skoro již přestala bolet. Zato zraněný muž vypadal špatně. Praštil se do hlavy a krvácel. Remus ani moc nechápal jak to že je při vědomý, ale ten chlap vypadal dost odolně. Však jak mile se cizinec posadil okamžitě omdlel. "Poj'd mi sním pomoci!" Křikl člověk, jenž ještě včera býval otrokem. Nem´rak beze slova a laksně přistoupil k modulu a muže držel ve sedě. "No tak, hej chlape, vstávej!" Křičel Remus na zraněného a dokonce mu dal i slabou facku. Když muž otevřel oči zakřičel bolestí.

*

Jaffa Nem´rak nebyl pro, muže brát sebou, ale nechat ho zde nemohly. Zraněný chvíly omdléval a chvílemi byl při vědomý. Dostali zněj že se jmenuje Ergo a že byl otrokem boha Nak´rula. Nyní je však svobodný. Po své cestě nalezli tucty modulů ve kterých byli mrtví lidé i Jaffové. A také kusi lodi ve kterých šlo občas rozeznat mrtvé tělo. Byl to hrůzný pohled na ten masakr.
Remus byl již unaven jak po dvou dnech namáhavé práce v Nakadahovém dolu. I když stále nenašel svého bratra zavelel odpočinek. Pořád ho honila myšlenka na umírajícího bráchu ale pokud by hledal dál pravděpodobně by zemřel také.
Nem´rak přijal odpočinek docela rád a hned si sedl na kus stromu který se válel na zemy. Zavřel oči a pokoušel se meditovat.
Ergovy uděl Remus dlahu protože měl pravdě podobně zlomenou nohu. A obvázal hlavu hadrem z oblečení. Ten okamžitě usnul.
Remus zavřel oči. Pokusí se prospat.

*

Chvilku teplo, chvilku zima. Její tělo se třáslo v silné horečce. A ty podělané dveře se asi zasekly. Cvilku při vědomý, chvíly ne. Jestli se jí nepodaří modul otevřít, pravděpodobně zamře. Ještě jedno kopnutí.
Výborně. Ozvalo se zaskřípění a výko modulu se otevřelo. Mladá žena doslova vypadla z modulu na spálenou zem. Omdlela

*

Lidské tělo je tak nedokonalé. Proč si je vlastně osvojily? Proč nezůstali vtěch hloupých Únasech? Regenerace toho to těla ho stála hodně úsilý ale daří se. Kdyby měl za hostitele Únase šlo by to mnohem rychleji. Nyní však tělo bylo skoro zregenerováno. Zvednul se ze země a posadil se.

*

Musí se ocaď dostat. A kde vlastně je? Otřela si špinavou tvář. Její zrzavé vlasy byly slepené od špíny a krve. Zvedla se ze země a šla hledat někoho kdo to také přežil. Byla zraněná a otřebovala si odpočinout, ale sama tu zůstat nemohla. Je na cizí planetě a všude jsou jen trosky lodi a modulů které byly vystřeleny pozdě. Vzpoura na lodi sice vyšla sle takhle to dopadnout nemělo. Doufala že při spouře otroci ovládnou loď. Věděla celý život že Nakrul není bůh...
Hlava jí třeštila bolestí. Omdlela.

*

Jediný pravý bůh Nakrul se posadil. Necítil bolest těla hostitele v tom pravém slova smyslu. Spíše to pociťoval jako když výte že má loď poruchu. Proto si sedl. Nebolela ho chůze ale věděl že bolí hostitele. Přemýšlel. Loď dohromady už nedá to věděl. A sám se ocaď nedostane. Přesto nemůže nikomu věřit. Otroci jsou nespolehlivý.

*

Když se Remus probudil, Ergo seděl a přemýšlel. Když si všiml Remusovo pohledu chladně se mu podíval do očí. Remus uhnul z jeho pohledu. "Musíme jít." Pronesl. "Hasif může být těžce zraněný." Vstal a vydal se hledat dál. Nem´rak šel beze slova za ním a podpíral Erga. Zoufalý Remus nakukaval do modulů a dál křičel bratrovo jméno.

*

Když se probrala z mdlob, všimla si mladého muže který seděl opřený zády o druhý modul. Měl hlavu v dlaních. Rozhodla se že si sedne k němu a zjistí kdo to je a zda jí dokáže pomoci. Sice měla strah ale věděla že sama na této cizí planetrě zemře. Když dosedávala na spálenou trávu naproti kymácejícího se muže všimla si že si muž něco pro sebe brblá.

*

Sarkofág... Kdyby jen měl ten sarkofág... Jak mu chybí... Koukat očima toho člověka a snažit se vyléčit to zranění, vyžadovalo skoro všechnu sílu. Ale kdyby měl ten sarkofág...

*

Ergo po cestě omdléval ale vypadal že je na tom lépe. dokonce občas dokázal chodit i sám. A však Remus byl stále vyčerpanější. Hledal bratra v každém modulu který našli. Neposlouchal ani trochu Nem´raka že Hasif je pravděpodobně už mrtvý. Nepřipouštěl si že by ho už nenašel.
Na zemy ležela mrtvola muže. Remus jí otočil aby se jí podíval do tváře. V očích se mu oběvil děs. Děs a hrůza.

*

Hasif zvednul hlavu a pohlédnul na zraněnou ženu, která si sedla na proti němu. Všechno ho bolelo a věděl že moduly byly vystřelené pozdě. Snad kdyby měli jen o podělaných 5 minut více nemusela se tu stát taková apokalipsa. Zlomil si nohu. Když se na ní pokoušel postavit po prvé, spadl a bolestí omdlel. Když se oto pokoušel po druhé dopadl stejně. Až na devátý pokus se mu podařilo dostat z modulu. Vlastně ani nechápal jakto že přežil. Probral se zbdlob v modulu a ten byl otevřený. Krom zlomené nohy byl tak nějak v pořádku. Když se mu povedlo se zmodulu dostat spadl a zase omdlel. Když se pak probudil, sedl si. A teď přišla ta žena.

*

"Jsem Ariana." Pronesla klidným a vyrovnaným hlasem snažíc se tak maskovat bolest která ovládala její tělo. "Vypadáto že sme jedni zmála co to přežily. Možná bychom měli držet spolu. Pokud chceme přežít." Trpce se podívala za rameno sedícího muže. Byl to hrůzný pohled. Raději ihned své oči stočila jinam. Zabodla své zelené oči do tváře sedícího muže.
Utrápeně se na ní podíval a zlehka kývnul. "Hasif," vydechl.
Seděla a pozorovala ho. Byl snědý a měl hnědé oči. Výraznou bradu a delší havraní vlasy. Strnišně na jeho tvářích ho dělalo trochu přitažlivím, problesklo jí hlavou. však jeho oči byli utrápené strašlivou bolestí.
"Remus! Můj bratr Remus! Kde je.." Zničehonic začal mluvit Hasif.
"Nevím můj modul byl vedle tvého, jsi první koho jsem zde potkala." Nevnímal co říká, jen se zvedl a znovu upadl a omdlel. všimla si jeho zlomené nohy. Když byl v bezvědomý, pomocí větve co ležela vedle, mu udělala dlahu.

*

Remus nemohl uvěřit svým očím. Nem´rak vypadal zamyšleně a Ergo jen němně koukal na mrtvé tělo jejich boha. Nakrull měl v boku krvavou ránu od nože a byl bledý, jen pod očima a u pusy měl krev. Byl to však on. Kdyby to byl bůh tak by přece nezemřel? ještě na něj chvilku zírali když uslišeli nějaké hlasy.

*

Ariana u něj seděla dokuď se neprobudil. Bylo jí ho trochu líto. Pohladila ho po vlasech. "Neboj najdeme tvého bratra." Promluvila na něj klidným hlasem. Byl pořád v bezvědomý ale dýchal. Sice to bude nějakou dobu trvat, ale díky dlaze se mu noha zahojí. Ačkoli ho skoro nezná a on nezná ji, nikdy by ho tady nenechala. Když byla Nakrullův osobní sluha a otrok, nikdy neměla možnost být v blískosti nějakého muže. Však Hasif jí byl simpatický. Sice slišela od některých žen s Nakrullova chrámu o slově láska, a však nikdy neměla tu příležitost se sněčím takovým setkat. Vyrostla tam a tam byly pouze ženy a nakonec si jí sám bůh vybral jako svojí otrokyni. její úděl byl pouze milovat svého boha a být pro jeho potěchu. Nikdy nesměla byť jen pomyslit, na potěchu svou.
Ze zamyšlení jí vytrhl zvuk přicházejících postav. Stoupla si aby jí viděli a začla mávat rukama. "Haló, prosím pomocte! Můj přítel je zraněný."

*

Popošli ještě kousek za hlasem a všimly si ženy která mávala rukama a něco křičela. Remus se rozběhl kní. Ostatní šli za ním. Nem´rak se zastavil kousek od ženy a pozoroval Remuse. Ten přiběhl k ženě a přiskočil okamžitě ke zraněnému pod jejíma nohama. Remus radostí plakal. Tak jsi konečně našel svého bratra člověče. Řekl si Jaffa pro sebe.

*

Kenčně se mu povedlo ovládnout tělo. Teď už bude moci hostitele ovládat bez omezení. Kdyby Nak´rull nemusel ryskovat prozrazení zasmál by se.

Pokud se to někomu líbylo mám rozepsanej druhej díl a vymyšlený už mám i třetí až osmej.
KREE! Neslyšeli jste? řek jsem KREE!!

Příspěvek 07.11.2006 19:27:58
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Těm tisíci hrubkám jsem nevěřil, ale hned ve třech řádcích prologu jich máš sedm a dál to jde podobně...To je hrozná škoda, protože při čtení z toho ty chyby hrozně vylézají, člověk se na ně zaměřuje a děj mu tak trochu uniká... :(
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 07.11.2006 20:06:41
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Přijde mi to psané děsně chaoticky... Jednou se děje to, hvězdička a zase něco jiného, ale občas dost dobře nevím, -co- se to vlastně děje. Když to člověk čte dost rychle, chyb si nevšimne, ale zase takové věc jako překlepy a čárky by po sobě měl umět opravit i minimální češtinář, ne? Jinak celkem pěkné, ze začátku poutavé, ale ty moduly byly vyloženě o ničem-hlavně protože se v tom nedalo vyznat.
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 07.11.2006 20:27:40
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

2Eskel: Slovní zásoba je v pohodě, taky moc hezkej příběh, vyjádření atd. Jen ty hrubky tam ruší. Jestli chceš, můžu ti to opravit. První díl už mám. Jestli si přeješ, pošlu ti to. Jo a málem bych zapomněla - piš další!
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 07.11.2006 21:35:15
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já už jsem mu to taky opravila a i poslala... :oops: doufám, že si toho všimnul...
V dalším díle se to určitě rozjede...věřme mu... :D
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 08.11.2006 11:25:30
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Děkuji.. k příběhu, mám rád psichologické romány a také mi jde hlavně o carakter postav a jejich psichologii. Zmatek je tam schválně protože nechci odhalit která s postav je onen go´auld.

Čauky, četla jsem tvoji povídku a máš naprostou pravdu. Chyb jak máku v makovici. Doufám, že ti nevadí, že jsem si je dovolila opravit a posílám ti to opravené. Snad jsem našla všechny. Jinak je to moc zajímavé a těším se na další díl. Možná by to snad chtělo i trošku děje a ne jen zasvěcení do minulosti a současnosti postav. I když to je asi na začátek důležité. Ale stejně malá rada. Víc akce.

Děkuji ti moc. ani nevíš jak jsem vděčný.

zde přikládám opravenou povídku od mojí učitelky češtiny McBeck.C :oops: :queen:

Prolog

Všude se válejí trosky lodi a rozseté záchranné moduly. Kusy kovu nadělaly z lesa paseku. Když na zem dopadly poslední projektily, rozlehlo se po nočním lese ticho. Z jednoho modulu se vyvalila pára a otevřel se. Nejdříve se objevila ruka. Po té obličej. Mužský obličej se zašklebil. Jeho oči se rozsvítily zlatým světlem.

kapitola 1

Podlaha se chvěla. Něco se dělo. Nakrull snad poprvé pocítil strach. Jeho podřadný služebníci snad ani nedokážou tu vzpouru potlačit. Ovládnul ho hněv při představě, že jeho otroci se chtějí vzpírat nad ním jako jediným pravým bohem. Teď stál v Tel´taku u řídící koule a ovládal svojí mateřskou loď třídy Ha´tak sám. Jeho první muž byl vyslán i s ostatními Jaffy do chodby, kterou se sem snažilo probít pár otroků.
"K Sókarovi." Zaklel. Otřásal ho hněv, když zaslechl od svého prvního muže, že se k otrokům přidávají i někteří Jaffové. Zrada na každém rohu. Nemůže věřit nikomu.
Když Nakrull spatřil orbitu planety, ke které se blížili, musel se usmát. Zde se pokusí přistát a pak osobně popraví každého, kdo se pokoušel o odpor. Sevřel dlaň při pomyšlení na to utrpení až bude mučit každého Zrádce. Pozlacený kov na jeho prsech zacinkal. Teď je v Tel´taku sám jen se dvěma osobními strážemi.
"Můj pane," promluvil jeden s Jaffů, na jehož jméno si Nakrull nevzpoměl. "Pan Eskel s vámi chce mluvit." Nakrull se podíval na příchozího Goa´ulda, jenž mu věrně slouží už 5 let. Jeho sluha poklekl.
"Mluv!" Pozvedl obočí jediný pravý bůh Nakrull.

*

"Remusi, poběž za mnou. Myslím si, že loď se brzo zřítí." Remus svému bratru věřil. Oba sloužili jako otroci Nakrullovi celý život, ale posledních 10 let přestávají věřit, že to je bůh. Hasif se dost vyzná v technice a rozumí i lodím. Pokud on řekne, že loď se zřítí, tak se opravdu zřítí. Na tuto chvíli vyčkávali celých posledních 10 let. Proto když přišlo pár otroků s návrhem vzpoury, souhlasili oba. A navíc když se spustila panika a otroci se obrátili proti pánům, stalo se velkým překvapením to, že se většina Jaffů přidala na stranu otroků. Nyní Remus utíkal se svým bratrem Hasifem do místnosti se záchrannými moduly. Na mateřské lodi probíhala bitva. Je více než pravděpodobné, že výstřel z tyčové zbraně zasáhl nějaké důležité místo. Teď bylo ale nejdůležitější se dostat k těm modulům. Běžel jak nejrychleji mohl a jen zřídka se ohlédl, zda jeho bratr Hesif běží pořád za ním. Za nimi se chodbou řítilo spousta dalších otroků i Jaffů. Asi nejen Hesifovi došlo, že loď se zřítí. Napadla ho tísnivá myšlenka, že modulů nebude dost pro všechny. Nebo dokonce tam nezbude už žádný. Pevně sevřel v ruce chladnou tyč, jenž sebral jednomu Jaffovi, který na ně předtím střílel. Teď byl rád, že ji má. Hesif neměl zbraň žádnou. A jen málo otrockých vzbouřenců k nějaké zbrani přišli.
"Sakra!" zaklel Remus. Dveře v chodbě jsou uzavřené a nereagují ani při pokusu o otevření. Nějaký Jaffa, který za nimi běžel, zkoušel na tlačítkách vymačkat kombinace, avšak dveře byli zablokovány.
Ozvalo se cvaknutí. "Uhni, Jaffo." řekl suše a pak vypálil do konzole. Dveře se otevřeli.

*

Loď sebou cukla a Nakrull pustil řízení lodi. To byla jeho chvíle. Bodl.

*

Na zapadlý ponurý svět, kam snad lidská, ba ani goa´uldská noha nikdy nevkročila, se řítila loď pyramidového vzhledu. Na noční obloze by to trochu vypadalo, jako když padá hvězda. Tato ohnivá koule, která se atmosférou řítila k povrchu planety, byla však plná bytostí, jenž stále sváděly bitvu.
Jen pouhý moment před dopadem, se z lodi vynořilo hejno záchranných modulů.

*

Modul vypadal trochu jako skříň, když se otevřel. Vyvalil se kouř a z otevřeného modulu se pokoušel vylézt Remus. Při dopadu si pravděpodobně zlomil nohu. Zaúpěl, když se na ní chtěl postavit, a hned upadl zpátky do modulu. Když se párkrát nadechnul a zjistil, že si dokáže sednout, těkal očima kolem sebe. Stromy, jiné moduly, trosky lodi. Hledal svojí tyč, ale nebyla tu. Asi ji v tom spěchu nevzal s sebou do modulu. Zašmátral rukou v modulu a v té tmě.. bingo. Má ji. Pevně v ruce sevřel chladnou zbraň.
Tak teď se jen bude muset vyhrabat z modulu a najít svého bratra. Když se mu to po rázné době povedlo, zjistil, že zvládne odkulhat. Což je samozřejmě dobře, protože noha nebude zlomená.
Okolní krajinu osvětloval jen svit dvou měsíců na noční obloze. Ale i tak viděl docela dobře. Remus se opíral o tyčovou zbraň uzmutou mrtvému Jaffovi na mateřské lodi. Ačkoli s pohmožděnou nohou nemohl skoro chodit a nevěděl, kde je jeho bratr, cítil se poprvé v životě svobodný.
Hned první modul, na který narazil, byl pootevřený. Hlavou mu proběhla myšlenka na jeho bratra a ihned se snažil zaseklé dveře modulu otevřít. Šlo to ztěžka, ale nakonec se mu to povedlo. Zavřené oči muže v modulu byly podlité. Muž vypadal, že také neměl šťastnou cestu. Zkoušel s ním zatřást, ale muž nereagoval.
"Hej! Chlape, probuď se!" Muž tam ležel se zavřenýma očima a nevypadal, že by je chtěl otevřít. Nedýchal, byl mrtvý. Když se Remus podíval pořádně všiml si, proč prve nešly dveře otevřít. Kus lodi prošel zkrs modul, tudíž muže probodl a zaklínil dveře. Když se ve tmě podíval pořádně a spatřil krvavý flek na hrudi muže, zvedl se mu žaludek. Padnul na kolena a začal zvracet.

*

Muž se kymácel po spáleništi, které dříve bývalo lesem. Ale to bylo před tím, než na les dopadlo stovky modulů a trosky lodi. Moduly byly vystřeleny prostě pozdě, uvědomoval si muž. Kdyby byly moduly vystřeleny o minutku dříve, nemuselo se to stát. Jeho modul dopadnul přímo na strom a promáčknul se. Muž měl zlomená čtyři žebra, pohmožděnou pánev a kašlal krev. Jeho ruka byla v nepřirozeném úhlu. A z žaludku mu crčela krev po bodné ráně. Určitě by to nepřežil. Kdyby byl člověk. Sedl si, aby si odpočinul. Pokoušel se sundat si z ruky zlaté prstýnky a náprstky. Pak mu zažhnuli oči.
Pomalu mu začalo docházet, že toto tělo už možná nevyléčí. Vstal tedy a otevřel víko záchranného modulu, který se válel kousek vedle. Člověk, který byl uvnitř byl v mdlobách. Přesto vypadal zdravěji než tělo, ve kterém se Goa´uld nacházel nyní.
*

Remus se zvednul. Musí najít přeci svého bratra. Vydal se k dalšímu modulu, který viděl. "Hasife!" Pokoušel se volat Remus svého bratra. Další rakev, kterou viděl byla otvíráním dolů. Zkoušel jí otočit, ale nešlo mu to. A tak se vydal k další, která byla asi o 10 metrů dál. Otevřel ji a uvnitř ležel zraněný Jaffa. Těžce oddechoval, ale vypadal, že žije.

*

Raději zavřel oči a uvedl se do stavu Kel´nou´rim. Je to hluboká meditace, při které má symbiont lepší podmínky pro jeho vyléčení. Těžce oddechoval. Bolest byla nesnesitelná, a proto se nemohl soustředit. Při dopadu si polámal dost kostí. Víko modulu se otevřelo a zamžourala na něj postava.

*

Remus mu podal ruku. Jaffové se k otrokům přidali při spouře. Sice si tvář tohoto Jaffy nevybavoval, ale ruku mu podal. "Hele, Jaffo hledám svého bratra a pak cestu s téhle planety. Pokud chceš žít, pojď se mnou." Jaffa chvilku zaváhal, ale nakonec mu ruku podal. Sedl si na kus stromu, který modul pravděpodobně srazil při pádu. "Musím si odpočinout." Pronesl Jaffa.
"Hm, já jsem Remus." Zahleděl se po té spoušti svobodný otrok. Jaffa si dával na čas, ale nakonec odpověděl. "Nem´rak."

*

Po nějaké chvíli Remus dál hledal svého bratra. Nyní v doprovodu Jaffy, který mu kráčel po boku. Ne že by mu nevěřil, avšak byl rád, že zbraň má on a ne muž, který na čele měl vytetovaný Nakrulův symbol. Křičel na všechny směry, ale nikdo mu neodpovídal. "Hasife! Brácho! Hasífé!"
Z modulu, který byl kousek od nich, vyšel kouř. Ven se vytáhl muž, který očividně byl zraněný. Vlasy slepené od krve a těžké mužovy podlitiny dodávaly hrůzný výraz. Jeho oči se střetly s Remusovými.

*

Jeho tvář znal. Už ji někdy viděl. Ale kdy? A hlavně kde?

*

"Pomozte," pravila zkrvavená tvář z modulu a zatnula při tom slovu zuby. Remus okamžitě přiskočil a pomohl zraněnému se posadit. Pomyslel si, že dopadl za tím asi nejlépe ze všech přeživších. Noha ho skoro již přestala bolet. Zato zraněný muž vypadal špatně. Praštil se do hlavy a krvácel. Remus ani moc nechápal, jak to, že je při vědomí, ale ten chlap vypadal dost odolně. Avšak jakmile se cizinec posadil, okamžitě omdlel. "Pojď mi s ním pomoci!" křikl člověk, jenž ještě včera býval otrokem. Nem´rak beze slova a laxně přistoupil k modulu a muže držel vsedě. "No tak, hej, chlape, vstávej!" křičel Remus na zraněného a dokonce mu dal i slabou facku. Když muž otevřel oči, zakřičel bolestí.

*

Jaffa Nem´rak nebyl pro to, aby muže vzali s sebou, ale nechat ho zde nemohli. Zraněný chvílemi omdléval a chvílemi byl při vědomí. Dostali z něj, že se jmenuje Ergo a že byl otrokem boha Nak´rula. Nyní je však svobodný. Po své cestě nalezli tucty modulů, ve kterých byli mrtví lidé i Jaffové. A také kusy lodi, ve kterých šlo občas rozeznat mrtvé tělo. Byl to hrůzný pohled na ten masakr.
Remus byl již unaven jako po dvou dnech namáhavé práce v naquadahovém dolu. I když stále nenašel svého bratra, zavelel odpočinek. Pořád ho honila myšlenka na umírajícího bráchu, ale pokud by hledal dál pravděpodobně by zemřel také.
Nem´rak přijal odpočinek docela rád a hned si sedl na kus stromu, který se válel na zemi. Zavřel oči a pokoušel se meditovat.
Ergovi udělal Remus dlahu, protože měl pravděpodobně zlomenou nohu. A obvázal hlavu hadrem z oblečení. Ten okamžitě usnul.
Remus zavřel oči. Pokusí se prospat.

*

Chvilku teplo, chvilku zima. Její tělo se třáslo v silné horečce. A ty podělané dveře se asi zasekly. Chvilku při vědomí, chvíli ne. Jestli se jí nepodaří modul otevřít, pravděpodobně zemře. Ještě jedno kopnutí.
Výborně. Ozvalo se zaskřípění a víko modulu se otevřelo. Mladá žena doslova vypadla z modulu na spálenou zem. Omdlela

*

Lidské tělo je tak nedokonalé. Proč si je vlastně osvojili? Proč nezůstali v těch hloupých Únasech? Regenerace tohoto těla ho stála hodně úsilí, ale daří se. Kdyby měl za hostitele Únase, šlo by to mnohem rychleji. Nyní však tělo bylo skoro zregenerováno. Zvednul se ze země a posadil se.

*

Musí se odsud dostat. A kde vlastně je? Otřela si špinavou tvář. Její zrzavé vlasy byly slepené od špíny a krve. Zvedla se ze země a šla hledat někoho, kdo to také přežil. Byla zraněná a otřebovala si odpočinout, ale sama tu zůstat nemohla. Je na cizí planetě a všude jsou jen trosky lodi a modulů, které byly vystřeleny pozdě. Vzpoura na lodi sice vyšla, ale takhle to dopadnout nemělo. Doufala, že při vzpouře otroci ovládnou loď. Věděla celý život, že Nakrul není bůh...
Hlava jí třeštila bolestí. Omdlela.

*

Jediný pravý bůh Nakrul se posadil. Necítil bolest těla hostitele v tom pravém slova smyslu. Spíše to pociťoval jako když víte, že má loď poruchu. Proto si sedl. Nebolela ho chůze, ale věděl, že bolí hostitele. Přemýšlel. Loď dohromady už nedá, to věděl. A sám se odsud nedostane. Přesto nemůže nikomu věřit. Otroci jsou nespolehliví.

*

Když se Remus probudil, Ergo seděl a přemýšlel. Když si všiml Remusovo pohledu chladně se mu podíval do očí. Remus uhnul z jeho pohledu. "Musíme jít." Pronesl. "Hasif může být těžce zraněný." Vstal a vydal se hledat dál. Nem´rak šel beze slova za ním a podpíral Erga. Zoufalý Remus nakukoval do modulů a dál křičel bratrovo jméno.

*

Když se probrala z mdlob, všimla si mladého muže, který seděl opřený zády o druhý modul. Měl hlavu v dlaních. Rozhodla se, že si sedne k němu a zjistí, kdo to je a zda jí dokáže pomoci. Sice měla strach, ale věděla, že sama na této cizí planetě zemře. Když dosedávala na spálenou trávu naproti kymácejícího se muže, všimla si, že si muž něco pro sebe brblá.

*

Sarkofág... Kdyby jen měl ten sarkofág... Jak mu chybí... Koukat očima toho člověka a snažit se vyléčit to zranění, vyžadovalo skoro všechnu sílu. Ale kdyby měl ten sarkofág...

*

Ergo po cestě omdléval, ale vypadal, že je na tom lépe. Dokonce občas dokázal jít i sám. Avšak Remus byl stále více vyčerpán. Hledal bratra v každém modulu, který našli. Neposlouchal ani trochu Nem´raka, že Hasif je pravděpodobně už mrtvý. Nepřipouštěl si, že by ho už nenašel.
Na zem ležela mrtvola muže. Remus ji otočil, aby se jí podíval do tváře. V očích se mu objevil děs. Děs a hrůza.

*

Hasif zvednul hlavu a pohlédnul na zraněnou ženu, která si sedla na proti němu. Všechno ho bolelo a věděl, že moduly byly vystřeleny pozdě. Snad kdyby měli jen o podělaných 5 minut více, nemusela se tu stát taková apokalypsa. Zlomil si nohu. Když se na ní pokoušel postavit poprvé, spadl a bolestí omdlel. Když se o to pokoušel podruhé, dopadl stejně. Až na devátý pokus se mu podařilo dostat z modulu. Vlastně ani nechápal, jak to že přežil. Probral se z mdlob v modulu a ten byl otevřený. Krom zlomené nohy byl tak nějak v pořádku. Když se mu povedlo se z modulu dostat, spadl a zase omdlel. Když se pak probudil, sedl si. A teď přišla ta žena.

*

"Jsem Ariana." Pronesla klidným a vyrovnaným hlasem, snažíc se tak maskovat bolest, která ovládala její tělo. "Vypadá to, že jsme jedni z mála, co to přežili. Možná bychom měli držet spolu. Pokud chceme přežít." Trpce se podívala za rameno sedícího muže. Byl to hrůzný pohled. Raději ihned své oči stočila jinam. Zabodla své zelené oči do tváře sedícího muže.
Utrápeně se na ní podíval a zlehka kývnul. "Hasif," vydechl.
Seděla a pozorovala ho. Byl snědý a měl hnědé oči. Výraznou bradu a delší havraní vlasy. Strniště na jeho tvářích ho dělalo trochu přitažlivým, problesklo jí hlavou. Však jeho oči byli utrápené strašlivou bolestí.
"Remus! Můj bratr Remus! Kde je.." Zničehonic začal mluvit Hasif.
"Nevím. Můj modul byl vedle tvého, jsi první, koho jsem zde potkala." Nevnímal, co říká, jen se zvedl a znovu upadl a omdlel. Všimla si jeho zlomené nohy. Když byl v bezvědomí, pomocí větve, co ležela vedle, mu udělala dlahu.

*

Remus nemohl uvěřit svým očím. Nem´rak vypadal zamyšleně a Ergo jen němě koukal na mrtvé tělo jejich boha. Nakrull měl v boku krvavou ránu od nože a byl bledý, jen pod očima a u pusy měl krev. Byl to však on. Kdyby to byl bůh, tak by přece nezemřel? Ještě na něj chvilku zírali, když uslyšeli nějaké hlasy.

*

Ariana u něj seděla, dokud se neprobudil. Bylo jí ho trochu líto. Pohladila ho po vlasech. "Neboj, najdeme tvého bratra," promluvila na něj klidným hlasem. Byl pořád v bezvědomý, ale dýchal. Sice to bude nějakou dobu trvat, ale díky dlaze se mu noha zahojí. Ačkoli ho skoro nezná a on nezná ji, nikdy by ho tady nenechala. Když byla Nakrullův osobní sluha a otrok, nikdy neměla možnost být v blízkosti nějakého muže. Však Hasif jí byl sympatický. Sice slyšela od některých žen z Nakrullova chrámu o slově láska, avšak nikdy neměla tu příležitost se s něčím takovým setkat. Vyrostla tam. A tam byly pouze ženy. Nakonec si jí sám bůh vybral jako svojí otrokyni. Její úděl byl pouze milovat svého boha a být pro jeho potěchu. Nikdy nesměla byť jen pomyslit na potěchu svou.
Ze zamyšlení jí vytrhl zvuk přicházejících postav. Stoupla si, aby ji viděli a začala mávat rukama. "Haló, prosím pomozte! Můj přítel je zraněný."

*

Popošli ještě kousek za hlasem a všimli si ženy, která mávala rukama a něco křičela. Remus se rozběhl k ní. Ostatní šli za ním. Nem´rak se zastavil kousek od ženy a pozoroval Remuse. Ten přiběhl k ženě a přiskočil okamžitě ke zraněnému pod jejíma nohama. Remus radostí plakal. Tak jsi konečně našel svého bratra člověče. Řekl si Jaffa pro sebe.

*

Konečně se mu povedlo ovládnout tělo. Teď už bude moci hostitele ovládat bez omezení. Kdyby Nak´rull nemusel riskovat prozrazení, zasmál by se.

Příspěvek 08.11.2006 17:01:36
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Prima, ale budu puntíčkářka...
...rozeseté záchranné moduly.
Po té - Poté - obličej.
...snažilo probít pár otroků.
Otřásal ho (jím) hněv,...
...mučit každého Zrádce.
jen se dvěma osobními strážemi(ci).

Na víc nemám energii. :wink:
Ale samozřejmě, většina těch nanebeskédveřebijícíchadonebevolajících hrubek je pryč. :mrgreen:
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 08.11.2006 17:57:50
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:oops: :oops: :oops: máš pravdu...soustředila jsem se hlavně na i/y a úplnou absenci čárek a navíc na pochopení děje...to všechno najednou....I am so sorry :oops: :oops: že jsem nepochytala všechny chybičky...jo jak je tam Zrádce...myslela jsem, že tím myslel kolosálního Zrádce z velkým Z a tím to dal najevo, ale pak jsem tam našla ještě nějaká obecná jména s velkým písmenem, ovšem k tomuto jsem se už nevrátila...děkuji za pochopení... :D
Samozřejmě tam bude ještě víc chyb (hlavně slohových)...snažila jsem se zrušit hlavně ty gramatické...

Hups..našla jsem další...
....jehož jméno si Nakrull nevzpomněl.
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 08.11.2006 18:21:32
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rosseta: Tohle už jsou chyby, které čtení nějak moc neznepříjemní-nedochází kvůli k něm ke změně smyslu slova apod., takže to bych na takovou tragédii neviděl....

Jinak se to už čte líp :) Ale fakt bych něco udělal s těmi popisy dění kolem modulů, buď spojil některé 2 celky dohromady, nebo udělal jednotlivé úryvky o něco delší.
Začíná to tu být in:
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 13.11.2006 20:26:39
Eskel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

chjo jsem říkal že jsem opravdový dislektik...

Já vím že je to dost zmatené ale je tam 7 postav.. a každá to vidí jinak.

Příspěvek 13.11.2006 20:53:32
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jistě, a proto by se hodilo spojit více "zážitků" jedné postavy do jednoho, aby si člověk uvědomil, o koho se vlastně jedná a hned jsme se "nedívali" do někoho jiného...

Pokud jde o chyby, příští část si dej někým opravit ještě před tím, než ji vydáš. Klidně mi řekni na ICQ, já jsem kvůli škole-kromě víkendů-u PC skoro furt a gramatika mi jde dost dobře :)
Začíná to tu být in:
1. část hotová

Zpět na Mrtvé povídky