Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mě by ten rodinný motiv sám o sobě nevadil, mě vadí, že se s ním operuje strašně nekonfliktně; a především, že to dělá mystery stejně jako kdykoliv předtím. Jinak příměr k Terra Nova to taky pěkně vystihuje. Nicméně oproti TN to má prý lepší vývoj postav, soudě dle recenzí na druhý a třetí díl. Takže posečkám.
Naposledy upravil Ray dne 04.10.2012 14:48:43, celkově upraveno 1
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ray: to proč přešly na muškety v Revolution je vysvětlené v posledním díle... teda nevím jak moc pravdy v tom je, ale říkali, že "náboje pro moderní zbraně jsou vzácnost, protože bez moderní technologie nejdou vyrobit." náboj do muškety ti vyrobí kovář... náboj do M16 apod... no minimálně hodně obtížně.
A proto maj obyčejní lidi zakázané vlastnit střelné zbraně.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Budiš, nicméně myslím, že zvláště v US mají ve skladech tolik munice dů různých kvérů... Resp. mě by ani neva, kdyby měli muškety, ale třeba zjevně vyrobené spolu se součástkami těch starých-dnes-moderních pušek a věcí. Mě se na pilotu třeba hrozně líbila ta scéna, kdy jde dcera pro vodu, potká tam v naprosto rurální situaci lučistníka a celé to je skoro jako z pohádky - a pak vytáhne plastové láhve, s nimaž pro tu vodu jde :-) Takovýhle kontrast to IMO mělo akcentovat, protože tohle je to, co dělá postapo, mix starého a nového světa. Bohužel většina pilotu fakt působí spíše jako preindustriální společenost z roku 1750, kde jen občas někdo projde v triku ACDC - viz. proč má třeba generál M ve svém stanu panorama s koněma, když se narodil, většinu života žil a chce zjevně i znovu dosáhnout moderní industriální společnosti

Nechť zdejší militaristi posoudí, jestli je tak náročný dělat v chatě moderní náboje nebo kolik se v US válí munice na použití. To ale souvisí s konstrukcí toho světa, ne nutně se zbytkem seriálu. Spíše mi totiž přijde, že je to typický scénáristický handwave, jak si obhájit určitou stylizaci. Ono i to, že jsou města zarostlý, by totiž šlo okecat tím, že technoblábol vypínající elektrony (či co) zároveň urychluje růst (nebo tak něco), žejo.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak přinejmenším by nemusely bejt nabíjený ze předu :-D
Jinak náboj do američany oblíbené brokovnice zase tolik nevyrobitelnej taky neni...

Divide
Postapo odehrávající se v několika místnostech jednoho sklepa (takže vlastně to postapo až na pár scén není nijak moc vidět). Zatímco na povrchu prší bomby, pod zemí několik človíčků přežívá až je z toho ponorka a začnou se dít věci ... scénárista byl nejspíš Darwinův fanda.
Taky je to jeden z mála filmů, kde jsem hlavní postavě fandil, namísto abych se chytal za hlavu, co to zase dělá za hovězinu.
7/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dívám se na to Revolution, píšu v průběhu. Takže kouzelně se vypnou všechny technické krámy, chlap který ví, že se to stane, ukryje "tajemství" na flashku? Papír je asi overrated. Nehledě na to, že letadlo jenom tak chytne stall a mrskne sebou?
Patnáct let s tím nikdo nic neudělal? Peroxidová blondýna s trvalou... Hláška: "You're like your mom," tomuhle štychu taky nepomáhá. V případě, že dokážou ukovat tak dobré meče, kterýma se ohání, dokáží vyrobit nábojnici do minometu, děla, tanku... Pokud je strejda SEAL, nebo podobná legrace, výcvik s mečem na hraně, ale ok.
Tank by taky jezdil bez elektřiny, moderní stroje používají turbínu a ta v zážehovém systému nemusí nutně využívat elektrickou jiskru. Jop, je to výzva, ale come on, 15 let... Teď si tak říkám, že atomovka taky flákne ať je s elektřinou cokoliv.
No v celkovém pohledu chápu, co se básník snaží říci, ale vážně museli postavit příběh na tak hloupé premise? Jak tady někdo přirovnával, Terra Nova měla úplně stejný problém.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ony se posraly fyzikální zákony, a proto elektřina nejede. Nicméně parní stroje by se používat daly, ale na ty asi tvůrci zapomněli. Meče asi nekovali, nikdy to tam řečeno ani ukázáno nebylo a furt tvrdí, že se musí šetřit. Víceméně používají staré zbraně, do kterých se dává pouze olověná kulička. Klasický zbraně se používaj dost málo. Na to, jaká je doba, tak se používá dost málo luků, oštěpů apod. Nevím, jak je to u atomovky, ale něco tu reakci vyvolat musí, mám za to, že je tam nějaký elektrický spouštěč. Co dělá ta "flashka", to uvidíš, není jen tak ledajaká ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No já doteď doufal, že to bylo jenom nějaké EMP, které má dostatečnou sílu aby konstantně emitovalo vlny přes celou planetu a udržovalo tak všechno mimo provoz a zároveň nezabíjelo lidi (cokoliv živého for that matter...), což při takové síle dělat prostě musí a krom toho by nám to taky vyplo EM pole kolem Země a sluníčko spražilo celý povrch. Ani nemluvím o energetické spotřebě takového stroje (strojů).
Teď si vem třeba například lidi z takové Číny/ Severní Koree/ kmenů kdekoliv. Ti by to měli v paži úplně.
A právě jsem vylezl ze sprchy a už vím, jak jezdit tankem... Do zážehové komory stačí místo svíček narvat konec klasické svářečky. Zapálíš nad táborákem, hodíš na minimální plyn, turbína jede, tank taky. Není to zrovna košer, ale tank je v tomhle setupu power, ještě když má US Army sklady plné munice.
Pokud se ovšem "splašila fyzika," tak je to ještě horší než jsem myslel... Zlehounka offtopic, ALE "Rozdíl mezi vírou a fyzikou je ten, že ve fyziku nemusíš věřit aby fungovala." Newtonovská fyzika je prostě fakt, tak to je a bude a nic s tím nenaděláš.
V tomhle případě by šílená fyzika (v oblasti elektřiny) znamenala konec úplně všeho, vždyť i stupidní vazby v molekulách by se rozpadly... jak říkám, stojí to na stejné ptákovině jako TN (a to jsem fanda time travel).

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Revolution jsem ještě neviděl, ale co jsem tak vypozoroval, tak Abrams a věda jsou dva pojmy který si vzájemně odporují. Abrams reálnost ve svejch dílech cíleně ignoruje, pro něj je hlavní aby to bylo eye candy a cool.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Ony se posraly fyzikální zákony jen co se týče elektřiny :D . Jako auto, potom co "zapálíš" zapalováním taky jede bez elektřiny (pokud neberu v potaz ty nový super čuper mega nadupaný káry s milionem čipů, bez kterých si ani nemrdnou)... Takže starší auto, co jede, už nepřestane jet. Takže jej nastartovat taky nebude nijak extra složitý, ale budiž... To, že letadla se z ničeho nic propadla atmosférou a ještě se nesmyslně točila, o tom debatovat fakt nebudu :D :D

Nicméně chápu tě s tím tankem, ale pokud se podíváš na další díly, tak uvidíš, že moc lidí zbraně nemá, tudíž netřeba živit tank, když ti stačí jedna M40 a máš převahu... Jako mega věcí tam nedává smysl a spousta dnešních, či dřívějších, technologií by měla fungovat... Ale... Přeci jen jsme ... LOST... :D :D :D

Ralen: Fringe je snad to nejreálnější, co Abrams udělal :D :D
Obrázek

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: myslim, že srovnávat, který Abramsovo dílo je reálnější postrádá jakejkoliv smysl a když už, tak Fringe patří k těm míň reálnejm.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Po tom, co jsem viděl LOST apod., myslím, že právě to patří k těm reálnějším :D :D . Každopádně se mi líbí, že chápeš vtip ;)
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Last Resort, episoda 2
Stále skvělé, stále řešící morální dilemata! Podobnost se Skálou nyní i přímo co se týče peripetií postav. Tleskám.

Halo: Forward Unto Dawn
Značku Halo nemám moc v lásce. Z různých důvodů, jednímž z nich je fakt, že jde pomalu o větší agitku ozbrojených sil než Call of Duty. Ten patos spešl týpků, kteří byli STVOŘENI být supervojáky, bez jakékoliv hlubší reflexe, mi prostě vadí pro svou prvoplánovost. Jedním z dalších důvodů je skutečnost, že podle vývojářů Chief s Cortanou prožívá milostný příběh... což mi příjde spíše jako vlhký sen geeků, kteří chtějí, aby se jejich vytuněný počítač proměnil v ženu. A idea hlavní postavy bez obličeje demenci jen završuje. Ale nešť, série má své nepopiratelné kvality a signifikanci.
Nicméně v kontrastu s mým dislikem se mi velmi líbí webseriál/webfilm (je na YouTube rozkouskovaný do šesti částí; vyšla teprv první) jménem Forward Unto Dawn, který se vyhýbá většině problémů své značky. Ačkoliv jde o takovou Hvězdnou pěchodu spojenou (více) s Beverly Hills, tenhle soap opera element alias POSTAVY je něco, co hrám dost chybí, a Forward Unto Dawn to naštěstí využívá do poslední žánrové mrtě. Přitom vypadá překvapivě dobře - nerad třeba obecně hodnotím herecké výkony, ale tentokrát udělám výjimku, protože FUD je oproti většině podobných marketingových věcí na velmi dobré úrovni (tj. hercům věřím, co deklamují).
Odporučám minimálně první dvacetiminutový díl; googlujte sami.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Ony se posraly fyzikální zákony, a proto elektřina nejede.

Asi četl knihu Tma (Ondřej Neff):
„Cvak, od tohoto okamžiku se ve všech technických zařízeních na planetě Zemi elektrony přestaly chovat tak, jako doposud. Nastala tma." :lol:

Jinak na turbinu toho zase tak moc nejezdí, většinou je to disel, kterej pojede s lehkym tunningem...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Druhý díl Revolution mě dost nudil, i když je fakt, že trochu méně hloupě řešil ten svět než pilot. Jinak mi čím dál tím více příjde, že Abramsovo vyprávění je hrozně podobné narativu seriálů 80. let (A-Team, MacGyver) a stalo se novým standartem, jinak ale není o moc lepší.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

The Omen - Přichází satan - po delší době jsem si pustila tenhle sedmdesátkový horor (tehdy to uměli nějak líp). Blízké záběry a cíleně hororová hudba sice už dneska nepůsobí tak, jako dřív, ale rozhodně se tomu nedá upřít atmosféra. Gregory Peck je dostatečně sympatický na to, aby se mu postupné zjišťování toho, že jeho syn je zlo, dalo uvěřit. S Davidem Warnerem tvoří ve druhé půlce filmu i hodně zajímavou dvojici, a malý Harvey Stephens snad toho malého Antikrista ani nemusí hrát :D

REC 2 - tahle trilogie měla zůstat u jednoho dílu. Nemám moc ráda "found footage" horory (hlavně proto, že velká část z nich prostě není dobrá), ale jednička byla opravdu výborná. Byla důkazem, že se dá natočit found footage/survival/atmosferický horor v jednom. Dvojka je už bohužel jenom odvarem a vysvětlení událostí z prvního dílu tomu ubírají na děsivosti.

Wild Target - britská verze na téma "nájemný zabiják v osobní krizi". Bill Nighy je jako zabiják Victor, kterému maminka vyčítá, že ještě nemá potomka, kterému by mohl předat rodinný podnik, vynikající. S Emily Blunt mívám občas problém, že až moc sází na ztřeštěnost. V několika filmech jsem ji viděla hrát podobně a už to trochu hraničí s únosností. Tady to ale snad díky přítomnosti Nighyho umírněné "divnosti" bylo utlumené, a byla moc fajn. Rupert Grint coby náhodný bezdomovec, který se k nim přimotal, ukazuje, že mu asi budou vždycky spíš sedět role vtipných sidekicků, než vyloženě hlavní a vážné role, ale ráda se nechám přesvědčit o opaku.
Je to typicky britské, ale ve druhé půlce přece jen trochu ztrácejí dech, a pár logických lapsů (kde se tam tak najednou Victorova matka vzala? A co ten mafián v nemocnici?) filmu skoro podráží nohy. Na jedno shlédnutí, k nedělní odpolední svačince, ideální, ale o nic výjimečného se nejedná.

A Perfect Getaway - Dokonalý únik - Hodně příjemně mě to překvapilo. Nečekala jsem nic, a dostala jsem napínavý film s několika páry v přírodě, o jednom z nichž víme, že je to pár vrahů. Zjištění, který z nich to vlastně je, mě překvapilo (i když zpětně to bylo vlastně předvídatelné), a hlavně, Milla Jovovich se konečně taky ukázala jinde, než ve filmu režírovaném jejím aktuálním manželem a bylo to znát. I když u mě z hlavní čtveřice vede Timothy Olyphant, u nějž člověk opravdu nevěděl, na čem je.
Nejde o oscarové výkony, ale natáčení bylo asi dost náročné, napětí první 3/4 hodiny střídá akční závěr, a David Twohy se mi vrátil do hledáčku schopných režisérů, kteří zvládnou napětí i akci.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy