Dragon: takhle si to myslel?
Tak po více jak s hodinovým zápasem s Libre Office sem si otevřel druhý díl, a konečně sem můžu dát první. Přeji příjemnou zábavu

1. díl Rodney se předvedl
28.6.2009 - Atlantida
Rodney: „Sam, potřeboval bych s tebou hned mluvit!“
Sam: „Ano Rodney, co bys potřeboval?“
Rodney: „Přišel jsem na to jak zničit replikátory!“
Sam: „No tak se pochlub.“
Rodney: „Nech mne chvíli vydýchat, běžel jsem přes celé město. No, jelikož jsme se vždy zaměstnávali tím, jak replikátory rozložit, tak mě napadlo, že bychom je nejdřív mohli dát do jedné hromady, a potom bychom je rozdělili za použití anti-replikátorských zbraní!“ vykřikne Rodney u Sam v kanceláři, až se osazenstvo v operačním lekne.
Sam: „Rodney, to není špatný nápad, ale nevím jak to udělat, aby se replikátoři spojili.“
Rodney: „No já ano, ale...,“
Sam: „Rodney jaké ale?“
Rodney: „,Musíme vyrobit kostku z nanobuněk, anebo nějakého replikátora, který bude očesaný jak to jenom půjde, myšleno hlavně o systémy. Ten bude mít za úkol vyslat signál a postupně se na něho začne nabalovat víc a víc replikátorů a jakmile s tím skončí, tak mi to zničíme pomocí antireplikátorských zbraní.“
„Rodney, něco mi tajíš!“ řekne s důrazem na každé slovo Sam.
„Ale nic ti netajím, jenom budu potřebovat čas to celé uskutečnit,“ řekne Rodney.
O pět hodin později
Rodney s Radkem se snaží vymyslet jak vyrobit kostku z nanobuněk, bohužel se jim to nedaří. Rodney tedy zkusí to, co se mu zdá ke kostce nejlepší, obalí ji silovým polem.
Radek: „Rodney proč si tu kostku obalil silovým polem?“
Rodney: „Chci, aby si na sebe líp zvykly a navázaly mezi sebou vazby.“
Po několika minutách Rodney vypne štít, bohužel se kostka po malé chviličce opět rozpadne.
Radek: „Nemá to cenu, ten program je až moc očesaný,“ a dále to komentuje svými slovy.
V té chvíli se ozve Radkovi v uchu vysílačka a z operačního mu oznámí, že se na ošetřovně porouchal naquadahový generátor.
Radek: „Rodney, promiň, ale teď musím na chvíli odejít, na ošetřovně jim zlobí generátor.“
Rodney: „Tak jdi, stejně mě jen zdržuješ.“
O další tři hodiny později
Radek: „Promiň, Rodney, ale naquadahový generátor neustále zlobil, ale teď už jsem jenom tvůj.“
Rodney: „Tím, že jsem ti nic nemusel vysvětlovat, jsem udělal neskutečný pokrok, no tak, podívej se.“
Radkovi se objeví na kratinkou chvilku ve tváři zděšení.
29.6.2009- Atlantida, Samina kancelář
Sheppard: „Rodney, tohle jsme si nedomluvili!!!“ zařve John na Rodneyho.
Rodney: „Nešlo to udělat jinak, ukázalo se, že něco jednoduššího je těžší než něco těžkýho. Navíc to byla jediná možnost jak to udělat.“
Sam: „Rodney, je nějaká možnost že by nás replikátoři mohli najít?“
Rodney: „Ano, ale jen v případě, že budou nad touhle planetou.“
Sam: „Shepparde, potřebuji, aby sem velitelství poslalo co nejvíc lodí, a vy požádáte cestovatele, zda i oni jsou připraveni bojovat, a za tři týdny by mohli být zde nad Atlantidou.“
Sheppard: „Nevím, zda se jim to bude hodit, ale požádám je o všechny jejich lodě, no, a potom bude záležet na velitelství kolik lodí pošle.“
Sam: „No a taky budeme muset úplně zastavit stavbu Cchaa Cchaa. Jediné, co teď potřebujeme, je postavit loď, která bude mít disruptor a generátor štítu plus několik emitorů. No a nakonec ji můžeme připevnit k jedné z našich stávajících lodí a potom bude vymalováno.“
Rodney: „Mám dojem, že bychom ji mohli postavit i tady na Atlantidě, jumperů máme zatím dost, no a potom by se ušetřilo za stěhování. Myslím to tak, že bychom dotáhli kusy replikátorských Auror, tedy to co z nich zbylo, a potom ještě skrz jumpery dopravit na Atlantidu části lodě co nemůžeme postavit zde.“
Sheppard: „No ale pokud si jsem vědom, tak budeme potřebovat jádro z Odyssei a pomoc Asgardů.“
Rodney: „John má pravdu a navíc cestovatelské lodě jsou dost staré a taktéž některé jejich původní systémy nefungují, a proto by měly projít před bitvou opravou.“
Sheppard: „To je pravda.“
Sam: „Shepparde, okamžitě odleťte na velitelství na Zemi a vemte s sebou co nejvíce jumperů. Rodney, ty kontaktuj generála Caldwella a plukovníka Ellise, aby co nejdříve přišli do zasedačky.“
Sheppard: „Tak já půjdu.“
Sam: „Johne, budu vás potřebovat taky v zasedačce a až potom můžete vyrazit.“