Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy The Grey zone - Šedá zóna

The Grey zone - Šedá zóna

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 14.6.2008 21:35:49
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ted zrovna před chvíli jsem dokoukal tento film a nechal ve mě takové pocity, že cítím, že je musím někde ventilovat (takže se omlouvám, jestli to bude zmatečné).
Tento na jednu stranu fantastický a na druhou stranu neskutečně děsivý film, odehrávající se v Osvětimi roku 1944, při vzpouře Sonderkommanda by měl být natočen podle skutečné události. Je to podle mě děsivý film, ukazující hrůzu koncentračních táborů 2. světové války a zacházení s lidmi v nich, stejně jako jejich charaktery. Je na nich jasně vidět, že tito lidé neměli pro Němce žádnou cenu. Skvěle zachycená atmosféra filmu a ovzduší nejistoty. Toto je jeden z mála filmů, u kterého jsem na konci zůstal koukat na titulky úplně neschopen něco dělat, racionálně myslet. Navíc depresivní hudba pod titulky podtrhuje podle mě celou hrůzu tohoto filmu.

Slovy na závěr - toto je jeden z filmů, který bych dal povinně shlédnout neonacisty, aby se jim trochu rozsvítilo, neboť jestli někdo po shlédnutí tohoto filmu může prosazovat nacismus tak si nejsem jistým jestli je to vůbec člověk.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 14.6.2008 22:06:36
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ani ten film nemusím vidět, stačilo mi si přečíst to, co vypovídali svědkové v Norimberku, a sérii fotografií. :?

Od té doby mám averzi vůči Němcům. Pořád nás poučují, myslí si, že zastupují celou evropskou civilizaci...a je třeba zdůraznit, že nacismus si Němci zvolili dobrovolně a demokraticky... :roll:
Tolik Čechů nadává na Rusy, když přitom jsme my jako první útočili, když naše Legie obsadily Magistrálu, a na Němce s 1500 roky útlaku a s vyvrcholením v nacismus a holocaust nějak zapomínáme.
Už nějaký politolog řekl, že nacismus Hitler nemyslel, ale Němci to měli a mají v povaze.
Na druhou stranu, nacifóbií po 60 letech nic nespravíme, a dnes jsou pomalu jakékoli projevy vlastenectví už brány automaticky jako nacismus, nebo budiž, s přídomkem "neo".

To jsem jen chtěl vyjádřit svůj názor, nemíním tu vést demagogické řeči, jako někteří na jiných fórech :wink: :idea:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Jerkie-Leg Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ten film jsem viděl a následující týden jsem o tom musel pořád přemýšlet...
Taková depresivní atmosféra se ve filmech zas tak nevidí a to z Šedé Zóny dělá naprosto nezapomenutelný zážitek.
holka, která přežila plynovou komoru, to odhodlání s jakým židé bojovali..
Naprosto výjimečný film.
Doporučuji :yes:
Obrázek

Zpět na Filmy