Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No ne že bych z těch postav skákala radostí metr dvacet do vzduchu, ale zas až taková hrůza to být nemusí.
Rozhodně souhlasím s tím, že se tam dostanou nějakou nešťastnou nehodou, jinak to rovnou odepisuju.
Pokud vím, bylo řečeno, že SGU bude více zaměřená na postavy. Nebylo by zas až tak zlé, kdyby se nějak dostali na Destiny (jak to už nechám na scénáristech), postupně se sžívali v novém prostředí a snažili se přizpůsobit kritické situaci (nemožnost vrátit se domů, omezené zdroje energie atp.).
No, zkrátka si počkám na pilot a prvních pár dílů. Podle postav nemůžu celý seriál odsoudit. I když musím přiznat, že od toho žádný zázrak nečekám :(
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

bude to třetí seriál o SG tak to nějak musej udělat nejlepší jinak by jim na to lidi nekoukali
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Blackburn píše:
bude to třetí seriál o SG tak to nějak musej udělat nejlepší jinak by jim na to lidi nekoukali

To jsem nepochopil.

Podle postav nemůžu celý seriál odsoudit.

Tak já nevím, podle čeho jiného by se normální seriál měl soudit, než podle postav :lol: Na 45 minut pěkných záběrů na krajinku nebo vybuchující tanky se sice dobře kouká, ale nedá se z toho uplácat 20 episod ročně.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Spíš jde o to, že nemůžeme hodnotit podle postav vytržených z kontextu. Ještě nemáme ponětí, co budou v seriálu dělat. Známe pouze jejich charaktery. Říct na základě toho, že seriál bude na nic, je jako předpovídat budoucnost, i když víme, že na základě principu neurčitosti to nejde.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No budiš, ale taky to není tak úplně pravda - nemusel jsem viděl Californication aby mě napadlo, že postava kouřícího, věčně opilého a věčně oplzlého ztroskotaného spisovatelského génia ztvárněná Davidem Duchovnym bude na obrazovce vypadat cool i kdyby to točil Ed Wood...
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady si narazil další hřebíček na hlavičku. My ještě ani nevíme, kdo ty postavy bude hrát. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

HAck píše:
... v BSG, Heroes atd. jsou taky všichni sexy a handsome a věkově na tom taky nejsou lépe, tak nevím, co se tu řeší.

Na tohle bych si dovolil zareagovat. Nikdo tu netvrdí, že by se mělo jednat o expedici 60ti letých staříků ale jde o to, že samotnej přehnaně nízkej věk hlavních aktérů jaksi ubírá seriálu na "uvěřitelnosti". Je taky rozdíl, pokud máš seriál s trochu širším záběrem hlavních i vedlejších postav (BSG) nebo seriál kterej je primárně zaměřen na úzkou skupinu hlavních hrdinů (SG). Zatímco v prvním se mezi ostatními postavami tenhle efekt jaksi vytrácí respektive není přímo na očích v druhém případě, kdy máš dejme tomu 4-5 hlavních postav je pořád "vidět". V Galactice mohou všichni vypadat mladí a sexy ale nikomu z mladších herců není míň jak 25. Jen tak namátkou třeba Jamie Bamber (35), Tahmoh Penikett (33) nebo Kate Sackhoff (28). Ano, pořád jsou to mladí lidé ale spíš uvěřím člověku, kterýmu je přes 30, to že má za sebou určitou vojenskou kariéru (zkušenosti atd.) než dvacetiletýmu cucákovi, co vypadá, že sotva prolétl náborou kanceláří a bude házet ještě drsný keci k tomu jak je to v armádě krutý. Stejně tak si jako hlavního chirurga představím spíš někoho jako Teryl Rothery než "holku" co sotva vystudovala zdravku a už letí na misi někde do cizí galaxie.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ANo, to je sice pravda, ale tato, nebo i atlantis mise či sg1 byla tajná operace a jen pro dobrovolníky, s vysokou možností úmrtí, takže je taky logičtější že se přihlásí mladí lidé než 40 cátníci kteří mají už jak žtakš slušnou kariéru, peníze či rodinu aby šli někam do druhý galaxie kde je může zabít nějakej emzák s lepší zbraní a zůstane u toho co zná celej život a má šanci přežít a pak si doma aspon jednou mešícně štrejchnout do starý... zatímco mladí pudou do akce a budou se snažit ala vzor Kirk zbalit sexy mimozemštanku a když nebudou tak aspon spolubojovnici, doktorku...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

A snad člověk, kterýmu je 28 je snad stařešina nad hrobem, co sedí pořád doma v papučích a čeká až přijdou vnoučata na návštěvu? Myslím že ne, a pokud ano, tak máme asi každej trochu jinou představu o tom kdo je "mladý člověk". Jak jsem už psal ve svým příspěvku nahoře, spíš uvěřím člověku co řekne "Je mi 28 a jsem poručík u USMC" než když mi to bude tvrdit sebe krásnější, sebe lepší a já nevim co ještě maník kterýmu sotva bylo dvacet. Alespoň do doby než mi ukážeš dvacetiletý důstojníky v armádě nebo do doby, kdy budu běžně potkávat na ulici doktorky (a doktory) kterejm je čerstvejch 18 let ...
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ne, ale je logický že těhle lidí je naprostá menšina tak dva tři v celý armádě, ale vemem v potaz že od tý doby co velí IOA je v tom víc armád než jen USA a Rusové, když jsou tam i češi..., tak se ten počet geniů zvětší a je možné že se právě dostanou do téhle situace, uvidíme jak se tam dostanou....

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

LOL. Že dvaja-traja z armády. Neexistuje žiadny dvadsaťročný chirurg. Z dobrého zdroja viem, že chirurgovia dostanú prvú poriadnu "akciu" pre seba po dlhých rokoch obzerania sa, odkukávania od starších kolegov. Samozrejme, pod prvou skutočnou akciou nemyslím citlivú operáciu nádoru na mozgu. To ale ešte musia ukončiť vysokú školu, a nikto nekončí vysokú školu medicíny v 18-tich, či máš IQ 120 alebo 167.

A neexistuje žiaden plukovník vo veku 20 rokov, iba ak nejaký člen SG-X naverbovaný Apophisom, to aby Master Teal'c zachraňoval situáciu.

Asi toľko k tvojim pripomienkam.
Naposledy upravil Ori dne 27.9.2008 19:59:26, celkově upraveno 1
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady někdo asi neviděl Dougiho Housera :D :D :D :D ... ale já to beru jen tak a co vem si že před pár lety to bylo pořád ve zprávách že 16 letej čongálec má už 2 titul z harvardu a to v bioinženýrstvý a technice, takže to jen na okraj... Ukolem scifi je šokovat a proč by to nemohlo bejt kdyby to byla jediná věc co by trochu nedávala smysl.... a u těch předběžných charakterů je 20-25 takže se z toho můžou vyklubat všichni mezi 24,25... to tak špatný neni a menší zkušenosti mít může když vemem že by se přihlásil v 18 do armády , to je 7 let zpátky akorát po útoku na dvojčata... mán namysli například toho seržu ala Ronon či ta playgirl.. jako uvědomilá dcera senátora či co... o btw necituje se příspěvek nad tebou...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ukolem scifi je šokovat a proč by to nemohlo bejt kdyby to byla jediná věc co by trochu nedávala smysl...

Úkolem scifi je šokovat tím, že by se mohlo stát něco nečekaného z techniky nebo sociálních vztahů, úkolem scifi není šokovat tím, že porušuje obecné pravidla vyprávěcí logiky ;-) Což říkám jako někdo, kdo si pořád myslí, že kdyby se to zpracovalo určitým způsobem, mohl by postteen SG tým být fajn.
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop já ani nevím proč, ale něco ve mně mi říká že to bude zatím nejlepší sg sága, možná tím že je třetí z tohoto universu stejně jako bylo DS9, nevim ale opravdu když nezhnojí ty postavy scénáristicky, naštěstí to nedělá Mallozi ale Wright, a vyberou slušný herce, jsem zvědavej hlavně na tu star a slečny jež budou nějak vypadat a ne "krásku" ala Teyla, nic proti ní, ale je víc zajímavějších hereček jež by se aspon při špatným scénáři dalo dívat..

Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

spike kree píše:
Tady někdo asi neviděl Dougiho Housera :D :D :D :D ... ale já to beru jen tak a co vem si že před pár lety to bylo pořád ve zprávách že 16 letej čongálec má už 2 titul z harvardu a to v bioinženýrstvý a technice, takže to jen na okraj... Ukolem scifi je šokovat a proč by to nemohlo bejt kdyby to byla jediná věc co by trochu nedávala smysl.... a u těch předběžných charakterů je 20-25 takže se z toho můžou vyklubat všichni mezi 24,25... to tak špatný neni a menší zkušenosti mít může když vemem že by se přihlásil v 18 do armády , to je 7 let zpátky akorát po útoku na dvojčata... mán namysli například toho seržu ala Ronon či ta playgirl.. jako uvědomilá dcera senátora či co... o btw necituje se příspěvek nad tebou...

K tej citácii príspevkov, ja viem, lenže už sa mi párkrát stalo, že sme v rovnaký moment stlačili Odoslať viacerí, niekto o stotinku skôr, a už to nebol príspevok nad sebou.

Inač sa mi páči, ako si schopný prijať rozdielny názor s chladnou hlavou. Popravde, čakal som ostrejšiu reakciu.

Ak by bolo SGU ako ST:DS9, bol by som len nadšený. Nemysli si, že ja netúžim po tom, aby to bola najlepšia odnož Ságy Stargate všeobecne. Ale bohužiaľ, na základe predostretých dokumentov jednoducho nemôžem zdieľať tvoj optimizmus. Buď si ale istý, že budem len a len nadšený, ak zistím, že som sa mýlil ;)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak mě to nic takového neříká, především proto, že to brutálně kopíruje setting SGA; DS9 nekopírovala setting TNG, DS9 je skvělá, protože je jiná - a už jen z obecných informací o SGU můžeme říct, že není jiná, že to není třeba "spin-off z prezidentem založené tajné základny NID, která řeší galaktickou konspiraci" nebo z "lodi unikající na Atlantis poté, co byla Země obsazena". Ale to je jiný příběh.

Ve Wrighta mám taky naději, na druhou stranu on kromě fenomenální SGA S1 dělal snad i S2 a S3, které mi svoji nudností a bezcílností příjdou hrozné. To M&M se aspoň v S4 o něco pokusili.
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop Ds9 je star trek sám pro sebe, ale první dvě sezony byli dost nudné, teda několik dílu se tam našlo, ale moc mě štvali s tím Bajorem, ale pak to rozjeli a ta duchovní část dál v seriálu měla aspon základ, takže mi to poté tak nevadilo, to jen na okraj..... Jinak já nevím proč, ale opravdu mi něco v kostech říká že to bude seriál jež jsme ještě neviděli, a taky jěště ani nevíme kdo tam bude hrát atd, po pilotu se uvidí... a taky kolik lidí tam vůbec celkem bude. Ten plukovník má velet nějaké off world výcvikové základně pro sgc nováčky, takže lze pochopit že budou mladí, jen bych jim ubral ty hodnosti dolu max na toho poručíka... a jestli tam mají nějakýho armádního poradce tak to snad ještě změní začíná se natáčet až v únoru ne? a potom by to mohlo bejt zajímavý... A vemte si to logicky, máte tam 20-40 mladých lidí obou pohlaví na lodi v neznámé části vesmíru bez zjevného návratu domů.... jeden plukovník to neohlídá, nějaké vztahy budou muset zákonitě vzniknout... já osobně bejt zavřenej někde na lodi bůh ví jak dlouho spolu s ženami a nepokusit se o něco, co by to ze mě dělalo? Gaye!!! Takže spíš mě bude srát jestli se tam nic takovýho nestane.. a pak bude zajmaví tváří tvář nepříteli koho zachránit nějakýho vojáka, nebo holčinu jež potají navštěvuje v noci..... ale říkám uvidíme jak to dopadne.... a za chvíli je říjen a aspon uvidíme koho obsadí za herce....

Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no, uvidime..potenciál to má, tak at si s tim rejžové pohrajou

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

neviem ci sa to tu uz preberalo ale podla toho co sm si dokazal prelozit (nieje toho moc) :) na tychto strankach
http://sg-universe.net/sgd/s1/
tak destiny by mala byt ludska lod typ XC-314. cital ste to niekto?

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobrý no, ale jedinej problém je že toto co si hodil je stejně jako Horizont povídkový seriál či jako Odyssey takže to nemá s Univerzem nic společného...

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

clovek je omylny hlavne ja ked je nieco v ANG :) dufam ze ma za to neukamenujete. len ze ked som si to cital tak tam odleteli desi prec a potom prisli o HP.

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

:offtopic:
Janci001 píše:
tak destiny by mala byt ludska lod typ XC-314.

Nepřijde ti uý to číslování nějaký podezřelý? :D :offtopic:

Ale k jádru věci. Všichni si stěžujete že Kellerovou vyslali do Pegasu tak mladou, ale v tom je jednoduchý trik. I když čtyřicetiletá doktorka, která nevypádá, jako by prchla z časopisu "Playboy", působí jako někdo, kdo rozumí své práci, ale někteří diváci (troufám si říct že mi muži) z ní přece jen budou méně nadšeni než z Jewel Staite. Neříkám že všem jde jen o "to jedno", ale Sg sledují i chlapi, kterým absence pěkný ženský vadí (maminu Teylu z pochopitelných důvodů vynechám). Neřikám že bych skákal do stropu, kdyby tam zůstali jen chlapi, ale na SG bych se kůli tomu nevykašlal (když nic jiného konečně by to vypadalo jako vojenská mise a ne jako pořad "Hvězdná Brána rodinná edice"). V tomhle směru na tom ovšem výše zmíněná skupina nemusí být stejně. Taky patrně potřebovali někoho, s kým by se dali rozvíjet mezilidské vztahy dále než "si můj nejlepší přítel ( :D Arnolde :D )". Uznejte, že s Teylou už toho moc nenadělaj, stejně jako s novou "velitelkou" Atlantis :) .

Navzdory tomu taková osoba by v armádě měla být buď jediná, nebo jedna z velmi mála. Složit tým, který snad ani nestihl vyjít vysokou školu (předpokládám, že po galaxii nerozesíláme vzdělance typu: strýček Jura od pumpy) a poslat ho na jednu z nejvyspělejších lodích ve známém vesmíru (nevím čím to je, ale zní mi to jako Startrekismus) zavání SILNOU nedomyšleností. Nedokážu si představit nehodu, která by tuhle skupinu dostala na Destiny (K bráně bych je ani nepustil najednou a že by náhodou vlezli do stará antické lodi, která by je tam automaticky odvezla mi přijde vysoce nepravděpodobné (Proč dostávat na Destiny někoho, kdo ani neumí řídit nějakou takovou menší bárku a ještě k tomu kůli tomu psát navigační program? A jak by ta loď musela letět rychle?)).

S tím Ronem (Rononem juniorem) mě teda opravdu dostaly. Za chvíli už si tichý a nakorbení mimozemšťani založí kroužek.
Chloe mi z neznámých důvodů neustále připomíná Clair z Heroes (na druhou stranu ten věkový rozdíl nebude až tak propastný).
Plukovník Everett zase vyvoláva vzpomínky na toho chlapa, (jméno si nevzpomenu) co na konci první řady naběhl do Atlantis jak ta největší gazda na dvoře a hned se nechal zabít (tady už je ten věkový rozdíl patrný).
Tamara bych řekl že je zase čínská kopie Jennifer (tak tyhle dvě by mohli klidně chodit do stejné třídy).
A poku jde o Eliho: Mereditha unesl Loki.
Nash bude patrně hovado, které bude neustále dělat prů*ery.

No fuj to sem se rozepsal. Snažte se prosím přehlédnout pravopisné chyby.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

udelaj z toho stargate telenovelu.. budou se mnozit a mit hodne deti :D

Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dnes se na netu objevily první čtyři concept arty k Universe. Tak můžete začít nadávat... :wink:

The Shuttle Bridge
[img][./images/thumbs/f_StargateUnim_7e06625_1224849137.jpg]http://img33.picoodle.com/img/img33/3/10/24/markus_luthor/f_StargateUnim_7e06625.jpg[/img]

Corridor Hub
[img][./images/thumbs/f_StargateUnim_46ac10e_1224849140.jpg]http://img33.picoodle.com/img/img33/3/10/24/markus_luthor/f_StargateUnim_46ac10e.jpg[/img]

The Airlock Door
[img][./images/thumbs/f_StargateUnim_11ad5a2_1224849144.jpg]http://img29.picoodle.com/img/img29/3/10/24/markus_luthor/f_StargateUnim_11ad5a2.jpg[/img]

An Ancient Console
[img][./images/thumbs/f_StargateUnim_7e0d1b6_1224849149.jpg]http://img29.picoodle.com/img/img29/3/10/24/markus_luthor/f_StargateUnim_7e0d1b6.jpg[/img]

yzerman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No nic moc, třeba v daidalovi se mi interier libil mnohem vic, ta chodba mi připada jako by byla z nějaky ponorky ale třeba nakonec překvapí :D

PředchozíDalší

Zpět na Obecné