Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

Příspěvek 19.4.2010 07:36:01
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

že vůbec dáváš na výběr, samozřejmě že za 2 dny nebo klidne mužeš aji dřiv 8)
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 19.4.2010 15:38:14
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dávám vám na výběr, protože žijeme v demokratické společnosti :D

Příspěvek 19.4.2010 16:04:51
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Za osm dní !!! Nestíhám číst :!: Slíbil jsem jisté osobě, že si tuto povídku přečtu a vydám obsáhlou a velkou kritiku na toto dílo a autora, ale tempo tvého vydávání je o několik % vetší než tempo mého čtení :roll:

Příspěvek 19.4.2010 16:14:23
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Díly jsou krátké, proto to tempo :) pravidelně se pohybují kolem dvou stran. Jenom první trojdíl je delší...

Příspěvek 19.4.2010 16:27:26
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Určitě za 2 dny! Otázka ovšem je, od jakého data to vezmeš :D
Z hlediska čtení: Nevím, co na tom nestíháš, díl vychází jednou za několik dní. Díl přečteš za cca čtvrt hodiny a to ještě když se s tím budeš loudat...

Příspěvek 19.4.2010 16:34:14
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 19.4.2010 16:42:19
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No předpokládám, že Ice má i jiné starosti ;) práce, přítelkyně, případně manželka a s trochou smůly dítě a na čtení ti moc času nezbyde :D

Příspěvek 19.4.2010 16:45:13
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Věř mi, že kromě školy mám taky dost věcí na práci a i tak myslím, že i kdyby St0rm zdvojnásobil produkci tak bych neměl nejmenší problém to stíhat... :wink:
Ale asi nemá smysl se o tom dohadovat, je to otázka priorit a hospodaření s časem. Myslím, že každý, kdo opravdu chce, si tu chvilku na čtení najít dokáže...

PS: asi trochu :offtopic: :)

Příspěvek 19.4.2010 18:24:10
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem si konečně přečetl všechny uveřejněné části a zde je pár mých poznatků:

1)Chtělo by to více odstavců a lepší oddělení přímé řeči postav. Někdy jsem se ztrácel v tom kdo komu co říká.

Puk píše:
Príbeh poviedky (a od čoho sa odvíja) beriem, ale chcelo by to viac odstavcov (odsekov) vo vetách.

Ano s tímto musím souhlasit. Více odstavců by neuškodilo a oddělení přímé řeči různých osob (postav) na řádek by také pomohlo přehlednosti. V poslední části jsi to zlepšil a hned se mi to četlo lépe.

jakop píše:
Puk: Asi narážíš na přímé řeči, ale i v knihách nezačíná přímá řeč na nových řádcích a mě osobně se to čte velmi dobře.

S tímto moc nesouhlasím. Schválně jsem se díval do cca 10 knížek, kde je dost přímých řečí a v každé je přímá řeč na nové řádku. Je to lepší pokud jde o dialog dvou osob, kde autor nemusí za přímou řeč psát řekla postava X postavě Y. Mě se to i lépe čte a myslím že to je i více přehledné.

2) Výborně psaný veškerý popis, jak prostředí, tak lodí a vůbec všeho dění.

3)Perfektní obrázky a dodatečný popis k nim - prostě paráda. Aspoň čtenář má lepší představu a může se více ztotožnit s autorovým popisem.

Abych veškeré své poznatky shrnul:
Jako autor povídek musím velmi uznat práci kterou jsi si s tímto dílkem dal. Je vidět, že jsi si s tím vyhrál a domýšlel mnoho věcí do detailů, což mnoho autorů nedělá a já ti to chválím. Věřím, že i Dragon, jako zkušební čtenář dobře poradil co případně vypilovat.
Povídka hezká, děj zatím velmi zajímavý a poutavý. Rychlost vydávání nebudu posuzovat, jelikož vše je jen na tobě a na tom jak vše stíháš :wink:
Jako tvá prvotina to je velmi povedené a věřím, že v nastolené úrovni budeš dál pokračovat a na žebříčku autorů stoupat výš a výš.
Těším se na další pokračování a tvá případná další dílka.

PS: S ženou a dětmi ještě nestraš :D

Příspěvek 19.4.2010 18:31:56
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ice: I já mohu jako druhý "zkušební čtenář" říci, že jsem také s nečím poradil a mohu říct, že já i Dragon jsme se stali silně závislí na této povídce.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 19.4.2010 18:42:44
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ice: Díky moc, tohle jsem vážně nečekal :) s těma přímýma řečma máš pravdu, jenom se to projevuje poněkud pomaleji, protože v době kdy jsem dal sem první díl, měl jsem již napsaných dalších deset a to se blbě přepisuje. Odstavce přibývají s korekturou, ty se přidávají lehce a co se detailů týče tak s tím jsem se narodil :D bez detailů bych nepřežil... :)

Příspěvek 19.4.2010 18:47:32
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To chápu, že pokud máš něco napsané již delší dobu, tak že to nebudeš pracně přepisovat. Jsem zvědav na další díly jak ty na tom budou. Jinak kdybys neměl co na práci a nudil jsi se, tak si tě najmu jako osobního malíře a grafika do mých povídek. Samozřejmě že za symbolickou odměnu, kterou by pro tebe byl dobrý pocit z dobré práce :D

Příspěvek 19.4.2010 20:13:27
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jako grafika si mě klidně najmi :P Dragon má moje icq kdyžtak... ale nemůžu slíbit, že budu mít čas na nějaké rozsáhlé projekty :)

Příspěvek 20.4.2010 16:07:41
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ice, to můžu potvrdit. Storm nestíhá dělat obrázky nikomu jinému než Dragonovi a sobě.. Tak mě donutil abych si ten 3D program stáhnul a postupně mě v tom zaučuje.. Ale je fakt, že Storm je ochotný ti obrázky doladit na to si už holt čas musí udělat jinak :palka: :palka: :palka:
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 20.4.2010 16:57:41
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Obrázky má opravdu povedené a pokud jde o mě, tak nebudu čtenáře moc rozmazlovat. Ať se snaží trochu myslet :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky