Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x17 - Common Descent

2x17 - Common Descent

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.4.2011 20:32:39
Shibbii Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Oni si sebou nic nebrali, kvůli rychlosti jakou je brána na druhé straně vyhazovala. Takže by ty věci byly nebezpečný. A myslel to tak, že když ty věci byly i potom na rozpadající se destiny tak si je oni před tím nevzali.
No vezmětě si, že nemáte žádný vybavení. Ani pilu a sekerku. To můžou být rádi za ty dřevěný chaty po 10 letech :D
Na tý planetě jim byl nějakej věděc na prd, jediný co tam oni potřebovali byli inženýři a hlavně pracovní síla (předpokládám nejvíc vojáci)

Příspěvek 24.4.2011 20:47:48
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Futurančania toho mali asi plne zuby a odisli zit do lesa.
Obrázek

Příspěvek 24.4.2011 20:48:35
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

No z Faith můžeme vědět, že civilisti na palubě (včetně vědců) jsou na přežití totálně leví a taky lenošní :D . Tam to musel zařídit Scott s Greerem. Takže do začátku opravdu vědci na hovno, jenom vybudovat pořádnou vesnici, která se může dále rozvíjet... A jestli ze začátku kašlali na výuku dalších generací, tak to mohli i pozapomínat a začínat skoro od začátku jako my ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 24.4.2011 21:42:55
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Poobede makali a v noci nahravali informacie do kina.
Obrázek

Příspěvek 24.4.2011 21:57:03
Major
Major

Odpovědět s citací

To jo, ale nikde nebylo řečeno, že 3. nebo 4. generace se na to kino vůbec nějak pořádně dívala...
Obrázek

Příspěvek 24.4.2011 22:21:08
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

A jestli v tu dobu to kino ještě vůbec mělo šťávu.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 24.4.2011 22:21:35
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 25.4.2011 00:35:01
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no nevím je to divné, myslím si, že si s tím měli writeři dát víc práce.
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2011 09:23:40
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Tak kde si vzal, že muniční sklad vybrakoval Greer dřív než si to sebrali s sebou na Zem?

Upon reaching the second Destiny, both Rushes assess the conditions. The shields will fail in 40 minutes. The group is split into teams and begins salvage operations. In addition to spare parts, food, weapons, plants, medicine, and anything else useful is taken.

To jsem nevzal nikde, podle všeho tam většinu výzbroje (pušky, plamenomety, výbušniny, atd) nechali případné "budoucí posádce" kterou by tam Tauri zas zkusila poslat, a na "Zemi" si to s sebou prostě nebrali. Faktem ale je (v díle jsme viděli), že "naše" posádka kvéry zrekvýrovala z poškozeného "dvojčete" spolu se součástkama, hydroponií, lékařskejma zásobama a v podstatě vším co viděli jako užitečné a stihli vzít. Teda kromě tří skafandrů, pěti komunikačních kamenů a jedněch dalších vznášedlových nosítek - což je všecho docela HODNĚ užitečné, ale oni to prostě NEVZALI (scénáristé zapoměli, nebo nechtěli rozšiřovat schopnosti komunikace, logistiky a vesmírných výstupů posádky)

S sebou si vzali tak (možná někteří) kudly a možná pistole. To v horizontu hodin až dní zaručuje (dřevěné, možná v ohni "vytvrzené", nebo v případě zručnosti kamenné) oštěpy, kopí, luky a šípy, možná praky, sekeromlaty, přístřešky z větví, možnost porcování zvěře i ostatní potravy a šanci postavit si malou a nepříliš výkonnou pec na pečivo, nebo na tavbu kovu. Na přežití v mírném klimatu a přírodě bez zásadních predátorů to celkem stačí, obzvlášť pokud měl některý z lidí u sebe zapalovač, sirky, nebo našli křemeny. V horizontu týdnů až měsíců se jim pravděpodobně podařilo nalézt alespoň minimální ložiska vhodných kovů s nízkým bodem tavení, ze kterých mohli pokračovat při výrobě nástrojů. Docela mě ale zmátla energetická výdrž kina, protože bych se divil, kdyby si tam s sebou brali nabíjecí plechy a měli zároveň způsob jak je zásobovat energií.

Je ale mizivá minimální možnost, že má kino nějáký způsob jak se nabíjet ze slunečního svitu samo (a v případě nouze trochu doplnit šťávou i ovladač)...? Nebo že si tam jeden plech vzali a TEN se dokáže dobíjet ze svitu slunce...? (pozor, tohle poslední je moje SPEKULACE)
Naposledy upravil Ultramarinus dne 25.4.2011 12:31:42, celkově upraveno 1
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 25.4.2011 10:22:53
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A třeba se nabíjí, jak takové ty baterky, protřepáním. ;)
edit: anebo se vybilo a nabili si ho až vynalezli elektřinu :D

edit2:
Ultramarinus: k tomu prvnímu, ano máš pravdu, ale co tam Greer vybrakoval/nevybrakoval je úplně jedno, protože to stejně udělal až po jejich odchodu na Novus
Good night, Destiny!

Příspěvek 25.4.2011 12:46:51
Major
Major

Odpovědět s citací

NoMouse: Není, protože když to nechali na palubě "alternativní" Destiny, tak si to nemohli vzít s sebou na Novus a tím pádem se tohle všechno vybavení a zásoby musí "odečíst" z představy zakládání první osady. Při příchodu na Destiny měli nějákých zhruba 30 zbraní včetně pistolí a pušek (nemluvě o tom, že nějáké ztratili). Greer tam brakoval snad minimálně deset, jen co jsme viděli. Tím pádem si to "alternativní" posádka nemohla s sebou odnést na Novus a tím pádem jim moc při "zakládání a bránění" Novusanské civilizace (vesnice zprvu) moc ty jejich pušky nepomohly. - Tedy alespoň tak jsem myslel to vysvětlení na Wantedovu citaci.

Je zároveň trochu zvláštní představa, že by k tomu, aby se dostali k informacím (mimo jiné o tom jak vynalézt elektřinu) by museli prvně vynalézt elektřinu... :wink:

Protřepání může a nemusí, ale asi by, jak nabíjení antickými prastarými "solárními superčlánky" (hypotetickými), tak "protřepávacím generátorem energie" na Kinu, ovladači, nebo plechách, bylo na antigravitaci, ovládání brány a subprostorovou komunikaci (ovladač ví jaké brány jsou v dosahu, nebo kdy se v tom dosahu objeví) a všechno ostatní co ta zařízení umí bylo možná trochu málo, nebo by se musela den "nabíjet" aby pak měla šťávy na půl hodiny...

Příspěvek 25.4.2011 13:05:42
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

K zjištění, jaké brány jsou v dosahu podle mě ovladč u kina nepotřebuje subprostorovou komunikaci. Já si myslím, že si to zjišťuje od tý brány na planetě, která komunikuje subprostorem s ostatníma bránama a Destiny.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 25.4.2011 13:35:25
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ultramarinus: Tak znovu, původní (říkejme jí alternativní) Destiny vletěla do hvězdy, aby se pokusila spojit se Zemí. Pravděpodobně v okamžiku vytvoření červí díry se celá posunula v čase o 12 hodin pět. Telford šel první, dostal se ještě na Zemi (ovšem o 12 hodin dřív). Pak červí díra přeskočila na Novus a vedla 2000 let nazpět. Tam prošel zbytek posádky... počkat. Tak jsem to možná přece jenom nepochopil, kde se tam vzal Eli? Ten se přece rozhodl zůstat na Destiny, ne?

No každopádně, nějak se tam dostali a teprve až po 12 hodinách (z pohledu alternativní Destiny) tam přišel Greer a začal ji brakovat. Aspoň takto to chápu já. Pokud to vidíš jinak, tak to sem teda napiš, protože tomu fakt nerozumím, co máš na mysli.
Good night, Destiny!

Příspěvek 25.4.2011 14:55:06
Major
Major

Odpovědět s citací

Jackson D.: Může být. Nemáme jednoznačnou jistotu ani tak ani tak.

NoMouse: Eli, Young, Greer, Scott, Chloe a všichni ti, kteří tam původně chtěli zůstat s Rushem (těch "deset" - nebo kolik) poslal Rush pryč bránou, když se začala Destiny sama rozpadat a červí díra (2000 let do minulosti) stále ještě držela. Nikdo z posádky si ale nevzal žádná zavazadla, ani žádnou zátěž větší než batoh a plné kapsy, aby zavazadla vyvržená v cílové destinaci silou Extradálkového spojení někoho nezranila. Zároveň tam asi chtěli nechat co nejvíc zásob těm desíti, kteří tam původně měli zůstat...

S tím Greerem co přišel na "prázdnou" to chápeš dobře. Já mám ale na mysli to, že:
- posádka měla při příchodu na Destiny (Air) omezené množství zbraní a zásob - plus mínus třicet a docházející zásoby munice. Od té doby ještě něco ze zbraní poztráceli a munice vystříleli.
- Když se pak ve "Twinn Destinies" domnívali, že odchází na Zemi, většinu vybavení a zbraní tam (na palubě) nechali a odešli s "prázdnýma rukama" tak říkajíc.
- Nechali tam minimálně deset pušek (které jsme viděli sbírat následně v "prázdné" lodi Greera), munici, plamenomety a výbušniny.
- Všechno, co jsme viděli že Greer odnesl z Destiny nemohla posádka odnést na planetu prostě proto, že kdyby to odnesli, Greer by to nemohl vybrakovat o dvanáct hodin později. Neměli dvakrát víc pušek než "naše" posádka, aby si je mohli vzít s sebou "na Zemi" a zároveň je nechat na Destiny.

Suma.
Greer nemohl (jak správně píšeš když přišel 12 hodin po odchodu "první" posádky) ty zbraně co odnesl, té "první" posádce ukrást, ale když je MOHL ODNÉST, tak to znamená že je ta první posádka s sebou nevzala a tím pádem jí na Novusu nemohly ty zbraně, zásoby a munice pomoct, protože je tam nepřinesli. Všechny plamenomety. Pušky. Dost munice. Výbušniny. Miny. Možná i ta Lucianská bazuka... Prostě tohle všechno se na Novus nedostalo, tím pádem se to nemohlo podílet na stavbě, nakrmení a obraně první osady.

Takhle jsem to myslel. Nepřijde mi to moc složité, ani nelogické. :hmmm:

Příspěvek 25.4.2011 15:45:10
Major
Major

Odpovědět s citací

Ultramarinus, NoMouse: já (nebo my) jsem tu první větu ohledně brakování pochopil tak, že to Greer vybrakoval dřív než si to mohli odnést na Novus. Měl si to tam takový krkolomný... Teď je to ovšem jasné a mysleli jsme si to správně (ultramarinus + já).
Obrázek

Příspěvek 25.4.2011 15:46:52
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Eli tam chtěl zůstat, ale vzhledem k tomu, že se atmosféra stávala toxickou a Destiny se rozpadala, si to rozmyslel.
ED: zaspal jsem dva příspěvky
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2011 16:38:18
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ultramarinus: jo tááák, tys to myslel úplně obráceně, tak to potom jo... :)
Wanted: jo, přesně takhle jsem to pochopil
Good night, Destiny!

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách