Tak jsem si konečně přečetl všechny uveřejněné části a zde je pár mých poznatků:
1)Chtělo by to více odstavců a lepší oddělení přímé řeči postav. Někdy jsem se ztrácel v tom kdo komu co říká.
Puk píše:
Príbeh poviedky (a od čoho sa odvíja) beriem, ale chcelo by to viac odstavcov (odsekov) vo vetách.
Ano s tímto musím souhlasit. Více odstavců by neuškodilo a oddělení přímé řeči různých osob (postav) na řádek by také pomohlo přehlednosti. V poslední části jsi to zlepšil a hned se mi to četlo lépe.
jakop píše:
Puk: Asi narážíš na přímé řeči, ale i v knihách nezačíná přímá řeč na nových řádcích a mě osobně se to čte velmi dobře.
S tímto moc nesouhlasím. Schválně jsem se díval do cca 10 knížek, kde je dost přímých řečí a v každé je přímá řeč na nové řádku. Je to lepší pokud jde o dialog dvou osob, kde autor nemusí za přímou řeč psát řekla postava X postavě Y. Mě se to i lépe čte a myslím že to je i více přehledné.
2) Výborně psaný veškerý popis, jak prostředí, tak lodí a vůbec všeho dění.
3)Perfektní obrázky a dodatečný popis k nim - prostě paráda. Aspoň čtenář má lepší představu a může se více ztotožnit s autorovým popisem.
Abych veškeré své poznatky shrnul:
Jako autor povídek musím velmi uznat práci kterou jsi si s tímto dílkem dal. Je vidět, že jsi si s tím vyhrál a domýšlel mnoho věcí do detailů, což mnoho autorů nedělá a já ti to chválím. Věřím, že i Dragon, jako zkušební čtenář dobře poradil co případně vypilovat.
Povídka hezká, děj zatím velmi zajímavý a poutavý. Rychlost vydávání nebudu posuzovat, jelikož vše je jen na tobě a na tom jak vše stíháš
Jako tvá prvotina to je velmi povedené a věřím, že v nastolené úrovni budeš dál pokračovat a na žebříčku autorů stoupat výš a výš.
Těším se na další pokračování a tvá případná další dílka.
PS: S ženou a dětmi ještě nestraš