Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Teorie přežití

SG: Teorie přežití

Příspěvek 18.10.2006 21:21:00
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já bych si ještě dovolila jednu malou poznámku na téma "čárky a velká písmena", protože se mi až teď podařilo dostat se na net a ještě jsem neměla tu příležitost na toto téma polemizovat... :lol:

„Na tohle nemáme čas.“ Řekl a chytil pro změnu Bellyna a stáhl ho za sebe.

Tady bych rozhodně dala "...nemáme čas," řekl a ...

„Dobrá a víte, kde by to mohlo být?“ Bellyn se nad Sheppardovou otázkou nechtěně zasmál.

Ale tady bych rozhodně řekla, že to má Klenotka správně. Někdo něco řekl a pak se Bellyn zasmál. Ááááááááá, dobrá, dobrá, tady není čárka.
„Je na naší straně. Pomáhá nám. A chce pomoct i svým lidem.“ Sheppard musel Rodneyho chytit za bundu, aby se na mladého muže nevrhl.

Tady už by podle vás tedy jestli jsem vás pochopila měla být čárka a malé, ale podle mě to má opět správně. Prostě záleží na tom jak kdy a jak kde. Někde je ta přímá řeč samostatná věta a to, co je za ní, na ni nemusí nutně navazovat. Tudíž tam nemusí být čárka a malé písmeno.

Tak jo, vraťme se zpět k povídce....velice hezká....já vážně nevím, co bych na to měla říct. Patříš k jedněm z mála, na jejichž povídky se opravdu těším, protože vím, že jakmile otevřu téma, "vypadne" na mě kvalita. A nemusím se bát, co na mě čeká. Stejně jako u Miss, jenže u té vím, že se bude po lodi honit s Kleinmanem, nechá na Teal´ca spadnout dvacet pater pod zemí strom, uhodí do něj blesk nebo něco podobně šíleného. Tvoje povídky mají hloubku a dokážeš zachytit charakter postav, což u některých dost chybí a z hlavních hrdinů udělají někoho jiného jen se seriálovým jménem. U tebe vím, že to bude OPRAVDU ON. Moc se těším na "konečný" konec....bude svatba??
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 19.10.2006 09:51:21
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takže, povídka je super, moc se Ti povedlo vyjádřit Rodneyho pocity. Úplně jsem slyšela, jak si mumlá ty čísla v cele a taky jsem cítila, jak měla Elisabteh studený ruce, když tam tak spolu seděli. Moc se mi to líbí a jsem zvědavá, jak to vyřešíš s Rodneym a Elisabteh na konci.. Rononova pasáž v Jumperu je skvělá. Už se moc těším na pokračování.

Co se týče čárek za přímou řečí...., je to takhle a věřte mi, že je to správně, důkaz nejdete v každé knížce:-).

"Ahoj," řekl Rodney.

"Počkej!" zařval Rodney.

"Jak se máš?" zeptal se Rodney.

Příklady McBeck.C:
"Dobrá a víte, kde by to mohlo být?“
Bellyn se nad Sheppardovou otázkou nechtěně zasmál.

„Je na naší straně. Pomáhá nám. A chce pomoct i svým lidem.“
Sheppard musel Rodneyho chytit za bundu, aby se na mladého muže nevrhl.

Tady je velké písmeno správně (nehledě na to, že ty věty začínají vlastními jmény, ale velké písmeno je tam dobře), ta následující věta nijak neuvozuje tu přímou řeč pomocí řekl, odpověděl, reagoval, zeptal se, zamračil se, podivil se, ufrknul si apod. apod.... , a proto bych ji napsala na nový řádek, i když myslím, že to není nějaké pravidlo.

Jinak je Tvoje jazyková úroveň dost vysoká, Klenotko, přesně jak říkáš, jsou tady mnohem horší zvěrstva, která dokážou odradit i od jinak docela pěkné povídky.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 19.10.2006 11:03:08
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Líbí se mi zápletka! Krmná kolonie - hmm to je dobrý nápad!! Jinak mám jen jedinou připomínku a to : Proč není hlavní postava Sheppard? :wink: No jasně já to vím, kdo je tvůj favorit :lol: Ale popisuješ to niterné trápení hrdinů fakt moc pěkně. Já bych si tam dala jenom víc Shepa. Napiš taky nějakou povídku o něm :oops:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 19.10.2006 11:50:25
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Když trochu zabrousíš dolů, tak je tu ode mě Past, kde si Sheppa užiješ to sytosti. A jestli tě to uklidní, tak mám pár nápadů, ale vždycky tam prostě bude opruzovat Rodney :lol:

2Fazulina a McBeck: Děkuji! :D
Naposledy upravil Klenotka dne 19.10.2006 11:55:28, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.10.2006 11:54:09
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To Mrs. Sheppard... ano ano, povídku Past mohu vřele doporučit, je skvělá.

To Klenotka: Není zač, mmch Rodney a Sheppard je vůbec super kombinace:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 19.10.2006 17:47:38
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

no - tak jsem si to konečně znovu celé přečetla a líbííí :wink: .....dokážu si to docela živě představit jako jeden z těch lepších dílů SGA...tak ještě nějakej pěknej konec... :thumright:
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 19.10.2006 18:38:09
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Není zač. I já mohu Past vřele doporučit. Přečetla jsem ji jedním dechem (tedy né přímo jedním, to bych tu už asi nebyla, ale víte, co myslím). Čekala jsem, kdy se sem připojí i Mrs. Sheppard a rozsekne ten Gordický uzel (jako učitelka), který se tu snažíme vyřešit.
Jo a jen ať Rodney "otravuje" všude. Rodneyho není nikdy dost...Jo a ještě ty podpatky té královny mě fakt dostaly... :D :lol:
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

Příspěvek 23.10.2006 19:53:12
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zajímavý rozbor gramatiky :wink: .Muzu se zeptat na jakou skolu ckodis klenotko?Nekde sem to cetl ale zapomel sem to

Příspěvek 23.10.2006 22:46:27
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Na pedagogickou fakultu :wink: Obor angličtina-občanka...Ona ta angličtina dost degeneruje, když tím mluvím ve škole celý den a čeština pak dostává na frak :(
Jo a btw. nevím, jestli to stihnu dopsat než bude FFS....ta přednáška zabrala strašně času a navíc jsem začala po nemoci zase chodit do školy a tak žádné ponocování :-(
Ovšem zbývá už jen kousínek, tak uvidíme.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.10.2006 07:42:47
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To: Klenotka
Tak jsem se dostala k "Pasti" (spíš padla do pasti), protože jsem pak nemohla přestat číst, ač mě oči už pálily (pracovala jsem před tím celý den na PC)!
Skvělé!!! Ale Sheppard tam nebyl použit tak, jak bych si představovala já! Kde byla nějaká láska k cizí kněžce? Záchrana světa nebo alespoň týmu - tím nejlepším mužem SGA? Hrdinské úpění v rukou nepřátel? V tom bych ještě spatřovala drobné nedostatky. Problém je, že tvým mužem číslo 1 - je Mc Kay :roll: no , ale snad to časem ještě vyladíš :wink: Já ti věřím :lol:

Příspěvek 24.10.2006 07:57:23
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

mrs-navyladím. Když už bych psala pro Shepparda, tak to udělat normálně, bez kirkování, které bytostně nesnáším. A jestli chceš záchranu týmu...vždycky je stejně všechny zachrání McKay :wink: :D

Příspěvek 24.10.2006 08:36:18
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
mrs-navyladím. Když už bych psala pro Shepparda, tak to udělat normálně, bez kirkování, které bytostně nesnáším. A jestli chceš záchranu týmu...vždycky je stejně všechny zachrání McKay :wink: :D

OK! Já to chápu, ale zkusit jsem to musela :? Tak nějakého Shepa bez kirkování, ale za to velkou porci! :wink:

Příspěvek 24.10.2006 10:28:11
Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Na pedagogickou fakultu :wink: Obor angličtina-občanka...Ona ta angličtina dost degeneruje, když tím mluvím ve škole celý den a čeština pak dostává na frak :(
Jo a btw. nevím, jestli to stihnu dopsat než bude FFS....ta přednáška zabrala strašně času a navíc jsem začala po nemoci zase chodit do školy a tak žádné ponocování :-(
Ovšem zbývá už jen kousínek, tak uvidíme.

Nám to dovyprávíš na FFs před spaním :D
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Příspěvek 24.10.2006 17:59:29
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No počkat, ale to přijdu o konec... :( *rozmrzelým obličejem dává najevo svůj nesouhlas* Já chci taky vědět, jak to dopadne...

Příspěvek 24.10.2006 18:21:05
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já bych to taky ráda věděla :lol: Vážně, nevím ještě přesně, jak to ukončit, i když nápad mám...a na FFS to rozhodně říkat nebudu :wink:

Příspěvek 24.10.2006 18:37:43
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Uff...tak aspoň o nic nepřijdu... :D

Příspěvek 24.10.2006 20:51:41
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Njn ja sm vedel ze to bylo neco takoveho.Se divim ze jeste mluvis česky, protoze ja sem furt jeste na stredni,ale anglictina je tretina mojeho slovniku

Příspěvek 24.10.2006 22:15:30
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ale základem pro studium cizího jazyka je nutná dobrá znalost rodného jazyka. Teď to jasně vidím na Morfologii. Musíš znát české ekvivalenty, jinak jsi v háji. Třeba píšu Česká Republika. Nemá tam být velké "R", ale prostě to tak píšu...proto se snažím vedle anglických knih, číst i české, abych to nezapomněla.

Trochu OT, koukám, no, povídku dopíšu, určitě velmi brzy, ale asi vážně ne před FFS :-( Dneska jsem chtěla psát, ale vypalování mi trvalo 2 hodiny a to už se nedá.

Příspěvek 02.11.2006 20:14:19
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Njn.Nas uci anglictinu ruska ktera neumi ani sklonovat v cestine.Jeste ze se divam na SG jinak bych z toho vykladu nepochopil ani tuk.Dam priklad.Prelozila succesful jako ú-s-pě-šně-lí.

Příspěvek 03.11.2006 23:29:59
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ty mě vážně chceš utejrat! Vždycky, když vidím, že na tématu "Teorie přežití" jsou nové příspěvky, zaplaví mě naděje, že si (konečně) zase jednou dobře počtu. Pak na třetí stránku... až na konec... a himlhergot! Zase nic! To je příšerný... :cry:
Další, další, další... :hlaseni:
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 03.11.2006 23:46:59
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Není kdy :cry: Fakt ne...dneska jsem přijela v osm a strávila jsem dvě hodiny přepisováním anglických idiomů, z kterých píšeme v úterý. Do čtvrtka si musím přečíst Francouzovu milenku, pak taky někdy tak do 14 dnů Ohňostroj marnosti a mám prezentaci na jazykový seminář, projekt na Britské reálie...do toho chodím do práce...ten report jsem napsala čirou náhodou, ve středu večer zbylo trochu času. Dopíšu to, časem, jen buďte prosím trpěliví, fakt nestíhám.

Příspěvek 07.11.2006 21:16:40
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Neplakej a přepiš ty idioty :wink: .Neverim tomu co rikam,ale skola je dulezitejsi :shock:

Příspěvek 24.12.2006 18:04:06
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak si říkám... je Štědrý večer a pokračování v nedohlednu... Doufám, že to stihneš o svátcích. :)
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.

Příspěvek 26.12.2006 17:33:19
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

2Klenotka: ak sa bude dať, pošli nam vianočný darček, ok?:wink:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 10.2.2007 14:37:24
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

OK... Vánoce jsou dávno za náma... Další část povídky nikde. Naprosto chápu důvody, proč ještě není, kvůli nim sem taky neposílám své povídky, já jen, že začínám ztrácet naději. Možná Valentýnek? :?:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky