Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 16.7.2007 - Amanda Tapping interview

16.7.2007 - Amanda Tapping interview

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.7.2007 13:50:27
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Velmi děkuju Klenotce za rozhovor s Amandou. :)

Tak co bylo nejdůležitější v tom rozhovoru... Vypadá to, že Torri odešla naprosto dobrovolně, protože tam jednoduše nebyla šťastná. To se stává. Stalo se to v DS9, stalo se to v Babylonu 5 a vlastně i několikrát v SG-1. Je to přirozené a nikdo to nemůžeme mít hercům za zlé, protože neznáme přesné důvody. Pokud by měla chodit do práce s odporem, tak by se jen riskovalo, že se to promítne na jejím hereckém výkonu (jako na Jackovi v sedmé řadě) a doplatili bychom na to všichni.

No a pak se potvrdilo to, co jsem si sice myslel že se stane, ale stejně jsem doufal v opak. Nevyužívání asgardské technologie. Scénáristé se nám prostě tak bojí dát něco pořádného do spárů, že budou vymýšlet všemožné berličky, jak tu technologii nevyužít. Já si myslel, že hlavní poselství dílu Unending bylo, že ve filmech už nebudeme parta dementíků s jednou neschopnou lodí na orbitě. No asi jsem se spletl. Hlavně doufám, že aspoň ty phasery nám na Odysee zůstaly, protože jestli v těch filmech budeme zase střílet ty trapné raketky, tak se fakt naštvu... :wink:

No a jinak je mi líto, že Amanda musí odpovídat na otázky typu:"A nebyl by tam lepší Michael Shanks?" To musí potěšit. :roll: Ale řekla správně, že jako kombinace vojáka a vědce je na tu pozici ideální kandidát a já s ní souhlasím. No přeju jí, ať na podzim dokáže, že bude platným členem SGA. (I když je to hlavně na scénáristech, než na ní, že...)

Příspěvek 17.7.2007 14:22:31
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím taky Klenotce poděkovat za překlad. Díky...

Už se nám to pomalu krátí a zachvíli vtrhne SGA zpět na naše monitory. Než se to ovšem stane tak se asi dožeru nedočkavostí. :jump:

Opravdu to vypadá, že Torri po všech těch fámách o vyhazovu odešla dobrovolně, jak již padlo - to se stává. :( Ovšem mě zajímá co udělali s Liz, když Amanda říkala, že to je zajímavé? No uvidíme.

Celkem se těším na tu funny scénu až se Sam a Rodney poprvé potkají. :) Máme být svědky pravé arogance McKeye, zřejmě to bude něco nevídaného, proto to bude asi tak legrační.

To s těmi technologiemi jsem taky nečekal. Unending bylo potom tak trošku zbytečné, když to nevyužijí. Bylo jasné od začátku, že nic z toho neuvidíme v Continuu, ale že v AoT a ani v Atlantis? Ať jdou někam :roll:

Příspěvek 17.7.2007 15:14:44
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já se právě té "velmi legrační scény" bojím. Doufám, že to nebude uděláno tradičním způsobem. Poníží McKaye, ostatní z toho budou mít strašnou srandu, Sheppard se zašklebí a řekne něco děsně vtipného, aby ho ponížil ještě víc...doufám, že se tentorkát zachová jako pravý přítel a Rodneyho se zastane a ne, že okamžitě přeběhne na stranu Carterové, aby si přisadil (nebo prostě na stranu kohokoliv jiného, očividně ho to baví) :roll: Jo, to bude strašná sranda.

Koneckonců, Carterová ho má převýšit hodností a převzít hlavní vojenské velení. S tím, jak Sheppard běžně mívá problémy s autoritami, by měl mít problémy i s tímhle, obzvlášť, když se něco stane Elizabeth.
Můj osobní typ je, že ji buď Asurani zajmou nebo se jim nějak vydá za záchranu města. Ale to jenom hádám, ráda se nechám překvapit.
Torri se nejspíš nelíbilo, jak ji píšou. Mám dojem, že to říkala kdysi v jednom rozhovoru, který jsem překládala. Nebyla moc nadšená, co s její postavou udělali na konci 2. série a ve třetí se moc věcí nezměnilo. Je to neobvyklé, že herec sám odejde. Pokud vím, zatím to udělal jen RDA a Michael, který se ale kvůli fanouškům zase vrátil.

Jinak si myslím, že ujišťování je hezká věc, ale počkám si, až to uvidím na vlastní oči. Ale těším se na 4. sérii, hlavně na epizody Miller´s Crossing, Tabula Rasa nebo Kindred.

Amandy je mi líto, myslím si, že spoustu věcí ovlivnit nemůže. Závisí na autorech, jak to napíšou a pokud to zvorají, lidi budou nadávat na ní, ne na scénáristy. Vzala na sebe velké riziko, když to přijala a myslím, že je to hop nebo trop. Buď to vyjde nebo ne. Pokud Atlantis zruší, 100% lidi budou dávat vinu jí, i když to nebude pravda. Musí být pod strašným tlakem. A otázky tohohle typu tomu asi moc nepomáhají. Na druhou stranu má tak možnost vyjádřit svůj názor, což je dobře.

EDIT: A jo, nemáte zač :D Bylo divné, dávat rozhovor s Amandou na stránky SGA, ale mluví tam hlavně o SGA a bude tam...prostě je to pořád divné. :oops: Ten překlad není úplně doslovný, ona dost používá šíleně dlouhá souvětí, tak jsem z toho občas udělala třeba tři věty, aby to dávalo smysl :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.7.2007 16:05:22
MichalM.Mac Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Brzo asi puknu nedočkavostí. Sam se sice trochu bojim, ale tam toho až tak moc pokazit nejde. ;)

Asgardská technologie. To se týká asi hlavně zbraní, že ? :) Co myslíte, že by to udělalo s rovnováhou sil v Pegasu ? Ty phasery vypadali opravdu ultimátně a navíc to byla jediná zbraň schopná sundat loď Ori. Když si představim, že by Appolo i Daedalus byli takhle upgradovány, tak by Hive ship mohli sundat mrknutím oka (nemá štíty). Ale zase bychom se pak třeba dočkali opravdu masivní vesmírné bitvy. Ale nemyslim si, že by k tomu stejně došlo. Pokud by StarGate Atlantis pokračovala dál, tak by to vypadalo diwný kdyby se tam žádná asgardská technologie neobjevila. Ale kdo ví kolik nakonec bude sezón...
Think Different

Příspěvek 17.7.2007 16:50:43
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No zase na druhou stranu SG neni ST a upřímě řečeno se mi nejvíc líbilo, když sme žádný lodě neměli a všude chodili pěšky (bránou).
Ale na další sérku už sem taky docela natěšenej, snad jim to opravdu vyjde vyjde.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 17.7.2007 17:42:47
Jerryus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Trochu se Amandy v SGA bojím, páč to bude už třetí vědec .... aby to neodnesl Dr. Zelenka a hlášky typu I'm trying, doprdele :D ... protože předpokládám, že hlavní zájem scénaristů budou konflikty Sam/Rodney.

Příspěvek 17.7.2007 17:54:14
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

S tou Asgadrskou technologii souhlasím s Markuse ,taky to nechápu bylo by to logický ,že by jí používali.
Jinak s tou vtipnou scénkou souhasim s Klenotkou ,aby neuděli trapana z Mckaye ,ale nechme se překvapit podle mě to nebude tak horky :wink: .
Mckay se bude kočkovat se SAM.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 17.7.2007 19:11:11
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

na tu vtipnou scénu se strašně moc těším, už vidím Rodneho, jak bude slintat :-D
Jinak rozhovor byl skvělý :-) Už aby SGA bylo tady, strašně moc se těším. Akorát mě mrzí, že Elizabeth už tam skoro nebude, počítám, že v těch 4 epizodách se objeví jen na skok, ale drřím scenaristům palce a plně doufám, že přichod Sam na Atlantis nezkazí celý seriál.
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 17.7.2007 19:31:12
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Bože, jenom ne žádné slintání McKaye kolem Carterové! To bych to vypnula hned.
A doufám, že to s tím kočkováním nepřeženou, rychle se to totiž okouká.
Já chci hlavně vidět vývoj vztahů mezi lidmi v Sheppardově týmu. Každá postava tam potřebuje vývoj.

Toto je spoiler!!!:
Ale doufám, že žádné slintání nebude, když bude mít Rodney vztah s Katie Brown.

Příspěvek 18.7.2007 11:03:46
Leslie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Její největší role přišla v roce 1997, s postavou majora Samanthy Carterové v seriálu Stargate: SG-1

snad kapitán. ne... ;)

Příspěvek 18.7.2007 12:14:15
Kudy Airman
Airman

Odpovědět s citací

No myslím, že to bude zo začiatku trochu čudné, lebo sme boli doteraz zvyknutí, že Sam plnila rozkazy a hlášky typu "Sir, with your permission, I'd like to ..." už od nej asi nebudeme počuť. Som zvedavý ako tam zapadne, ale veľmi sa na ňu teším, v interview bola zlatá a tiež je pravda, že Weirovú som bohvie ako nezbožňoval. Tak jej držím palec :)
Daniel Jackson: "Jack?"
Jack O'Neill: "Daniel?"

Příspěvek 18.7.2007 13:15:31
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Bože, jenom ne žádné slintání McKaye kolem Carterové! To bych to vypnula hned.
A doufám, že to s tím kočkováním nepřeženou, rychle se to totiž okouká.
Já chci hlavně vidět vývoj vztahů mezi lidmi v Sheppardově týmu. Každá postava tam potřebuje vývoj.

Toto je spoiler!!!:
Ale doufám, že žádné slintání nebude, když bude mít Rodney vztah s Katie Brown.

Klííd :lol: Neboj se toho ,ty jsi v tomhle hrozně pesimistická ještě jsi to neviděla :wink: .Slintat po sobě nebudou to podle mě nehrozí.Neboj se vztahu Sam Rodney :wink:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 18.7.2007 22:05:33
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já tomu tak moc nevěřím, že Torri odešla dobrovolně. Myslím, že na ní byl určitě vyvíjen tlak - a pak v zájmu zachování "dobré" pověsti své a AT, diplomaticky pronáší takováhle tvrzení. No je to můj názor - nebo spíš intuice :). AT je moc velká hvězda na to, aby ji už odložili ad acta....
After hard working I like hard playing

Příspěvek 18.7.2007 22:22:43
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ono to asi bylo tak trochu obojí. Řekla bych, že Torri se nelíbilo, že má málo prostoru, když vlastně teoreticky měla být jednou z hlavních postav (v titulcích byla hned po Flaniganovi), a pak jí většinou nechali jenom někde stát, nebo jí vepsali scénku, aby se jako neřeklo.
To se jí nemůžu divit, že se jí to nelíbilo. Každý herec chce určitě být viděn a odvádět dobrou práci. Ovšem asi si otevřela pusu moc, protože přece jenom je to herečeka "jen" z Atlantis, navíc přece jenom ne úplně ta hlavní, na které to stojí (to jsou určitě Joe a David). Takže jí možná dali na výběr, že buď se s tím smíří nebo ať odejde. Možná se jí třeba ani nelíbilo, že velký prostor dostane Rachel, ačkoliv si myslím, že co do rolí měly srovnatelně mizerně napsané role. Torri sice občas něco řekla a měla i svou epizodu, ale v celkovém důsledku to byla role místy dost špatně napsaná. Elizabeth se chovala v jedné epizodě tak, v další taky úplně jinak. To je sice problém všech postav (Becketta a McKaye obzvlášť, řekla bych), ale Torri asi není takový formát, bez kterého by se celý seriál zhroutil. Takže asi tak, snad je to pochopitelné :)
Co se týče výběru Amandy. Oni nejsou úplně jasní v tom, co říkají. Jednou tvrdí, že o ní uvažovali už dávno PŘEDTÍM, když už asi bylo rozhodnuto, že Torri odejde a že vybírali z několika kandidátů. A pak najednou obrátí a tvrdí, že Amanda má na další rok smlouvu a že ji musí využít. Což je podle mě pitomost, když takový Paul McGillion měl smlouvu na 6 let dopředu...
Myslím, že by tyhle věci měli fanouškům říkat. Bez nich nejsou nic a pak, předešli by hloupým spekulacím a dotěrným, stále se opakujícím otázkám. A Joe Mallozzi by se tak nemusel snižovat k tomu, že by urazil fanoušky Torri...

Příspěvek 19.7.2007 13:07:48
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je fakt Torii tam jenom stála ,ale i přesto byla moje nej postava.A Real world to dokázal měli jí dát víc prostoru.
No jestli se kni chovali jako k nějáký vedlejší postavě tak se fakt nedivím ,že s tím sekla.

Příspěvek 19.7.2007 16:58:50
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hmm, hezký, žádný technologie od Asgardů neuvidíme. Ani ty paprskomety, ať jdou někam...chci vidět jak jimi sundavaj Hive ships.

Carterová mi zas tak moc v SGA vadit nebude. Sice jí v SG-1 vůbec nemusim, ale u SGA to překousnu. Horší to už bejt nemůže.

Beztak na to budu koukat jenom proto, že už na to koukám tři roky a chci vědět jak to dopadne. Na Malloziho sliby o temný čtvrtý sérii nejsem nějak zvědavej a abych řekl pravdu, tak mu vůbec nevěřim. Je to dmnt.

Vývoj vztahů mezi postavama. Píšu to na každym diskuzáku, je to scifi, ne blbá telenovela, kde se řešej vztahy. Souhlasim, že nějaký vztahy by tam měly bejt, ale koukat na to, jak Sheppard prohání ženský a McKay randí s tou doktorkou, to fakt jako ne. Chci objevování novejch technologií, střílení ufounů, vesmírný bitvy a ne nějaký vztahy. Na to se jim můžu tak akorát... je mi jasný, že jsem v tomhle sám, ale co se dá dělat.

A k Teylinu dítěti, doufám, že bude něčim zajímavý. Na to, že to možná bude poslední Athosian nejsem zvědavej. U CB to vyřešili skvěle, jenže něčeho podobnýho se v SGA těžko dočkam. Hlavně ať nad jejim těhotenstvim nestrávěj polovinu epizod.

Příspěvek 19.7.2007 17:57:37
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Musim říct že čím déle čtu blog Mllozziho, tim vic je mi ten chlap protivnej a prakticky ho čtu už jenom kvuli občasným informacím o filmech a 4.řadě sga. Nevím, ale právě ta věc s Amandou, místo aby vysvětlili proč Torri odchází a vše kolem toho, pak má pitomé řečy na dotazy fanoušků jestli ji vyhodili kvuli tomu aby tam dostali Amandu nebo ne. Kdyby to vysvětlili hned, mohlo bát po problémech. Ale on zásadně nikdy nedokázal uznat nebo si připustit že scénáristi nemají pravdu a fanoušci ji mají, to udělal snad jedině u Irresponsible.
Tohle interview mě docela uklidnilo. Když sem o tom slyšel poprvé myslel sem si že se zbláznili, ale myslím že to nakonec bude fungovat. Pokud bude pravda jak to říkají a prezentují, myslím že se není až tak čeho bát.

Příspěvek 19.7.2007 20:16:09
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Chci objevování novejch technologií, střílení ufounů, vesmírný bitvy a ne nějaký vztahy. Na to se jim můžu tak akorát... je mi jasný, že jsem v tomhle sám, ale co se dá dělat.

To je hezký, já chci zase právě ty vztahy:). Nové technologie a střílení Ufounů - mi jako kulisa k těm vztahům celkem sedí, protože mám ráda Sci-fi, ale myslím , že stále je to o lidech a tedy i o vztazích. :wink:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 19.7.2007 20:44:36
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tady souhlasim s g.o.d.em, vztahy maj řešit Velmi křehké vztahy, Hvězdná brána má bejt sci-fi a to ostatní jen tak aby se neřeklo.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 19.7.2007 21:52:23
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

To je trochu mimo, že se vztahy řešit nemají. Bezpohlavní hrdiny jsme měli 10 let v SG1 :roll: Myslím, že k tomu, aby byla postava dobře napsaná, nestačí, když to bude ultranamakaný voják ala Van Damme, který bude střílet emzáky. Co Battlestar Galactica? Co Babylon 5? Co Farscape? Všechno jsou to špičkové sci-fi, kde dokázali skloubit vztahy postav, s vesmírným bojem a střílením.
Osobně tenhle přístup nechápu. Sci-fi miluju, a nemusí to být nutně Rodinná pouta nebo Esmeralda, aby tam byly postavy reálné a prostě normální, jako my, s nějakými normální potřebami jako je vztah s jiným člověkem, i sex, ano pánové, sex taky :roll: To, že vydrželi Carterová s Mitchellem 40 let na lodi v podstatě i bez lidského dotyku, jako je pitomé objetí, to je naprostá a kolosální kravina. Nechci koukat celou dobu na to, jak tam někdo ukazuje svaly, hází silné a "vtipné" hlášky a děj je ale jinak o ničem. Chci vidět i projevy docela obyčejného a pitomého přátelství. Proto máme přece ten seriál rádi ne? Je to o týmu lidí, kteří jsou přátelé na život a na smrt.
Ukažte mi jedinou sci-fi, kde se vztahy, ne nutně milostné, neřeší.
Jsem ráda, že se ve 4. sérii na tohle taky zaměří. Kdyby to mělo být jenom o technologiích (které tam samozřejmě taky patří), střílení a "vtipném", sprostém "hláškování" Zelenky, celé by to šlo do kopru. Myslím, že pokazit už nemůžou nic, jenom to vylepšit. Atlantis je plná technologií, už takhle je tam víc technologie za 3 roky, než bylo v SG1 za pět let.
Naposledy upravil Klenotka dne 19.7.2007 22:43:22, celkově upraveno 1

Příspěvek 19.7.2007 22:42:39
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak SG-1 nebyla na vztahy nikdy ani jí tak netočili až je to nepřirozený vztahy tam nikdy nebyly. SGA je v tomhle jiná.Sice v Občas v SG-1 neco bylo ,ale nebylo to na vztahy.Někomu to vadilo někomu ne někdo si užival jenom tu akci a zkoumáni technlogiia a ras a byl rád že nejsou vztahy někdo naopak.

g.o.d Doporučl byh ti ST DS9 tam jsou parádni vztahy a moc pěkně skloubený s pořádnou akci a děj se suprověj a to nemluvi o techlogi těc je tam tolik že se ti budou otáčet panenky.

Příspěvek 19.7.2007 22:51:50
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych se přiklonil na stranu Klenotky. Sice nemám ani já rád seriály, kde hrajou vztahy hlavní roli, ale já je pokládám jako důležitou část seriálu. Podle mě je tohle v SG řešeno dost nedostatečně - přiznávám, je to spíš ženský názor, ale budiž (mmch. z tohodle hlediska mě třeba potěšila epka Voyageru, kde se Tom a T'Belanna konečně vzali nebo v Honorverse se nemůžu dočkat až česky vyjde kniha, kde se vezmou Honor a Hamish). Ono by se dalo říct, že na Atlantis nějaký vztahy jsou, ale neřeší se, ale že by se vyhýbaly hlavním postavám? Často se hovoří o vývoji postav. Pokud chtěj ten vývoj pořádně nakopnout, tak spárovat někoho je nejlepší způsob...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 20.7.2007 11:24:38
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial: Mallozzi je arogantní debil. Ty jeho rádoby moudrý řeči nebrat vážně

já netvrdim, aby tam nebyly žádný vztahy. Jenže já mám takovej pocit, že co se týče Mckaye, tak řešením jeho vztahu strávěj skoro celou epizodu. A to opravdu nechci.

ikdyž ono to je stejně jedno, beztak ten vztah v dalším díle úplně vygumujou a zapomene se na něj :)

Příspěvek 20.7.2007 11:44:06
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nevygumujou, má být na celou sérii. Kdybs četl i jiné spoilery než ty, kde bude Morena, možná bys věděl, že 4. série má mít propojenější děj.

Jinak Mallozziho reakce občas chápu, ale vyhnul by se dotazům, kdyby prostě a jednoduše vysvětlili přímo, proč herečka odešla a proč ji nahradili zrovna tím, kým ji nahradili. Pak by nemusel urážet fanoušky Torri Higginson.

Další

Zpět na SGA-PROJECT.COM