Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Constantine ObrázekObrázekObrázekObrázek
Tak tady jsem se vážně bavil od začátku až do konce. Charismatický Reeves, ještě charismatičtější Stormare jako Satan, při výběru Baltazara taky opět nešlápli vedle a Tilda Swinton jako pořádně šílený archanděl Gabriel? Awesome! K tomu všemu i velmi sympatické vedlejší postavy a řekl bych, že ani příběh nebyl moc předvídatelný.
10/10

Monstrum ObrázekObrázekObrázek
No jo, zase ten Abrams. Tentokrát si chtěl zkusit takovou vlastní Godzillu. Nezdála se vám ta hlava Svobody nějak malá? ;) No každopádně jsem nějakou dobu nevěděl, jakže to monstrum vlastně vypadá, když v jedno záběru je to obrovská chobotnice, v dalším něco zubatého cosi.
To co předváděli s kamerou se mi taky moc nelíbilo a spíše bych dal přednost klasickému stylu.
Ale je pravda, že Abrams natočil takovou lepší Godzillu. Nic nevysvětluje, nevíme odkud se monstrum vzalo, dokonce ani nevíme jak to vlastně dopadlo!
7/10

Blair Witch Obrázek
To měl být ten legendární horor? No neřekl bych. Možná za to mohl dabing, nevím, ale prostě se mi to vůbec nelíbilo. Příšerná kamera, nesympatické postavy, příběh z kterého se stejně opět nedozvíme NIC.
4/10
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:42:43, celkově upraveno 2

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A kdyby si Konstantina viděl v orginále místo v TV tak bych řekl, že mu dáš i tu desítku :) Je to opravdu nabouchaný film :) Díky mému systému: "Podívám se do programu co dávají za filmy a stáhnu v originále" jsem nedávno viděl fight club. Pamatuju si když tenhle filmek šel do kin, v té době mě to nijak nelákalo ( čekal jsem jenom partu idiotů co se tlučou), ale jaké bylo moje překvapení když se film začal zamotávat a o kolik se zvětšilo když se rozmotal! Jsem jenom rád že jsem to neviděl před těmi 10ti lety, protože bych si zkazil naprosto dokonalý zážitek, jež mě nechal zírat na celé závěrečné titulky. Nemůžu napsat nic z děje, ale pokud někdo chce vidět film zpracovaný téměř bez speciálních efektu a přesto s perfektní vizuální podívanou zabalenou v thrilerovem kabátě tak tohle je on.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Na Constantina jsem se díval až neděli, v pátek už se mi nějak chtělo spát, takže máš vlastně pravdu, ten film si to plné hodnocení zaslouží :)

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Constantine 10/10 a Blair Witch 4/10 :shock:
Můj názor je teda přesně opačnej.

Ale s Fight Club jsem na tom přesně stejně - čekal jsem bandu bíčů a ono ... prostě pecka :thumleft:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Temný obraz ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Opravdu zajímavé dílko... Reeves mě prostě nepřestává překvapovat, stejně tak RDJ, který s touto tématikou má už vlastní zkušenosti a postavu narkomana zvládl bravurně. Nemám co vytknout, zajímavý příběh, nijak neuspěchaný, zajímavá práce grafiků, ... no prostě, není o čem přemýšlet.
10/10

EDIT: možná se někdo bude divit, jak jsem mohl dát nejvyšší ohodnocení filmu, ve kterém se prakticky jenom kecá. No popravdě mě rychlý spád ve filmech někdy dost otravuje (například u Wolverinea), a tady to šlo pěkně pomalu, nikam se nespěchalo, překvapivé rozuzlení na konci,... proto si myslím že si desítku zaslouží

Air Force: jiný člověk, jiný názor... já se prostě u Blair Witch nudil, herecké "výkony" mě otravovaly už od začátku, k tomu všemu ještě příšerný dabing, ... jednoduše ne! ;)
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:38:45, celkově upraveno 1

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Chevaliers du ciel (asi Akce v oblacích, ale jsem si poměrně jistej, že v kinech to šlo pod názvem Rytíři nebes)
Tak trochu Top Gun po francouzsku, ovšem je to braný poněkud s nadhledem a docela dobře jsem se u toho bavil.
Nic závažnýho, ale jako filmeček na zkrácení odpoledne je to fajn :-)
7/10

Swordfish (Operace hacker)
Tenhle film jsem kdysi viděl jako malej a děsně se mi líbil. Teď jsem ho viděl znova líbil se mi úplně stejně, ačkoliv z úplně jinejch důvodů :-)
Opět nepříliš vážně branej akční film, zajímavej hlavní záporňák a zajímavý nápady.
8/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou Man who stares at goats a víc odreagovávací film jsem ještě asi neviděl :) nijak náročné na přemýšlení a druh humoru přesně pro mě, George Cloony v téhlé "cvok" roli pobavil více než dobře :)
A včera skouknuté The Fourth Kind, který mě jako nepoznamenaného seriálem akta-X taky velice natchnul. Není to horror, spiše mi to příjde jako mystery thriller se zelenýma mužíčkama a mě osobně přišel více než zajímavě a nápaditě zpracovaný, hlavně některé "dokumentární" scény byly velice pěkné.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jen poznámka - Abrams Monstrum nerežíroval ani nesepsal, film jen produkoval (tj. platil). Režiroval to nějaký debutant.
Jinak jsem na tom stejně jako Air Force. Blair Witch bych asi za geniální nepokládal, ale že bych zrovna Constantinovi a Metodějovi měl nějak dát víc, to už raději lobotomii vrtačkou.

Atomic Café
Dokumentární film (či spíše sestřih filmových zpravodajů a propagandy) o vývoji atomových zbraní a kultury vyplývající z hrozby atomové války od let 1945 po 1960. Moc pěkné a sumíruje to všem lidem rychle a přehledně i známé kauzy doby jako je aféra s Rosenbergovými nebo instruktážní film Duck and Cover. IMO by se tohle povinně mělo pouštět na školách, protože je šokující, vtipné a smutné zároveň.

Andělé a démoni
Tohle je taky šokující a vtipné a smutné zároveň - ale většinou nechtěně. Ze Šifry jsem viděl přesně pět minut, než jsem ji vypnul, ale Andely a démony jsem si dal celé a musím ocenit Rona Howarda, jehož veškerý značný řemeslný um padl tak akorát na to, že tahle dějová sračka byla přežitelná. Minulý týden jsem shodou okolností našel ve sněhu ležet potrhanou Digitální pevnost od Browna; do Andělů a démonů jsem si myslel, že někomu vypadla z tašky. Teď si spíše myslím, že ji někdo úmyslně zahodil.

Pak jsem viděl různé krátké filmy na motivy Poea, ale už si nepamatuju jejich jména s vyjímkou Švankmajerovy Jámy, kyvadla a naděje. Asi to půjde najít na YouTube.

A na koleji jsem znovu měl možnost (podruhé!) vidět Stalkera, který se mi stále pozoruhodně líbil (!!), ale ostatním přišel jako sračka (a to i intelektuálům). Takže buď se mi už líbí i artfilmy nebo bydlím s idiotama.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Stalker je dobrej, sice hrozně zdlouhavej, ale stojí za to :-)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

And now for something...
Ani jedno z toho není film, ale když už tu vypisuju proti pravidlům pejorativní slova, tak to snad nevadí. Obě záležitosti jsou totiž značně vyjímečné a s "filmem" mají něco společného.

Freeman's Mind
Ano, tohle už možná někdo znáte, je to staré minimálně dva roky. Málokterý geek asi neslyšel o Half-Life. Na této ve své době revoluční hře je pozoruhodné, že si uchovává tichého protagonistu. Gordon za celou hru neřekne ani popel, stejně jako v kterékoliv ze tří dalších pokračování, z nichž poslední vyšlo snad někdy loni. Přitom minimálně HL2 má příběh, který je poměrně dost sofistikovaný a netradiční (nevzpomínám si třeba na žádný scifi film, který by byl HL2 podobný jak stylizací, tak zasazením; to je mezi videohrami spíše vyjímkou, protože většina naopak filmy vykrádá zhusta).
Jistý komediálně talentovaný americký geek si tedy řekl, že namluví Freemanovy myšlenky na pozadí hraní HL1. Samo o sobě není 24 desetiminutových episod z hraní ničím víc, než jen komentovaným děním na obrazovce. Přesto se autorovi podařilo vytvořit tolik kultovních hlášek a situací, že to je vzhledem k omezené stopáži k nevíře. Tenhle Freeman je egomaniacký cynický hajzl omylem pracující v Black Mesa a místní katastrofa v jeho podání mi několikrát vehnala slzy do očí. Ve VELKÁ škoda, že neexistuje více episod nebo totéž z HL2. Freeman's Mind jsem sjel během jediné noci, což se mi u něčeho, co přesahuje více jak hodinu, podařilo naposledy u Dextera.
O popularitě Freeman's Mind svědčí i to, že má české titulky. Ještě jednou - série videí z YouTube, které jsou de facto jen okomentovaným děním z hraní počítačové hry, má české titulky. To se nepoštěstí leckterým placeným seriálům...

Mass Effect 2
Já vím. Je to hra a navíc nyní tak populární, že je skoro zbytečné o ní mluvit. Nicméně šokuje mě, kolik lidí nezná nejlepší heroickou space operu za posledních několik mnoho let. Zapomeňte na Star Trek či Avatara - pokud chcete vybuchující bitevníky a příběh starého střihu s drsným hrdinou na kterém stojí osud galaxie, pak si Mass Effect 1 a 2 rozhodně sežeňte - každá z her jde dohrát za 20 hodin, a co je v souvislosti s tímto forem důležitější, obě hry jsou natolik propojené s kinematografickým vyprávěním, že to je dechberoucí.
Měl jsem v pondělí zajímavý rozhovor s jednou prvačkou filmařkou o tom, jestli videohry ustupují nebo ne. Faktem je, že filmovědci minimálně na naší katedře o videoherní scéně neví většinou vůbec nic, přitom videohry jsou nyní komerčně perspektivnější než film a nezřídkakdy užívají vyprávěcí postupy z filmů. Mass Effect je typický příklad - v kině by jediná hra vydala na stamilionové spektákly, díky moderní CGI na Unreal II enginu lze totéž prožít doslova na vlastní kůži během necelého dne. Za všechno mluví fakt, že několik amatérských nadšenců z Mass Effectu film skutečně dělá, pomocí free-look softu se jim přitom daří vyplňovat nehratelné animace zajímavou akcí a přitom jsou dostatečně schopní ve střihu a scénáři, takže nenudí a nepoužívají úplně všechny záběry ze hry. Pokud chcete vidět vybuchovat galaxii, pogooglujte.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak s Freeman's Mind jsi mi udělal mimořádnou radost - věděl jsem jen o prvním díle. Okamžitě jsem to napravil, je to fakt pecka :lol:
Škoda jen, že tak neni celá hra.

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

scifi horor čtvrtý druh....s m. jovovič
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Travička zelená (Pineapple Express)
Komedie o dvou zhulencích, nečekaně docela dobrá :-)
8/10
Naposledy upravil Air Force dne 10.3.2010 13:00:17, celkově upraveno 1

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Před pár dny jsem se koukal na Sedm životů s Willem Smithem... docela to ušlo, i když občas to bylo trochu nudnější, pochybuju, že se někdo takovej dneska najde...

A dnes jsem se koukal na 96 hodin... typický akční snímek... ale Qui-Gon :D mi na tu roli přidal až moc starý... a vrcholem byly ty dvě pipky, který spolu jely do Francie... :D :D

Taky jste si všimli, že The Hurt Locker teďkom poráží Avatara celkem na plné čáře a k tomu má na sobě žalobu od toho vojáka z Iráku :D

800. příspěvek
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Hračka - o tomhle filmu se říká, že je to nelepší film Pierra Richarda. Neviděla jsem jich dost, abych to mohla hodnotit, ale film je to zkrátka dobrý. Pustila jsem si Uprchlíky a následně Hračku, a právě v Hračce není ani stopa po nějaké vyloženě vtipné scéně. Spíš to balancuje na hranici absurdna a satiry. Navíc téma filmu je pořád (nebo opět) aktuální, protože teď, když není práce, lidi udělají všechno, aby si ji udrželi. Vždyť kdo v práci každý den neskousne věci, které ho nutí překonat hrdost a sklopit hlavu? A jak daleko je člověk ochoten v tomhle překonávání hrdosti zajít? Tenhle film rozhodně nedává odpověď, ale je to zajímavé téma a hlavně, i o třicet let později se vlastně vůbec nic nezměnilo, což je ještě zajímavější (nebo smutnější).
Jinak herectví Richarda hodnotit nemůžu, neviděla jsem s ním toho dost, ale v dabingu ho naprosto geniálně mluví Petr Oliva a to asi dělá hodně. Navíc hudba a zajímavá kamera (místnosti s písařkami a psacími stroji nebo úvodní scéna Richarda na sedačce) tomu dodávají víc, než by se dalo čekat od "komedie". I když to vlastně komedie ani není...
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy