Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.12.2007 19:52:47
Cloony Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak tady je hudba z Teal´Covy cesty přes hory
http://leteckaposta.cz/776607373

Příspěvek 29.12.2007 20:47:04
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

souhlasim s Raynorem. Čim víc nad tim filmem přemýšlím, tim víc mi to přijde jako hrozná blbost. Polovinu filmu věnujou replikátorům, ksakru měl to bejt film o Ori.

Teal'cův přechod přes hory. K tomu nemám slov, málem jsem se uchechtal k smrti, když jsem to viděl. Soudě podle těch zábvěrů, by to šel několik dní, možná dýl. To by se mezitim Daniel a zbytek v tom vězení unudili k smrti :D

Když nad tim tak uvažuju, tak jediný pozitivum byla akorát skvělá hudba. Zbytek nestál za nic.

Ty vizuální neefekty mi ani moc nevadily. Přece jenom to je beta verze.

A teď k tomu co mi vadilo:
-replikátoři. Nevim proč tam byli. Asi Cooper nějak potřeboval zaplnit 40 minut. Což mě docela mrzí, protože to on vymyslel Ori a Antiky.
-stupidní Adria. Proč musí bejt tak blbá a naivní? Už mi to vadilo ve Shroudu, ale AoT to vyhnal do extrému.
-prázdný město Celestus. Nikde nikdo, je tam supersilná zbraň a nikdo nezvedne zadek, aby jí hlídal. A vrchol všeho bylo to jak Vala zabavila Adriu(ta je pvznesená a měla by mít vyšší stupeň vnímání (to tvrdil Cooper) ), zatímco Daniel si hrál s archou. To už jsem měl chuť to vypnout.
-nedozvěděli jsme nic o Povznesených. Soudě podle rozhovoru s Cooperem jsem doufal, že se něco dozvíme.
-jak fungovala archa? jen v jedný galaxii, nebo na všechny převory? Co tam vlastně naprogramovali? Nevíme, nebo možná jo, ale já jsem byl tak zhnusenej, že jsem to nevnímal.
-invazní flotila Ori se zastaví někde u Pluta. Proč? Nikdo neví. Možná jim došel benzín. To tam tohle nemuseli vůbec dávat. Celý mi to připomíná takový to "pane, mimochodem na nás útočí nepřátelská flotila a jen tak mimochodem se zastavila."
-závěrečnej souboj, pomohli Antikové Morganě? Nikdo neví. Morgana tvrdí, že je Adria na ní moc silná a po použití archy už najednou ne. Jak teda ta racha funguje? Jak funguje ten transfer energie z nižších sfér k Adrie? Nikdo neví. Člověk by čekal, že se to v tom filmu dozvíme. Nedozvěděli jsme se nic.
-supersilná Odyssea, na výpravu proti nepříteli letí možná tak deset lidí.

-celkově hrozný zklamání

Příspěvek 29.12.2007 21:23:39
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

On by ten Teal´cův přechod byl fajn, kdyby třeba s ním šlo více lidí a proložili to dialogem nebo hlavně kdyby to nevyznělo tak, že na Odyssey uplynulo pět minut plížení se chodbama a Teal'c mezitím přešel velehory. Hlavně další kus upoceného heroismu je Teal'c přecházející sněhové pláně bez rukavic, čepice, kožichu... když už si chcete hrát na epiku, tak i v tom LOTRovi se lépe oblíkali.

Kromě toho jsou tam ti Replikátoři čistě účelově. Bez problémů by je mohli nahradit scourge brouky (u těch aspoň člověk pochopí, že neopětují palbu) a nějakým prior-mutantem, se kterým by se pobil Mičl, když už se jim líbí tyhle samoúčelné scény. Což mi připomíná další IMO chybu, a to, že kdyby se kulisy Odyssey zaměnily za kulisy SGC, nic by se nestalo. Vlastně kdyby vyšla ven verze bez hudby, tak by po krátkém prostříhání snad nikdo ani nepoznal, že replikátoři nelozí po SGC. Odyssey ve filmu léta a to je asi tak celé, co dělá. Na to, že jde o křižník a hromadou zbraní, vojáků, atomovek a stíhaček tam jen dřepí a chytá palbu.

Každopádně maximálně kvituju použití původní Stargate hudby (upravené) v titulcích, to je něco, na co jsem čekal deset let. Je to další kapička nostalgie k Arku, bohužel si troufám tvrdit, že ten film je koukatelný především díky divákově nostalgii. Což je další věc, která mi vadila, to je absence jakéhokoliv úvodu do děje. Pustím to zítra na chatě mým známým, kteří z 9. a 10. řady viděli jen nějaké episody a myslím, že nebudou mít páru, o co tam jde. Ark do děje skáče rovnýma nohama a předpokládá nejen, že víme kdo jsou to Ori, Vala, Tomin atd. ale taky, že jsme viděli Unending a hromadu dalších dílů. I X-Files film byl jakž takž samostatně koukatelný, nebo Razor (s přivřením obou očí), ale představte si, že Ark pustíte lidem, kteří Stargate viděli před několika lety. Nebudou mít páru, o co v tom filmu jde.

Nesousím efekty podle toho, jak vypadají vyrenderované v téhle verzi, ale podle toho, jak jednotlivé scény vypadají. Ono tam zkrátka není nic dechberoucího. Sakra, i ten průlet superbránou nedává smysl (neprolétali jí ve filmu údajně k nám další toaletky?). Přitom nejde o věci, které by si nešlo pohlídat. V seriálu mi můžete říct, že se to nedá v tom presu ohlídat, ale tady se už není na co vymluvit.

A abych jen neplival špínu, tak souhlasím, že Amanda na konci filmu na ošetřovně vypadala luxusně...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.12.2007 21:45:20
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

nechce se mi to celé číst, tak budu reagovat jen na ty poslední věci.

závěrečnej souboj, pomohli Antikové Morganě? Nikdo neví. Morgana tvrdí, že je Adria na ní moc silná a po použití archy už najednou ne. Jak teda ta racha funguje? Jak funguje ten transfer energie z nižších sfér k Adrie? Nikdo neví. Člověk by čekal, že se to v tom filmu dozvíme. Nedozvěděli jsme se nic.

Po tom co použili archu už přestali lidi věřit v Orie a tak z nich Adria už neměla sílu, ale pořád byla povznesená. Dalo by se to přirovnat k boji Anubis vs. ta-co-pomohl-Jacksonovi-se-povznést.

supersilná Odyssea, na výpravu proti nepříteli letí možná tak deset lidí.

To že se tam neobjevilo víc jak 10 lidí neznamená, že tam nejsou. Uklízečka by v boji proti replikátorům nic moc nezvládla a umřela by. :wink:

Hlavně další kus upoceného heroismu je Teal'c přecházející sněhové pláně bez rukavic, čepice, kožichu... když už si chcete hrát na epiku, tak i v tom LOTRovi se lépe oblíkali.

Tak kdyby byla Odyssea v provozu tak si mohl nějaké teplé oblečení nechat přenést. Když tam šli, tak určitě nepředpokládali, že bude muset jít přes hory.

Na to, že jde o křižník a hromadou zbraní, vojáků, atomovek a stíhaček tam jen dřepí a chytá palbu.

Bez energie nejde moc věcí dělat. :wink: A F-302-ky by určitě Ori lodě úplně zničili.

Ark do děje skáče rovnýma nohama a předpokládá nejen, že víme kdo jsou to Ori, Vala, Tomin atd. ale taky, že jsme viděli Unending a hromadu dalších dílů.

Tak když se už od začátku avizovalo, že to bude pokračování posledních dvou sérií tak by se dalo očekávat, že když je někdo neviděl tak nebude mít tušení o co jde.
To je jako bych se začal dívat na třetí sérii BSG a nic předtím z ní neviděl. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 29.12.2007 21:49:23
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se na to kouknul podruhé a musím říct: Berte to trochu s nadhledem, nemůžete předpokládat, že jim to bude sedět. S replikátory to nebyl špatný nápad, ale věnovaly tomu moc času (hlavně to s nimi nepromysleli protože, ve filmu bylo řečeno, že replikároři mají pod kontrolou loď, ale jestli tomu tak bylo, tak by určitě replíci nestáli ve vesmíru na fleku a bránili by se). Nad některými částmi zbytečně moc přemýšleli a u některých se na to vyprdli. Toť můj osobní názor
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 29.12.2007 22:01:21
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

scream CZE píše:
závěrečnej souboj, pomohli Antikové Morganě? Nikdo neví. Morgana tvrdí, že je Adria na ní moc silná a po použití archy už najednou ne. Jak teda ta racha funguje? Jak funguje ten transfer energie z nižších sfér k Adrie? Nikdo neví. Člověk by čekal, že se to v tom filmu dozvíme. Nedozvěděli jsme se nic.

Po tom co použili archu už přestali lidi věřit v Orie a tak z nich Adria už neměla sílu, ale pořád byla povznesená. Dalo by se to přirovnat k boji Anubis vs. ta-co-pomohl-Jacksonovi-se-povznést.

jenže to taky nedává smysl. Tu archu použili jen proti Docimu a převorům. To dělá možná pár desítek lidí v Orijský galaxii. Tu archu nepoužili proti tisícům vesničanům. Určitě by převorům zabralo nějakej čas oběhat každou vesnici a říct lidem ať v Ori nevěří :)

btw. ta-co-pomohl-Jacksonovi-se-povznést se jmenuje Oma Desala :)

Příspěvek 29.12.2007 22:07:11
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak když se už od začátku avizovalo, že to bude pokračování posledních dvou sérií tak by se dalo očekávat, že když je někdo neviděl tak nebude mít tušení o co jde.

Ark of Truth ale není episoda seriálu, jde o direct-to-DVD film. A film musí především být samostatně koukatelný, pokud cítíte potřebu navázat, musíte to vysvětlit.

To že se tam neobjevilo víc jak 10 lidí neznamená, že tam nejsou. Uklízečka by v boji proti replikátorům nic moc nezvládla a umřela by. Wink

Jistě, a příště mi budete tvrdit, že celou Odyssey zvládne uřídit Marks...

Tak kdyby byla Odyssea v provozu tak si mohl nějaké teplé oblečení nechat přenést. Když tam šli, tak určitě nepředpokládali, že bude muset jít přes hory.

Abych pravdu řekl, tak mě při sledování napadlo, proč si sakra nevzal nějaké oblečení od mrtvých křižáků. Oni i lidi co havarujou s letadlem v horách kupodivu zapojí mozek a nečekají na teleport čerstvého kožichu.

Bez energie nejde moc věcí dělat. Wink A F-302-ky by určitě Ori lodě úplně zničili.

Existuje půltucet možných řešení co s F-302 dělat, kromě toho, Odyssey (se ZPM) ovládali Replikátoři. To je velmi chabá výmluva, že nešlo nic dělat - mluvím teď z pohledu scénáristů, ne postav.

Berte to trochu s nadhledem, nemůžete předpokládat, že jim to bude sedět.

No ano, kdo by taky u SG předpokládal, že jim tam něco bude sedět, to máš pravdu. Kupodivu se ale stávají zázraky a u jiných filmů si to dovedou ohlídat.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.12.2007 22:37:46
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tokrp píše:
Tak jsem se na to kouknul podruhé a musím říct: Berte to trochu s nadhledem, nemůžete předpokládat, že jim to bude sedět.

jenže AoT byl extrém a navíc jsem se na tenhle film těšil a vznikla z toho tahle hrůza plná nelogickejch věcí

Příspěvek 30.12.2007 00:33:33
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ty brďo. Vy to zase pitváte. :lol: Asi jsem opravdu člověk, který u filmu zrovna moc nezapojuje mozek, protože mě nějak silně opravdu nevadilo nic. Já byl hlavně šťastný, že jsem konečně viděl film SG-1 a to mi ke štěstí stačilo. A to se nezmění ani po přečtení této kritiky.

Ale abych nebyl přespříliš pozitivní, tak s Raynorem souhlasím hned v několika věcech. Hlavně mi úplně stejně přišlo jako chyba, že film až příliš navazoval na seriál. Přeci jen se měli snažit natočit to víc pro širší publikum. Takhle jim to každý nezasvěcený vypne po dvaceti minutách. V tomhle ohledu si myslím, že bude lepší Continuum, protože bude, alespoň podle spoilerů, takové více samostatné. A pak ještě souhlasím ve věci výpravy. Ano, Teal'C měl epickou scénu, podle mě rozhodně ne k smíchu, ale skvělou. Nebo začátek. Ale co se týče trikové výpravy, tak film rozhodně vypadal hůř než většina novodobých dvoudílů. Lost City, Reckoning, Camelot, to vše vypadalo mnohem lépe. Tím samozřejmě myslím AOT, i když si představím ty triky dodělané. A když se vezme, že měli dvakrát až třikrát takový rozpočet co na standartní dvoudíl, tak to vede k otázce, kam ty peníze dali...

Ale jak už jsem psal, tak já jsem člověk, který se na seriály a filmy dívá černobíle. Buď se mi líbí a nebo nelíbí. Takže i přes tyto nedostatky si pořád trvám na 8/10 a vždy se na film rád podívám. Ale do Kontinua vkládám větší naděje, protože si myslím, že Martin Wood je MNOHEM zkušenější a lepší režisér, než Bob Cooper. Nic ve zlém Bobe. :D

Jinak Raynore. Těmi deseti lety jsem nemyslel to, že Cam bojoval proti Repli-mutantovi sám. Ale spíš to, že v SG se už od začátku sázelo hlavně na to, jak cool co vypadá, i když to byla docela blbost. Třeba jen Thorova loď ve svém prvním díle. Goa'uld si ani neškrtl, Thor všechno včetně lodí transportoval i s Jaffy a bylo po parádě. Když to člověk srovná s budoucími schopnostmi Asgardů, tak to bylo jemně přehnané. Alespoň podle mě. Ale co? No prostě to bylo cool a to tvůrci chtěli. A to se podle mě od samého začátku nezměnilo. Ano, asi v současnosti tlačí na pilu mnohem víc, než dřív. To souhlasím, mohli by ubrat. Jo a hned jsi napsal, v čem se mnou nesouhlasíš a co třeba napsat, v čem se mnou souhlasíš? :lol: Myslím, že jsem napsal, že film měl být o půl hodinky delší a v tom jsme se krásně shodli. :wink: :)

Příspěvek 30.12.2007 00:54:54
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dalo se na to koukat.
Jsou i horší věci, co můžete vidět na televizi, a to jeste den co den :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 30.12.2007 01:00:08
rajta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem to taky videl. Bohuzel me to zklamalo.
Pulka filmu byla o nicem. Meli to nejak hezky zakoncit s tema Ori. Ale jako otevrit truhlu a konec...S Goaldama valcili 8 sérii, s Ori snad ani poradne nebojovali. Jediny ci se mi na filmu libilo, byl souboj s replikator a Johnem, ale byl to trochu extrem, pak byl dobrej Teal'c, bohuzel to bylo nelogicky. Stupidita byla v tom meste, nebo co to bylo, kde byli uvezneni daniel,vala... zadnej hlidac, Adria si z niceho nic odejde a necha je tam o samote. Myslel jsem, ze tech efektu bude udelanych vic, ale to mi moc nevadi. Jedina uzasna vec, byla ta hudba. Bez ni by byl film uz totalni propadak.
4. rade Atlantisu to nesaha ani po kotniky...
4/10

Příspěvek 30.12.2007 04:00:25
Conanek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja myslim, ze na kritiku bude dost casu az to vyjde oficialne. Triky nedodelane, nekde chybej textury, zvuky taky nedodelany, neco treba pujde vystrihat , neco treba naopak chybi ,atp.

Příspěvek 30.12.2007 09:09:56
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě osobně se to líbilo, i když asi jako každý tady, jsem čekal o něco víc... Film mohl být delší, a co mi vadilo nejvíc, že některé věci mohli být alespoň trochu lépe vysvětleny - vyřešeny (boj Morgan s Adriou,...)

Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde - na scénáristy SG to platí dvojnásob, jak se zde může člověk ujistit :D :D :D

Příspěvek 30.12.2007 10:49:41
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jediny ci se mi na filmu libilo, byl souboj s replikator a Johnem

je Cameron Mitchell :wink: asi sis to spletl s Atlantis :lol:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 30.12.2007 10:52:39

Odpovědět s citací

Ahoj, takovej skromnej dotaz, platí to že oficiálně bude premiéra 11. 3. ? Já se chci podívat až na dodělaný film, jen abych se ujistil, že to nebude dřív abyc hněco nepropásl.

Příspěvek 30.12.2007 11:10:46
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

G.o.d-Ty zapomínáš na jedno, uvažuješ o povznesených jako o skoro vševědoucích a všemocných bytostech, ale ono to tak s největší pravděpodobností není.Uvědom si, že to všechno jsou LIDÉ, s lidským uvažováním, lidskými touhami a slabinami, jen ve formě energie. Vala byla Adriina matka a ona pro ni byla vždycky tak nějak jako magnet, a prostě se přestala na malou chvíli soustředit a vnímala jen ji. Myslím, že právě o tomhle ten jejich vstah měl být, že Adriina slabost pro matku jí přivodí skázu. V tomhle problém nevidím, jen logické vyústění. Ještě tak před rokem tu spoustu lidí křičelo, jak je jasný že se tenhle malej Darth BVader obratí proti Ori kvůli matce a bum, ono nic :D (neodpustil sem si to)

Máte pravdu s raynorem, je tam XXX nesmyslů a blbostí, ale u Stargate nad tím nesmíte přemýšlet jako u jiných seriálů. To není 100% vážnej příběh kde je vše dokonale promyšlené a zapadá, jako třeba Babylon nebo DS9.Je to aby ste se koukali na kopu Americkejch hrdinů jak si to rozdává s alieny a bavili se.
Neberte to příliš vážně, proto že to není žádné drama...

Raynor. S tou cestou přez hory, a co si asi tak Tealc měl jako vzít? Kovový (já vím že sou ve skutečnosti gumový) brnění těch vojáků? Neřekl bych že by ho zahřálo víc než ty tři vrstvy co měl na sobě a dalo by se říct, že nemusel vědět, že kudy půjde. On vlastně nemohl vědět, kudy jít na Celestis ale co no :D
Prostě řešit Tealcuv oděv je úplná kravina, stejně jako stíhačky na Odyssey, chtěl bych slyšet těch půl tuctu důvodů co s nima (nejseš na ně nějak zatíženej? :D ) Proti Ori vrakům jim budou fakt k něčemu, no tak by třeba mohli střílet do vlastní lodi a doufat že trefí ten průlez s královnou? Stíhačky by tam fakt smysl nedávaly.

S čím souhlasím je že by se tam víc hodili ti Ori brouci než Replikátoři, Cooper očividně nevěděl co s Sam a Camem, tohle byo čistě pro to aby měli co dělat což je smutný.

Jediný co mi tam vadilo je to divný konvertování a to že Adria najednou neměla moc. i tak měla mít tu z MW, minimálně. to jako to přenášení fungovalo skrze převory nebo co :roll: Měl udělat prostě že si to z ní rozdal konečně kolektiv Antiků a bylo by to vyřešený a logický, takhle je to naprostá pitomost. :x
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 30.12.2007 11:36:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial:máš pravdu, jsou to LIDÉ, proto by se tak měli chovat. Já bejt na Adriiným místě, tak se SG-1 do Orijský galaxie ani nepodívá (bych nikdy nevypnul bránu) a Země je zkonvertovaná už tak desetkrát :)

Daniel by se z vězení nikdy nedostal. Archu by hlídal prapor orijskejch vojáků a desítka převorů, stejně jako grál. Prostě kravina

Příspěvek 30.12.2007 11:50:45
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

hh, g.o.de ty by jsi se měl rozhodnout, jestli se ti ten film líbí nebo ne. Takové změny jakože, nejdřív film byl dobrý, líbil se mi a nyní: Nestálo to za nic kromě hudby. Tak buď se mi sakra film líbí nebo nelíbí.

Jak už tu psal Markus, vy jste to zas rozpitvali a hledáte na SG-1 něco, co nikdy neměla :wink:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 30.12.2007 11:57:13
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

HAck: problém je v tom, že čim víc nad tim přemejšlim, tim víc se mi to nelíbí. To počáteční nadšení z toho filmu už pominulo

Příspěvek 30.12.2007 14:16:25
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot píše:
Jediny ci se mi na filmu libilo, byl souboj s replikator a Johnem

je Cameron Mitchell :wink: asi sis to spletl s Atlantis :lol:

Baliale, mozna ze mel na mysli Johna Crichtona...
nekdo si na nej vic zvykl z Farscape :wink:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 30.12.2007 14:44:29
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

HAck píše:

Jak už tu psal Markus, vy jste to zas rozpitvali a hledáte na SG-1 něco, co nikdy neměla :wink:

WTF?SG přece nikdy neměla během průběhu seriálu závěrečný film :arrow: máme právo očekávat něco nového!
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 30.12.2007 15:37:42
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
HAck: problém je v tom, že čim víc nad tim přemejšlim, tim víc se mi to nelíbí. To počáteční nadšení z toho filmu už pominulo

chyby najdeš v každém filmu. otázkou je jestli je chceš hledat... protože jinak bude 95% filmů totální blbost :wink:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 30.12.2007 17:58:34
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já to prostě vidím takhle. Dle mého si SG-1 ani SGA nikdy nehrála na nějakou vážnou vojenskou sci-fi či v poslední době space operu. Vždy byly oba seriály točeny s velkou dávkou nadsázky. Buď to někdo bere, respektuje a pak se mu seriály i film líbí a nebo ne a bude v tom hledat za každou cenu chyby, které tam IMHO ve většině případů ani nejsou. Od začátku beru seriál spíše jako komix se superhrdiny. SG-1 jsou ti, co vše zachrání, ze všeho vyváznou a vše leží na jejich bedrech. A tak mi to prostě vyhovuje. Jack (Cam) je prostě supercool, Sam a Daniel jsou superchytří, Teal'C je supertvrďák a Vala je supervychytralá. :lol: Ano SG-1 ani SGA se zdaleka nedají srovnávat s Babylonem 5, Deep Space Nine nebo chcete-li BSG. Ale dle mého se prostě ani srovnávat nedají, protože si SG nikdy nehrála na nějakou superpromyšlenou záležitost. SG je prostě v dobrém slova smyslu bezmyšlenkovitá zábava, kde se najde chyb jak máku. Ale přijde mi úsměvné, že na to mnozí přišli až v posledních letech. Stojím si za tím, že SG takhle byla koncipována od začátku a v poslední době je to jen mírně okatější.

Na příběhu Ark of Truth mi nevadí absolutně nic. Maximálně zakomponování té Archy. Bylo to takové dost jednoduché. Ale to mi na zábavnosti absolutně neubere. Jako pitvat, jestli by tam byly stráže nebo ne, mi přijde podivné. Vy jste někdy v Celestu byli? :) Já ne. Kdybych měl zpochybňovat vše, co scénáristé vymyslí, tak bych se na to ani nemusel dívat. Stráže tam nebyli, protože se to tak stalo. Replikátoři tam byli, protože se to tak stalo. A tak dále. Já se od toho dost těžko dokážu odpoutat tak, abych si u všeho jen stěžoval na scénáristy. Jediné co mi upřímně na filmu vadí je, že výprava na film za 7 milionů dolarů vypadala jak z tuctového jednodílu. Už jsem to tady psal, nebudu to rozebírat znovu. Na film jsem se prostě těšil také kvůli tomu, že uvidím konečně ty deseti tisícové armády Orijů, nespočet lodí a obrovskou závěrečnou vesmírnou bitvu plus třeba ještě boj pěšáků proti našim jednotkám. Třebas i zakomponování nějakých armádních vozidel a tak dále. Ale to se bohužel nestalo. A to je jediná věc, která mi opravdu vadí. Dva vrtulníkové záběry mi to nevynahradí. :wink: Ale jinak se mi film líbil a třeba se to v dalších filmech bude zlepšovat...

Příspěvek 30.12.2007 18:20:26
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To Markus: Pokud se podíváš na první řekněme 3 rady. Tak zjistíš, že oproti tomu co jsme mohli vidět ve filmu je daleko jiné. Tam SG-1 nebyla neporazitelnou a ani nic podobného. Nemusí to být přesně podle vojenského kodexu to by si tam museli zaplatit někoho od armády, aby jim to odsouhlasil jo takhle je to správně podle vojenského kodexu. Tady jde o úplně logické věci, pokud nechci protáhnout film na delší dobu. Tak se věnuju ukončení dějové linie a nepřidávám tam ještě replikátory a jen co vyřeším problém s nimi, tak otevřu archu a co se nestane. Všechna moc je vtahu a film je u konce. Připadá mi že kdybych neviděl 9 a 10 řadu tak si budu myslet, že je to jenom pokračování příběhu s replikátory, že jsou ještě v nějaké galaxii a věnujou jim celej film. Prostě to s něma nebyl moc dobrej nápad. Odůvodnili je tam, ale jinak to samotnému filmu ubralo.

Příspěvek 30.12.2007 18:50:54
Conanek Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ,kdyz uz se tu resi proc tu archu nehlidali straze, co treba proto, zeje to mesto bohu a driv tam proste bylo dost Oriu a nebylo potreba ,aby jim to tam nekdo hlidal a mimo nich tam bejvali jeste teda prevori ,ale ty byli zrovna v ramci valky na lodich a planetach po galixii a Adria ohromena nadmernou silou se proste nemela duvod obavat, ze by ji neco ohrozilo. Jak uz nekdo psal, stacila chvilkova slabost pro matku a bylo hotovo no. No a jeste nekdo psal, ze bylo divny jak najednou prisla o moc...vsak tam snad rikaj, ze krystali v holich prevoru jsou navzajem propojene, takze ,kdyz objevil pravdu ten co to na nej otevreli, tak to preslo i na vsechny v Orii galaxii - vzhledem k tomu, ze Orii galaxie byla vlastne hlavnim zdroje Orii moce ,kterou si tam budovali tisice let , neni se cemu divit, ze najednou Adria tak zeslabla.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách