Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie soutez lodních zbraní

soutez lodních zbraní

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

zbrane lodi

orijsky hlavni kanon
8
8%
asgardsky paprskomet
27
27%
dron
39
39%
anticky paprsek
12
12%
asuranský paprsek
3
3%
anubisova bleskova zbran
7
7%
zbrane hive ship(pocita se i superhive)
5
5%

Celkem hlasů : 101

Příspěvek 16.7.2009 12:22:33
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

když do SGC přivezly z Ruska DHD tak byl s bránou spojený kabelem...

DHD v Antarktidě fungovalo bez problémů...zajímalo by mě jaksi na to že bylo vybité přišel(myslím DHD).

když vytáčí jumper bránu tak se spojuje s DHD

myslím že do té krabice vedl taky drát

asi kabel vedl spodem takže vidět nebyl

ehmm... není to náhodou off topic
Naposledy upravil arian dne 16.7.2009 22:00:34, celkově upraveno 1
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 16.7.2009 12:50:10
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Ne, tak to DHD jsem si spletl... oni to tam měli furt napojený nějak, aby něco udělali, takže mě zmátly ty "naše" dráty...

Jinak z lodě to asi bude bezdrátový schválně, ne? :wink:

Jelikož Antikové tu technologii měli milióny let před tím než tu byl vůbec život, tak je jasný, že to měli asi dřív jak asg. :lol:

Kde jsem na to přišel? Třeba v tom díle, jak v té laboratoři začli klonovat W vojáky... Todd měl ZPM, který ukradl na Asuře... a když se ho ptali, kde to vzal za války proti Antikům, tak řekl, že A byli neopatrní a brali to z Auror, který lítali hluboko do W teritoria... Tak určitě ne všechny měly ZPM, ale do bitvy si ho určitě vzali... taky nezapomeň, že na Auroře či Orionu za těch 10 000 let bylo určitě vyčerpaný :wink: (jestli tam tedy někdy bylo)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 16.7.2009 13:08:20
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DHD a brána nie sú spojené žiadnym káblom, už sa to tu niekde aj riešilo.

Příspěvek 16.7.2009 15:27:38
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No to s tím ZPM potom už tak snadno nevyvrátím, zvlášť když si zrovna přesně nepamatuju, kde to vzali a nechce se mi to hledat... :wink:
Ale stále mi pak nesedí, proč byli Aurory proti Hive účinný jen jeden na jednoho, když to zvládl i velmi oslabenej Orion s malou asistencí Daedala. V případě, že měli ZPM, by jedna Aurora musela najednou zvládnout tak pět, pokud sem to nepřehnal, to je můj hlavní důvod, proč si to myslím... 8)
Jinak se omlouvám za OT, ale stejně by mě ještě zajímalo, v kterým díle bylo, že Jumper aktivoval přes půl planety bránu v Anktarktidě, pakliže se bavíme o tej samej? :shock:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 16.7.2009 15:31:50
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To tam říkali... Aurora byla 1 proti 1 vítěz kdykoliv... ale A byli namyšlení a posílali Aurory stále hlouběji do W teritoria... a jelikož až po válce, po 10 000 letech je ještě (spíš bylo) kolem 60 Hivek a nespočetně křižníků, tak během války se na tu Auroru muselo nahromadit hodně lodí...

Příspěvek 16.7.2009 15:39:51
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo tak to bych bral... :)
I když... :lol: Teď si vzpomínám, že naše lodě, když maj ZPM tak cestujou mezi galaxiema za 5 hodin, nebo kolik to je, ale je to mrtě málo oproti normálu. No a u Auror, hlavně u tej nejkompletnější, tej cestovatelskej, podle toho, co jsme zatím mohli vidět, ničeho takovýho schpný nebyly a to maj antickej Hyper pohon, kterej je pokud vím nejlepší... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 16.7.2009 15:42:44
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak ZPM do toho pumpuje mnohem víc šťávy, že...

Teď nevím, jestli to bylo přesně v tomhle topicu (ale beztak taky jo) ale to se zde řešilo omg... na BC je asg. mezigalaktickej pohon... na Aurorách byl (co jsme viděli) asi jen mezihvězdnej, kterej je pomalej... proto se v díle Aurora snažil ten W (převlečenej za tu hezkou důstojnici) předělat s ostatníma mezihvězdnej na mezigalaktickej, aby se W dostali na Zem...

A pokud vím, tak ta Aurora cestovatelů lítala uplně stejně rychle jako ostatní lodě aspoň v díle 4x11 (teda, jestli se taková malá vzdálenost počítá)

Příspěvek 16.7.2009 15:44:32
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
Jinak se omlouvám za OT, ale stejně by mě ještě zajímalo, v kterým díle bylo, že Jumper aktivoval přes půl planety bránu v Anktarktidě, pakliže se bavíme o tej samej? :shock:

08x19-20 8).

Daedalus napájený ZPM byl v Pegasu za tři dny, normálně tam letí tři týdny.

Příspěvek 16.7.2009 16:50:45
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard: byl by tam za čtyři dny

Juras: podle mě tam jen srovnali rychlost
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 16.7.2009 17:11:12
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

jirka16: podívej se tuším na 01x20, jasně tam říkají, že Daedalus právě odlétnul ze Země a v Pegasu bude asi za tři dny.

Příspěvek 16.7.2009 17:50:00
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

zviklal jsi mě tak že jsem se na to musel kouknout a měl by jsi si dát spravit uši protože tam JASNĚ říkají : ".. se ZPM které podpoří motory tu bude během čtyř dnů..."
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 16.7.2009 17:55:55
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Hm... tak to pak jo.

Příspěvek 16.7.2009 19:28:32
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To JuRas:
Je mi jasné, že Antikofil neuvidí nic jiného než jen to nej na svých idolech, ale chtělo by to trochu u toho i myslet. V celé SGA byla jediná zmínka o ZPM na Aurože a to o té jediné která byla mezi zajatýma jak řekl Tod. Do obsazení Atlantis replíky bylo získání ZPM největší prioritou. Tak je logické, že pokud se dostanu na nějakou Auroru budu hledat jak je na tom ZPM nemyslíš? Dále poměr sil udivují mě někteří jak se tu rozplývají nad neporazitelností Auror, že musela vzládnout i desítky Hivek. Fakta ze seriálu jsou taková 1 na 1 výhra Aurory přesila opak. Triu poškodily 4 křižníky ani hivku nepotřebovali a museli utéci z boje. Díl s Weir ze stáze bylo jak vyslali poslední výpravu za W pro uzavření míru byly rozprášeny jak krabička od sirek. Dron má několik velkých nevýhod. Jak jsme zjistily neprojde vším, je pomalý a je omezen počtem. Každej se tu vytahuje proč při bitvách nelítaj drony po tísících to může vypustit jedině sebevrah jelikož mu už nic nezbyde na další cíle. V té bitvě u Asuru posílaj replíci tolik dronů jen se na to koukněte lítá jich cca 5-10 za vteřinu při boji co trvá několik minut si to každej vynásobí sám.
Další věc Antikové jsou bozi a nikdo je nepřekoná. Koukni na blbý lidstvo za posledních pár desitek let a to objevujou sami. Pokud budem mít knihovnu vědomostí tak za par desítek let máme tech Antiků na základě nových zkušeností bude probíhat vývoj dál. Opravdu mě dostávaj názory, že antikové věděli vše. Pokud by tomu bylo stačilo jim cca den a W neexistují a nemusí se zabívat Acturusem, či hledáním dalších věcí jako ta poškozená Aurora co u ní ten W hledal plány na mezigalactickéj pohon. Byly vyspělí, byly nejvyspělejší v té době ale ne dokonalý a v dnešní době už překonaný.
Tak to jsem se rozepsal moc příspěvků nepíši spíše čtu, ale už jsem musel reagovat :wink:

Příspěvek 16.7.2009 20:15:07
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Kým překonaní?

Ehm... vše nevěděli (i když říkali, že v té jejich knihovně jsou znalosti celýho vesmíru), ale pořád byli lidský bytosti (později teda vyvinutější), ale pořád nemohli dělat nic s těma svýma znalostma, protože byli omezení svým tělem :P . A ještě s tou poškozenou Aurorou... nejdřív se věci musíš dozvědět či naučit, pak můžeš říkat, že je znáš, tudíž museli objevovat věci, aby je znali...

Nejsem Antikofil... a neříkal jsem, že Aurora zvládne přesilu... 1 proti 1 je silnější, ale jak jsem psal, šli hluboko a tam proti přesile šanci teda neměla... Která loď zvládne přesilu stejně silných lodí? Nebo o něco slabších?

Jen by mě zajímalo s těma dronama... (podle toho, co jsme viděli, tak je stejně rychlej jako nějakej beam :lol:), ale určitě nová Aurora má dost a dost zásob dronů a není důvod proč nepostavit další skladiště... a kdyby udělali to, co v Lost City... kde byla obrovská flotila, určitě tam bylo víc lodí než nad Asurou a zničilo je to všechny... proč by tohle pár Auror taky nemohlo udělat? Když bys řídil dráhy těch proudů dronů, aby prolétávali každou lodí jako v Lost City, tak už na další cíle nic nepotřebuješ... Tak jak stříleli nad Asurou bylo na nic, se nedivím, že to štítem neprošlo... a snad každej se tu shodne s tím, že to byla bitva uplně na ho*no...

Nechápu s tím hledáním ZPM na Aurorách... dyť jsem psal, že za 10 000 let bude 1 ZPM 100% vyčerpaný a to uvidíš na monitorech hned u dveří :jako:

Jake píše:
Pokud budem mít knihovnu vědomostí tak za par desítek let máme tech Antiků na základě nových zkušeností bude probíhat vývoj dál.

Nechápu tu větu, nedává mi smysl...

To, co máme ve světě SG, tak ta nová tech není naše, ale ukradená či darovaná jinýma rasama, tak daleko bychom bez asg. atd. nikdy nebyli :wink: nezapomeň, že tak vyspělí A byli miliony let před náma a nás "založili"

Příspěvek 16.7.2009 20:27:56
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No oba máte podle mě svým způsobem minimálně aspoň část pravdy... :)
Ale musím přiznat, že mě i tak ty ZPM na Aurorách neseděj a to, že za pár desítek let doženem antiky, tak ne... :sorry:
Ale už jsem kvůli obsáhlosti toho textu stejně zapomněl, co všechno jsem chtěl, takže vám to tu nechám, vypadá to na nekonečnou debatu, protože je v SG tolik dir, že se to dá chápat daleko víc způsobama než jen vašima dvěma... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

PředchozíDalší

Zpět na Technologie