Tak a ozvu se i já

Musím říci, že už si pomalu začínám zvykat na délku dílů. Má to i svá plus, takže s tímto problém nemám, ačkoliv si dokážu představit, že někdo by mít mohl.
Na můj vkus se tam tentokrát objevilo více gramatických chyb, a to docela zásadních, tedy ve shodě přísudku s podmětem. Mám tedy pocit, že korektorská práce byla v minulém díle odvedena lépe.
A abych taky přidal pozitivní kritiku, tak se mně líbilo využití několika odbornějších výrazů, kterých není nikdy dost. Dodávají povídkám mnohem větší úroveň, takže není na škodu si dát nějaký čas na obeznámení se s jistým výrazivem, které není tak obvyklé, a pak ho použít v povídce

Celkově to bylo po jazykové stránce povedené. I scénka s pozorovateli a hovorem do CNN se mně zamlouvala.
A pokud jde o obsah dílu, celkem jsi mě šokoval. Opravdu jsem nečekal, že to pozemské loďstvo přežije, takže účel byl částečně splněn. Na druhou stranu je mi to trošku líto, protože vím, že si nepotrpíš na happy endy, takže bych očekával spíše tu "Totální zkázu" než tuhle zázračnou záchranu.
K situaci na Hebridanu se není třeba moc vyjadřovat. Tam jsme se moc neposunuli a doufám, že to v příští "Zkáze" napravíš. Paradoxně na této frontě pozemšťanům fandím víc, a jelikož se Zemi zkáza vyhnula, pokud opomenu těch pár malicherných explozí (:D), tak nějak předpoklám, že na Hebridanu to skončí bledě, i když bych přivítal nějaký hlubší průzkum jejich planety a možná i nějaké ty nové vědomosti. Sice jsem si vědom, že tento způsob získávání technologií jsi na začátku odsoudil, ale přece jen je to jedna z mnoha částí SG děl, takže očekávám i toto. Ať už touto, či zcela úplně jinou cestou.
Komentář sice naplnil svou standardní délku, ale moc fakt se v něm ani nenachází. V tomto díle se totiž nedá o moc věcech zmiňovat. Částečně také chybí moje obvyklá prognóza do dalších dílů, jelikož chybí dramatický konec

Co by to ale bylo za SPeeDyho kritiku, kdyby tato část chyběla, takže budu teoretizovat i tentokrát a jako podklad použiji názvy dílů, protože nic jiného mně prakticky nezbývá. Vidím tam "Posily", tedy téměř nic nevyjadrřující název. Může jíť ať už o posily pozemské - k Zemi či Hebridanu, nebo o posily nepřátel - stejně tak k Zemi nebo Hebridanu. Spíše bych čekal ty nepřátelské k Hebridanu, jelikož k Zemi už nemá co přiletět (:D), a tedy již ten předpokládáný fatální konec hebridanské mise. "Operace Plaz"...to ve mně vzbuzuje domnění, že bude uspořádán hon na Bin Ládina

Hlavní roli bude hrát ten náš trošku zapomenutý ostřelovač, o němž jsme naposledy slyšeli na aschenské planetě. Což mně připomíná jeho misi na samém úvodu povídky, jejíž konec už si sakra vůbec nepamatuju. Není už ten Bin Ládin dávno mrtvý?
Když si tak povzpomínám, tak do sebe ty útržky začínají pomalu zapadat. Je ale těžké si je takhle po několika měsících obnovovat. Jedině přečtením celé série naráz, pro nás aktivní čtenáře tedy celou znova

A jelikož jsem se odklonil od původního nápadu, tak se ještě podělím o teorii, vztahující se k názvu dalšího dílu, a tedy "Všemocný otec". Proč mně to připomíná zrovna toho zatraceného Bin Ládina?

Mohl by to také být Ba'al, o kterém už tuším byla někdy dávno zmínka, vyloučen nemusí být ani nějaký povznesený, variant je mnoho, ale spíše sázím na vousáče s turbanem

Do dalších tipů a odhadů se už pouštět nebudu. I tak jsem ten koment natáhl o 100% a jsem zvědav, kdo bude ochoten to kromě Daedala, a jestli i vůbec on, číst

Po ukončení dalšího dílu se zase do teoretizování pustím, ale nebudu tolik předbíhat, potřebuji taky nějaké další indície

Takže hodně zdaru, pro tento koment je to ode mě vše