Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

Příspěvek 10.5.2009 11:23:29
kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

RC verzi jsem taky nahodil.. někdy před 2 týdnama ...
A byl sjem celkem dost spokojený...
Zkusím trochu reagovat na Air Force...

Air Force píše:
-Ztělesnění nepřehlednosti. (Kde do čerta nastvim Startup položky, nebo citlivost myši? ).

Z hlavy ti to teď neřeknu, ale řekl bych, že je to stejné jako ve Vistaách (které jsem taky nepoužíval) - prostě zajdi do ovládacích panelů a hledej. Citlivost myši vím, že jsem si upravoval a na startup položky tam bude asi taky něco jako msconfig v XPčkách.

Air Force píše:
- Hlavní panel = taková malá apokalypsa. Když už si do Quick Launch dám FireFox, možná to znamená, žee ji tam chci mít a zapinat ji, ne že se to tlačítko má po prvnim kliknutí změnit na "otvírač náhledu otevřenýho okna" (nebo jak to nazvat) a pokud chci otevřít nový okno FF, jeden klik už prostě nestačí.

To je ale spíš tvůj problém, rpotože nastavení do podoby winXP je otázkou asi 5 kliknutí. Jestli si dobře pamatuju, tak si klikneš pravým na havní panel - vlastnosti a tam si v roletovým menu vybereš, jak se to bude chovat.. jsou tam 3 možnosti a jedna je, že se ti popisky budou zobrazovat pokaždé a nebude se to groupovat.. Mně osobně se víc líbilo ono defaultní groupování bez popisků. Záleží, jak komu co sedne...

Air Force píše:
-Víc tlačítek na míň funkcí ... aneb když je v menu pět tlačítek a z toho tři (každý má jinou popisku) dělaj to samý, někde je něco špatně ...

Na to jsem nenarazil. Je pravda, že ze třech tlačítek se dsotaneš do jednoho nastavovacího okna, kde si můžeš kliknout na jinou záložku, ale to je spíš usnadnění pro "počítačové neznalce". Klikne si, že chce něco nastavit, tak ho to hodí to správného okna a záložky. Klikne na nastavení něčeho jiného, tak ho to hodí do toho samého okna, ale jiné záložky (případně stejné, pokud se to tam nastavuje taky)

Air Force píše:
-Vyhledávání souborů poněkud useless (kde je k čertu možnost vyhledávání podle data změny/ vytvoření? Podle obsahu? ).

Já to nezkoušel, ale klávesová zkratka win+f by imho fungovat měla...

Air Force píše:
-Co bylo sakra špatnýho na SysTray? ...že ji museli schovat pod další tlačítko takovym způsobem, abych určitě neviděl, když mi přijde zpráva po ICQ/ Skype, nebo eMail do Thunderbirdu.

Zas tvoje "blbost" a zas otázka párk kliků. Buď můžeš nechat zobrazovat pořád všechno, nebo si nastavíš u těch konkrétníéch položek stálé zobrazování...
Je to víc promakané, než dřív.

Dodatek:

Mám spíš pocit, že jak něco není defaultně nastavené tak, jak je člověk zvyklý, tak je to hned problém, je to shit a nedá se to používat.
Nebero to teď na tebe, ale tak obecně. Lidi jsou zvyklí nejdřív křičet a pak teprve něco dělat.
Dokonce si můžeš nastavit klasický vzhled ve stylu win98. Jak jsem si s win 7 dva týdny hrál a jel jenom na nich, tak jsem poznal, že je to hodně dobrý systém a bude asi první, tkerý si opravdu koupím... Všechno je ale o nastavení a toho anstavení je v sedmičkách už teď hodně. Řekl bych, že se tam dá nastavit skoro každý "prd" systému :-D

Jako dost dobrou vychytávku vyzdvihnu ovládání zvuku. Mám notebook a když mám nastavenou hlasitost pro ty repráky-šidítka v něm, zapojím sluchátka a nastavím jinou hlasitost, tak po vypojení sluchátek je tam zas hlasitost repráčků a po znovuzapojení sluchátek je nastavena zase hlasitost, kterou jsem měl ve sluchátkách. Ovládání halsitosti pro jednotlivé aplikace už tuším bylo i ve Vistách, co mi říkal spolubydlící na kolejích...
Jelikož je to RC verze, tak má ještě pár nedostatků, ale nic vážného a za celou dobu mi ani jednou nespadly, což se o Vistách říct nedá, ty z nějakého neznámého důvodu padali snad každých 5-10 minut... ještěže jsem je jenom zkoušel...

Příspěvek 10.5.2009 11:41:36
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak nějak se mi potvrzuje co jsem si myslel už delší dobu... lidi co z nějakého důvodu nechtěli Visty a "čekali na 7" budou mít s přechodem XP-7 mnohem větší problém, než ti, co používají teď Visty... těch změn je prostě moc :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 10.5.2009 11:58:39
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Hmm, bohužel to tak asi bude.

2kucix: V zásadě máš pravdu - 14 let moje Windows vypadali pořád stejně, stejný věci se nastavovali na stejnejch místech. Když jsem je nainstaloval a zapnul, hned jsem věděl, kde co je a jak s čim zacházet (no více méně, v XP bylo pár obtěžujících prvků, který jsem musel před používánim povypínat), ale teď je najednou problém všechno.

Jinak msconfig tu je taky, ale nepřišel jsem na to, jak tam něco přidat.

To je ale spíš tvůj problém, rpotože nastavení do podoby winXP je otázkou asi 5 kliknutí. Jestli si dobře pamatuju, tak si klikneš pravým na havní panel - vlastnosti a tam si v roletovým menu vybereš, jak se to bude chovat.. jsou tam 3 možnosti a jedna je, že se ti popisky budou zobrazovat pokaždé a nebude se to groupovat.. Mně osobně se víc líbilo ono defaultní groupování bez popisků. Záleží, jak komu co sedne...

Neboj, tohle jsem zase ještě zkoušel, než jsem si začal stěžovat. Jsou tam tři možnosti, ale žádná z nich nedokáže separovat QuickLaunch od zbytku panelu.

Je pravda, že ze třech tlačítek se dsotaneš do jednoho nastavovacího okna...

Yop - to je přesně ono. Je to dost obtěžující, když hledám nějaký nastavení a ať zmačknu cokoliv, hodí mě to do stejnýho okna.

Win+F funguje ... líp, než Ctrl+F, ale ne tak dobře, jako tomu bylo např u WinME. Vyhledávání podle obsahu to prostě nenabízí.

SysTray už jsem vyzkoumal, zprávy z ICQ už ukazuje, ale taky mě začal prudit s absencí antivira :lol: No to už je jinej boj.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 10.5.2009 12:02:47
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo, je to možné. :) Já do teď taky pořád jedu na XP. Sedmičky mě zajímají, ale zatím jsem RC nezkoušel. Změn bude určitě hodně, ale pokud budou k lepšímu, a budou mi připadat logické, tak s nima mít problém nebudu. Tady určitě záleží, jak to komu prostě sedne. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 10.5.2009 12:18:09
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Jinak msconfig tu je taky, ale nepřišel jsem na to, jak tam něco přidat.

V nabídce start by mělo bejt pořád normálně po spuštění (resp. Startup).. nebo ne?
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 10.5.2009 12:26:24
kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak tak.. vždy je to o tom, jak komu co sedne, proto se m$ saží tam dávat kompatibility a nastavení, která systém přibližují dřívějšímu...
V podstatě jakákoliv změna kdekoliv je skoro vždycky bolestivá a nikdy se člověk nezavděčí všem.
win7 má novinky, ne každému se líbí
když se udělá nový vzhled webu, může se většině líbit, ale vždy se najde nějaká skupina, které se líbit nebude
změna zákonů to samé - vždy se najdou odpůrci (já jsem třeba pro poplatky u lékaře, v lékarnách, nemocnicích - zlepšuje to péči, doktoři si můžou dovolit koupit něco, na co před tím neměli - a nádávají na to hlavně ti, kteří se takhle ulívali z práce, najednou za to musí ještě platit - však průzkumy ukázaly, že bylo najednou míň pacientů, člověk s blbou rýmou už nešel k doktorovi v podstatě pro nic.. a zas je to zlepšení - menší fronty, kratší čekání v čekárně...)
mohl bych takhle pokračovat dál...třeba facebook... změny jsou vždy problém, lidi jsou na něco zvyklí a neradi svoje návyky mění, nedokážou změnit program za jiný, funkčně lepší a taky zdarma jen proto, že jsou na "ten svůj" prostě zvyklí.
Tím se opět dostávám k windowsům... Visty se opravdu podle některých nepovedly, mně osobně taky nesedly i když jsem vypl UAC, aby mě to pořád neotravovalo hláškama... jen se to změnilo na hlášku jinou - zkontrolujte nastavení UAC ...
Vzhledově se mi Visty líbí - proto se mi líbí i win 7... jen Visty jsou rozežrané a win7 jsou citelně rychlejší...
u mě i přes drobné nedostatky vyhrávají win 7 nad Vistama...
každý ať se rozhodne sám, klidně ať si někdo používá linux, jestli mu vyhovuje, nic proti, já to zkoušel, byl jsem linux-only nějak 2-3 měsíce a šlo to... do té doby, než jsem potřeboval kvůli škole win-only aplikace, které pod linuxem prostě nešly... (už opravdu nevím co to bylo...) tak jsem si dal zas XP a zjistil jsem, že mám prostě míň problémů se vším... kromě příkazového řádku samozřejmě :D tam by se od *NIXových systémů mohl m$ učit...
Asi jsem se dost zamotal a byl i dost offtopic.. tak bych poprosil, aby se na ten OT co možná nejmíň reagovalo - případně SZ, kdyby měl někdo potřebu mi něco vyvracet a tak... ;)

Ještě jsem si tak vzpomněl - není, že něco nejde nastavit, jen člověk prostě dostatečně nehledá a nebo prostě neví, jak něco nastavit, člověk hodně rád svádí své chyby na ostatní :lol:

Příspěvek 10.5.2009 12:32:07
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jistě - všechno jde, když se chce. Otázkou je, proč to zbytečně komplikovat, když to ještě do nedávna bylo jednoduchý.

2Quinix: No ... mělo by, ale neni. Ani to nevidim nikde v Userech, ani ve Windows (složce).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 10.5.2009 12:41:22
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Já jí tam mam...

C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

Příspěvek 10.5.2009 12:58:23
Matafik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Osobne mam ubuntu uz vic jak 3/4 roku a porad se na nech da delat. To se me s microsoft OS nikdy nepovedlo. Obcas mam problem udelat nejakou praci do skoly ale uz sem si na nej zvykl a nemenil bych za nic na svete.

Příspěvek 10.5.2009 12:59:03
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ja jen ze w7 mam taky :) uz skoro mesic.co mate za build? ja mam naky w7 ultimate build 7106 a je to celkem dobry teda je to uplne super OS ja visty nemel jen xp a ted sem presel na w7 a celkem se tu uz vyznam :) vzhledove je to super i funkcnosti jo ramku mam 1.75GB a ted mam 1.1GB volny.system jede krasne ani jednou nespad.jen mi tu blbne jedna hra(hw2)a sg mod do nexus the jupiter incident.furt se spousti jen hra bez modu :( no ale jinak si nemam naco stezovat.byl jsem prekvapen ze sem byl hned online a ze uz to ma hodne veci sobe a taky ze microsoft bude davat aktualizace i '' piratum'' xD

Příspěvek 10.5.2009 15:39:03
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Build 7100

2Quinix: Dík. Po chvíli rejpání jsem zjistil i jak rozchodit to hledání souborů a složek ... alespoň podle jména ... pak už to jde samo.

Příspěvek 10.5.2009 15:42:52
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

kdyz si tam kliknes do okna search tak tam mas este treba podle data ulozeni a nebo podle velikosti a este dalsi kravinky tam myslim sou :)

Příspěvek 11.5.2009 15:40:50
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak já je používám už od veřejné bety (b7000) a nemůžu si na ně stěžovat :)

btw ted momentalne pouzivam b7100 a asi u nej zustanu az do plne verze, prece jenom radsi pouzivam oficialni verze nez nejake upiratene :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 11.5.2009 15:53:40
Kolya Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak sem teda vyzkousel rc 7100 verzi a sem docela spokojenej...i kdyz sem slysel ze neco kopirovali od linuxu. Uvidime casem. Jinak jsem porad privrzenec XPcek:)

Příspěvek 11.5.2009 16:01:34
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak už jsem většinu potřebnejch věcí našel a až na tu tiskárnu a televizi už fungujou zhruba podle mejch představ.
Ještě se pokusim zvyzknout si na všechny ty pošahanosti v jejich ovládání a třeba je časem přestanu nenávidět :D

PředchozíDalší

Zpět na Počítače