Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 13.8.2007 - Malé detaily o závěru série

13.8.2007 - Malé detaily o závěru série

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 14.8.2007 08:14:13
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard: A kdyby to byla pořád ještě současná manželka, tak by si se cítila líp? :)

Tar-ara: On by to nemusel být ani trojúhelník, stačila by přímka. Jen něco víc než jedno-epizodní poblouznění s mimozemšťankou, nebo pod vlivem nějaké látky. Zase by to bylo o fous realističtější. Docela se mi líbil ten vztah Weir s tím doktorem v Sunday, z toho ale už asi nic neuvidíme.

A to víte, že nejsem žádný fanda telenovel, ale říká snad někdo třeba o BSG, že je to telenovela? :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 14.8.2007 13:15:12
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard píše:
to Klenotka: Ok! Musím zapracovat na své intoleranci k dosud neznámým manželkám hlavních oblíbených hrdinu :wink: ! Ale nemůžu si pomoct irituje mě jenom to pomyšlení... :lol:

Já se přiznám, že ti v tomhle trochu nerozumím. Já bych byla tímhle třeba u Rodneyho nadšená. Ani to, že bude mít vztah ve 4. sérii mi nevadí. Myslím, že je to dobrý způsob, jak dát postavě osobnost a hloubku, která postavám v SGA dost chybí. OK, nemyslím, že třeba zrovna představení bývalé ženy napraví škody, které napáchali, ale je to aspoň něco.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2007 14:07:12
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Počkej, Carson ve sprše a polonahý Rodney....to nezní zase tak špatně. Ale půlku ženského fandomu by to asi zabilo. O slasherkách nemluvě

:) Slaherky jsou mooooc odolný osoby. Alespoň ty, které přežily Duel a Sunday :D

Ale vážně, John jako absolutně kladná postava... :roll: já tu jeho "easygoing flyboy" pózu beru, ale odmítám uznat, že je pod tím Mirek Dušín. John životně nutně potřebuje nějakou alespoň trochu temnou (a nemusí to být jen válka) minulost a jak řekla Klenotka, nějakou hloubku. John je osoba, která v životě musela udělat pěknou řádku velkých rozhodnutí a je jen logické, že některá z nich byla špatná.

Příspěvek 14.8.2007 16:19:14
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Klenotka: No tak jo! Ať má John temnou stránku:)! Já mu přeji jen to dobré a dobrá temná stránka taky není k zahození, pokud to pomůže jeho postavě. Pro mě je sice dokonalý už takový , jaký je, ale budiž.
After hard working I like hard playing

Příspěvek 14.8.2007 16:34:31
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bývalá žena Johna Shepparda? No vidíte, vy tu riešite prečo a ako ich manželstvo vôbec skončilo a ja sa zatiaľ len spamätávam z informácie, že mal ženu. Som síce 100% Sheppofilka ale toto mi nejako uniklo - vlastne som na 99% presvedčená, že to v Atlantise spomenuté nebolo.
No ako a prečo to skončilo ste tu už riešili a ja sa tiež prikláňam k názoru (sorry John), že to musela byť vina oboch.
Mrs. Sheppard: ber to pozitívne - je voľný.

Či už so ženou alebo bez ja žeriem ten jeho flegmatický spôsob života a hlavne keď niekomu povie: "Take it easy." Neviem je to pre mňa taká Sheppardovská veta. A inak Joe má v reálnom živote 40 rokov, takže aj John a z toho mi automaticky vyplýva, že toho už prežil dosť a mi vieme len zlomok. Bude fajn dozvedieť sa viac. Snáď to budú pozitívne správy

Inak slová ako Veľké finále ma trošku desia dúfam, že to nebude veľké finále = nízka sledovanosť = koniec
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 16:51:50
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zizi, bylo to zmíněno v osudové epizodě Sunday, kdy v rozhovoru s Rononem John prozradil, že už byl ženatý. Myslím, že potřebuješ opáčko 3. série:-)

Josiko, ty jsi to pěkně vystihla. Popsala jsi to, co jsem měla na jazyku. Myslím, že John není definitivně Mirek Dušín. A podle mě nikdo není definitivně kladná postava. To snad ani nejde, mají přece leccos za sebou a to kráčí ruku v ruce. Byla by to i nuda. Ona to není sranda, mít na krknu celou základnu a docela často se setkávat se smrtí. To se podepíše na každým a pak přehodnotí svoje chování. Líbilo se mi to třeba na Eliazbeth, když v Common Ground nechala vysávat Shepparda, jen aby neustoupila. Na začátku by nic takovéhi neudělala.

Jsem tedy taky zvědavá na to velké finále. A kdyby měl Sheppard vztah, ani jako Sheppofilce by mi to nevadilo, pokud to nebude Teyla. Jen aby z něj neudělali zase trapně "Kirka", tohle není on. Se Sam si to nedovedu představit, tak nějak pořád v zákulisí seriálu vidím, jak to táhne s Jackem:-).... Už se těšííííím.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 17:14:34
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina: tak teda v Sunday. No ja som každú epizodu Atlantis videla minimálne 3-krát ale Sunday som videla asi len raz - neviem nejako sa mi nechce na konci smútiť ale to zopakovanie 3 série som už začala, len som skončila na The Game takže ešte 2 epizody. :lol:. Musím sledovať pozornejšie asi som bola prvýkrát v nejakom šoku, že som to nezachytila. "Hanbi sa Zizi, uniklo ti dôležité info!"

Jack a Sam neviem ale ja ich tiež nejako podvedome stále vidím spolu. :D
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 17:27:02
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Elizabeth beru, vždyť ta ženská má klasický případ ultraworkoholismu, když kvůli tomu obětuje všechny vztahy. O tom se točí filmy, nevadilo by mi, kdyby zdůraznili, že to z ní dělá tak nějak mrchu. Jo a pak tu máme ty věci kolem velení, že nechávala vysávat Shepparda - jemu to evidentně nikdy nevadilo. Já nevím, mě někdo takhle nechat, tak i kdybych byl akční hrdina, do smrti bych ji to nezapoměl. Ale oni to bohužel zahráli do outu. Rodney je nesnesitelný na kohokoliv a pěkně to nadhodili v Millerce. Bohužel, nikdy to nepokračuje, nikdy mu Sheppard vytočený tím jeho věčným žvaněním nedá pár facek aby se uklidnil a Rodney zase nikdy neudělá nějaký opravdu podpásový vtip, aby bylo jasné, že to je problém a ne zábavná úchylka. Ronona by všichni na Atlantis ignorovali, snad s vyjímkou hlavních postav, protože jediné co umí je zabíjet. Byl by to totální outsider, ostatní by ho ignorovali a on by je za to na oplátku nesnášel. O Teyle jsem vymyslel story v SGTG, ono je prostě nesmysl, aby vůdkyně nějakých křováků dělala poskoka v Atlantis týmu, kdyby ji opravdu chtěli scénáristi dát nějakou hloubku, museli by ji poslat zpátky k Athosanům.

Jak nad tím přemýšlím, stejně jako v SG-1 už autoři u mnoha postav nadhodili, že ty postavy jsou v něčem svině. Narozdíl od (ano, jak jinak) BSG to ale nezdůrazňují a netvoří kolem toho příběhy, takže to nakonec stejně vypadá, jako parta Mirků D.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.8.2007 17:45:44
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Je to hodně na pytel že Ronon tam vystřílí 20 Wraithů a nic se mu nestane vůbec mě tohle nebaví. Nejsem žádnej Becket fan, ale štve mě že Ronon si tam běhá jak rambo jeho postava je uplně o ničem a chudák Becket musí takhle blbě umřít. Možná by bylo zajmavý hlasování kdo tam chce Ronona/Teylu nebo Becketa.

Příspěvek 14.8.2007 17:47:56

Odpovědět s citací

Jo, to je bohužel problém SGA, že nikdy nedotáhnou nic do konce. V jedné epizodě se něco stane, v druhé už se o tom neví.

No jo, holt BSG je úplně o něčem jiném, ten seriál má úplně jinou atmosféru... a vztahy se tam řeší dost podrobně, nehledě na svatbové zahlcení na New Caprice:-).

Myslím, že hodně sci-fi seriálů dokazuje, že jde do toho zahrnout i hluboké city a vývoj postav, škoda, že v SG to tak někdy není. Okatěji ještě v SGA. Ale nevím, na co si stěžuju:-)... SG1 je můj nejoblíbenější seriál:-)... a oni mi ho skončí. :cry:

Proto mám radost, že bude ve 4. sérii aspoň Samantha. taková malinkatá náplast. Jen doufám, že bude pořád stejná....
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 18:43:31
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já doufám, že stejná nebude. Stejná byla deset let, tak by s ní konečně mohli začít něco dělat. Právě tohle spoustě lidí vadí, že když "zrušili" SG1 (po 10 letech se snad ani nedá mluvit o zrušení), tak tím, že tam šoupli Carterovou si to autoři trochu kompenzují, aby jakoby SG1 aspoň na oko pokračovala. Není divu, že lidi, co se považují čistě za SGA fanoušky, jsou naštvaní.
Vím, že to tak není a že si to prostě spousta naštvaných fandů vymýšlí. Ale je fakt, že sami tvůrci přiznali, že jí tam dali i proto, aby přitáhli i třeba zase čistě SG1 fanoušky, kteří na SGA nekoukali. Tady by se dalo argumentovat tím, že když jim SGA nestála za koukání předtím, tak by na to neměli koukat vůbec. Na GW fóru se člověk dočte věcí, to byste se divili :lol:
Problém SG je právě v tom, že strašně rychle ukončují epizody, v příští se už nic neví a to, že každou epizodu píše někdo jiný, není výmluva. Zvládli to v jiných seriálech, zvládli by to i tady.
Ale jak jsem vyčetla mezí řádky v některých rozhovorech, že je letos atmosféra uvolněnější...mám takový dojem, že Cooper a Wright tam všechny drželi dost zkrátka a moc tvůrčí svobody asi nepovolili. To, že SG1 neměla nějaký úplně jednotný příběh a pak najednou skočili k Ori, aniž by dořešili 8 let příběhů, je příklad svéhlavosti producentů, co si hrají na scénáristy.
I z tady toho důvodu doufám, že si scénáristi letos trochu pohrají s příběhem a postavami. A něco provedou i s tou Carterovou. Doufám, když už tam teda je....
Sice Mallozzi a Mullie mají na svědomí zhůvěřilosti typu Irresponsible, ale napsali i dobré epizody, tak snad to vyjde.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2007 19:07:28
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Jo a pak tu máme ty věci kolem velení, že nechávala vysávat Shepparda - jemu to evidentně nikdy nevadilo. Já nevím, mě někdo takhle nechat, tak i kdybych byl akční hrdina, do smrti bych ji to nezapoměl. Ale oni to bohužel zahráli do outu. Rodney je nesnesitelný na kohokoliv a pěkně to nadhodili v Millerce.

Netvrdím, že na to John měl zapomenout, ale nemyslím si že od Elizabeth to bylo jednoznačně zlé rozhodnutí - v zásadě ji vydíral terorista a otázka jestli takovému vydírání ustoupit nebo ne není úplně jednoduchá. John si tohle - pokud jsem se dobře koukala dost dobře uvědomoval.
A Rodney je kolikrát nesnesitelný z rozumných důvodů. Navíc i kdyby byl doopravdy překročil únosnou míru, nebylo by normální vrazit mu pár facek. Kdyby takhle řešili všechny konflikty, daleko by nedošli.

Příspěvek 14.8.2007 19:43:45
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale já neříkám, že to od ní bylo špatné rozhodnutí. Bylo správné dělat to, jak to dělala ona, bylo to snad poprvé ve 3. řadě, kdy jednala tak správně neústupně, jako v 1. řadě. Pochybuju ale, že by se její velmi dobrý přítel, byť voják, smířil s tím, že ho tam byla ochotna nechat. Každého by to rozhodilo. A tím nemyslím, že by byl pět minut naštvaný. De facto ona mu udělala totož, co udělal Jack tomu chlápkovi jak-ho-vcucla-černoděrová-brána-ve-3.-řadě, a ten mu to neodpustil nikdy.

Řeknu to tak, že kdybych pracoval den co den vedle někoho jako je Rodney, skončil bych brzy s výpovědí já nebo on. Přiznejme si to, on je otravný. Minimálně od 2. řady. A přiznejme si, že známe lidi podobné jako on v reálném životě, jen s menším IQ.
Obrázek

Příspěvek 14.8.2007 19:57:48

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Já doufám, že stejná nebude. Stejná byla deset let, tak by s ní konečně mohli začít něco dělat.

No, nějaký ten vývoj je pochopitelný a určitě se bude chovat odlišně, když ji čeká něco nového. Myslela jsem spíš, aby z ní neudělali úplně jiného člověka. Mám Samanthu ráda tak, jak je v SG1, tak bych ji ráda měla i v SGA:-)... No, možná mě někdo ukamenuje:-)... Navíc nejsem čistě SGA fanoušek, takže nejsem naštvaná. Jsem spokojená. A doufám, že bude líp. A věřím, že Sheppard a Rodney se zlepší (myslím scénáristicky:-)).

Příspěvek 14.8.2007 20:04:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kéž by u Carterové nastal nějaký vývoj...
Obrázek

Příspěvek 14.8.2007 20:14:08
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak som konečne prekročila svoj tieň :D a ešte raz si mrkla Sunday a hanbím sa za seba. John a žena vážne to tam bolo som to prvýkrát nepostrehla. :cry: Ale som trošku (dosť mimo tému) tak nic. :)

Carterová - no určite by na jednej strane mala byť rovnaká ale na druhej strane ide do inej galaxie takže nejaká tá zmena určite nastane. Otázkou je, či to bude taká zmena, ktorú aj postrehneme :)

Příspěvek 14.8.2007 20:23:54
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Sam ať je v jádru stále stejná, ale trochu jiná v souvislosti s novým prostředím. Rozhodně si nechci říct po skončení dílu s ní: "Co to bylo? Kdo to byl? Jako dobrý, ale proč má ta osoba tvář Sam?" ...i když o tom pochybuju a doufám, že zcela oprávněně :).

Jo, Raynore, máme štěstí, že to nepíšeš ty. Kdyby jo, tak nejen, že není žádná Země, nebyla by ani žádná Atlantis a když už jsem u toho, tak ani lidstvo...pominu-li ovšem tu malou skupinku ožralů, co si to rozdávají pětkrát denně, každý týden se tři z přeživších zblázní, dva spáchají sebevraždu a další dva jsou někým zabiti...

Hmm, i po deseti letech...jde o zrušení ;-). I kdyby to bylo dvacet a nikomu se to nelíbilo, jen autorům ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 20:40:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Poněkud přeháníš. Zase ze mě nedělej úchyla, jde mi jen o to, aby charaktery nebyly tak děsivě ploché jako nyní. Dobře dobře, někdy ploché nejsou, ale nepřenáší se to dále, ten vývoj, kterým někde projdou. Dát jim nějakou průměrnou chybku není zločin, naopak je to dělá lidštějšími. Nechceš mi snad tvrdit, že ti nikdo z Firefly nepřirostl k srdci. Postavu nedělá zajímavou to, jestli jde o vzor pro malé děti, ale její dialogy a chování. OK OK, chován se jako učitel, tohle každý víme - tak proč nepřiznat, že hloupý Jayne je zajímavější, než Ronon? Fajn fajn, tohle taky asi všichni přiznáme. O co mi jde je, že s postavami se nic neděje. Kdybych dal Atlantis mému kamarádovi schválně popřeházené, klidně vatovou episodu z 1. řady narval do 3. řady, tak si nevšimne rozdílu, pokud tam náhodou nepoletí zrovna Caldwell.
Obrázek

Příspěvek 14.8.2007 20:57:38
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Pokud by se člověk chtěl na postavy dívat jo kriticky, tak by z toho nikdo nevyšel čistý. Rodney je otravný hlavně od 2. série, kde ho, opravdu nevím proč, začali používat čistě jako komickou figurku, která sice v každém díle všem zachrání zadek, ale to jim nebrání ho ponižovat, nechat mu vypadnout zásobník ze zbraně popř. se snažit z vězení dostat lžící apod....v Mckay and Mrs. Miller nám ukázali pěknou ukázku toho, jak se dá napsat, ale ne, samozřejmě po svém starém způsobu ho hned hodili zpátky.
Sheppard je postava bez hloubky, minulosti, jehož potenciální přátelství s Mckayem otočili jenom na obyčejné, a už-ne-tak vtipné špičkování (epizoda Echoes budiž čestnou výjimkou). Po Common Ground nemusel být nutně naštvaný na Elizabeth, ale třeba nějaké noční můry by se šikly, cokoliv, co by ukázalo, že je trochu psychicky pošramocený. Ronon a Teyla ani nejsou postavy, Elizabeth taky píšou pokaždé jinak, kde se jednou chová jako totální slepice a jinde jí člověk obdivuje. A když se její představitelka náhodou ozve, tak jí naznačí, že jestli se jí to nelíbí, tak může jít-a ona jde. Carson byl taky pokaždé psaný jinak, dodnes mi nikdo nevysvětlil, co dělá doktor v přední linii, když není členem žádného týmu a je tam prostě proto, že je jednou z hlavních postav.
Co se týče SG1, jejích neprůstřelných, věčně z mrtvých vstávájících, entitami posedlých, ale tím vším stejně nepoznamenaných hrdinů, o tom mluvit nebudu, protože je to už tak dost velký OT. Jinými slovy, Raynor občas zachází do extrému, ale myslím, že rozumím tomu, kam míří. Plně chápu, že je to sci-fi dobrodružný seriál, který nejde brát zase tak moc vážně. Ale když se pak seriál změní na parodii sám sebe jako se to stalo s posledními díly SG1, tak je něco opravdu špatně. Aspoň *trochu* zranitelné a normální postavy bych opravdu brala.
Ale pokud se ve 4. sérii aspoň něco změní, budu tomu ráda. Pokud ale nevrátí McKaye tam, kde byl v 1. sérii a budou z něj dál dělat vola, a pokud ta změna nebude tak velká, jak doufám, opravdu nevím, jestli bych se na potenciální 5. sérii ještě dívala.

Příspěvek 14.8.2007 21:07:52
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, já netvrdím, že bych nechtěla žádný vývoj či psychická pošramocení. Jde o to, jak hluboko. Bylo by skvělé (v rámci seriálu, sheppofilky prominou ;-)), kdyby měl John noční můry díky např. Common Ground, ale zase bych ho nerada viděla, jak začíná pít, protože se z toho zážitku nemůže vzpamatovat a po jedné pořádné rundě si zajde s pistolí "navštívit" Elizabeth... :roll: .
S něčím, co říkáš, Raynore, souhlasím...ale přitom z toho s drtivou většinou nesouhlasim tak extrémně, jako ty.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2007 21:21:27
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

NO já bych taky ( ač jsem sheppofilka) uvítala noční můry po Common groundu! Byla jsem tím dílem , tak zasažená, že jsem ho nemohla vydýchat asi 3 týdny a pořád jsem to samé čekala i od Johna a ostatních členů týmu. Třeba , že se Carson baví s Elizabeth - jaké to bude mít pro Shepparda psychické následky, když ty fyzické byly vráceny do normálu - darem života.
Myslím, že dobrý seriál z SGA dělá právě to herecké nasazení. Přesto, že si stěžujete na plochost postav (taky bych ráda dramatické zvraty a prožívané utrpení..) - myslím, že Joe a David jsou skvělí herci. Umí zahrát expresivně (i vlažně) podle toho , jaký mají scénář. Myslím, že to stojí a padá na nich!

Příspěvek 14.8.2007 21:35:12
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A v tom je asi ten problém, protože mě by rozhodně nevadilo, kdyby tam byly mezi hlavními postavami románky, kdyby mezi některými hlavními postavami vznikla nenávist a kdyby hlavní postavy měly některé neduhy, které by jim přímo nějak vadily v profesi. Samozřejmě by k tomu bylo potřeba více postav než jen 4-6.

Proč tohle ale chci? Líbí se mi, když by John nenáviděl Weirovou a házel by na její portrét šipky? O to nejde, jde o zvraty. Každého (více méně) šokuje, když by řekli "Wraithové byli to, kdo žil v míru a Antikové je napadli"... každého šokuje, když se objeví "Hej, tady je USS Ajax, zbrusu nová pozemská loď konečně s asgardskými zbraněmi..." A ostatně "Jsme Asgardi a teď vám dáváme naše techy..." Ale kvůli chybějícím konfliktům nebo románkům a obecně vztahům mezi postavami se nikdy nedočkáme něčeho jako "Elizabeth? Potom, co jsi se před 20 episodami stala kvuli svému workoholismu sviní, nechala mě napospas Wraithům a já kvůli tomu musel dělat špiona Genii a povstát s Rodneym proti tvojí Expedici, konečně dochází k usmíření *objetí*"...

Chápete? Chybí tomu lidské okamžiky. Kolik jich za celou Atlantis najdeme? Skutečně procítěných? Kdy to s vámi hnulo? Nemyslím žlučí... Nebo bránicí... Ale kdy vás nějaká scéna v SG-1 nebo Atlantis šokovala, a přitom v ní nebyly žádné střílející lodě, CGI efekty, výbuchy, politická prohlášení nebo technobláboly? Kdy vás dostala scéna, ve které si dvě postavy jen povídaly? Moc mě jich nenapadá. A prakticky žádná, která by nějak nesla efekt na dalším dílu. Rodney a Carsonův duch v Sunday? Vala a Daniel v restartovaném Unending? A teď se podívejme na jiné seriály, nemusí jít nutně jen o BSG, ale i ve Firefly nebo DS9 se jich spousta najde a přitom mají vliv na další dění a přitom si v nich nepovídají hlavní postavy s duchy.
Obrázek

Příspěvek 14.8.2007 21:44:54
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak pod to se podepisuji! Vyjádřil si vcelku můj názor. Taky bych chtěla SGA LEPŠÍ!
Když se vrátím k tomu Common groundu - myslím, že ten byla taky hodně poplatný trendu - ukázat nepoddajnost tváří v tvář terorismu. "Nevyjednáváme s únosci" i když tu tak statečně trpí sympatický hrdina - nepodlehneme! Hle jací jsme my američané...
Já měla sama za sebe hrozný vztek na Elizabeth! Přišlo mi to kruté a nelidské. Moc by se mi líbil ten vývoj, jaký jsi naznačil...
Potom, co jsi se před 20 episodami stala kvuli svému workoholismu sviní, nechala mě napospas Wraithům a já kvůli tomu musel dělat špiona Genii a povstát s Rodneym proti tvojí Expedici,
:wink:

Příspěvek 14.8.2007 21:47:41
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jen takové povídání mezi dvěma postavama? Mno, já bych něco našla, já se na to docela zaměřuju. Vlastně jsem dost ráda, když tam něco takového je. Bohužel musím přiznat, že v SG toho zas tolik není. Tedy, raději mám spíše ty přátelské rozhovory než nenávistné. Mno, možná trochu konfliktů by neškodilo, ale osobně se raději dívám, jak hlavní postavy prochází nebezpečím tzv. společně. Třeba je může něco od sebe oddálit, ale ne na moc dlouho (ne víc jak pár epizod...přece jen, na sezónu je jich jen 20, nechtěla bych, aby se polovinu někdo nenáviděl). Osobně bych přidala více přátelských projevů. Chci se totiž při dívání potěšit, ne, aby mě postavy, které se navzájem nenávidí, i když jsou na stejné lodi (tedy městě ;-)), dostali do takového stavu, že je budu nenávidět taky nebo alespoň přijmu jejich náladu a budu nenávidět svět okolo...:?. A mám ráda přátelství.

Příspěvek 14.8.2007 21:54:48
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dobře, dám ti příklad. Dvě hlavní postavy si povídají v kantýně. Přátelsky a scénárista měl dobrý den, takže dialog je skutečně dobrý, na konci je vtípek. Zapamatuješ si to? Možná.
Další episodu následuje totéž, jen se namísto toho postavy prochází lesem a hodí do toho hlášku o nějakém filmu.

A teď druhý příklad. Dvě hlavní postavy se stanou nepřáteli. Přirozeně, postupně, během několika episod. Ale osud (a ruka scénáristova) je vrátí zpátky na začátek a během dalších několika episod jsou nuceny spolupracovat. Uvědomí si, že jsou stále přáteli a usmíří se. Samozřejmě nějak, aby ta odluka měla dlouhodobý efekt na něčem (hlavní válka s nepřítelem, počet údů/orgánů jedné z postav, vztahy s jinými postavami, to je jedno).

V čem budou zajímavější dialogy? V čem budou pocítěnější scény? Co bude doopravdy oslavou toho nějakého vztahu těch dvou postav?

Možná to vysvětluju moc polopatě a je to jasné dávno všem. Mě ale nebaví donekonečně se dívat na tytéž Přátele z naquadahového údolí. Chci nějaké drama a napětí a pokud autorům nestačí rozpočet, je tohle jediná možnost, jak ušetřit.

PS. Připomenu (znovu) Galacticu. Polovina lidí nenávidí presidentku, Starbuck, Apolla i Adamu. To ale není důkaz toho, že ten seriál je špatný nebo toho, že by postavy byly špatně napsané. To je důkaz toho, že jsou živé, protože i lidi ve vašem okolí má někdo rád a jinému ten dotyčný vadí. A nakonec právě to, že vidíme jak postavy v BSG (Lostu, Firefly) staly tím kým se staly nám ukáže, že nejsou špatné. Raději Starbuck než Teylu.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM