Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Eragon

Eragon

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Víděli jste už ten film

Anketa končí za 02.2.2007 21:19:35

Četl jsem knihu a viděl jsem
9
22%
Nečetl jsem knihu a viděl jsem
5
12%
Četl jsem jsem knihu a chystám se
8
20%
Nečetl jsem knihu a chystám se
6
15%
Četl jsem knihu nechci to vidět
4
10%
Nečetl jsem knihu a nechci to vidět
9
22%

Celkem hlasů : 41

Příspěvek 02.1.2007 18:28:22
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

janinka píše:
jinak těším se na Eldesta

Já myslím že říkali že Eragon nevydělal tolik aby vůbec uvažovali na natočení 2 takže Eldest nejspíš nebude - a asi jsem i rád
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 03.1.2007 13:53:46
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak sem se konečne dostal k filmu a moje reakce na něj je ve spoileru, nechci nikoho urazit a proto ať si to nikdo koho uráží více peprné výrazy raději nečte.

Toto je spoiler!!!:
Takže kniha úžasná, věděl jsem že do filmu se vše nedá dát,ale pán prstenů ušel i Harry pPotter, takže jsem doufal aspoň v něco, ale i kdyby ten film chtěli ještě víc zkurvit, tak by to ani snad nešlo!!! především Arya, jestli je ona elf tak já sem Karel Gott, Durza, raději se nezmiňovat, Urgalové - co to kurva bylo?! Trpaslíci nikde!! a raději dál nadávat nebudu, nemám na to sílu, jediná Safira, maslím vylíhnutí a chycení potkana se mi líbilo, Arya byla pěkná, ale to tak asi všechno! Tohle nebyl film podle knížky, dokonce ani ne na motivy knihy, tohle byla tak okatá napodobenina, až se mi chtělo zvracet a film jsem okamžitě zničil, být to delší tak bych nejspíš umřel, taková naprostá hovadina!!!!!!!!! :evil: :evil:
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 03.1.2007 14:27:19
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jak na to všichni nadáváte, tak jsem dospěl k závěru, že si to stáhnu :D Samozřejmě jsem chtěl říct "půjdu na to do kina a potom si koupím legální DVD"
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 03.1.2007 17:59:33
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

a) nevidel, necetl - videl trailer
b) je to jenom muj pocit a nebo se skutecne jiz 50 let bud vykrada a nebo paroduje Tolkien?
Naposledy upravil Drc dne 03.1.2007 22:45:59, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.1.2007 18:02:22
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Drc: To tolkiena strašně vyžírá :) Ale proč se to tak líbí? Protože se to strašně dobře čte. Forma vítězí nad obsahem, jestli se to tak dá říct. A čte se to fakt dokonale, takže si to přečti - a na film se asi raději nedívej :P
Začíná to tu být in:
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 03.1.2007 22:24:12
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale podle me Eragon vykrada vic Star Warsy nez Tolkiena..
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 04.1.2007 13:25:23
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Správně... podle mě je Safira docela podobná X-Wingu. :lol:
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 04.1.2007 14:58:44
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ono je to dost jedno co tzrovna tohle vyzira nejvic... Spis me zere, ze jsou stale dokola vsude stejne motivy, ktere znam z Tolkiena.
Tolkien urcitre taky neni buh vi jak originalni, ale rozhodne popularizace tehle motivu je jeho prace.

Příspěvek 04.1.2007 16:04:32
Belter Airman
Airman

Odpovědět s citací

kniha je urc lepsi ale je pravda ze se to neda moc srovnavat. Zklamala me ta bitva bylo to tak utrzkovite natocene ze jsem chvilema nevedel kdo je kdo. Bitvy ve dne rulez!!!! :) A jak mu Brom daval pri tom sermu bylo luxus :D

Příspěvek 04.1.2007 16:05:34
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak si něco přečtite o autorovi a dozvíte se proč to tak je :roll: podle vás jen všechno vykrádá Tolkiena...tak je jasný že fantasy bude vždy se stejnym základem :!:
Obrázek

Příspěvek 04.1.2007 16:21:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jasný to rozhodně není... Co je Star Wars? Sci-fi? Ale má tuny prvků Fantasy a naopak žádné popisování technologií apod. typické pro sci-fi... Určitě je to sci-fi? Upřímně sci-fi a fantasy se dá celkem blbě rozškatulkovat, ale to už je druhá věc. A originálních klasičtějších fantasy najdeš dost :)
Začíná to tu být in:
1. část hotová

Příspěvek 10.1.2007 19:52:38
corroder Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

:offtopic: Star Wars jsou fantasypohádka.
žánr scifi vychází z technologií které známe aa obohacije je o prvky fantasy.... takže se postupně dostáváme k fantastickým technologiím ale se základem v nám známe technice, fyzice, chemii...
Kdežto třeba ve SW z těch technologií nechápu lautr nic... jsou sice všechny podrobně vysvětleny a popsany ale nemaji základ v realitě :arrow: takže tu máme fantasypohátku z jedné předaleké galaxie

To že je Tolkien vykrádán a kopírován není nic zvláštního... stejná situace vládne ve všech žánrech (šmarja proč je v akčních filmech skoro dycky kladnej neprustřelnej hrdina co všechny postřili a ostani si žijou šťasně až do smrti....kopiruje Segal Wilise, nebo Schwarzneger VanDama? proč je v pohádkách princeznička kterou musí osvobodit princ? proč je v detektivkách dycky supermegainteligentni detektiv co všecko vyřeši?) To že si lidi berou náměty od svych předchudcu a inspiruji se jimi neni nic zlyho. Kdyby to tak nebylo tak už dááávno nemáme co čist a na co sekoukat.

A jinak sám Paolini přiznává že Eragon má něco z Lotra, něco ze SW a něco z toho a taky toho

A film je hnus
McKay: You shot me!
Sheppard: I shot you and I am sorry...

Příspěvek 10.1.2007 20:23:35
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já nevim, já knihu nečet, takže se mi film líbil- bral jsem to jako pohádku, stejně, jako beru Pána prstenů, nebo Harryho Pottera, pravda, ten konec se mi moc nezdál, ale jinak to bylo celkem hezký- kdyby režisér dostal stejný prachy, jaký měl Jackson (sorry, pokud jsem jeho jméno napsal špatně) na Pána prstenů, tak by ten film byl ještě 100x lepší a měli byste tam všechno, jenže takhle dostal kulový a podle toho to dopadlo... Prostě mladí režiséři jsou silně podceňovaní- tenhle má podle všeho talent, jenže mu producent nevěří.

Příspěvek 10.1.2007 20:27:44
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No ten konec byl tak divnej protoze ta kniha ma mit tri dily a tohle byl prvni dil ze tri....
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 10.1.2007 20:46:25
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak knihu sem sice cetl
a film sem nevidel protoze sem byl nemocny
mam dotaz??

kde se to da stahnout (max 1,4gb ( 2cd)) a kde tytulky??

diky moc
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

PředchozíDalší

Zpět na Filmy