Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

s XP jsem pracoval více jak 6 let. poslední tři roky jsem spravoval síť pod XP.
Visty mam na domácím PC běžej 24/7 a nepadaj VŮBEC narozdíl od XP které mam na druhym PC který padaj i když je to čistá instalace. Visty jsou mnohem bezpečnější narozdíl od XP který maj děr jak ementál.

A rozhodně na vistách nezačínam a veškerý nastavení je zde přehlednější.
Server běžet na jakýchkoli windows s vyjímkou Serverových verzí je naprostá blbost, každej amatér co chce server ať si stáhne Debian anebo nějákej jinej Unixovej server.

Takže si kup lepší PC než 486 a zkus je znovu....
"Soudím, že pánbůh tvoříc člověka přecenil svoje možnosti."
-Oscar Wilde-

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vahisht:
No… ona to hlavně není ani tak otázka jako spíše konstatování. Nemluvil jsem o tobě, o tvém počítači, ale o porovnání stability dvou systémů. A Vista z toho vychází opravdu lépe.

Nemůžeš se divit že ti budou padat i po reinstalování, zvlášť instaluješ-li stále ty samé (a pravděpodobně vadné) ovladače a aplikace.

Plus nemůžeš předpokládat že bude nějaký "balík" (předpokládám MySQL, PHP, Perl + Apache) stabilnější než od základů nastavený server…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

impaled_shadow píše:
Nevím jak to chodí u vás, ale chyba aplikace >> pád exploreru >> chybové hlášení >> restart je u systémů a sítí které jsem spravoval naprosto běžné.

Chyba aplikace -> pád aplikace... dál nic
Chyba exploreru -> pád exploreru, jeho znovu spuštění... dál nic

Tak jak to popisuješ ty to chodilo ve Win98...

impaled_shadow píše:
A jak může se může prosím při bootování vyskytnout BSOD, když není systém ještě ani zaveden? Já o koze ty o voze…

Asi jsi toho ještě hodně neviděl... od poškození systémových souborů až po chybu hw a nekonečné restartování do kola je na světě.

Ne. Rada je vypnout automatické stahování. Já mám nastaveno pouze upozornění a ještě se mi nestalo že by se notebook sám od sebe probudil. Takže to OPRAVDU chyba systému není.

Mimo to, pro probuzení potřebuje běžný notebook nějaký vnější podnět: klávesnici, pohyb myši,(…), za svoji praxi jsem ještě neviděl že by se počítač rozhodl sám od sebe probudit/zapnout.

Stávalo se to, teď už jsem to delší dobu neviděl. čim to bylo nevim...

To se těžko dá považovat za chybu. I ve většině Linuxových distribucí musíš čekat. Resp. během aktualizací nemůžeš instalovat/odebírat aplikace.

To JE chyba systému. V Linuxu se rozhodnu že chci aktualizace nainstalovat a oni se nainstalují. Maximálně se zobrazí žádost o reset. A to je všechno! Já tady narážim na "Konfigurace aktualizací, fáze x z 3 (0%)" Trvá to zhruba 5 minut během kterých není možné s počítačem dělat nic. To samé je potom při spuštění. A tohle tam uvidim ať mam zapnuté upozorňování nebo automatickou instalaci.

Vahisht: Předně Vista není servrový systém. a Apache, Mysql servery běží naprosto bez problémů.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hiler: Moje HW je:
CPU: Intel Core 2 Duo, 2,6 Ghz
RAM: 2 GB DDR2
Grafika: GF 8800GTS, DDR3, 312 Mb (tuším)
A pak ty méně zajímavé věci:
Mainboard: Asus P5K
HDD: 160GB Sata (můžu ti napsat i značku pokud máš zájem).

impaled shadow: já nepotřebuji aby na něm běžel server, potřebuji ho jen na ozkoušení funkčnosti PHP scriptů. Co se ovladačů týče, ty jsou v pořádku. Možná namítneš, že tím si nemůžu být jistý. Pravda, nemůžu si být jistý ani tím, že Visty nebyli poškrábané či jestli nebylo z nějaké vadné série, nýbrž podle postupů v XP a ve Vistách jsem nabyl na jisté míře přesvědčení...
(Skoro jsi se trefil s XAMPP, akorát přidej Mercury, ta je na mail a věci okolo toho)

Quinix: Ze zdravého rozumu bych na server bral radši Fedoru...

Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

hh, nechápu, že někdo vydrží ty Visty restartovat, mě nedělají problém, oproti XP nemůžu porovnat, protože jsem ho na téhle sestavě neměl, ale jinak mi žádné pády systému nenastaly... je pravda, že asi 2 staré hry (nějaké Rally a něco...) jsem ani přes různé režimi kompatibility a podobné věci zaživa nerozjel, ale zbylých xxx her a programů běželo vklidu, teda kromě Gothicu 3, který měl jednu dobu období padání co 1-3 hodinu, ale to je vada na straně výrobců gothicu
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takhle diskuze nemá cenu. Všichni dobře víme že máme svojí pravdu a neustoupíme jenom proto, že někdo někde jinde říká něco jiného. Já mam s vistama jenom dobré zkušenosti, ale o XP to říct nemůžu. A jak už jsem řekl Visty jsou bezpečnější.... :smile:
-Oscar Wilde-

Odpovědět s citací

Hiler: Souhlas (ne s tou bezpečností, ale s tím názorem). Pokud si dobře pamatuji, tak jsem názor změnil naposledy v 5-ti letech když jsem tvrdil že vychlastat lžičku rybího tuku je úplná hračka.

Van Tom: To je možné. Mě Gothic taky padala (na Vistách, na XP jsem si znovu netahal).
Teď jsem zase někde vyhrabal, že v těch nových 7 bude DX 11. V čem se vůbec lišila 9 od 10? (to je dotaz, ne popichování)
Naposledy upravil Vahisht dne 30.10.2008 21:34:11, celkově upraveno 1

Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

S Vistama mam taky po roce užívání jenom dobré zkušenosti.. Jsou stabilní, rychlé, bezpečné, kompatibilní se vším co potřebuju..

Jako nevím kdo restartuje Visty každý 4 hodiny klidně mi vydrží tejden bez restartování to spíš záleží na uživateli jak se o OS stará..

DX10 se lišil od DX9 zpracováním světla a vyhlazováním hran v čem je ještě lepší DX10.1.

A opravdu bude v Win 7 DX11.
Naposledy upravil Martincz dne 30.10.2008 21:03:28, celkově upraveno 1

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanisht: Mam pocit že 10 má lepší vykreslení 3D. (a nebyl by to microsoft kdyby neměl aktualizaci na každou blbinu...)
-Oscar Wilde-

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

DX10 umí pár novejch věcí, volumetrický efekty například.

Hiler píše:
...narozdíl od XP které mam na druhym PC který padaj i když je to čistá instalace.

Tak to jsi docela borec. Já měl na starym kompu XP puštěný obvykle několik měsíců v kuse, prolejzal kdejakej brajgl a instaloval taky kde co, ale běželi dva roky bez nejmenšího zaváhání.

Visty možná zvládaj totéž, nezkoušel jsem to s nima, ale samotnou přítomnost serverovýho jádra bych za garanci stability nepovažoval.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Quinix:
Chyba aplikace -> pád aplikace... dál nic

Samozřejmě jsem myslel kritickou systémovou aplikaci, ne Firefox nebo Mirandu…
Asi jsi toho ještě hodně neviděl... od poškození systémových souborů až po chybu hw a nekonečné restartování do kola je na světě.

Hodnocení mých zkušeností si, prosím, odpusť. Tyto případy afaik nejsou klasickou BSOD, protože nevyskočí za běhu systému, následkem jeho selhání, ale pouze jako chybová hlášení před bootem o tom, že "něco není v pořádku" a že systém nelze zavést.

To si počkáš opravdu není chybou… špatným řešením ano, možná, ale o chybě se bavit opravdu nemůžeme – vše funguje tak jak má.

Vahisht:
Ze zdravého rozumu bych na server bral radši Fedoru...

Debian je, pokud vím, nejstabilnější linuxovou distribucí. Proto se o něm často mluví jako o distribuci "serverové" – není nejaktuálnější, ale všechny balíčky jsou odzkoušeny.

Air Force:
samotnou přítomnost serverovýho jádra bych za garanci stability nepovažoval.

To už ať každý posoudí sám… já sám jsem toho názoru, že jenom blázen by stavěl větší systémy na produktech M$…
Naposledy upravil impaled_shadow dne 30.10.2008 21:15:21, celkově upraveno 2
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air Force: Tak to se máš čim chlubit..... :jako:
-Oscar Wilde-

Odpovědět s citací

impaled shadow: to je možné. Ale když už si něco stáhneš, nechceš to hned něčím nahradit. U mě má fedora vše co potřebuji...

Air Force: volumetrické efekty, to je možné. To jsem zvědavý, co přinese ta DX11, akorát se trochu bojím, že se začne odlišovat natolik, že firmy budou dělat hry a aplikace na toto nové DX, které samozřejmě půjde jen na W7, což znamená konec XP, Vist a všichni jako poslušní uživatelé budou muset přejít. Přesně jak si Microsoft píská

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Furt je tu ještě OpenGL
-Oscar Wilde-

Odpovědět s citací

Hiler: A stále je tu ještě tuna možností jak na to může Microsoft zareagovat...prostě se mi nelíbí ty akce Microsoftu, které zvyšují prodejnost toho a toho

PředchozíDalší

Zpět na Počítače