Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

SG Dynasty: The Last of Ancients - 102. Kapitola - Ultimátum

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No uz aby byla streda.neuzu se dockat. :D
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No kde to vazne? Kde je dalsi slibovany dil? :cry:
:bounce: :bounce: :bounce:
Za kazdym vzestupem civilizace stala vira, za kazdym padem nabozenstvi. Neni nic horsiho jak negativni mysleni, zarlivost, zavistive ci jine negativni reakce pro zniceni zivota. Proto je treba myslet a konat pozitivne a s laskou.

forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Si zapoměl, že díl se vydává až v pátek :-) ?

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nezapomel, ale viz zprava z 8.2.2013
slibovano ze bude ve stredu!!! :palka: :evil: :(
Naposledy upravil pal dne 13.2.2013 21:19:14, celkově upraveno 1

Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

A boli ste dobri? Posluchali ste mamicku, otecka a pani ucitelku? :sleepy:

Tak dobre, tak tu máte. Je to trochu krátka kapitola, teda trochu dosť, ale o to napínavejšia bude tá ďalšia...

Kapitola 5. - Na Zemi

Nasledujúce dni a týždne prebehli v tichom mlčaní. Forlin sa zavrel sám v miestnostiach vojnového štábu a sledoval senzory. Nikto ho nerušil. Jednak sa k nemu nemali ako dostať, keďže nikto okrem neho nepoznal kódy k odomknutiu tajných možností antických transportérov a jednak ho ani nechceli vyrušovať. Hliadková loď Sirta odpočívala v doku a on sledoval pohyby wraithských lodí v galaxii Pegasus. Sledoval a stále znovu študoval nepriateľa.
Personál na Atlantíde mal pokoj od antického admirála vyše dvoch mesiacov. Potom sa zrazu jedného dňa objavil v kontrolnej miestnosti mesta, kde práve mal službu plukovník Sheppard, ktorého pred troma dňami konečne prepustili z ošetrovne. Admirál mu pokývol hlavou na pozdrav a opýtal sa: „Plukovník Sheppard, ako vidím, tak vás doktor Beckett pustil z ošetrovne. Nenudili ste sa tam?“ Sheppard sa zasmial a figliarsky odpovedal: „Ani nie, viete, pekné sestričky všade naokolo, dobrá strava a tak. Vydržal by som tam ešte ďalší mesiac.“
Obaja sa zasmiali a Forlin potom zvážnel: „Plukovník, neviete kde je podplukovník Lorne? Neviem ho nikde nájsť...“ Sheppard odpovedal: „Pred dvoma týždňami ho povýšili na plného plukovníka a prevelili na Zem. Zatiaľ pôsobí v SGC a keď konečne dostaviame Phoenix, tak dostane velenie na nej.1“ Forlin sa opatrne opýtal: „Phoenix?“ a spýtavo sa pozrel na Shepparda. „ESS Phoenix, ďalší z ľahkých krížnikov triedy 304. Je ešte vo výstavbe a pokiaľ som správne pochopil určité náznaky, tak potrvá ešte asi pol roka, kým bude hotový...“ Posledné slová vyslovil Sheppard už šeptom. Admirál ho chápal. Nebolo radno rozprávať o takýchto dôverných informáciách pred nižším personálom.
Zamyslel sa a začal sa pomalými krokmi prechádzať po kontrolnej miestnosti. Potom sa rozhodol. Zamieril do kancelárie generála Gerasimova. Keď otvoril sklenené dvere, generál vzhliadol od tabletu, kde čítal nejaké dokumenty. Pokynul admirálovi na pozdrav a opýtal sa, čo ho privádza. Forlin za sebou zavrel dvere kancelárie, sadol si do jedného z kresiel a ticho povedal: „Nastal čas, generál, aby ste splnili ďalšiu časť dohody, ktorú som s vami uzavrel.“ Gerasimov zdvihol obočie a opýtal sa: „Akú ďalšiu časť?“ „Tú, v ktorej sa hovorí o tom, že mi umožníte prehliadku trosiek Dolinarthu a tiež, že si môžem odviezť určité konkrétne časti.“
Gerasimov sa zamyslel: „Dobre, to nie je problém. Ale pochybujem, že by tá vaša hliadková loď bola schopná medzigalaktického letu. A neviem, či bude aktuálne možné požičať vám niektorý z našich krížnikov. Sun-Tzu je stále v oprave, Phoenix sa ešte len stavia a ostatné sú dosť vyťažené. Luciánska aliancia začala rozsiahle útoky na naše základne v Mliečnej dráhe v snahe vytlačiť nás zo svojho priestoru.“
Forlin sa na chvíľku zamyslel a potom povedal: „Prevoz nebude problém. Všetky veci, ktoré si plánujem z trosiek vziať, dokážu prejsť hviezdnou bránou.“ Ruský generál prikývol a vstal. Obaja prešli z kancelárie do kontrolnej miestnosti hviezdnej brány. Rus kývol mladému poručíkovi: „Holmes, zadajte adresu na Zem a informujte SGC, že admirál Forlin ide na Zem vykonať prehliadku trosiek Dolinarthu v zmysle dohody, ktorú sme s ním uzavreli.“ Poručík Holmes prikývol a začal stláčať klávesy terminálu. Jednotlivé symboly hviezdnej brány sa postupne rozžiarili a o chvíľu sa brána aktivovala. Vystrekol z nej vortex horizontu udalostí, ktorý sa hneď ustálil.
Forlin zišiel po schodíkoch k bráne a pozrel nahor ku kontrolnej miestnosti. Poručík Holmes po chvíli počúvania slov vo vysielačke oznámil: „SGC rozumelo. Štít brány na Zemi je dole. Očakávajú vás!“ Forlin po tých slovách prešiel bránou.
Na druhej strane ho čakala osobne brigádna generálka Samantha Carterová spolu s bezpečnostným oddielom. S úsmevom podišla vpred: „Admirál, vitajte na Zemi! Je pre mňa potešením vás znovu vidieť!“ Forlin sa usmial a kývol jej hlavou na pozdrav: „Generálka Carterová, aké milé prekvapenie! Dostali ste moju správu?“ Carterová prikývla: „Áno, vyrozumela som z nej, že chcete pretriediť trosky tej Aurory...“
Forlin prikývol a znovu sa usmial: „V skutočnosti sa tá trieda volá Astertalion. Ničiteľ hviezd po vašom. Tak sa volala prvá loď. Aurora bola len jednou z mnohých lodí tej triedy. Takže kadiaľ k troskám Dolinarthu?“ Carterová sa ospravedlňujúco usmiala a kývla rukou k dverám: „Budeme musieť letieť normálnym lietadlom. Na orbite teraz nemáme žiadnu z našich lodí, ktorá by nás mohla teleportovať priamo do skladu. Môžem vám popritom robiť sprievodkyňu. Boli ste už na Zemi?“ Pokrútil hlavou: „Nie, narodil som sa v Pegase a tam som strávil celý život...“
O dvadsať minút neskôr bol Forlin, prezlečený do americkej leteckej kombinézy, na povrchu základne vedľa dvojmiestnej stíhačky Harrier s označením americkej námornej pechoty a pokúšal sa vliezť dovnútra. Keď sa mu to nakoniec podarilo, uľahčene si vydýchol: „Staré zlaté Jumpery...“ Carterová na prednom sedadle to začula a usmiala sa. Potom sa bez poznámky venovala predletovej príprave.
Odštartovali a vzniesli sa do vzduchu. Forlin so záujmom pozoroval lietadlo, v ktorom sedel a premýšľal nad princípom práce motorov. Množstvo prístrojov, ktoré ho v kokpite obklopovalo, mu bolo veľkou neznámou, ale bol bystrý a po chvíli pochopil účel aspoň niektorých. Nostalgicky sa usmial. Boli časy, keď Antikovia mali podobné stroje na lietanie, ale bolo to už dávno. Veľmi, veľmi dávno.
Let bol nízky, miestami dokonca až prízemný a Carterová s bravúrou zvládala riadenie a kompenzovala nerovnosti terénu Nevadskej púšte. Stíhačka sa vysokou rýchlosťou blížila k oblasti 27, kde boli v obrovských skladoch uložené pozostatky Dolinarthu. Forlin pozeral von z kokpitu a pozoroval okolitú krajinu. Hlboko pod nimi sa rozprestierali skaliská a púšť. Zrazu začul ako Carterová zakliala. Vrátil sa pohľadom k prístrojovej doske pred sebou a videl, ako kontrolky a displeje blikajú všetkými farbami. Potom zhasli. Carterová ešte čosi hlásila do vysielačky, ale potom sa pootočila dozadu a naliehavo povedala: „Zasiahol nás nejaký zvláštny signál a vyradil skoro všetky prístroje. V tejto oblasti testujeme viaceré nové zbrane, takže je to možno spôsobené tým. Každopádne vysielačka nefunguje a my už iba plachtíme. O chvíľu lietadlo havaruje, takže sa pripravte na katapultáž!“
To ho trochu vystrašilo a už už sa chcel opýtať na podrobnosti, keď zrazu sklenený kokpit odletel niekam dozadu a jeho spolu so sedadlom vystrelil raketový motor do výšky. Niekoľko desiatok metrov pred sebou videl, že rovnako sa katapultovala Carterová. Obidve sedačky sa znášali nadol na padákoch. Než dosadli na zem, zbadal v diaľke záblesk výbuchu, keď sa nadzvuková stíhačka roztrieštila na tisíce kúskov...
Naposledy upravil Aiwendill dne 31.1.2014 09:07:19, celkově upraveno 1
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

pal Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

take kratke?to te ten sraz musel poradne unavit :D

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Já jsem byla hodná. Poslouchala jsem maminku i tatínka i slečnu vedoucí, protože učitelky už mi (naštěstí) nehrozí :D A pak takový krátký kousek a Forlin okatě přežije... :( A zase další čekání. Ach jo.
Aha. Pátá kapitola. já si říkala, že je v názvu něco špatně :wink:

:sunny:

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hele s délkou jsi to trohu přehnal doufám že další díly budou aspoň dvojnásobně delší.. Nic se nestalo a utnul jsi to uprostřed dílu mi to příjde.....

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Forton: len to povedz nahlas. Ja sa neurazim. Moh beta-reader mi k tomu povedal tolko peknych slov a od srdca, ze ma uz nic neprekvapi...

Ale zachoval som sa ako spravny scenarista, ze? :P

Siesta kapitola bude o doooost dlhsia a zaujimavejsia. Dokoncaozem prezradit, ze sa vam bude zdat az divna. Preco? To uvidite...

andoriel Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Divné povídání já ráda :twisted:
Bude to něco hezky neuvěřitelného? To se těším ještě víc :D

:sunny:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Andoriel: zamontoval som do toho dielu nieco, co je v ramci mojho stylu pisania dost nezvykle a neocakavane...

Prekvapi vas to...

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No nemůžu se dočkat dlouhé díly já rád:-)

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

forton: a kto nemá rád dlhé diely?

každopádne nasledujúci diel bude dlhý až priveľmi (asi trikrát dlhší ako tento) :boj:

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Len taký krátky? Som myslel, že dlhší. :( :P
:D
Teraz sme sa takmer nič nedozvedeli, tak dúfam, že to v pokračovaní (dlhšom, aspoň tak sľubuješ :) ) napravíš. :wink: :yahoo: :lol:
Netrpezlivo čakám a čakám a čakám a .... 8)
:write: :arrow: :yahoo:
:bye:

Mackenzie Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no kraťučké to bylo, čoveče :D ... ale těším se na pokračování...

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky