Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Walking Dead

Walking Dead

Příspěvek 19.10.2011 17:29:41
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Potenciální spoilery k S02E01

Tak první epizoda sice žádnej velkej trhák nebyla, ale celkově to bylo dobrý a pořád je to spíš nadprůměr (ve srovnání s ostatní seriálovou produkcí). Nejvíc mi na tom asi vadila ta dlouhá řada (ne)šťastnejch náhod, který hlavně byly až moc průhledný (bylo naprosto jasný, že když jí řekne čekej, tak jí nějakej zombík vystraší a ona se ztratí).
Co se týče tady asi nejvíc kritizovaný iracionality chování, tak v tom nijak zvlášť velkej problém nevidim, pro lidi je naprosto přirozený chovat se iracionálně. A co se týče například toho hledání v lese, tak to jsem z celodenního pochodu viděli v záběru jen pět minut - čili to je něco, co vůbec nelze hodnotit. V mrtvejch zombících bych se teda taky za žádnou cenu nevrtal, ale evidentně to neni způsob jak se ta nemoc šíří a po jejich zkušenostech se zombíky to už asi vědí.

V kostele se modlí, protože se chovají hrozně moc špatně, když zabíjejí ošklivé zombíky. Ježíš na vás kašle, dámy a pánové, jak jinak, než smrtí 90% obyvatelstva vám to má ještě dokázat?

Evidentně ti uniká smysl křesťanství. ;-)
Obrázek

Příspěvek 19.10.2011 18:02:44
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale ono je iracionální chování a chování člověka po lobotomii a to co předvádí tu je to druhé. Když dědula vylez na střechu, první co mě napadlo bylo "Ten debil by se měl dívat všude okolo od toho tam je." atd. atd. atd.
Jo šli celý den, ale ai tak když někoho hledám tak nejdu ve vláčku.. když už tak vedle sebe a v nějaké vzdálenosti a celou dobu... co když tu holku přešli a neví to bo ši společně atd. atd.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 19.10.2011 19:15:11
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ralene zase mícháš hrušky s kamionem. To na co si tu stěžujeme není iracionální chování. Jako jeho příklad bych uvedl, že kdyby se z lesa ozval křik tý holčičky, tak matka by se asi hlava nehlava rozběhla za zvukem, ignorujíc možný hrozby v temnym zombie lese. Třeba. Takovejhle typ věcí je pochopitelnej.

To co předváděj v seriálu už je ovšem tak o dvě ligy vejš a se vší slušností mi přijde neuvěřitelný, že ten rozdíl nevidíš. K čemu je dramatický odlákávání dvou pomalejch zombíků od holčičky, když je stejně vyřídí šutrem o palouček dál? Tohle je iracionální zhruba tak v tom smyslu jako kdyby si Rick najednou sundal kalhoty a začal zpívat hymnu.
Proč se hlídající děda kouká jedním směrem, a... here's the kicker: Oni z toho směru fakt přišli a on je neviděl! Druhá část týhle hovadiny spočívala v tom, že se během momentu ta šourající horda dostala až k nim. Z toho vanu by je bylo vidět na několik kilometrů, a jim by trvalo tak půlhodiny, než by se přiblížili. Opět: Co je na tomhle iracionálního z pochopitelnýho hlediska?
To s tim přenosem solanu už se nedá ani komentovat, jestli se to nepřenese ani tak, že tělní tekutiny zombíka pokapaj prořízlou ruku člověka, tak opravdu nechápu, jak se mohla nákaza vůbec rozšířit.
A tak dále, a tak dále. Vážně si myslím, že ti to úplně uniká.

Z jinýho soudku: Všimněte si těch prvoplánovitejch coolovitostí. Maj kuši a stejně na mrtvoláky jdou radši zblízka mačetou, loupaj žaludek mrtvole z hrozně závažnýho důvodu, v kostele čeká zrovna zombie nevěsta, chlap si radši uřízne ruku, než aby přepižlal tenoučkou tyčku... Kdyby to bylo od SyFy, tak to beru jako zábavný béčko, jenže tohle se tváří strašně vážně, a o to je to pak tragičtější.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 19.10.2011 23:04:10
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Skrejm píše:
Jo šli celý den, ale ai tak když někoho hledám tak nejdu ve vláčku.. když už tak vedle sebe a v nějaké vzdálenosti a celou dobu... co když tu holku přešli a neví to bo ši společně atd. atd.

Pointou toho, že jsem zmínil, že šli celý den bylo poukázat na to, že nemuseli jít celý den ve vláčku, ale ve vláčku šli (a to třěba i z nějakýho logickýho důvodu) jen v ten danej okamžik.
To samý děda, ten tam taky stál určitě delší dobu, než co na něj byl záběr.
Zombíci, kteří se objevili odnikud spadaj pod to, co jsem zkritizoval jako "(ne)šťastnou náhodu" a to že si jich děda nevšim je samozřejmě kiks ve scénáři.
To proč zombíky od holčičky odlákal je snad jasný: aby měl víc času je zabít.
Ad šíření nákazy: nevim jestli tady má smysl vůbec nad tim přemýšlet, koncept zombíků jako takových je už sám o sobě z biologickýho hlediska nesmysl, čili tohle vše by mělo spadat pod tu fantasy složku, která se řídí čistě smyšlenými zákony. Samozřejmě bylo by možný si vymejšlet, že se např. virus (či co to má být) v krvi nevyskytuje, nebo že v krvi není infekční, ale myslim, že tohle neni vůbec nijak podstatný.
Obrázek

Příspěvek 19.10.2011 23:47:34
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Od toho je to seriál a od toho to má nějaký scénář. Takhle dělají z postav idioty a myslí si, že si toho nikdo nevšimne. Špatně. Diváci nejsou idioti a první věc, která mě napadne není "jé, tak to oni asi prohledávali celý den les, a teď se zrovna sešli", ale "proč jdou v řadě, takhle nikoho nenajdou". Nevím jak ostatní, ale moje první myšlenka při té scéně byla přesně tahle.
Stejně jako s tím "nebudeme plýtvat palivem" ve chvíli, kdy vjíždí mezi stovky dalších aut, v kterých určitě tu a tam bude i plná nádrž.

Divák si nemá domýšlet, že před pěti minutami šli v rojnicích a teď se zrovna sešli. To s tím benzínem a auty okolo se ani nijak normálně vysvětlit nedá.
To je jako většina kiksů třeba v SG, kde si půlku věcí musíš domyslet a půlku věcí si přečteš někde bokem na nějakém blogu.

Mně prostě tyhle věci vadí :dontknow:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.10.2011 07:28:38
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ralen: Ok beru mohli se na chvíli sejít, ale z té scény mě vůbec nenapadá důvod proč. Na zpátek ho měli, aby se najedli, nebo co to tam dělali. Navíc když už odcházeli z dálnice, tak šli všichni na stejné místo, místo toho aby se nějak rozdělili.
Jo jestli tam děda stál delší dobu tak je to ještě horší, bo si těch zombíků mohl všimnout mnohem dřív.
A stějně ho zabije šutrem... kdyby ho chtěl odlákat a pak ho zastřelit, aby případní další zombíci šli jinam, tak by se to dalo pochopit, ale šutrem zombíka mohl klidně zabít před tou holkou.
Ale aji smyšlené zákony by měly být furt stejné... v první sérii se dávaj bacha aby se krev zombíků nedostala do těla, ale teď jim to je jedno.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 20.10.2011 16:52:55
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka: Mě napadla teda ta první možnost, ale s tim palivem jsem to měl stejně...
Divák co nad tim nepřemýšlí si toho, že nejdou v rojnici, nevšimne a pro diváka co nad tim přemýšlí není problém si domyslet, že tak nemusej jít pořád.

Skrejm: Tak to byly začátky, kdy tomu ještě nerozuměli, od tý doby byli už krví pocákaný tolikrát, že jim asi došlo, že takle se ta nemoc nešíří.
Obrázek

Příspěvek 20.10.2011 17:53:50
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jedna věc je být krví pocákaný a druhá věc je, když se ti ta krev dostane do těla ;)

Příspěvek 26.10.2011 21:41:55
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Divim se, že mě ještě nikdo nesprd za to, že i v druhym díle šli opět ve vláčku. :lol:
Obrázek

Příspěvek 27.10.2011 06:42:10
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

v druhém díle by toho šlo sprdnout tolik, že se do toho nikomu nechce :lol:

Příspěvek 27.10.2011 18:53:30
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jednodušší by asi bylo vyjmenovat si, co bylo v této epizodě dobře a co bylo jen trochu přitažené za uši.

Mimochodem, také už vám poslední dobou začaly vadit cliffhangery v seriálech? Ve Walking Dead je teď každý díl.

A stanice AMC se rozhodla, že tento seriál dočká 3. řady. Pokud se i v dalších dílech bude přes celé epizody řešit zranění jednoho člověka, možná se ke konci té třetí řady dočkáme aspoň trochu slušného a zajímavého děje.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 27.10.2011 21:56:53
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak AMC na konci července/začátku srpna vykopla executive producer, takže ve třetí sérii se snad dočkáme změn k dobrému

Příspěvek 27.10.2011 22:44:01
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Mimochodem, také už vám poslední dobou začaly vadit cliffhangery v seriálech? Ve Walking Dead je teď každý díl.

Tak nejhůř na tom s cliffhangery byla asi True Blood, ale tam to bylo dotažený až tak ad absurdum, že mi to už ani nevadilo. :) Je taky rozdíl jestli se člověk dívá na celou sérii (více méně) v zátahu a nebo jestli to sleduje jednu epizodu za tejden. Řek bych, že jsem si už na to asi zvyknul, ale samozřejmě jsem rád, za každej seriál, kterej zvládne nějak pořádně zakončit epizodu. Ono často ani nemusí bejt problém v cliffhangerech jako takovejch, ale v tom, že se člověk děsně natěší na další díl a přemýšlí, jak se to bude dál vyvíjet a tvůrci pokračujou nějakou píčovinou.
Obrázek

Příspěvek 03.11.2011 14:36:03
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Divim se, že mě ještě nikdo nesprd za to, že i v druhym díle šli opět ve vláčku. :lol:

Já to neudělala proto, že se ještě rozhoduju, jestli Walking Dead vůbec sledovat dál, takže jsem ještě další díly vůbec neviděla. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.11.2011 12:21:03
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak včerejší díl byl po dlouhé době dobrý. Fakt to na mě zapůsobilo dost silně ten konec. Za tohle dávám plnou! 10/10
ObrázekObrázek

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály