Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Goa'uldi vs. Wraithové

Goa'uldi vs. Wraithové

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

kdo by vyhrál?

Go'aldi
39
35%
Wraithové
74
65%

Celkem hlasů : 113

Příspěvek 03.1.2008 20:12:37
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Křižník je větší a silnější než Hatak, to už se tu probíralo, ale co už

Vlade má to několik chyb: Myslím, že kdyby zajatému jaffovi královna řekne, co ví, tak to řekne... summer to řekl hned, kdo je atd.
Když daj dohromady 600Hataků... 12 planet se základnama, kolem každé 4 flotili s 50 Hatakama... at počítám, jak počítám... pořád je to víc než těch 600 Hataků (I klidně s tou rezervou 100) :roll:

Moc spekuluješ... zkus to takhle napsat ze strany Wraitů a zas máš jasný + pro W (krom hyperpohonu) ty totiž myslíš jen na G a to, že by W mohli udělat to samý nebo třeba i lepší na to už nemyslíš, to je ten největší problém...

Nej scénář měl Raynor... takhle bych to asi viděl... a ty skupinky křižníků, který tak loví po galaxii je upa úchvatnej nápad :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 03.1.2008 20:14:18
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Díky :oops: inspiroval mě díl SGA 310 :D
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 03.1.2008 20:20:54
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak jsem zvědavej kdo dá další scénář? :D
Toto neberte jako scénář spíš jen jako návrh na….
:idea:
Co udělat scen… Wraithové dobyly Atlantis (konec první řady ) a všechny lodě se dostanou do MD (z Atlantis si vzali jen HP(jako hnízda s Michaelem??) a souřadnice planet) :idea:

EDIT:
Myslím že si i vylepšily zbraně pokud jo tak i to by si vzaly…
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.1.2008 20:21:05
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dovolím si nesouhlasit s několika axiomy - zaprvé, ve které episodě sundaly křižníky (plně vybavenou) Auroru? To mu nějak uniká;
Zadruhé vidím spíše opačně ten domácí efekt - IMO by to bylo obráceně, ve výhodě je obránce, protože může rychleji doplňovat síly na bojiště. Wraithové v Pegasu když nic jiného mohou rychleji dostavovat lodě (nepochybuji, že křižníky si stavějí kolik chtějí; Hiveky už jsou jiná věc), naopak totéž platí pro Goa v MW. Útočník by byl v nevýhodě, leda by poslal celou svojí sílu do útoku a nechal domovinu nechráněnou, což dost dobře jde jen v případě mobilních Wraithů, ale je otázka, jestli by poslali vše, co mají, do MW jen tak vabank a jakou rychlostí.

Ha'taků jsou stovky, snad do tisíce, pusťte si laskavě Reckoning, kde jistě nebyly také všechny. Kdyby jich bylo jen sto, určitě by si Vládcové neposlali k Zemi celou flotilu, jak bylo vyhrožováno ve Fair Game.

Křižník je IMO menší, maximálně stejný, rozhodně ale silově IMO slabší, než Ha'tak, už jen kvůli štítům (regenerace je zřejmě doléčování, ne aktivní obrana; to je jako srovnávat hojivé bylinky a brnění) a stihačkám na Ha'taku (a laskavě rozumné použití stihaček nepodceňujte).

Vlčí smečky křižníků jsou nápad prima, ale osobně vidím větší sílu ve vlčích smečkách maskovaných Al-keshů, které jsou rychlejší a obratnější. Mohly by být stejnou hrozbou jako ponorky pro zaoceanské konvoje - nezničí, ale hodně pocuchá.

EDIT: A ještě jeden technoblábol - pokud Baal dovedl ovládnout Adriu, dovedl by ovládnout i královnu Wraithů. Možná s obtížemi, ale vsadil bych ve finále spíše na něj, než na ni.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 03.1.2008 20:28:55
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Raynor:
Podle mě je křižník stejně veliký jako Hatak… ale to je jen odhad
................
A Wraithové by mohli poslat opravdu vše ty jsou závislí jen na lidech jako na potravě a myslím že "potravy" je v MD dost
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.1.2008 20:36:16
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Je to v SGA tuším 310,kdy našli Auroru-Tryiu Kapitánka Hylia vypráví,proč byli zlikvidováni:,,Wraithské křižníky.Bylo jich příliš mnoho.Takoví frajeři zase antici nebyli -proto sem dal max 10 křižníků na auroru.(pouze dohad)

Dovoluji si připomenout:ADRIA BYLA ČLOVĚK.Stokrát silnější v psychice,ale fyziologii měla lidskou.Baalovi to dalo zabrat kvůli potlačení jejího mozku.Zatímco wraith má naprosto odlišnou stavbu těla.On je zvíře,které se v člověka vyvíjí.Královna může mít desetkrát slabší psychiku než Adria,ale kdo ví kde má wraith mozek :lol: a jak se má chudák symbiont vypořádat s hladovýma rukama,když při každým jídle by hostitel-wraith přijímal jídlo,tak by přijímal i DNA oběti.Jak to má goa'uldíček zmáknout?Za chvíli by mu z těch tělesnejch změn muselo hrábnout...
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 20:39:37
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Chtěl bych jen dodat, že dotazy typu může Goauld ovládnout Wraitha nebo Asgarda už byly položeny na Mallozziho blogu a odpověď znělala, že ano :wink: Jak Wraitha, tak Asgarda
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.1.2008 20:44:29
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já bych to s tim Malloziho blogem až tak nehrotil :( On píše co se mu hodí.A jestli to eště nebylo v žádným díle,tak to asi moc jistý nebude(viz Todd)
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 20:50:33
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

ale v podstatětom rozhoduje on :lol:

Jur@'s: že je křižník silnější než ha'tak - na tom se shodneš asi jen sám se sebou

:roll:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 03.1.2008 20:51:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A Wraithové by mohli poslat opravdu vše ty jsou závislí jen na lidech jako na potravě a myslím že "potravy" je v MD dost

USA taky mohli Vietnam proměnit v největší zrcadlo na světě, ale nebyla politická vůle - zbraně nejsou vše, rozhoduje politika a proto jsem napsal, že je velmi diskutabilní, jestli by rozumný stratég riskovat svůj národ (= svůj Hive, jednu loď, ale de facto jeden národ Wraithů) v riskantní cestě do jiné galaxie, kde nic být nemusí, nebo tam může být silný nepřítel atd. Otázka také je, jak dlouho by tam měli letět. Čili ano, Wraithové jsou mobilní, ale nejsou jednotní a těžko říct, jestli by jich do podobné výpravy šel dostatečný počet.

e to v SGA tuším 310,kdy našli Auroru-Tryiu Kapitánka Hylia vypráví,proč byli zlikvidováni:,,Wraithské křižníky.Bylo jich příliš mnoho.Takoví frajeři zase antici nebyli -proto sem dal max 10 křižníků na auroru.(pouze dohad)

Čili spekulace, hodně může být pět nebo padesát. Vzhledem k tomu, že jeden dron těžce poničil křižník (Condemned?) a Aurora jich měla více než jeden...
A nepřipomínejte zničení Ha'taku jedním dronem v It's Good..., to je jiné použití stejné zbraně.
Ale jak jsem řekl, můžeme se donekonečna hádat o tom, co je silnější, ale pro účely scénářů je lepší předpokládat něco - proto předpokládám to, co jsem popsal.

Wraith je ale taky jen člověk, ale s DNA brouka. Je to Pegasuská verze Jaffy, který je přece taky jen člověk. Oni jsou skoro všichni v SG jen lidé, s nějakou genetickou úpravou.
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 20:56:53
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nechci se hádat s tvůrcem skvělé SGO :D Ale wraith je Eratuský brouk s DNA člověka
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 20:58:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co bylo první, slepice, nebo vejce?

Nejsem genetik, takže podle mě je totéž A+B jako B+A.
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 21:03:15
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Byl jednou jeden Eratuský brouk,který zjistil,že mu ta věcička zvaná člověk moc a moc chutná :D (SGA 319) A jak tak papal a papal,tak zjistil že se mění,a za pár tisíc let...Akorát je sranda jak se mu to přesunulo z čelistí do rukou :lol:
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 21:10:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je pěkné, ale pominu-li jistou faktickou pochybnost oficiálního příběhu (zničeho nic se z Eratuskách humanoidů stane mocná rasa s hi-tech technologií a poráží následně superrasu Antiků), tak pro mě stále platí A+B = B+A.

EDIT: Čtenářům Odyssey asi vyspoiluju jednu věc, ale osobně mi vždy Wraithové přišli spíše jako skvělá uměle vytvořená zbraň, než něco, co vzniklo náhodou.
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 21:16:16
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

V knize Exogenesis bylo naznačeno/řečeno, že Wraithové ukradli většinu základních technologií od Antiků a použili své prostředky (organickou hmotu) k její kopírování. Ale žádná z knížek není potvrzená jako canon...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Obecné