Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Chevaliers du ciel (asi Akce v oblacích, ale jsem si poměrně jistej, že v kinech to šlo pod názvem Rytíři nebes)
Tak trochu Top Gun po francouzsku, ovšem je to braný poněkud s nadhledem a docela dobře jsem se u toho bavil.
Nic závažnýho, ale jako filmeček na zkrácení odpoledne je to fajn :-)
7/10

Swordfish (Operace hacker)
Tenhle film jsem kdysi viděl jako malej a děsně se mi líbil. Teď jsem ho viděl znova líbil se mi úplně stejně, ačkoliv z úplně jinejch důvodů :-)
Opět nepříliš vážně branej akční film, zajímavej hlavní záporňák a zajímavý nápady.
8/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou Man who stares at goats a víc odreagovávací film jsem ještě asi neviděl :) nijak náročné na přemýšlení a druh humoru přesně pro mě, George Cloony v téhlé "cvok" roli pobavil více než dobře :)
A včera skouknuté The Fourth Kind, který mě jako nepoznamenaného seriálem akta-X taky velice natchnul. Není to horror, spiše mi to příjde jako mystery thriller se zelenýma mužíčkama a mě osobně přišel více než zajímavě a nápaditě zpracovaný, hlavně některé "dokumentární" scény byly velice pěkné.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jen poznámka - Abrams Monstrum nerežíroval ani nesepsal, film jen produkoval (tj. platil). Režiroval to nějaký debutant.
Jinak jsem na tom stejně jako Air Force. Blair Witch bych asi za geniální nepokládal, ale že bych zrovna Constantinovi a Metodějovi měl nějak dát víc, to už raději lobotomii vrtačkou.

Atomic Café
Dokumentární film (či spíše sestřih filmových zpravodajů a propagandy) o vývoji atomových zbraní a kultury vyplývající z hrozby atomové války od let 1945 po 1960. Moc pěkné a sumíruje to všem lidem rychle a přehledně i známé kauzy doby jako je aféra s Rosenbergovými nebo instruktážní film Duck and Cover. IMO by se tohle povinně mělo pouštět na školách, protože je šokující, vtipné a smutné zároveň.

Andělé a démoni
Tohle je taky šokující a vtipné a smutné zároveň - ale většinou nechtěně. Ze Šifry jsem viděl přesně pět minut, než jsem ji vypnul, ale Andely a démony jsem si dal celé a musím ocenit Rona Howarda, jehož veškerý značný řemeslný um padl tak akorát na to, že tahle dějová sračka byla přežitelná. Minulý týden jsem shodou okolností našel ve sněhu ležet potrhanou Digitální pevnost od Browna; do Andělů a démonů jsem si myslel, že někomu vypadla z tašky. Teď si spíše myslím, že ji někdo úmyslně zahodil.

Pak jsem viděl různé krátké filmy na motivy Poea, ale už si nepamatuju jejich jména s vyjímkou Švankmajerovy Jámy, kyvadla a naděje. Asi to půjde najít na YouTube.

A na koleji jsem znovu měl možnost (podruhé!) vidět Stalkera, který se mi stále pozoruhodně líbil (!!), ale ostatním přišel jako sračka (a to i intelektuálům). Takže buď se mi už líbí i artfilmy nebo bydlím s idiotama.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Stalker je dobrej, sice hrozně zdlouhavej, ale stojí za to :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

And now for something...
Ani jedno z toho není film, ale když už tu vypisuju proti pravidlům pejorativní slova, tak to snad nevadí. Obě záležitosti jsou totiž značně vyjímečné a s "filmem" mají něco společného.

Freeman's Mind
Ano, tohle už možná někdo znáte, je to staré minimálně dva roky. Málokterý geek asi neslyšel o Half-Life. Na této ve své době revoluční hře je pozoruhodné, že si uchovává tichého protagonistu. Gordon za celou hru neřekne ani popel, stejně jako v kterékoliv ze tří dalších pokračování, z nichž poslední vyšlo snad někdy loni. Přitom minimálně HL2 má příběh, který je poměrně dost sofistikovaný a netradiční (nevzpomínám si třeba na žádný scifi film, který by byl HL2 podobný jak stylizací, tak zasazením; to je mezi videohrami spíše vyjímkou, protože většina naopak filmy vykrádá zhusta).
Jistý komediálně talentovaný americký geek si tedy řekl, že namluví Freemanovy myšlenky na pozadí hraní HL1. Samo o sobě není 24 desetiminutových episod z hraní ničím víc, než jen komentovaným děním na obrazovce. Přesto se autorovi podařilo vytvořit tolik kultovních hlášek a situací, že to je vzhledem k omezené stopáži k nevíře. Tenhle Freeman je egomaniacký cynický hajzl omylem pracující v Black Mesa a místní katastrofa v jeho podání mi několikrát vehnala slzy do očí. Ve VELKÁ škoda, že neexistuje více episod nebo totéž z HL2. Freeman's Mind jsem sjel během jediné noci, což se mi u něčeho, co přesahuje více jak hodinu, podařilo naposledy u Dextera.
O popularitě Freeman's Mind svědčí i to, že má české titulky. Ještě jednou - série videí z YouTube, které jsou de facto jen okomentovaným děním z hraní počítačové hry, má české titulky. To se nepoštěstí leckterým placeným seriálům...

Mass Effect 2
Já vím. Je to hra a navíc nyní tak populární, že je skoro zbytečné o ní mluvit. Nicméně šokuje mě, kolik lidí nezná nejlepší heroickou space operu za posledních několik mnoho let. Zapomeňte na Star Trek či Avatara - pokud chcete vybuchující bitevníky a příběh starého střihu s drsným hrdinou na kterém stojí osud galaxie, pak si Mass Effect 1 a 2 rozhodně sežeňte - každá z her jde dohrát za 20 hodin, a co je v souvislosti s tímto forem důležitější, obě hry jsou natolik propojené s kinematografickým vyprávěním, že to je dechberoucí.
Měl jsem v pondělí zajímavý rozhovor s jednou prvačkou filmařkou o tom, jestli videohry ustupují nebo ne. Faktem je, že filmovědci minimálně na naší katedře o videoherní scéně neví většinou vůbec nic, přitom videohry jsou nyní komerčně perspektivnější než film a nezřídkakdy užívají vyprávěcí postupy z filmů. Mass Effect je typický příklad - v kině by jediná hra vydala na stamilionové spektákly, díky moderní CGI na Unreal II enginu lze totéž prožít doslova na vlastní kůži během necelého dne. Za všechno mluví fakt, že několik amatérských nadšenců z Mass Effectu film skutečně dělá, pomocí free-look softu se jim přitom daří vyplňovat nehratelné animace zajímavou akcí a přitom jsou dostatečně schopní ve střihu a scénáři, takže nenudí a nepoužívají úplně všechny záběry ze hry. Pokud chcete vidět vybuchovat galaxii, pogooglujte.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak s Freeman's Mind jsi mi udělal mimořádnou radost - věděl jsem jen o prvním díle. Okamžitě jsem to napravil, je to fakt pecka :lol:
Škoda jen, že tak neni celá hra.

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

scifi horor čtvrtý druh....s m. jovovič
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Travička zelená (Pineapple Express)
Komedie o dvou zhulencích, nečekaně docela dobrá :-)
8/10
Naposledy upravil Air Force dne 10.3.2010 13:00:17, celkově upraveno 1

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Před pár dny jsem se koukal na Sedm životů s Willem Smithem... docela to ušlo, i když občas to bylo trochu nudnější, pochybuju, že se někdo takovej dneska najde...

A dnes jsem se koukal na 96 hodin... typický akční snímek... ale Qui-Gon :D mi na tu roli přidal až moc starý... a vrcholem byly ty dvě pipky, který spolu jely do Francie... :D :D

Taky jste si všimli, že The Hurt Locker teďkom poráží Avatara celkem na plné čáře a k tomu má na sobě žalobu od toho vojáka z Iráku :D

800. příspěvek
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Hračka - o tomhle filmu se říká, že je to nelepší film Pierra Richarda. Neviděla jsem jich dost, abych to mohla hodnotit, ale film je to zkrátka dobrý. Pustila jsem si Uprchlíky a následně Hračku, a právě v Hračce není ani stopa po nějaké vyloženě vtipné scéně. Spíš to balancuje na hranici absurdna a satiry. Navíc téma filmu je pořád (nebo opět) aktuální, protože teď, když není práce, lidi udělají všechno, aby si ji udrželi. Vždyť kdo v práci každý den neskousne věci, které ho nutí překonat hrdost a sklopit hlavu? A jak daleko je člověk ochoten v tomhle překonávání hrdosti zajít? Tenhle film rozhodně nedává odpověď, ale je to zajímavé téma a hlavně, i o třicet let později se vlastně vůbec nic nezměnilo, což je ještě zajímavější (nebo smutnější).
Jinak herectví Richarda hodnotit nemůžu, neviděla jsem s ním toho dost, ale v dabingu ho naprosto geniálně mluví Petr Oliva a to asi dělá hodně. Navíc hudba a zajímavá kamera (místnosti s písařkami a psacími stroji nebo úvodní scéna Richarda na sedačce) tomu dodávají víc, než by se dalo čekat od "komedie". I když to vlastně komedie ani není...
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

From paris with love- kupodivu velice oddechová, zábavná a překvapivě reálně zpracovaná( reálně co do vzhledu, ne děje) akční řež s Travoltou který sype hlášky jako na běžícím páse. S pleší a bradkou je jako vyměněný :)
Další na programu je Wolfman, Daybreakers a the Book of Eli.
EDIT: Pokud je Hračka jeho nejlepší film tak nechci vidět ostatní.. Když jsem se asi po patnácti minutách přistihl jak hypnotizuju tečku na stropě tak sem ho vypnul. Samozřejmě každému se líbí něco, jenom mě zaskočilo to "nejlepší".

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak mě osobně se filmy s Pierem líbí at už muž s červenou botou či ta hračka, je to typická francouzská komedie a velmi povedená....... ale hračku za nejlepší nepovažuju, ale oproti ostatním je velice vážná...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Daybreakers- do tohohle jsem šel s tím, že už sem viděl o upírech snad všechno, ale páni režiséři řekli ne! Musím uznat, že svět upírů, ve kterém jsou lidé ohrožený druh se mi velice líbí, krásně znázorněný rozpad jejich společnosti, proměna ve zvířata a charismatický hlavní hrdina, kterému to sekne jako člověku i upírovi :) jenom bylo možná místy té krve až moc.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

St0rm píše:
From paris with love- kupodivu velice oddechová, zábavná a překvapivě reálně zpracovaná( reálně co do vzhledu, ne děje)

Když vidím ten wallpaper, kde Travolta střílí z raketometu za jízdy v autě z okna, tak nevím, jestli s tebou o tom reálném vzhledu mohu souhlasit :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

a zrovna tohle se počítá do děje :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

St0rm píše:
EDIT: Pokud je Hračka jeho nejlepší film tak nechci vidět ostatní.. Když jsem se asi po patnácti minutách přistihl jak hypnotizuju tečku na stropě tak sem ho vypnul. Samozřejmě každému se líbí něco, jenom mě zaskočilo to "nejlepší".

Tak já to netvrdím, a určitě to není "oficiální", jenom jsem to ve spojitosti s tímhle filmem viděla v pár komentářích. :) Taky si to nemyslím, v druhé půlce to tam začalo skřípat, ale ten podtext v tom je zřejmý a pořád aktuální. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

The book of Eli- Nějak nevím co o něm napsat. Asi 3x sem vymazal několik vět. Film je to pěkný, post-apokalyptický svět/ společnost taky a novodobý svatý bojovník je, řekněme velice originální :smile: . A abych pravdu řekl, tak takhle si představuju víru.
Some kind of monster- dvou a půl hodinové nahlédnutí do každodenního života Metallicy, jedné z nejznámějších kapel. Dokument vznikl mezi lety 2001-2003 a jde o sestřih z tisíců hodin materiálu. Byl jsem až v šoku, jak kapela funguje, nebo spíše nefunguje. Emoce pochodovaly a když už vytáhli fotbalového psychologa tak šlo do tuhého. Asi první hudební dokument, který neukazuje jenom to krásné, dělající reklamu.
A když už jsem byl v tom tak sem si dal jejich koncert z Mexika 2008. tři noci v řadě,každou padesát tisíc lidí a na každý den měli jiné pořadí písniček, jiné efekty... opravdu bych pro ně nechtěl dělat ( bylo taky ukázáno) :D A na mojí osobní stupnici dorovnal End of an Era od Nightwish
Naposledy upravil St0rm dne 06.3.2010 12:35:45, celkově upraveno 1

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já byl v kině na Percy Jacksonovi... No vůči efektům jsem imuní, a proto mě ani Avatar výrazněji nezasáhnul... Nicméně tenhle film mě docela bavil..není to bůhví co, ale herci byli vybraní výborně, jsou to vesměs sympaťáci. Typické mytologické předměty hozené do moderního hávu.. kdo by nechtěl okřídlené converseKY, meč v propisce, atd... A Uma Thurman hrála pěkně Medusu živou i tu bezhlavou poté ;) :D

Jako oddychovku doporučuji!

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ninja assasin 70%
" IMMORTALITY "

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Invictus- Emoce u filmu o rugby? Očividně jde všechno. Pan Eastwood se překonal :) a podoba M. Freemana a N. Mandely je neuvěřitelná :)

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obě linie - politická i sportovní jsou dostatečně zajímavé a vzájemně se skvěle doplňují. Kdo ví? Možná film promění obě oscarové nominace :?: Hned po The Blind Side nejlepší "sportovní" film roku.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Creation - jednoduše řečeno biografický film o Charlesi Darwinovi, ale tak jednoduché to není. Je zajímavě natočený a není to vyprávěno chronologicky (narodil se, vyrostl, měl děti, umřel), ale zaměřuje se na dobu těsně před sepsáním "O původu druhů". Paul Bettany je neuvěřitelný, a i Jennifer Connelly, která je jeho partnerkou i ve skutečnosti, má v jedné chvíli úžasný monolog. Vlastně je to o tom, jak se dva odcizení manželé po letech vyrovnávají se smrtí první milované dcery, a o tom, že Darwin nevedl válku proti církvi a Bohu, ale víru ztratil postupně, právě z důvodu smrti dítěte, a přesto nakonec dokázal najít mír se svou hluboce věřící manželkou. Film dělají nejen herecké výkony, ale hlavně zajímavá vizuální stránka, a někdy hodně detailně zobrazované pochody Darwinovy mysli, kdy červi požírají tělo mrtvého ptáčete, které předtím jedlo je...
Scéna, kdy malá Annie umírá, a prolíná se s příběhem umírající opice v zoo, kterou její ošetřovatel bral jako dítě, je asi nejsilnější z celého filmu.
Je pravda, že jako každý životopis, i tady se to místy trochu vleče, ale sledovat Paula Bettanyho, jak postupně přichází o rozum, rozhodně stojí za to.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nejprve bych chtěl říct, že desítka pro Constantine byla hodně unáhlená. S odstupem času i ta devítka... snižuji na 8/10

Moulin Rouge ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek - já to prostě žeru. Neuvěřitelně svůdná Nicole Kidman, skvělý Ewan McGregor a perfektní hudba (kankán na Smells like teen spirit? Awesome! :) ). Já tomu filmu prostě nemůžu dát nižší hodnocení než desítku... vždy mě totálně okouzlí... je to šílené, je to zábavné, je to romantické, je to smutné, je to uchylné, je to zajímavé, je to Moulin Rouge :) ...10/10

Ospalá díra ObrázekObrázekObrázek - proč se jen v tom filmu neobjevilo více steampunkových vynálezů? A celkově mi tam něco chybělo, asi to bylo moc krátké. Pro Burtona a Deppa mám však stále slabost... 8/10

Forrest Gump ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek - i po letech pro mě nejlepší dosud natočený film :) 12/10
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:40:03, celkově upraveno 1

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek

The Boondock Saints - rok 1999 byl plodný na velmi dobré filmy a tento snímek se rozhodně řadí mezi ty lepší. Trochu mě zaráží, že se Troy Duffy jako režisér víc neuchitil. 83%

Vanguard: Reeves a Stormare se v jednom filmu opět sejdou už tento rok, v komedii Henry's Crime.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ninja Assasin- v porovnání s tímhle filmem je 300 naprosto bez krve :D film je to dělaný pro dnešní dobu.. Čistě Ninjové už jsou pasé, takže je pár jejich vlastností dovedeno do extrému, například rozplynutí ve stínech je bráno velice doslova. Kdyby si páni grafici odpustili ty vodopády krve, které sice místy dobře zapadly,ale většinu filmu nepříjemně rušily, byl by to naprosto pohodový popcorn film. Co mě naprosto uchvátilo byly kaskadérské "finty". Viděl jsem jak se natáčelo a opravdu se vyblbnuli :) Pokud vám nevadí pořád ten samý příběh o ztracené lásce a hektolitry krve tak směle do toho :)

PředchozíDalší

Zpět na Filmy