Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Stargate Odyssey Stargate Odyssey - T-14 dní do "finále"

Stargate Odyssey - T-14 dní do "finále"

diskuze k tomuto psanému spin-off

Jakým způsobem by se měly episody nadále psát?

Scénáře, děj dělený do aktů, do 55 stran
57
45%
Povídky, děj dělený do kapitol, do 18 stran
69
55%

Celkem hlasů : 126

Příspěvek 05.4.2008 18:27:54
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Aha. Takže ignoruješ fakt, že i v seriálu se tvrdí, že pyramidy jsou 10k let staré a ignoruješ existenci artefaktů, které dokazují to, že Goauldu na Zemi působili už 10k let v minulosti, přesně jak to říká film. Dal sem ti tu přesně to co to dokazuje. Ale ty považuješ za pravděpodobnější, že pyramidy mohl postavit někdo úplně jiný, že se to...jak si to říkal "mohlo zapomenout, že Ra tam byl první" .
To je mi argument, mohlo, mohli.... fakta prosím, ne to co mohlo být.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.4.2008 18:31:23
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Opakuju, že buď mě nečteš, nebo jsi ignorant. Nenapsal jsem ani jednou, že ignorujeme datování pyramid a nevidím jediný problém, proč ignorovat datování příchodu Ra i za našeho děje.

Ty si je očividně představuješ v tomot období s možnostmi a schopnostmi jak v Pegasu. Ti co zůstali na Zemi rozhodně ne ( Ti co odešli bránou a stali se členy aliance je něco jinýho)

Jediný puddle jumper dovede i po deseti tisících letech zničit jediným dronem celý obrovský Ha'tak. Zařízení v Antarktidě bylo rovněž evidentně plně funkční a Antikové o něm museli vědět. Na jeho ovládání stačí jeden Antik. Dva příklady k tomu, že i pár tisíc Antiků by nemělo na Zemi ovládané Raem žádnou šanci a žili by pod nadvládou.
O tom, jak úspěšní byli Oanessané taky oba víme ze seriálu kulový, jen že Omoroca se snažili o povstání (Moebia vzhledem k jeho rozverné a parodující povaze v potaz ja jediný canon fakt neberu a brát nebudu, nebo na něho rozhodně nebudu odkazovat).

Jediné, co ze seriálu upravujeme a děláme komplexnější je, že v době po příchodu Antiků z Atlantis a před povstáním na Zemi se na planetě a v galaxii děly zajímavější události, než jen "Ra přiletěl a pět tisíc let okupoval Zemi." A že pyramidy postavili Antikové, což nevidím v rozporu s jejich datováním a už vůbec v rozporu s tím, že Goa'uldi kradli technologie. Naopak je to podle mě pěkné pomrknutí na citát skeptického vědce z úvodní Jacksonovi přednášky ve filmu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 05.4.2008 18:42:09

Odpovědět s citací

Pokud sem tě pochopil, tak zpochybňuješ čas příletu Ra na Zemi, tvrdíž že to bylo před 5k lety já před 10k, nebo mi něco uniklo?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.4.2008 18:58:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zpochybuňuju, mohlo to být jinak a lze to vysvětlit jinak. Tomu se říká autorská licence, viz. například Moebius, kde se ukázalo, že s povstáním to bylo jinak, než jak nám bylo dříve prezentováno. Ale zároveň nevidím jediný problém, proč by Ra stojící na Zemi před 10 000 lety mohl jakkoliv kolidovat s vyzbrojenými Antiky stojícími na Zemi v tomtéž čase na jiném místě.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 19:06:59

Odpovědět s citací

Dobře, potom nerozumím, na co si narážel a proč si říkal, že buď neumím číst nebo sem ignorant. Jenom sem podporoval, že i na základě seriálu tam byl podle mě před +-10k lety.

Příspěvek 05.4.2008 19:17:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Například proto, že jsi citoval zdroje, které mají asi stejnou důvěryhodnost v canon, jako SGO. A například proto, že jsem za celou dobu ani jednou nepsal, že popírám nějaké datování něčeho, načež ty jsi napsal "Aha, takže popíráš datování toho a toho?" Měl jsem za to, že on sám byl na Zemi přítomen až před 5000 lety a předtím jich tam pár dorazilo taky, ale není jediný problém, aby tam byl i před 10 000 lety, na naší mytologii to nemění nic, stejně jako můžeme říct, že on tam byl až před 5000 lety a protože vyhrál a byl to psychotický maniak toužící po moci, přivlastnil si v historii jejich úspěchy. Pokud v SGO napíšeme "Ra tam byl později", tak to taky vysvětlíme, proč si celou dobu mysleli něco jiného. A jelikož SGO je postavené na tajemném ději "jak to bylo doopravdy" a jeho postupném odhalování jak to bylo doopravdy (resp. v alter realitě SGO; na nové řady SGA a na SGU jaksi nemůžeme brát ohled), je nesmysl krizitovat ve dvanácté episodě, že tahle teorie nesedí, protože pyramidy a Ra tam byl prý dříve. To je jako by jsi v desáté minutě Matrixu napsal, že je blbost, že se Andersonovi slepí pusa, protože takhle to přece ve skutečném světě nefunguje.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 19:34:18

Odpovědět s citací

Mno tak ohradil bych se proti těm zdrojům. Možná, že Sgwkia je non-canon, ale dal sem ti tu výcuc z analýzi dílu Curse ze 4. řady, kde byl poprvé Osiris, a kde vše pasuje na canon filmu s Goauldy a pyramidami -10k let, stačí si to přečíst.

Nijak nenabouráš tedy to, že i podle seriálu -Goauldi vymírali, Ra našel Zemi před 10k lety, odvezl otroky, vytvořili Jaffy a převzali role bohů atd atd. a před 5000 let došlo k povstání a vznikl Egyptská kultura tak jak je známá z historie. (Ve skutečnosti Meni sjednotil Horní a Dolní Egypt -3100 takže to dokonale sedí)

Samozřejmě když to bereš takhle, umíš si vůbec představit u čeho všeho se dá říct mohlo to být tak a tak... Sg je v tomto směru nedokonalá. Ale zrovna v téhle části to je poměrně jasné. Samozřejmě si upravuj mytologii pro své potřeby jak chceš :wink:
Naposledy upravil Balial dne 05.4.2008 19:51:23, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.4.2008 19:43:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Právě proto je zajímavé psát to tak, aby to bylo zajimavější. Například ty pyramidy. Fajn, jsou staré 10K let, slouží i jako přistávací rampy. Takže celé použití pro symbol tajemnosti starého Egypta je, že sloužé jako... přistávací rampy. Wow... wow...
Naopak teorie záhadologů ohledně pyramid, jakkoliv si můžu myslet, že v realitě jsou nedůvěryhodné, v příběhu působí zajímavější a otevírají jiné možnosti. Čili teď jsem ve snaze ti vysvětlit proč E12 a proč to není blbě, ale jinak, odhalil, že u nás Velkou pyramidu postavili Antikové, což se mělo odhalit až v E20...
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 19:56:28

Odpovědět s citací

No vidíš, tak příště stačí říct, že si si vědom že v seriálu je to sice takhle ale pro své potřeby se tím neřídíte ale trochu ste to upravili aby to sedělo do vašeho děje, víš přece že bych nic nenamítal. Takhle sem se ti tu snažil furt dokazovat že podle filmu a seriálu je to takhle a takhle... :lol:

Příspěvek 05.4.2008 20:03:26
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Akorát, že to říkáš blbě. Se seriálem to dějově nekoliduje, protože je z pohledu lidí, kteří si tehdy mysleli (SG-1 a Expedice), že to je nějak, a až v SGO se může zjistit, že to je jinak, nebo že to je nějak + ještě nějak. Což není nijak odlišné od toho, co SG, nebo kterýkoliv příběh na pokračování, dělá od svého počátku.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2008 20:12:44

Odpovědět s citací

Nejsu si jistej, že sem to pochopil. Říkáš, že to s tím, co je v seriálu nekoliduje proto, že v době seriálu postavy a my diváci jsme obecně věřili, že je to takhle, ale už tehdy to bylo ve skutečnosti jinak a teprve v SGO to odhalíte.
Pokud tak, tak to neříkám blbě, nejedená se o oficiální produkt a conon je to, co je v seriálu a vy to pouze neberete v úvahu a přepracováváte pro své potřeby.

Příspěvek 05.4.2008 21:00:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jistě, já to beru z pohledu čtenáře SGO, který si bude zřejmě chtít ospravedlnit naše fakta. Že SGO není canon je jaksi zjevné.
Obrázek

Příspěvek 07.4.2008 20:16:46
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

musím také přidat svůj ohlas. Po delší době (aspoň mi to tak připadalo) jsem byl rád za další díl. jak jsi řekl, nesl se trochu v jiném tónu, a celkem mi to tak vyhovovalo... :D
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 07.4.2008 21:09:50
ermendil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

velice pěkný díl. už se těším na další...
Nemusíte na mě křičet, stačí když kape...

Příspěvek 08.4.2008 16:35:50
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

2Balial: Možná že nějak způsobem překrucujeme mythologii universa seriálu SG, ale problém je, že my ji neznáme. Já (možná narozdíl od Raynora) jsem takový idealista, že věřím, že scénáristi seriálu mají podobný dokument jako my v SGO, který vysvětluje všechno, co se událo, a obsahující jakýsi historický náhled. Jenže dokud k němu my nemáme přístup, tak musíme improvizovat a Raynor využívá při tvorbě myth pro SGO veškerý potenciál, který tato improvizace nabízí. Za to si zaslouží poklonu a ne kritiku.

2All: Za veškeré ohlasy děkujeme :-)
[img][http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.png]http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.pnghttp://[/img]
[img][http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpg]http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpghttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Stargate Odyssey