Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Life on Mars

Life on Mars

Příspěvek 17.6.2008 15:08:29
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Dneska jsem koukal na TV.com abych si zjistil názvy epizod a koukám že už tam má vlastní stránku remake a že tam je i trailer
http://www.tv.com/video/14189/life-on-mars?o=tv&tag=video;title;0
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 17.6.2008 15:35:28
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nechtěj, abych při slovním spojení "remake Life on Mars" začala vydávat naštvané zvuky, které vždycky vydávám, když o tom slyším :)
Remake takového geniálního seriálu je zhůvěřilost. Teď jsem zjistila, že remake budou dělat i u seriálu State of Play, kde hrál Simm taky hlavní roli a tentokrát ho má, pro změnu ve filmu, nahradit Brad Pitt :roll: Na jednu stranu to svědčí o tom, že si John Simm vybírá kvalitní projekty (aby to amíci mohli vzít a "znekvalitnit"), na druhou stranu je to ale děsný, když takhle ničí jeho práci tak krátce potom, co ji dělal.
I když je fakt, že mu roli v remaku LoM nabídli, i Philu Glenisterovi jeho roli Gena a oba je odmítli. Nechtělo se jim do USA a žít daleko od rodin - což je logické a mám je za to ještě radši.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.6.2008 16:33:27
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Já ty američany nechápu... proč dělat remake se stejnejma hercema i příběhem jako originál...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 17.6.2008 16:46:00
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Aby mohli natočit 10 řad o ničem :lol: :lol:

Příspěvek 17.6.2008 17:01:34
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Black: To nebude kvůli tomu. :wink: :lol: Vysílat to bude ABC takže pokud to nebude mít sledovanost jako Lost, tak to bude mít 1, max. 2 série, a bez konce to zruší. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 17.6.2008 17:18:32
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No k tomu jen snad dodat:

TAK TO JE ZLÉ, HODNĚ ZLÉ.

Fakt nechápu proč to musí vypadat jak přes kopírák. Když už se to rozhodli točit, tak by mohli přidat i něco vlastního.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 18.6.2008 15:23:53
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak už se na internet dostala pre-air pilotní epizoda US verze. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 18.6.2008 15:34:07
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo projížděl jsem klikama a vypadá to že je to v podstatě to samé (zvlášt některé pasáže uplně stejné) akaorád s horšíma Hercema :roll:

Jinak viděl někdo Ashes to Ashes - spin-off Life on Mars?
http://youtube.com/watch?v=hDmYwGkJa7k

Jinak včera jsem skouknul první a druhej díl - a je to prostě bomba (zjistil jsem že druhej díl jsem viděl už na BBC, ale teda bez toho prvního dílu to předtím nemělo takovou šťávu jako to mělo s první dílem :D )

Příspěvek 18.6.2008 15:39:01
Lenka72 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hurá!!! Tady se probírá LOM! :alien:
Na tenhle bomba seriál jsem narazila naprostou náhodou. Před časem mě megálně uchvátil John Simm ve filmu Sex Traffic, který běžel na ČT. Namátkou jsem si stáhla několik věcí s ním, a mezi nimi TOHLE.
Vše, co má v seriálu fungovat, tady funguje na 200%. Alespoň pro mně. Fajn děj, brilantní herci, ... je tu napětí, bžunda, něco málo na zamyšlení. Svý si užijou psychologové, nostalgici, milovníci angličtiny atd.... :D

--- John Simm - jeho Sam je cíťa, vždy vyžhlený, vymydlený, spisovně hovořící (alespoň zpočátku) a sterilitou moderní doby zasažený. Důkaz, jak chlapům můžou city i pláč slušet.

--- Philip Glenister - nemůžu si pomoct, ale ten chlap naprosto strhává veškerou mou pozornost, kdykoliv se objeví na scéně. To je prostě Gene Genie - naprostej řízek. Oi oi oi, některý jeho hlášky skutečně obbohatily vyjadřovací schopnosti mý rodiny. "Oi oi Mary, shift yourself, you're in the way" Všechno je prostě bloody nebo dodgy. :lol:

--- Liz White je rozkošný sluníčko. Výběr ženských postav se opravdu povedl. Jakožto baba mám celkem kritický oko vůči ostatním babám. Angličani ještě naštěstí poznaj, co je hezký, zajímavý, neokoukaný. Mám totiž problém od sebe rozeznat všechny ty stále stejnější blondýny.

Zatím mám skouknutou jen první řadu. Dělám si titulky sama, abych se trochu pošťourala v pěkný hovorový angličtině.

Příspěvek 18.6.2008 15:57:02
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Blackthunder: Na A2A hledám odvahu, protože tam prostě není ten John Simm. Ale zase to prý má trochu jiný náboj a dynamiku a na konci je hodně zajímavý zvrat. Asi jako u LOM (neboj, nebudu spoilovat) :D A někdo dokonce říká, že je to v jistých ohledech lepší. Ale hlavně je to jiné. Stejně dobré, jenom hodně jiné, protože hlavní hrdinka se spíš Genovi podobá, než aby byla jiná jako byl Sam.

Lenka72: Vítej! Jsem ráda, že sem někdo zavítal díky tomuhle seriálu. Souhlasím, John Simm je super. Teď mám rozkoukaný State of Play, ale tam je ta angličtina snad ještě horší :D Sex Traffic stahuju, ale nějak se to seklo. Když jsem zjistila, že to dávali nedávno v televizi, málem jsem ji rozbila :D Ale mám Human Traffic a to je taky super (podobnost názvů náhodná - obojí je to o něčem jiném a jsou to odlišné žánry).

Phil Glenister - no, jo ten chlap je prostě takový medvěd, ale s Johnem se výborně doplňují. Gene Genie is never wrong. :)

Hezká poznámka o tom, jak Sam Tyler mluví spisovně - zpočátku :D To je takový ten krásný vývoj v seriálu, kde už pak pro slovo a pro ránu taky nejde daleko.
A ještě přitom stihne mít pozitivní vliv na lidi kolem. :wink:
Mám doma originál DVD a koukala jsem na Behind the scenes - rozhodně můžu říct, že ve skutečnosti tam slovíčko "fuck" lítá celkem běžně. :D

Nemůžu se dočkat, až to dokouká víc lidí - na ty "wtf" výrazy jsem zvědavá :D

LoM jen tak mimochodem nedávno vyhrál nějakou cenu britských diváků o nejlepší a nejoriginálnější ukončení seriálu :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 18.6.2008 16:04:10
Lenka72 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Blackthunder: Ashes to Ashes už mám stažený. Ze zvědavosti jsem to proklikávala. Je to zasazený do 80 let a Genovo DI je ženská. Nevypadá to vůbec špatně, ale nedoporučuju to strovnávat s LOM.

Americkou verzi LOM nepoberu. Viděla jsem jen tu ukázku.
Vysvětlete mi někdo, jak může být Sam hora svalů o hlavu vyšší než Gene? Jedna z prvních věcí, co mě na původním LOM uchvátila byl ten kontrast - hubenej, drobnej, uplakanej versus... T-rex GENE! A blonďatá hubená Annie - NO WAY!

EDIT:
Ahoj Klenotko. :)
State of Play jsem ještě neviděla. Jen ukázky. Kterak slušně jednající postava Philipa Glenistera pěkně podle všech předpisů zatýká postavu Johna Simma. Divný :P :P

Human Traffic už mám.
Sex Traffic dávali v pěkně blbou noční dobu a narazila jsem na něj naprosto náhodou.

Origoš DVD tiše závidím. Behind the scenes musí být halda. Tos koupila přes net? Já zatím nemám s takovou koupí zkušenosti.

EDIT by Tillion: Nepiš dva příspěvky pod sebe... takové naše komorní pravidlo. :wink:

Příspěvek 18.6.2008 19:36:42
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, koupila jsem ho na amazon.co.uk. Jinde to zatím koupit nejde, ale nebylo to nijak drahé. Na amazon.com mají jen první sérii. Na Amazonu teď mají na všechno slevy. Ono tam těch behind the scenes zase tolik není. Je to jen na jednom DVD. Spíš se tam hodně "fuckuje" a je tam vidět, jak je John Simm na svou práci extrémně soustředěný, jak tam po place pochoduje zamračený a připravený. Zdá se mi to teda neuvěřitelně profesionální a připadá mi to skvělé :oops: Akorát kde jsem koukala, měli všichni výbuch smíchu, bylo u 1. série, u předposlední epizody,
Toto je spoiler!!!:
kde jim umře člověk v cele. Jak Ray odchází z cely a dělá ty slepičí zvuky. To tam John asi třikrát vybuchl smíchy :D

Jinak jsou tam spíš hodně rozhovory s tvůrci, hlavně ten poslední, asi půlhodinový dokument, kde je průřez druhou sérií je moc zajímavý a vysvětluje plno věcí.

Americká verze - meh. Blondýna do role Annie, a hromotluk do role Sama, na to už se dá říct jen - no comment.

Jo, jak jsem ve State of Play viděla Phila s Johnem, tak jsem každou chvíli čekala, kdy tam Phil začne nadávat a chovat se jako Gene a ono nic :D
Ještě ale nejsem na konci, má to trochu pomalejší tempo, ale je to hodně zamotané a rozhodně čekám na konci nějaký zajímavý zvrat.

Příspěvek 19.6.2008 19:25:46
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak mám právě za sebou poslední epizodu, nu a reakce asi takováto: :shock: :scratch:. Už dlouho mě takhle nic nezmátlo a nějak nevím, co si o tom myslet.. :lol: Asi to budu muset ještě vstřebat.. :lol:

Dokonalý seriál. Já ty Brity milují čím dál víc :D. A písnička Life on Mars od Bowieho je vážně neuvěřitelně nakažlivá. Už pěkně dlouhou dobu jí nemůžu dostat z hlavy.. :D

Příspěvek 21.6.2008 11:57:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak včera (no vlastně dneska :lol: ) jsem s mámou dokoukal až po 2x05 (poslední díl co je zatím s CZ titulkama) a vážně jsme zvědavej co z toho nakonec vyleze :lol: Hodně blbý je že další titulky mají být až po FF, ale hold to musím vydržet :D

Příspěvek 21.6.2008 17:39:28
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

To čekání by mě zabilo :) Tak zkus anglické, na netu jsou :wink: Hlavně dej bacha, ať tě na FFku nesespoilujeme, už nás to dost (díky mému skromnému přispění :)) vidělo a jedna nestřežená chvilka a je to v pytli. Nechci tě připravit o dvoudenní škrábání na hlavě, které jsme podstoupili my ostatní :D

Nefertiti: Já jsem LoM viděla naposledy asi 3 týdny zpátky a ještě se občas přistihnu, jak si tu písničku broukám. Je neuvěřitelně vtíravá a zažere se ti do mozku, hlavně taky díky scénám, u nichž je a které se ti vybaví. Stáhla jsem si ještě i písničkový soundtrack, ale ještě jsem ho neslyšela celý - vždycky se mi u každé písničky právě ta která scéna vybaví a nemůžu se na to soustředit. Ještě je po "detoxikaci" brzo :D Ale Simminitidy se nezbavím a zbavit nechci :D

Příspěvek 21.6.2008 18:31:51
Lenka72 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mám za sebou teprv 1. sérii. Dělám si k tomu titulky sama. Pojala jsem to jako takový rituál. "A neskoukneš si další díl, dokud tenhle nepřeložíš!" :lol:

Ale bude to smutný, až dokoukám vše. :cry: Takhle se mám pořád na co těšit. Pak mám ještě stažený Ashes to Ashes. I když už to nebude bez Sama a Annie ono. V létě budou točit 2. sérii ATA.

Nápad: Co kdyby Gena poslali do současnosti, to by mohlo být zajímavý, ne? :lol:

Příspěvek 21.6.2008 19:20:38
Major
Major

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
To čekání by mě zabilo :) Tak zkus anglické, na netu jsou :wink: Hlavně dej bacha, ať tě na FFku nesespoilujeme, už nás to dost (díky mému skromnému přispění :)) vidělo a jedna nestřežená chvilka a je to v pytli. Nechci tě připravit o dvoudenní škrábání na hlavě, které jsme podstoupili my ostatní :D

No problém je že tohle je další ze seriálů který sleduju společně s mámou - plus ta angličtina mě přijde docela těžká, takže si raději počkám :D
Ale předem říkám: Pokud někdo vyspoileruje konec tak už ho na dalším FF nikdo neuvidí... :evil: :twisted: :lol:

Příspěvek 21.6.2008 19:34:28
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak si to pusť sám s anglickými a až budou české, tak s mámou :D Nevidím v tom problém :wink: A s těmi anglickými se na to docela dobře kouká. Taky jsem tomu napoprvé měla hrozný problém rozumět, ale pak už to bylo lepší. Ty titulky jsem si k tomu ale pouštěla, hlavně když mluvila Annie, její přízvuk byl snad nejhorší :D

Mno, když nás uslyšíš mluvit o LoM, tak na sebe upozorni, že tam jsi a my půjdeme jinam nebo si stoupni dál. Zacpat si uši a dělat "lalala" taky pomáhá. :lol:

Kamarádka Britka mi napsala svou reakci na americkou verzi LoM:
Just watched the US version of Life On Mars. It actually physically hurt to watch it. Klenotka...run! Run from it!! Save yourself!!
:lol:

Už mě bylo blbě z traileru, jaké to musí být pro Angličana, si ani neumím představit.
To je jako jak teď Amíci točí film o kněžně Libuši, to bude asi taky slušný horor. :)

Příspěvek 21.6.2008 21:26:08
Major
Major

Odpovědět s citací

Já myslím že už jsem zlenivěl a prostě se mi na to s anglickýma nechce koukat - u Doctora to je věc jiná - tam bych čekání psychycky asi nepřežil :lol: :lol:

Příspěvek 22.6.2008 09:41:41
Lenka72 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já mám největší problém rozumět některým vedlejším postavám. Například ve 3. díle. Nemyslete, taky bych bez anglických titulek byla v řiti.

Americka verze - to bude halda. Nevadí mi ani tak její existence, protože každý, kdo viděl verzi původní to nemůže brát vážně. Co mi ale vadí hodně, televize (pravděpodobně Nova) určitě do českých éterů pustí tu zhovadilost. Lidi tady nebudou mít šanci vidět báječnej originál.

Příspěvek 22.6.2008 10:07:15
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Přesně tak, toho se taky bojím. Nova bude ignorovat britský originál a pustí tohle, protože je to "další americká kriminálka a ty se přece lidem líbí" :roll: Původní LoM možná za pár let uvidíme na ČT.
Já doufám, že americký LoM zruší. Stejně pilot budou přetáčet (dřevo v hlavní roli zůstalo) a to už svědčí o tom, že se jim to asi moc nedaří převést do reality. Holt američtí scénáristé neumí napsat nic, co by nepřipomínalo Starsky a Hutche. A nám, co jsme viděli originál, to stejně bude jen k smíchu, pravda. Možná i k pláči, takovým slzám vzteku.

Když jsem LoM viděla podruhé, už jsem rozuměla docela v pohodě. Osobně bych tedy nemohla koukat rychlostí jeden díl za týden, shlédla jsem to za pět dní a to jsem si ještě schovávala epizody, abych se měla na co těšit. :D Obdivuju vaši výdrž :D
Největší problém jsem měla s Chrisem a Annie. Když jsem je pak slyšela mluvit mimo LoM, tak Liz White mluví úplně krásně, má moc pěkný hlas a ten přízvuk není tak hrozný.

Příspěvek 23.6.2008 21:50:56

Odpovědět s citací

Tak dneska jsem viděl 2x05 a opět nevybočuje s vysokého nadprůměru jednotlivých epizod, takže snad jediné co mě mrzí, že tam nebylo víc těch loutek, jak byly na začátku epizody.
Jinak pokud vše vyjde snad to do konce týdne dokoukám...raději...Ještě uslyším na FF náhodou nějakej spoiler a to by mě dočista zabilo :D

EDIT : 2x06. Docela dobrá epizoda, ale osobně víc se těším na tu další. Ta vypadá hodně dobře. Hunt obviněný z vraždy. No uvidíme
Naposledy upravil Pan Citron dne 23.6.2008 23:12:12, celkově upraveno 2
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 23.6.2008 22:19:32
stranger Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jinak jestli chcete vidět co se stalo se Samem. Tak doporučuji seriál Ashes to Ashes což je nepřímé pokračování

Příspěvek 25.6.2008 23:47:17

Odpovědět s citací

Hm....?? Tak to je, zlé hodně zlé... :scratch:
Jako poslední epizoda, byla fakt skvělá, akorát ten konec jsem nějak nepochytil (Zato písnička mi hraje ještě teď):

Toto je spoiler!!!:
Takže celou dobu byl v tý správný době nebo ne? Docela mě totiž zmátlo jak holčička vypla televizi

No nic-
Každopádně Life on Mars hodnotím jako jeden z nejlepších seriálů co jsem zatím viděl. Jen mě zajímá jak to psychicky Simm přežil. :D
celkový hodnocení: 5/5
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 04.7.2008 12:28:36
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte, kde by se daly stáhnout anglické titulky 2x6 až 2x8?

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály