Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Hry STAR WARS: The Force unleashed - PC

STAR WARS: The Force unleashed - PC

počítačové, konzolové, deskové a další hry

floother Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jakmile učedník mistra překoná, je pro něj mistr už jen překážkou a musí ho zničit a sám se stát mistrem

Asi ne vždy to tak fungovalo. Viz. ten týpek o kterém mluvil palpatine jak zmínil wanted. Ten jeho učedník smrt oklamat nedokázal...
Life is worth living for....
flooth is everywhere around us, on the internet.
Svoboda člověka je to, když má pouze jedinou povinnost. Zemřít.
Better to fight for something than live for nothing.
George S. Patton

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ty myslíš Darth Plagueise :) No, ten učedník, samozřejmě, nebyl nikdo jiný než sám Darth Sidious neboli Palpatine, ten příběh je ještě složitější. Obrázek

Darth Plagueis opravdu hledal jak ošálit smrt a uspěl s tím, že získal tu schopnost ovlivňovat midi chloriany. No, ale tuhle moc svého učedníka naučit nechtěl (ono taky, mistr není povinen učedníka všechno naučit, učedník to musí získat sám, jakkoliv) a jednou Palpymu řekl, že kdyby tuhle moc , stvořit život, použil tak že by vytvořil dítě, tak to dítě by bylo "vtělením samotné síly". Palpatinovy došlo, že jeho mistr chce vytvořit ještě mocnějšího učedníka, který by jeho nahradil, a proto ho zavraždil.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

A Animu lhal, protože ošálit smrt neuměl :D :D

floother: ale tak to vždy bylo, i v tom případě zabil učedník mistra... :D

Plán rozpracovanej tak dlouho a moc dlouho si ho neužili nějakých 20 - 30 let :D . Jejich Plán nebyl o nic lepší než Plán Cylonů... :D , že ti záporáci maj dycky tak blbý plány, který jim nic nevydrží :D

Edit: Jste mi udělali úplný chutě si zahrát něco z SW... jenže Jedi Academy mám 10x dohraný a Battlefront 2 jsem odinstaloval, nic jinýho nemám a Force Unleashed se mi stahuje :(
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vidíš, aspoň že se ti ten unleashed stahuje :lol: o to větší chuť si to zahrát ne?
George S. Patton

Major
Major

Odpovědět s citací

No bude to trvat, jelikož nemám účet na rapidu (s mým downloadem za den mi ho ani kamoši nepůjčí :D ), takže to stahuju z free a obrovská bytovka, přes 100 bytů stejná IP :D takže to jede hodně bídně, no... a taky nevím, jestli to vůbec rozjedu, modlím se, aby to bylo na úrovni nového CoD...
Obrázek

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No já si pořád myslím, že Aniho stvořil Plagueis. Proroctví bylo špatně vyloženo, on opravdu nastolil rovnováhu Síle. Vader s Sidious vs. Yoda a Obi-Wan podle filmů... Dva proti dvěma, to je rovnováha. To že zmizelo nějakých pět, šest tisíc jediů je zanedbatelné. Ale hra se mi po stránce příběhu moc líbí, jen je ten příběh moc krátký, zfilmování by nebylo od věci.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Podle mě tu rovnováhu nastolil až zabil Sidiuse a sám sebe, ne?
Obrázek

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já si myslím, že spíše nastolení rovnováhy síly bylo v tom, že po dobu co sithové byly v ústraní od dob Dartha Banea, který stanovil pravidlo dvou, byly Jediové u vlády a světlá strana síly převažovala nad tou temnou. Proroctví se vyplnilo, ale Jediové ho špatně pochopili.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Sice byli u vlády, ale klidně těch Sithů mohlo být stejný počet, jen schovaní... s tím, kdo je u vlády to nemá souvislost, vláda je jen to, co si lidé vymysleli...
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE!: zajímavý, to mě nikdy nenapadlo.

Vždy jsem myslel, že se spletli Jediové a tím vyvoleným nebyl Ani, ale Luke, ale takhle to dává větší smysl... Sithové byli vždy dva (Palpatine-Darth Maul; Palpatine-Dooku; ...), zato Jediů byly desítky... Takže ano, Anakin nastolil rovnováhu síly. Zbyli dva Jediové = Yoda a Obi, pozdějc Yoda a Luke ... ale pak to Anakin zase všechno "posral"

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jak už je jeho zvykem... Já jsem si myslel že to tam i bylo někde řečeno že vyvolený je Luke.
George S. Patton

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já měl odjakživa zato, že to byly obě akce najednou, které nastolily rovnováhu síly. Myslím že sám Yoda někdy říkal, že jediové jsou čím dál více odříznuti od síly, nechápali ji jako celek ale jako světlou a temnou stranu. Tím že Vader de-facto zničil řád, zničil i toto černo-bílé chápání síly. A Luke pak mohl začít odznova..
Na druhou stranu sithové byli sice jen dva, ale jejich spojení se silou bylo podle mého mnohem silnější než u jediů, ostatně se alespoň stovky let soustředili na sebezlepšování atd., čímž nevyhnutelně museli sílu ovládat víc než jediové. Tím že Anakin nakonec odpravil Palpatina i sebe ukončil i tuhle tradici, takže rozvržení síly se zase vrátilo někam na neutrál.. :wink:

Jinak, takhle to podal samotný Lucas v nějakém rozhovoru:
"...and allow him (Anakin) to fulfill the prophecy where he brings balance to the Force by doing away with the Sith and getting rid of evil in the universe..."
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Takže nový řád se vlastně neomezuje pravidly a proto se můžou ženit/vdávat a proto taky umí Luke používat to Vaderovo škrcení? V tom případě mi ale nějak nedává smysl, jak tu někdo psal, že ti noví Jediové jsou slabší

Major
Major

Odpovědět s citací

To se psalo dřív, protože ti "současní", co byli ve filmu používali sílu a meč čistě na svou obranu, tím pádem používali jen obranné síly a třeba Mind Trick taky používat nesměli, protože to šlo proti jejich kodexu... kdežto Sithové vždy používali celou sílu, resp. snad všechny co jdou a proto jsou silnější... ale dříve Jediové využívali sílu i na útok atd. a žádný stupidní kodex, podle kterého jsou to mírumilovná stvoření, která nesmí ublížit ani mouše nebyl nebo nebyl až tak moc :)

Luke se myslím nikdy neoženil ani nikdy nepoužil škrcení... to použil teďkom Any po 2. epce (Clone Wars), což ještě Sith nebyl, takže to používat umí, jen nesmí, stejné jako cítí lásku, ale nesmí jí podlehnout... evidentě Any používá jediné pravidlo: pravidla jsou od toho, aby se porušovala :D

Nakonec skončil, ale jenom Luke, Leja ty schopnosti má mít taky, tím pádem 2 Jediové, později jich bylo více, ale žádný Sith... :D (nebo né tak známý, i když v Thrawnově trilogii myslím nějací Sithové byli)

Jak Jediové nahlíželi na sílu souvisí podle mě s mým prvním odstavečkem, protože každá síla je jinak založená a oni ty útoční prostě nemohli používat...
Obrázek

Odpovědět s citací

To není pravda, co je potom to Yodovo vrháni senátorských podů, Obiho telekineticky urvani stropu a hozeni ho na droidy, dyt to je taky utočná sílá.
Kodex existoval vždycky a vždycky se jím drželi. Tj že nesmí ubližovat pokud to není nezbytně nutný a sílou konat dobro. To šrcení sílou, jasně že to teoreticky umí, vždyt je to jenom trošku jinak aplikovaná telekineze, proste mu jí sevřou dýchací cesty.
Sithové sou silnější proto že temná strana je silnější :twisted:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Temná strana není silnější jen se věnujou víc útoku kdyžto jediové, jak říkal wanted, maj jen nějaké základní obranou sílu a něco málo z útoku. A hlavně jich bylo hodně, tak nepotřebujou být silní :lol:
George S. Patton

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Rozdělení na temné a světlé síly nic moc nevypovídá, záleží na tom jak jí použiješ. Skoro každou sílu můžeš použít se zlým úmyslem, s úmyslem ublížit nebo zabít. Je to pak světlá síla ? Jsou síly, které se používají nejčastěji jako útočné, viz třeba blesky, ve finále je to ale o tom jak se ji rozhodneš Ty použít.. :wink:

EDIT: Vanguard: Ano, tak nějak, mohli se brát, protože neměli skoro žádné tušení jak to v původním řádu chodilo. Luke měl snad jenom pár holocronů. Ze začátku slabší určitě byli, bylo jich minimum a úplně ani neznali své schopnosti. Navíc velká část galaxie na ně nenahlížela zrovna s respektem a úctou jako za starých časů..

Wanted: Luke se oženil, dokonce měl snad i potomka. A v Thranowě trilogii byl jakýsi zmagořilý klon jednoho jediho, ale nevzpomenu si na jméno..
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Wanted:

ehm no on se Luke oženil s Marou Jade měli dokonce syna Bena jestli to nevíš.

Temná strana síly není silnější, je jenom mnohem víc zvrácenější, mění chování atd. Jediové považovali sílu, pouze k vědění a obraně, zatímco sithové je využívali nejen k vědění a obraně ale i k útoku. Já si myslím, že tyhle schopnosti jako škrcení, blesky atd. se může uživatel síly naučit, ale musel by být někdo, kdo ho to naučí.
Obrázek

Odpovědět s citací

Yop ja si dělal srandu :-D

No ta filozofie že schopnosti sou neutrální a záleží jak se používá je filozofie Lukova řádu, ale myslim že není uplně správná, některý schopnosti se vážou k jedné z stran síly a tou druhou bys je nedokázal aplikovat. Já nevim, třeba ta schopnost starých jediu wall of light, temnou stranou těžko uděláte. Nebo naopak, vysání životní energie z někoho a přenesení do sebe zase těžko uděláte světlou...

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jasně, říkám, jsou schopnosti, které de-facto jinak než k vraždění/ublížení nevyužiješ, ale podstata té síly není temná, je to jen její použití. Třeba ono vysání životní energie, to přece bude něco jako převrácená energie léčení..

Odpovědět s citací

No nevim jestli ted náhodou nenarážíš na tu dřív oblibenou filozofii že síla je jen jedna a není ani dobrá ani zlá, jestli jo, tak myslim Lucart nebo ti co to řídí potvrdili že to tak není a že opravdu je temná a světlá strana.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jediové kdysi tvořili jeden pevný řád. Používali sílu jako věc k jejímu zkoumání. Časem se objevila skupina jedi, která zjistila, že síla se dá použít i k ovládnutí jiných. První uživatelé temné strany, ze kterých se později stali sithové
Obrázek

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jaké jsou rozdíly mezi temnou a světlou stranou síly?
George S. Patton

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

uživatelé světlé strany používají sílu k vědění a obraně, zatímco uživatelé temné strany ji používají k útoku a ovládnutí jiných
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Už si to opravdu nepamatuji do podrobna ty knížky, četl jsem je hned po sobě, dávno a čtení není můj koníček, takže...

Tu lásku měli schválně, aby tě to nesvedlo k temné straně, kdyby Any nepotkal Padmé, tak ho Palpatine nikdy nepřemluví :D

Balial: ale co to bylo za síly? Push či pull... žádný Grip, Blesky atd. A používali to v obraně... roboty taky rozsekli v obraně... i když na roboty se to asi nevztahovalo...

Ano, možná kodex byl celou dobu, ale během Sithské války se s něma Jediové nemazlili jako ve filmech, prostě do nich šli na tvrdo a kašlali na to, jestli je tou silou rozdrtí, jestli jim useknou hlavu atd.

Ale Jedi se tyhle temné síly, ty útočné neučili... blesky uměl snad jen Dooku a Palpatine :D , protože ho to Palpatine naučil...

mikey: já si vzpomínám, že to byl nějakej dědek s bílýma fousama a že se později přidal k Thrawnovi a strašně chtěl Lukeho a Leju k sobě :D

No, že Sithové jsou silnější... vždycky prohráli... a v té velké bitvě, jak o ní pořád píšu, jak tam bojoval Exar Kun (btw poslední Sithský pán před Vaderem), tak zase tak velký rozdíl v počtech nebyl a přesto prohráli... Jediové se hold umí v těžkých situacích vyhecovat :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Hry