Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x13 - Alliances

2x13 - Alliances

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.3.2011 15:12:08
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Bude to chtit dost prace, ale ukecali by i tohle. Tedy za predpokladu ze to odpovida tomu dilu.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 10.3.2011 16:15:25
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to som si vymyslel aby som ti zobrazil ako tazko by sa to ututlavalo pod koberec.
Obrázek

Příspěvek 11.3.2011 12:27:04
Major
Major

Odpovědět s citací

Jistě. Potíž je v tom, že "ututlat" by to dokázali i v případě, že by luciani vybombili celej Washington. Nejde totiž o to, jak těžké jsou škody a kolik je svědků, ale o to, jak je to podáno ostatní veřejnosti a jak rychle jsou svědci "přesvědčeni", že viděli něco jiného než se "ve skutečnosti" dělo. Navíc je mnoho tipů lidí a někdo, i v případě že VIDĚL létající talíř jak po sobě střílí s F16kou, tomu prostě neuvěří, nebo se s nějákou vysvětlující lží spokojí. TIHLE nejsou takový problém, jako různí konspirační teoretici co kolem sebe vidí muže v černém a vládní helikoptéry. TAKOVÝM ale zase skoro nikdo nevěří, protože když jim hrabalo o ufonech předtím, tak čím se to "dneska" liší...

Příspěvek 15.3.2011 08:10:49
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sneak Peek:
http://www.youtube.com/watch?v=2-B5mbvpCzI&feature=player_embedded
Obrázek

Příspěvek 15.3.2011 20:55:51
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

http://www.youtube.com/watch?v=ARlCf9rNJ28&feature=player_embedded

dobre uz vieme ze ta lod niesla aj nejaky druh bomby...takze naquadah nie ale nieco ucinnejsie a zakernejsie.Ultramariňák pomaly si pisem tu spravu ktoru budes dostavat.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2011 01:48:35
Major
Major

Odpovědět s citací

Evil: Naqadahová bomba by vodpálila půlku ameriky, takže to asi nebyl náš problém, když to jen sesypalo trochu kamenů ze stropu. O moc "zákeřnější" (natož účinnější) zbraň mi to teda nepřijde, když to ani nesfoukne ten barák (v porovnání s ustřelením půky kontinentu, co by zvládla naqadahovka).

Piš si co chceš a komu chceš, ale za spam se tu banuje. JÁ ti banána dát nemůžu ani kdybych chtěl, ale klidně tě napráskám, protože mám taky jenom jedny nervy. Je dost rozdíl, když si lejem kýble pohrdání navzájem na hlavu tady ve fórku systémem kulka za kulku a kdybychom to změnili na plynulej jednostrannej tok přímo do schránky. Takže sepisuj koncepty, ale zvažuj i to, co všechno jsi za to plánovaný (pravidelný) :jako: posílání :jako: ochotnej a připravenej platit. :bye:

A pořád jsem celkem přesvědčenej, že se utajení ohledně SG veřejnosti neprozradí. To ale uvidíme za tejden.

Příspěvek 16.3.2011 09:52:49
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jasně že se to utají, co vás bere prosívmás? Neexistuje nic, co by se nedalo utajit po tom, co utajili zničení celé flotily námořních lodí, rozvodné sítě (všechno palbou z vesmíru), obří flotily na orbitě, bitvu v Antarktidě, smrtící viry, teleportování budovy, nálet Wraithů na oblast 51, přestřelku Atlantídy s Superhive... atd. atd. atd... jeden nálet na Pentagon je hračka.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 16.3.2011 18:46:48
Major
Major

Odpovědět s citací

Radši to neříkej moc nahlas, nebo jestli se čirou náhodou pletem oba, Evil bude pomstychtivě posílat do PMky "já ti to říkal" dopisy, tobě taky... :scared: :rflmao: Ale vážněji - i kdyby odpálili celej Washington a někdo to natočil telefonem + to okamžitě poslal na internet - i v tom případě by to dokázali něják ututlat. Ne samotné to zničení - to by vysvětlili něčím jiným, ale pravé důvody.

Příspěvek 17.3.2011 00:15:46
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takze oni by ututlali vsetko...mimozemske rasy sem mozu chodit
Obrázek

Příspěvek 17.3.2011 01:00:45
erikstein Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vy dva jste vážně :jako: dobří :jako: :ok:

Ať budete diskutovat jak dlouho chcete(mimochodem jak dlouho vám trvá něž něco tak nehutně dlouhýho napíšete?) nikam se nedopracujete protože se tady snažíte smísit realitu s SG, faktem je že obojí je možný, můžou to utajit a nebo taky nemusí(jiný možnosti taky připadaj v úvahu), bude to prostě tak jak se jim to bude víc hodit do kvartýru, koho by před posledním dílem SGA napadlo že atlantis může během několika chvil přeletět půlku galaxie díky zbrusu novym objevu pohonu červých děr, nebo si vzpoměnte na známej problém se zatem kdy ze začátku 3-tí výstřel rozložil, ale později se tu už tvůrcům nehodilo a tak to vypustily.

Běžte si radši ven házet s míčem(pokud tedy neni noc, venku neni bouře, nejste slepí, nemocní, nemáte zlomené končetiny, venku neni moc teplo, zima sucho, mokro, nemáte míč, nebo máte míč ale nedokážete ho používat, ), at se tu neupisete s smrti :write:
přinejmenšim si oddálíte karpální tunel(dobrej název pro nějakou cestovací technologii že :stupid: )

Příspěvek 17.3.2011 01:31:23
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslim ze Stargate program to uz ma riadne nahnute za:

1. Umrtia vojakov, ktory su v programe Stargate...kolko ich zomrelo od jeho spustenia po tuto epizodu???Minimalne 10 000..uz len toto musi byt novinarom,rodinam obeti podozrive...ved sa musia pytat "ako moj syn/dcera umrela"...a co odpovedaju???Ze v Iraku?+ USA este aj s nimi bojuje.
2. Peniaze, program Stargate nestoji male peniaze...vieme ze len vysvietenie SGC stoji 4miliardy $, ako to povedal senator Kingsley v 1.serii...to tiez nie je nikomu divne???
3. Zahadne zablesky na oblohe...amatersky astronomovia museli nieco zpozorovat, ked bola nejaka bitka.
4. Unik informacii...o Stargate programe vie tolko ludi ze neni mozne aby nic neuniklo.
5.Prilev novych technologii,zahadne choroby.

a to je len par dovodov, znicenie Pentagonu tomu len dopomoze.
Obrázek

Příspěvek 18.3.2011 13:58:41
Major
Major

Odpovědět s citací

Erikstein:
Do toho co a jak řešíme ti je ...

Vzhledem k tomu, že SG je (v rámci toho seriálu) dost podobná realitě (snaží se o "věrohodnost"), nevidím důvod proč to neslučovat. No a to, že si občas napíšem delší log je naše věc. Pokud prostě nerad čteš, tak nečti (a pak tu ve fóru nemáš co dělat Ty a je třeba, abys zvážil svoji vlastní radu ohledně míčků).

Evil:
1)Jsou to spíš stovky - hodně z úmrtí které jsme viděli pak někdo něják "napravil". Odpovědi rodinám jsou: "při cvičení, při nehodě, během služební cesty do zahraničí - tzn během špionáže, při teroristickém útoku, během výzkumu a nebo jinou "náhodnou" smrtí". No a v některých případech se mohou tvářit, že žije dál, ale je zrovna na misi a tak nemůže odpovídat. Je to případ od případu, takže nikoho nemusí napadnout, že těch "10 000" umřelo při jediné misi/operaci. Na druhou stranu ze statistik armádních nehod by to muselo být jasné i idiotovi. Možná ale prostě preferují výběr bezdětných vojáků bez rodiny, po kterých se nikdo nebude ptát...?

2) Rozpočet armádních složek USA a rozpočet usa na "černé fondy" je ve stovkách miliard dolarů. Tam se toho ztratí... Nebo prostě vyhlásí "koupili jsme třista F 22 za padesát milionů kus a přitom jich koupili jenom 170 (a zbytek bylo 60 F302jek)... Chytrý účetní dokáže skrýt naprosto všechno, potíž je v tom, že kongres MUSÍ vědět i o těch skrytých částkách do puntíku, takže o tom někdo jako Kinsey, nebo Armstrong prostě musí vědět. 4 mld... Věř že dneska se v rozpočtu ztrácí MNOHEM víc peněz (ale je to víc rozmělněné mezi jednotlivé nákupy. Jak říkal starý otec toho vědce z filu "4té září" - "Notak, to si snad myslíte, že koupit záchodové prkýnko, nebo kladívko stojí tisíc dolarů???" Úplně stejnou myšlenku prostě aplikují ve větším a nerozmělněnou. Program HAARP - výzkum působení elektromagnetických polí je taky dost drahá záležitost (a ani si nejsem jistý, jestli ho vůbec přiznávají v rozpočtu). Oblast padesát jedna to samé.

3) Astronomové se dají podplatit, zastrašit, přibrat do programu, nebo v případě že nemají důkazy i ignorovat. Je to příliš úzká skupina příliš "divných" lidí, na to, aby jim někdo něco uvěřil okamžitě. No a v případě že první tři možnosti nefungují, pořád je tu šance v tom, mu prostě promáznout paměť.

4 možná, ale fungují kontroly, provokatéři, a v konečném důsledku není těžké protě jednou týdně na pět minut každého kdo to ví posadit k detektoru lži a zeptat se ho "prozradil jste někomu nepovolanému ..." Komu to bylo?" No a v případě že se objeví nějáká jména, tak už to pak mohou řešit jako v případě těch astronomů. - podmáznout, zastrašit, přibrat, nebo vymazat informace, které nemá mít.

Pentagon zničen (celý) nejspíš nebude - v tom by se seriál příliš odštěpil od skutečnosti. A opět - veřejné mnění je snadno ovlivnitelné, pokud k jeho manipulaci máš dostatek prostředků a pravomocí/moci.

Příspěvek 22.3.2011 10:04:30
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Epizoda totalna vyplnovacka..kde nic dolezite sa clovek nedozvie...pisala to sice scenaristicky novacik Linda McKindey a bola to jej premierova epizoda, ale i tak mal dohlad nad nou Wright.

Clovek by povedal ze nad Zemou bdie Antik a drzi ochrannu ruku...LA vrazi s lodou do HWC na ktorej je bomba s uz i tak nestabilnou naquadriou a ta nevybuchne...dost zarazajuce mi prislo ze i ked Wrayova povedala Telfordovi, ze je tu Greer a desiatnik Evans(ci ako sa volal ten Luciánec), tak Telford sa neozval ze nikto taky tu nepracuje.
Neviem kolko ludi pracuje v HWC ale ked uz maju info o utoku a neviem ake zabezpecenie tak by mal ludi poznat naspamat(a to aj v pripade ze utok nehrozi) aspon teda vojensky personal urcite.
I ked mozno si Telford myslel ze je v najtesnejsej paralelnej realite a desiatnik Evans bol malá zmena oproti jeho predoslej realite(ved koniec koncov co sa deje sa dozvedel az v uvode epizody).

Skoda ze nepovedalo ako to utaja...Ultramariňák moze byt kludny, spravy ho kazdy den nebudu cakat v poste(i ked snad sa o tom zmienia v dalsich epizodach)...ale aspon som mal pravdu s lodami a s planom LA ze chcela neviditelna pristat v okoli a odpalit naquadriovu bombu(i ked som ich podcenil a myslel som ze to bude naquadah.)
Obrázek

Příspěvek 22.3.2011 10:23:28
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Počkat :D oni s tou lodí narazili do HWC? :-D a proč jako radši nepřistáli někde zamaskovaní a neodpálili to, když měli přímo Naquadriovou bombu tak by to sejmulo celý USA...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.3.2011 11:11:16
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Hej do háje, proč tady řešíte, jestli to USA ututlá nebo ne? Tohle je seriál, kde se všechno (dokonce i fyzikální zákony :D ) mění podle toho, jak se to scénáristům hodí, takže když napíšou, že to ututlali, tak to ututlali a už ti nikdy nevysvětlí jak. Diskuze jak u 6ti letých děcek :D :D

Jinak epizodu jsem ještě neviděl, jen proklikal a zřejmě to bude opět nuda... Nevím, proč do toho SGU cpali tolik vyplňovaček, bez nich by to běželo daleko dýl ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 22.3.2011 11:25:48
Major
Major

Odpovědět s citací

Evil:
Třeba si Luciané vzali na jmenovku jméno někoho, kdo tam opravdu pracoval...? Když mají přehled kdo je kdo na Destiny, tak o HWC musí vědět i jak se tam jmenují uklízečky. Navíc v Pentagonu makají tisíce lidí - to by musel bejt Tellford fakt bedna, aby mu to došlo jentak z hlavy.

Epizoda se mi taky docela nelíbila.

Ano, útok s lodí (jednou dopravní - teltak?) a bombou jsi tipnul poměrně dobře, ačkoliv jsem měl původně pocit, že se kloníš k představě hromadného útoku glidery a alkeši s tím, že to sesypání stěn udělala taková ta modrá jiskra, co ji používají místo bomb. Na druhou stranu to, co se stalo utají levou zadní, protože zvenčí cílové budovy bylo vidět jenom částečné zhroucení stavby a následná evakuace (což přesně by se stalo, kdyby tam nějákej fousáč co moc žere aláha protáhnul kufřík) - takže žádný náznak existence brány, nebo ufonů.

Klidný jsem byl poměrně už od začátku, protože zásadní změny se v seriálu v bezvýznamných dílech nedějí (a odtajnění brány/existence ufonů by bylo SKARA zásadní).
Na oplátku můžu uklidnit tebe, že tě nenechám vybanovat, protože nebudeš spamovat.

Balial:
Základní zákon seriálu - USA nevybuchne. Kdyby to udělali chytře, hlavní hrdinové by neměli šanci. Kdyby to udělali blbě, chyběl by pocit ohrožení. Tak to udělali napůl.

Wanted:
Naštěstí tu máme ještě čtyřleté děcko, které nám všechno, včetně naší dětinskosti vysvětlí, že Wantede? ... :D

Příspěvek 22.3.2011 12:10:16
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Aspoň, že na svůj věk umím psát dobře na počítači, to jiní neumí ;) a neřeším takovéhle pí*oviny, které naprosto nikam nevedou a jsou irelevenatní naprosto ke všemu :roll:
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 22.3.2011 13:26:35
erikstein Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted je konečně nějakej rozumnej člověk.

Viva la revoluce.

Příspěvek 22.3.2011 17:01:58
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já opravdu nevím co si o tom myslet, seriál mě víc a víc nudí. Jsem zvědavej jak to dopadne, ale jako divák bych rád aby mě něco uchvátilo a já vydržel těch 43 minut neodvrátit zrak od obrazovky.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2011 17:26:44
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tato epizoda nic moc.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2011 18:04:41
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

fiktivny dialog:

Wrayova: "Greer Ako zneskodnime tu bomb..?"
(zvuk Asgardskeho teleportera z BC-304, bomba hodena do vesmiru :idea: )

Wrayova: ...už nič.
Obrázek

Příspěvek 22.3.2011 18:37:07
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted: kde jsi prosimte sehnal ten srandovni obrazek Rushe co mas jako avatara? je nekde ve vetsim nebo je to jen nejaky udelany avatar? diky
" IMMORTALITY "

Příspěvek 22.3.2011 21:53:37
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

myslím ze to byla fotka z natáčení ale už nevim jakýho
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 23.3.2011 09:02:07
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Evil píše:
fiktivny dialog:

Wrayova: "Greer Ako zneskodnime tu bomb..?"
(zvuk Asgardskeho teleportera z BC-304, bomba hodena do vesmiru :idea: )

Wrayova: ...už nič.

Ano něco na ten způsob mě taky napadlo , ale docela mě fakt zarazilo že v době kde máme Atlantis na Zemi , 5x BC - 304 tak žádná není na oběžné dráze a navíc pokud vím tak Atlatis má dálkové sensory tak proč jsme je nepoužili když máme Atlatis .....
P.S. Díl pěkná nuda :scared:
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 23.3.2011 09:10:26
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mozno zurila na obeznej drahe vojna s Hatakmi aby odputali pozornost...
Ved ten Goauldsky tel´tac musel byt poskodeny tak pilot sa rozhodol urobit kamikadze na HWC....ak nebol tak nechapem preco neurobil ten plan ako hovorila Wrayova zamaskovany pristat niekde blizko(rozumej 5-10km okruh)
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách