Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Andělé a démoni - tak jsem se rozhodla na to zajít do kina, když to dávali tady u nás, kde za to zaplatím polovinu toho co v Praze. A jsem docela ráda, protože těch 150 korun by mi bylo líto. Tedy ne, že by to bylo úplně špatné. Rozhodně lepší než přechozí Da Vinci Code. Akorát to bylo opět trochu ukecané. Kdyby neměl Hanks dva Oscary, tak bych snad ani nevěřila, že je herec, protože se celou dobu tváří stejně a zmůže se maximálně na vyděšený pohled a monotónní monolog. To ovšem není úplně jeho vina, protože ta postava je zkrátka tak napsaná. Na roli akčnějšího ražení prostě není stavěný a každou chvíli jsem čekala, kdy to s ním sekne. :D Ewan McGregor ho tu přehrával o hlavu, tedy spíš mi přišlo, že McGregor měl mnohem větší charisma.
Celou dobu pořád jezdili jen z místa na místo, přičemž Langdon v podání Hankse byl schopný dávat historickou přednášku i během výstupu po pětistech schodech a pak se strašně divili, že všude přišli pozdě.
Konečná pointa byla překvapivá, to ano, akorát při zpětném zamyšlení hodně, hodně krkolomná. Účel té doktorky, co tam celou dobu pobíhala s ním, jsem nějak nepobrala, protože tam byla ještě zbytečnější, než Audrey Tatou v Da Vinci Code.
Sešlo se tam pár zajímavých herců a kupodivu i vedlejší postavy, které nehráli úplně známí herci, byly sympatické. Akorát by je tam nemuseli zabíjet jak na běžícím páse. :D
Hodně pomáhal soundtrack, protože ten je opravdu nadprůměrný a některé scény (rádoby akční) by bez něj neměly vůbec šanci.
Takže asi takhle, spousta, ale strašná spousta logických děr, ale zase víceméně sympatické postavy (až, kupodivu, na nevýrazného Hankse, který by měl teoreticky být ten hlavní) a skvělý soundtrack a jeden, dva zvraty, které při přehlédnutí právě těch logických děr aspoň ve chvíli odhalení působí překvapivě.
Nestojí to za 150 korun do multiplexu, ale za těch 70 korun tady asi jo. Měla jsem aspoň možnost vidět naše nově opravené kino s novým, velkým plátnem.
Teď by tu ještě mohli dát konečně Wolverina, abych na něj mohla jít znovu. :smile:
A díky Sirii, že šla se mnou, protože je fajn se o zážitek z filmu bezprostředně s někým podělit. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak já se přidám.
Klenotka už vlastně řekla všechno podstatné. Hanks měl pořád na tváři stejnej výraz, který neměnil snad ani během závěrečného masakru :D Vážně se na tenhle typ role nehodil. Dějové zvraty mě pak, zvlášť ke konci, hodně překvapily, i když plán hlavního "bad guye" byl mírně postavený na hlavu. Jen jsem tak nějak nechápala účel toho hromadného vraždění, které se odehrálo v závěru filmu...
To neustálé ježdění z místa na místo (opravdu, víc jak půlku filmu nedělají nic jiného, než jezdí od jednoho kostela ke druhému, během čehož Hanks zpravidla dává všem přednášku z historie) mi přišlo místy až vtipné (sakra, už jsme to nestihli, fajn, jedeme dál). Stejně tak jsem měla místy pocit, že se dívám spíš na komedii. A je fakt, že ta doktorka tam taky byla fakticky na nic. Jak už psala Klenotka, zaujaly spíš vedlejší postavy, hlavně zmíněný McGregor. Nejlepší ze všeho ovšem byla opravdu skvělá hudba.
No jo, je fakt, že mít někoho, s kým si člověk popovídá o právě shlédnutém filmu je fajn. Tak, Klenotko, co říkáš, že bychom spolu střihly i Wolvieho, až u nás půjde?
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Rychli a zbesili
Tak co k tomuhle filmu říct. Je to taková okopírovaná klasika, stupidní scénář, ještě horší triky, nevýrazná hudba, herci taky nehrají nějak úchvatně, až na ústřední duo Diesel - Walker. Honičky jsou ovšem luxusní a když prostě vypnete a necháte všechnu logiku a hlavně fyzikální zákony stranou, tak se budete úžasně bavit, stejně jako jsem se bavil já v kině. 6,5/10

12 úkolů pro Asterixe a Asterix v Británie
Oba filmy můžu jen doporučit. Parádní humor, kultovní hlášky a scény. 2x 9/10

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Gran Torino

po delsi dobe film ktery s emi ohromne libil.Clint Eastwood zahral dost dobre a u filmu jsem se vytecne bavil 96%
" IMMORTALITY "

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Bobule
http://www.csfd.cz/film/233933-bobule/

Česká komedie z loňského roku, řekl bych že je to jeden z mála novějších českých koukatelných filmů. Perfektní kamera, prostředí, méně známé tváře a povedený příběh. Bavil jsem se od začátku do konce.
Obrázek

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Star Trek
Ze star treku jsem stejně nadšený jako jsem byl na jaře z Watchmenů. A stejně jako u Watchmenů i u ST jsem nevěděl o mytologii vůbec nic. Neviděl jsem žádný díl seriálu a ani žádný díl filmu, veděl jsem jen kdo je Spock a kdo Kirk a že Enterprise je loď. Ten film nemá snad vůbec žádnou chybu. Od počáteční akce, která podle mě v mnohém předčí tu závěrečnou, až po konec. Parádní triky, hudba, střih, obzvlášt bych vyzdvihnul kameru, herci - z nichž jsem znal jen Pegga a Banu - jsou naprosto báječní, úžasná akce, která je střídáná prvotřídním humorem. Prostě tohle je učebnicový blockbuster. A scénář je také dokonalý - záměny času, cestovaní časem, pararelní reality a světy jsem žral vždycky (proto je Lost i po 5.sezone mým nejoblíbenějším seriálem). Musím si sehnat seriál a filmy, tenhle ST svět mě naprosto pohltil. A režisér J.J. Abrams se pro mě stal dalším hollywoodským režiserským bohem vedle Nolana, Aronofskyho, Eastwooda, Spielberga, Camerona, Baya a R. Scotta.

General
General

Odpovědět s citací

Tak nevím, jestli čekáš od ST seriálů něco podobného, tak budeš nejspíš zklamaný. :dontknow: Ale třeba taky ne. Já jako trekkie to mám snazší :)

Doháněla jsem trochu resty ve všem možném, takže:
Čekej do tmy - Audrey Hupburn je výborná ve všem, v čem hraje. Tenhle thriller odehrávající se během jednoho večera v jednom bytě je až na pár dějových děr (pustit si cizího chlapa do bytu, když jen tvrdí, že je kamarád manžela nebo smrt najednou obrátivšího padoucha) skvělý, hlavně díky atmosféře a skoro navozené klaustrofóbii z vědomí, že hlavní hrdinka je slepá a své protivníky nevidí. Na konci, když byly slyšet jen dialogy díky naprosté tmě nebo občasné záblesky sirky či lampičky, to bylo nejlepší a přiznám se, že při jedné scéně jsem se lekla jako už dlouho ne. Myslím, že kdyby to dneska někdo remakoval, asi by to moc nešlo, protože druhá Audrey Hupburn tu dnes není - žádná herečka nedokáže vzbudit dojem křehké a přitom vnitřně silné ženy jako ona. Teď doufám, že jsem slovem "remake" nepřivolala kletbu...

Inkoustové srdce - Ach jaj. Mám ráda fantasy. Miluju fantasy. Ale tohle byl všeho všudy obyčejný průměr. Se zástupem skvělých herců bych čekala o mnoho víc. Hlavně bylo vidět, že asi neměli moc velký rozpočet, protože se to celé odehrává jen asi na třech místech, kdy jsem měla místy dokonce dojem, že koukám na nějakou českou pohádku :? Působilo to tak hrozně levně a dost to celému filmu škodilo. Hlavně to i po nějaké době začala být nuda. Příběh, respektive nápad to špatný nebyl, právě naopak (ani nevím, jestli je to adaptace nebo ne, u toho přívalu fantasy posledních let se v tom už ztrácím). Přišlo mi ale, že se z toho dalo vytěžit o dost víc. Dětská hrdinka tu byla jedna z mnoha, tak neměla prostor a čas dostatečně otravovat, a myslím, že byla i zvolena docela dobře. V civilnějších chvílích mě hodně zaujal Brendan Fraser, o kterém si stále myslím, že na *to* má, jenom by se neměl zahazovat v těchhle rodinných taškařicích a zkusit něco vážného. Kde jsou ty časy, kdy natočil Bohové a monstra a byl tam naprosto skvělý? Civilní projev mu sedí mnohem víc než akční pobíhání. Paul Bettany je skoro bez diskuze, jen by měl asi rychle změnit agenta, protože tohle zahazování talentu a charismatu je ke škodě jeho i nás, diváků. Andy Serkis jako záporák nic moc a určitě bych přežila i bez těch rádoby vtipných padouchů kolem - to mi celou dobu připomínalo křečovité pokusy o humor v seriálu Desáté království, kde ne-moc-legračně vypadající "záporák", říká ne-moc-legrační věci, jenom ale něco říct musí, aby tam nebyl zbytečný. Helen Mirren se našla až velmi pozdě a doufám, že má před sebou plno rolí, protože její energii by jí mohl kdekdo závidět.
Zkrátka, průměr až běda, což je docela škoda, protože se z toho dalo udělat o tolik víc.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Crossing over

dilko s Harissonem Fordem o poldovi s emigracniho,zajimavy pohled na americkou imigracni a vizovou politiku. 85%
" IMMORTALITY "

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Včera jsem si pouštěl film Čistá Práce(The Bank Job)
Skvělej film podle skutečné události (alespoň to tvrděj) o vyloupení banky. Dost mě překvapilo, že film nekončí typickým "tak jsme tu banku vyloupili a jdeme si žít" ale děj po bance následuje ještě skoro 50 minut. Super spokojenost - včera mě to velice potěšilo. Doporučuju :)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To založení na skutečné události je velmi, velmi volné. Volnější než župan. V podstatě je pravda jenom to, že tu banku (deposit boxy) vyloupili nějací lidé... :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

General
General

Odpovědět s citací

Konečně jsem našla odvahu podívat se na Twilight. Hlavně proto, abych jen slepě nenásledovala dav v zatracování a udělala si vlastní názor. A výsledek? Budu slepě následovat dav, protože tohle bylo hrozné. Nerada dávám jakémukoliv filmu nízké hodnocení. Tohle bylo ale dost nudné a místy bolestivé - a trvalo to dvě hodiny! Neznám předlohu a nejsem si jistá, jestli po tomhle chci. Robert Pattison je strašně prkenný, chvílemi jsem si nebyla jistá, jestli hraje nervózního upíra nebo jestli tak poskakuje, protože potřebuje na záchod. Kristen zpočátku byla hrozně protivná, ale dalo se na ní zvyknout a je škoda, že neměla moc co hrát. Celá Cullenovic rodinka mi splývala pod bílým make-upem, takže bylo nemožné si ke komukoliv vytvořit nějaký vztah. Bella s Edwardem na sebe pořád jenom zírali, nebo někde stáli, případně se pomalu přibližovali a to celé film zbytečně protahovalo. Být to svižnější, víc emotivní, s nějakým hercem v roli Edwarda, tak bych to považovala za normální romantiku. Takhle je to velmi, velmi průměrná romantika s jednou z nejnemožnějších scén z hodiny biologie. Představa, že tohle má ještě tři (?) pokračování a že to vydělalo tolik peněz je dost smutná. Můžu jen doufat, že další díly aspoň budou vypadat trochu jinak a ne jako nějaký pokus o film. Pár plusových bodů za místy zajímavou hudbu. A teď si jdu pustit nějaký film. :lol:

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Wolverine tak na tomhle filmu jsem včera byla s Klenotkou. A musím říct, že jsem se nezklamala. Úžasné scény, spousta vtipných hlášek, skvělé výkony většiny herců, s hlavním hrdinou v popředí (viď, Klenotko :D ). Ba ne, Jackman se dokázal do té role opravdu skvěle vžít. Jasně, člověk od toho nemůže čekat nějaký filozofický hlubokomyšlenkový film, jde koneckonců o adaptaci komiksu (shodou okolností je Wolvie můj oblíbený komiskový hrdina). Líbilo se mi tam, jak tam byla podaná ta klasická komiksová klišé. V tom je rozdíl mezi tímhle filmem a třeba Iron manem. V Iron manovi se jim snažili vyhnout. Ve Wolviem je podávají tak, že se člověk u toho řeže smíchy. Jediné, co mi tam vadilo, byl rychlý přechod mezi scénami na začátku, až mi to splývalo. Nevěděla jsem kde jsou, kdo tam vlasně je, ale to se dalo vydržet a zbytek stál opravdu za to. Můžu jen doporučit. Film u mě získal ocenění Nejlepší komiksová adaptace, jakou jsem kdy viděla. A určitě ještě uvidím znovu.

Platinum - 20

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

V pondělí jsem si udělala filmový maraton - kino bylo za páďo, tak jsem zfoukla hned tři filmy, které mě ze současné nabídky zaujaly.

State of Play (Na odstřel) - velmi dobrý film, rozhodně doporučuji. Russel Crow exceluje v roli novináře, který nachází souvislost mezi zdánlivě nezávislými vraždami cyklisty, feťáka a osobní asistentky vlivného kongresmana (Ben Affleck). Příběh dobře odsýpá a až do poslední chvíle vlastně nevíte, kdo za vším stojí.

Duplicity (Dvojí hra) - Clive Owen a Julia Roberts, dva bývalí agenti MI-6 a CIA, kteří přešli do soukromého sektoru, aby si "vydělali" pár desítek milionů dolarů, takových 40 by mohlo stačit. Zákulisí průmyslové špionáže je atraktivní a zároveň poskytuje dostatek prostoru na uvolnění a případné vtípky. Úžasná mi přišla úvodní pasáž filmu, kde se za pouhého doprovodu hudby a bez ostatních zvuků servou na soukromém letišti dva ředitelé konkurenčních kosmetických firem. Můj verdikt, bylo to zábavné, ale mě osobně to nechytlo tolik jako předchozí snímek, navíc myslím, že JR i CO mají na víc.

Star Trek - stydím se, ale vážně jsem se na něj dostala až teprve v pondělí. Od jeho premiéry jsem si minimálně každý druhý den říkala, že už zajdu, ale vždy z toho z nějakého důvodu sešlo. Až do pondělka. Nebudu v hodnocení moc originální - líbilo se mi to. Nejsem trekkie, ale pár dílů snad z každého ST seriálu sem viděla, takže vím, kdo je kdo, ale zároveň neznám všechny podrobnosti historie Federace, tech. specifikací lodí apod., aby mi jejich případná menší změna pokazila zážitek. Bylo to super, výborný zážitek, tohle kdybych si nechala ujít na velkém plátně, tak bych hodně litovala. Třeba výstup z hyperprostoru nad Vulkánem byl parádní...
Pochopila jsem dobře, že další film už byl schválen? :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Marley a já - tak teď jsem to dokoukala a setřela slzy. Ač jsem četla knížku a byla připravená, tak stejně jako jsem se na začátku řehtala jak blázen, tak jsem na konci bulila jak želva. Ano, v Marleym je vše, smích i slzy, radost i smutek, přesně jako v opravdovém životě. Výkony herců v hlavních rolích mi přišly dost dobré, stejně jako hudba. Jo, bylo tam pár slabších a nudnějších míst, ale to se dalo přežít. Celkově jsem se moc nenudila a Marley byl prostě kouzelný. Dost dobré, i když opravdu některé scény mi moc nesedly (popravdě většina z těch, kde nebyl nebo se neřešil Marley :D ). Nejlepší bylo, že jsem na to nekoukala sama. Seděla jsem na gauči a vedle mě z každé strany jeden z našich psů. A můžu říct, že bylo celkem povzbuzující moct se po tom konci (který byl tím dojemnější, že jsem ho zažila z vlastní zkušenosti) vyřvat do měkkého psího kožíšku a na uklidněnou dostat pusu přes celý obličej :)
A jaký je film ve srovnání s knihou? Sice se tomuto srovnávání obvykle bráním, ale musím říct, že kniha samozřejmě vede.
Celkově bych řekla, že to osloví hlavně a především pejskaře, kteří v těch či oněch situacích zaručeně poznají "toho svého" miláčka, obzvlášť pak majitelé labradorů. Ale i nepejskařská část si to určitě užije. A snad jí to pomůže částečně pochopit to pouto, které může mezi člověkem a psem vzniknout, a taky pravdu, která z celého filmu vyznívá a kterou zná každý pejskař: Psi nejsou jako lidi. Psu je jedno, jestli jste bohatí nebo chudí, hezcí nebo oškliví, chytří nebo hloupí. Dejte mu své srdce a on vám dá své. O kolika lidech tohle můžete říct?

Platinum - 20

k.y.r.a. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahojte,
já sem byla naposledy na STAR TREKU a musím, že jsem z toho byla tak unešená, že sem musela na to jít o týden později podruhé :D . Sice ta změna děje mě trochu rozhodila, ale musím říct, že i tak po dlouhé době film od kterýho jsme se nebyla schopná odpoutat :shock: . Takže musím všem doporučit.

Jinak jsem viděla upoutávky na Transformers 2 a líbily se mi tak si počkám na premiéru.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy