Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Páči sa vám to?

Áno
9
60%
Nie
2
13%
Ujde
4
27%

Celkem hlasů : 15

samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak, a tu máte prvú polku piatej časti :D
Génius vo výslužbe 2 - 1. časť

Y- Rush, tak ako ste na tom s opravami?
R- Nie veľmi dobre plukovník. Zatiaľ sme stihli opraviť len jeden blok. – povedal zmorene
Y- A zostáva vám?
R- No, je ich tu šestnásť. Ale na skok do FTL bude stačiť osem. Možno deväť. Maximálne.
Y- To neznie moc dobre.
R- Ani nie. Koľko máme času?
Y- No, Morisson to odhaduje na desať hodín.
R- Jeden blok nám trval skoro dve hodiny. To bude tesné. – zaškeril sa a obtrel si rukou čelo
Y- Tak sa snažte.
R- A ako to ide Ginn a Amande? – rozvil rozhovor a všetci sa pohli k druhému bloku
Y- Nemám poňatia. Musíte sa ich spýtať sám.
R- Dobre.
Y- Veľa šťastia. – povedal, obrátil sa a chystal sa odísť
R- Budeme ho potrebovať. –Rush s ostatnými práve došiel k druhému bloku – Kurva!
Y- Čože?–otočil sa a pribehol k Rushovi
R- Sme pred druhým blokom.
Y- A?
R- No, je oveľa viac zničený, ako ten prvý. Oprava bude trvať dlhšie.
Y- Nemôžete ho proste preskočiť? – Young nazrel dovnútra a aj keď sa v tom nevyznal bolo zjavné, že to nie je ako má byť. Všade viseli spálené časti vedenia a bolo cítiť poriadny smrad.
R- To nie je také jednoduché plukovník.
Y- Takže?
R- Proste musíme dúfať, že ďalšie bloky budú poškodene menej. Inak končíme.
Y- Je šanca že by sme zničili loď dronov? – ozvalo sa jeho vojenské myslenie
R- Absolútne žiadna. Postačí im zopár výstrelov a nám skolabuje štít na najslabších miestach. A potom im už nič nebude brániť v tom, aby nás zničili.
Y- Rozumiem. Tak sa zase ohláste, až budete hotoví s druhým blokom. – iba povzdychol, obrátil sa a namieril si to k bráne
R- Rozumiem.– potom sa obrátil na Brodyho a povedal – Takýmto tempom to nestihneme. Budeme sa musieť rozdeliť.
B- Súhlasím. Je tu toho strašne veľa. Tak, ja budem, neviem, s Volkerom a vy môžete byť sám... Napríklad.
R- Fajn. – privrel oči a pozrel sa na Brodyho vražedným pohľadom – Do práce. – obrátil sa k vysielačke a povedal – Ginn, počuješ ma? – medzitým si svoje vybavenie Volker s Brodym zobrali a presunuli sa k tretiemu bloku
G- Áno Rush, o čo ide?
R- Len som sa chcel spýtať, ako to vám dvom ide. – vošiel do „svojej“ miestnosti a začal si ju premeriavať
G- No, celkom dobre. Nie je to zasa až také ťažké. S vedomosťami z databázy.
R- No, my to asi nestihneme. Budem potrebovať tvoju pomoc.
G- Snažím sa. Ale je to dosť problém. Zdá sa mi, že už začínam zabúdať. Amanda ma niekoľkokrát upozornila, že robím dva krát to isté.
R- No, ja som ťa varoval. Rozhodla si sa. Takže...
G- Ja viem. Už nemôžem vycúvať. – prerušila ho Ginn – Ak ste mi chcel povedať len to, tak vedzte, že to nebolo potrebné. Radšej by ste sa mal venovať opravám. Do druhého bloku neprúdi energia. Budete to musieť premostiť.
R- Som si toho vedomý. Len som sa chcel informovať. – pokýval hlavou a pozrel na rozvodnú sieť
G- Aha, ok. A do druhého bloku neprúdi energia. Budete ho m...
R- Ginn! To si mi už raz hovorila.
G- Ehm, vážne? – spýtala sa zadivene – Tak prepáčte. Idem radšej pracovať.
R- Do toho.
Rush vypol vysielačku, sklonil sa nad náradie a vytiahol si poriadne dlhý a hrubý...
kábel

(miestnosť s bránou, o pár minút)

Brána sa práve aktivovala a svojou modrou farbou ožiarila Younga s Morrisonom. Young sa nadýchol a zapol vysielačku
Y- Poručík Scott, počujete ma?
S- Áno pane, počujem vás.
Y- Ako to ide na planéte?
S- No, zatiaľ sme toho moc nenazbierali. Sme tu len hodinu. Ale, už vieme čo máme hľadať a kde to rastie, takže toho nazbierame fakt dosť. A čo FTL?
Y- Nevyzerá to dobre poručík.
S- Hmm jasné. Ja len nechápem, keď to bolo tak nebezpečné, prečo to sakra skúšali?
Y- No, tak, skákať do FTL kedy sa nám zachce, to znie dobre. A navyše ja som to povolil takže je to moja vina.
S- To nie. – oponoval Scott
Y- Ale áno. Mal som zvážiť všetky klady a zápory a až potom niečo povoľovať. Konal som nerozvážne. – unavene si pretrel oči
S- Možno, ale oni to predsa odflákli.
Y- Fajn. Tak toho nazbierajte čo najviac. – zmenil tému plukovník Young
S- Plukovník, napadlo ma, či by ste nešli na planétu za nami. Viete, trochu pomôcť, prečistiť si hlavu...
Y- Bohužiaľ poručík, musím zostať na lodi.
S- Ale veď tam nič nerobíte.
Y- Hmm? – sa Youngovej tvári sa objavilo niečo ako úsmev
S- No, teda, nemyslel som to tak že nič nerobíte, skôr som myslel na to, že tie opravy nemôžete nijak urýchliť. A všetci sú vonku, tak neviem, prečo by ste vy nemal byť.
Y- Možno inokedy. Teraz na to nie je vhodná doba.
S- Tak zatiaľ. A ja len že, už pomaly začína noc. Zišli by sa nám nejaké baterky, zápalky a tak.
Y- Iste, všetko vám pošlem. Budem robiť aspoň niečo. Že?
S- Ďakujem plukovník. Nemám vám tam niekoho poslať na pomoc?
Y- To zvládnem.
S- Tak zatiaľ...

(mostík, o pár minút)

Na mostíku bola len Ginn, ktorá sedela v riadiacom kresle antické symboly sa na všetkých počítačoch okolo nej. Ginn niečo na svojich konzolách postláčala a začala písať.
A- Ginn, čo to robíš?
G- Ehm... Čože?
A- Ten program si predsa dokončila pred pár minútami.
G- Aha. Tak, ja, čo teraz?
A- Ginn. Očividne nie si v poriadku.
G- Nie, je mi fajn, ja len... – oblízla si pery a chcela pokračovať
A- Nie. Dokončím to sama.
G- Zvládneš to?
A- Neboj sa. Choď si sadnúť do kresla a ja sa ti pokúsim pomôcť.
G- A, ako? Budeš to vedieť spraviť?
A- Asi áno. – trochu neiste povedala Amanda
G- A zvládneš dokončiť ten program včas?
A- Áno, neboj sa Ginn. Mimochodom, na toto si sa ma už pýtala.
G- No, očividne mi odchádza krátkodobá pamäť – pokúsila sa o úsmev, ale nešlo to
A- Asi áno.
G- Očividne mi odchádza krátkodobá pamäť.
A- Prosím, choď si sadnúť do kresla. Už to dlho nevydržíš.
G- Idem. Ehm, neviem cestu.
A- Počkaj, idem po plukovníka Younga. Hneď sa vrátim. – Amanda sa objavila pred Youngom – Plukovník Young, potrebujem vás na mostíku. Ginn to už dlho nevydrží.
Y- No, iste. Už idem.

(o pár minút, chodba pred mostíkom)

Young vyšiel z výťahu a zabočil doprava, keď zrazu uvidel Ginn ležiacu na zemi. Rýchlo k nej pribehol, otočil ju a nahmatal pulz.
Y- Ginn! Oh bože. Je v bezvedomí.
A- Ok, rýchlo ju prosím preneste do miestnosti s kreslom. Nemáme veľa času.
Young ju zobral zo zeme do náručia a rýchlim krokom sa vydal k výťahu a odtiaľ k miestnosti s kreslom.

Ginn sa prebrala až keď ju Young posadil do kresla.
G- Čo sa to deje?
Y- Odpadla si, nesiem ťa do miestnosti s kreslom.
G- Aha, tak, môžete ma pustiť.
Y- Iste. Sadnite si.
G- A čo akože tu mám robiť?
Y- No, vymažeme ti z mozgu nejaké prebytočné informácie. Teda nie ja, ale AmandaPerry.
G- Aha, jasné. Tak ja si teda sadám. – povedala trochu dezorientovane
A- Ja sa ti teraz pokúsim vymazať prebytočné informácie, ktoré si získala keď si bola v systémoch Destiny. Je to hrozne zložité takže chcem aby si vedela, že to môže pre teba skončiť naozaj zle. Možno stratíš niektoré spomienky, alebo zomrieš.
Y- Počkajte, ako by mohla zomrieť?
A- No, je to dosť nebezpečné. Ak vymažem niektoré dôležité, ja neviem ako to nazvať...
Y- Dáta? Napríklad. – pomohol jej Young
A- Dajme tomu, takže ak vymažem niečo dôležité, tak by som v nej mohla spustiť nejaké fyziologické procesy. Napríklad by jej mozog dal povel na produkciu adrenalínu a ona by mohla zomrieť na zástavu srdca. Je to, akoby ste vymazali z počítača systémové súbory a potom by vám zhorel hard-disk.
Y- Tak sa tomu snažte vyhnúť.
A- Pokúsim za. Takže, stlačte tento gombík. Tým sa zapne kreslo. Zvyšok už spravím sama.
Young pristúpil ku konzole, stlačil ukázaný gombík a už sa len pozeral ako sa kreslo aktivovalo. Z miesta za Ginninov hlavou sa vystrčili dve železné plátky a napojili sa na jej mozog.
G- Nič necítim. Moment, čo sa to deje?
A- Práve som tvoje vedomie stiahla do lode.
G- Hmm. Je mi o moc lepšie. A nemám výpadky.
A- To som rada. Fajn. Toto môže byť celkom nebezpečné. Vymažem ti kus pamäte. Je možné že stratíš niektoré spomienky alebo vedomosti, ale je to pre tvoje dobro.
G- Do oho Amanda, verím ti.
A- Fajn takže. Tvoje vedomie má teraz dokopy tritisíc dvesto terrabajtov. Mažem prvých tisíc. Informácie o FTL. Prevažne.
G- To je divné.
A- Asi áno.
G- Čaká to aj teba. Teš sa. – usmiala sa
A- No, dúfam že aj ja raz dostanem svoje telo.
G- Určite áno.
A- Fajn. Takže teraz ti ešte vymažem informácie o Kine, obvodoch v Destiny, simulačných programoch a tak ďalej.
G- Do toho.
A- Tak, a je to. Tvoje vedomie má teraz tisíc sedemsto terrabajtov.
G- To stačí nie?
A- Bohužiaľ, - krútila hlavou zo strany na stranu - tvoj mozog nezvládne viac ako tisíc.
G- Tak, maž ďalej.
A- Problém je, že neviem čo vymazať. Už to nie je také zrejmé ako na začiatku. Myslím si, že tu je naozaj možnosť, že by som ti mohla ublížiť.
G- No, ak nič nespravíš, tak zomriem. Verím ti. Do toho.
A- Fajn. Tak snáď toto. Informácie o bráne. Už to nie je také čiernobiele. Keď ťa znova „nahrajem“ do tvojho tela, tak nebudeš tak chytrá, ako predtým.
G- To znamená že Rush mi zase bude veliť.
A- Tak, neviem či je to to správne slovo, ale dajme tomu. Niekto musí tých ostatných trošku koordinovať. – zastala sa svojho Rusha
G- Myslím, že máš pravdu.
A- Tak, nahrávam ťa späť do tela. Snáď som ti neublížila.
G- Ďakujem.

Šruby ktoré boli pripevnené o Ginninu hlavu sa odtiahli a železné platne sa vrátili na svoje miesto. Ginn otvorila oči a ocitla sa v miestnosti, ktorú opustila. Young bol pri nej.
Y- Ginn? Si späť?
G- A-áno. Myslím že áno. Ako dlho som bola mimo?
Y- Asi hodinu a pol. Rush práve dokončil druhý blok a Volker s Brodym tretí.
G- To je super.
Y- Si v stave že by si im mohla pomôcť?
G- Jasné. Idem.
Y- Ginn, ak chceš, choď si odpočinúť.
G- Nie plukovník, som v poriadku.
Y- Dobre. Chcem aby si vedela, že si vážim to, čo robíš. – pomohol jej vstať
G- Vy by ste spravil to isté.
Y- Pravdepodobne nie. – pozrel na ňu previnilo
G- Som si istá že áno. Ako dlho ste už nespal?
Y- Dvanásť hodín.
G- To bol blbý príklad, ale viete ako to myslím.
Y- Iste. Mám vás odprevadiť?
G- To nemusíte. Trafím tam. A cestou by som mohla zobrať nejaké jedlo.
Ginn otvorila dvere a vyšla z miestnosti nasledovaná Youngom, ale hneď pri prvej križovatke sa rozdelili. Young išiel do svojej kajuty a Ginn do jedálne.

Ginn išla po chodbe a niesla niečo v rukách, keď ju zbadal Brody
B- Kto to ide? Ginn!
G- Ahoj.
B- Už ste dokončili program?
G- Vlastne nie. Amanda na tom ešte pracuje. Každopádne, môj mozog to už nezvládal a tak mi Amanda vymazala asi dve tretiny pamäte.
B- Aha, takže už nie si... Ehm, - odkašľal si - čo to nesieš?
G- Má tu niekto hlad?
V- Čože? Ty nesieš jedlo? Daj mi trochu. No, čo to je?
G- Neviem. Ochutnaj. – odkryla podnos a dala mu niečo čo vyzeralo trochu ako uhorka
V- Aha, - povedal, keď to chytil a zahryzol sa do toho - Ale je to celkom dobré.
B- Ukáž? – zobral si tiež jednu a odhryzol si - No, dosť sladké. Ale dá sa to jesť.
R- Fajn, spravíme si menšiu prestávku. Päť minút na jedlo a pokračujeme. Konečne to začíname stíhať. Máme pred sebou ešte veľa práce. – poškriabal sa na hlave
G- Koľko presne?
B- Päť blokov.
G- A Koľko máme času?
B- Skoro sedem hodín. – povedal s plnými ústami - Ale teraz sme tu štyria a navyše ostatné bloky sú poškodené oveľa menej. Stihneme to.
G- No, musíme.
R- Začína mi to liezť na mozog. Ok, je po pauze. Do práce. Ginn a ja budeme robiť štvrtý blok a vy dvaja sa môžete pustiť do toho piateho. - všetci postávali a vydali sa ku pohonným jednotkám. Iba Brody si to namieril na opačnú stranu
V- Fajn, ideme na to. Je len na nás či sa táto loď dožije ďalšieho dňa, takže pohnime zadkom.
R- Aj tak sa to dá povedať. Brody! Kam ideš?
B- Čurať. Nedá sa to odložiť.
R- Iste.

(planéta, o pár minút)

Brána osvetľovala iba asi 15 metrov okolo seba, no jej žiara už nebola potrebná, keďže slnko bolo práve na horizonte takže bolo dobre vidieť nejakú trávu, stromy, nazbierané kôpky jedla a samozrejme posádku Destiny, ktorá práve oddychovala. Pred bránou stál Scott s rukou položenou na zbrani. Ooddychoval, čakal koho Young poslal s vecami, ktoré žiadal, preto to pre neho bol trochu šok keď z brány vyšiel samotný Young a s ním aj pár plecniakov.
S- Plukovník, čo vy tu?
Y- Mal ste pravdu poručík. Už sa to tam nedalo vydržať. Tak, čo máte?
S- No, dosť veľa týchto vesmírnych zemiakov. A ešte nejaké veci. Práve to nakladáme. – ukázal na kôpky jedla
Y- Je tu celkom zima.
S- No tak áno. Ale cez deň tu bolo príjemne. Slnko svietilo, asi dvadsať stupňov. Neviete, kde je Chloe? – pozrel na neho pýtavým pohľadom
Y- Páni. Úplne som na ňu zabudol. Asi ešte stále trčí v kajute. Poručík, neviete čo s ňou je?
S- Neviem. Myslel som si že dobehne neskôr, ale zatiaľ som ju nevidel.
Y- Mal by ste sa s ňou porozprávať.
S- No veď áno. Bude to prvá vec, ktorú spravím, keď prídem na loď.
Y- Tak dobre. A neviete kde je TJ?
S- Zdá sa mi že je niekde s Varrom. Asi išli ešte niečo nazbierať.
Y- Aha, tak teda dobre. S čím mám pomôcť?
S- To je jedno.
Y- Idem pohľadať TJ.
S- Veľa šťastia.
Y- Ok.

Približne v tom čase asi o kilometer ďalej TJ a Varrom.
V- Vieš, keď som ťa prvý raz videl, tak, nevedel som, čo si myslieť. – pokúsil sa začať konverzáciu
TJ- Ja som na tom teraz dosť podobne. – pousmiala sa na neho
V- Ehm. No, vieš. Nejako som sa do teba zapozeral.
TJ- No, to už hodnú chvíľu viem.
V- Vážne? Tak, čo ty na to?
TJ- Si vážne milý a tak... Mne tieto keci nikdy nešli.
V- Takže nie?
TJ- Chcem ti len povedať, že by to asi moc nefungovalo. Vieš, medzi mnou a plukovníkom Youngom... Už medzi nami niečo bolo. Asi by ho to dosť zlomilo. A on je momentálne naša najlepšia šanca na prežitie. Takže,.. – bolo vidno, že ho nechce raniť ale aj tak...
V- Riaď sa srdcom Tamara. Všetko nechaj tak. Young to pochopí.
TJ- Nejde tu len o to. Proste, nechcem sa teraz nejako viazať. Asi som trochu sebecká, ale chcem mať tú chvíľku voľného času naozaj pre seba.
V- Aha, tak fajn. No, asi som to mal predpokladať. Veď, šanca že by medzi nami dvoma, no... Tak ja už idem. Treba pomáhať s balením. – Varro odišiel a TJ nechal za sebou TJ si sadla a po chvíľke sa rozplakala. Pomaly začala strácať pojem o čase, až ju takto nakoniec našiel plukovník Young.
Y- TJ? Čo sa stalo? Si v poriadku? – Starostlivo sa pýtal plukovník Young a objal ju.
TJ- Ja, nič. Ehm. Nič. Som v poriadku. Ja len, spomenula som si na našu dcérku a trochu ma to zmohlo.
Y- Tak poď ku mne. – objal ju ešte silnejšie a TJ tento cit opätovala

(Destiny, o niekoľko hodín)

R- Tak, a máme to. Už len jeden blok a končíme. Do práce.
B- Bože hneď? Veď tu už makáme deväť hodín. Čo tak menší odpočinok?
V- Dobrý nápad. Ja si teraz sadnem, a nepohnem sa odtiaľto skôr, ako za pol hodinu. – svoje slová splnil skoro do bodky, lebo si sadol a vyzeralo to tak, že s ním naozaj nikto nepohne, Brody sa pridal
R- Doktor Volker. Oddýchnete si, až keď s tým skončíme – zvýšil hlas Rush
V- Tak to asi nie. – povedal povýšeneckým tónom
R- Ale mne je jedno, čo hovoríte. Čo ak sa niečo poserie? – Rush už začal kričať – Som zvedavý, čo by ste povedal, ak by nám práve tá polhodina chýbala na vyriešenie tohto problému.
V- Ale no ták. Polhodina nás predsa nezabije.
R- Lenže ja to už chcem mať za sebou takže najprv to dokončíme a oddýchnete si až keď budeme v FTL! Rozumiete mi? – na krku mu od zlosti bolo vidno žily
V- Ok, pohov. Prečo kričíte?
R- Pretože vy očividne nedokážete pochopiť závažnosť tejto situácie! – začal rozhadzovať rukami - Pred niekoľkými hodinami sa nám vypálil kompletne celý FTL pohon a opraviť ho určite nebude tak jednoduché, ako sa vám možno zdá! Čo ak proste výmena spálených obvodov nebude stačiť?!
V- Fajn, už je mi to jasné. Poďme pracovať. – vstal a keby sa nebol ovládol určite jednu Rushovi vrazí. Zobral si svoje náradie a vošiel do miestnosti nasledovaný Brodym
R- Som rád že ste to pochopil. – zakričal a tiež si zobral svoje veci a išiel za nimi

(asi o hodinu)

V- Fajn. Koniec? Toto je všetko? – poutieral si ruky do handričky a chystal sa odísť
R- Zdá sa vám že by sme leteli v FTL? Mne to tak teda nepripadá.
V- Takže, čo teraz? Opravili sme osem blokov FTL pohonu. To znamená, že poletíme. Program máme, drony priletia až za dve hodiny. Misia splnená. Nie? ...

TO BE CONTINUED...

Snáď sa vám to páčilo... A komentujte prosím :D
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zase jenom já? To to tady nikdo nečte? Jako děláte velkou chybu. :) JInak k dílu: Jako vždy pěkně sepsaná část. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli bude nějaká velká zápletka nebo jen takové problémy co mají teď? :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ono to, je tam veľa nadčasových konfliktov a jeden je naplánovaný na sériu do predu (napríklad). Ja som si len chcel spraviť nejaký poriadny základ od ktorého sa odpichnem. Po päťke pôjde dej omnoho rýchlejšie. Takže tak...
Toto je spoiler!!!:
A napríklad tam postupne vytvorím veľa nepriateľov, jednosmerné spojenie so Zemou, viac lodí, takže sa máte na čo tešiť. Ale dosť bolo prezrádzania :D
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Yeah... spravil som tisícy view :D No nič, Tak, tu máte pokračovanie päťky. Konečne sa všetko vyrieši.

Génius vo výslužbe 2 - 2. časť

R- Plukovník Young ozvite sa.
Y- No, čo je Rush?
R- Sme pripravení. Môžeme skákať.
Y- Dúfam že to neskončí tak, ako minule.
R- To nie. Nie je dôvod aby to tak skončilo.
Y- Fajn, tak ja idem na mostík. Počkajte na mňa.
R- Ok rozumiem. Začnite nabíjať FTL. Na začiatok desať percent.
A- Nicholas, budem to kontrolovať. Ak by niekde došlo k poruche, tak to okamžite zastavím.
R- Výborne. Nevieš, kde je Volker?
A- Vo svojej kajute. Spí.
R- Aha, tak ho idem zobudiť.
A- Veď ho nechaj. Nespal skoro dva dni.
R- A čo ja? Nespal som už asi týždeň a som ticho. Čo by ste robili aj by som išiel teraz spať? Ha?
A- Ale no tak. Aj tak ho nepotrebujeme. Nech sa vyspí.
R- Fajn, desať percent. Zatiaľ to drží. Nabíjame na päťdesiat.
A- V druhom bloku sa začína hromadiť energia. Pane bože!
R- Nejde to vypnúť. Skús to ty.
Y- Rush, čo sa deje?
R- V druhom bloku sa hromadí energia. Hrozí výbuch.
Y- Nehovoril som aby ste na mňa počkali?
R- Aj tak by ste ničomu nepomohol. Sakra!
A- Rush, energiu som previedla do ostatných blokov. Problém je v tom, že znova vyhoria.
R- A my ich už nestihneme opraviť.
A- Bohužiaľ je to tak.
Y- Tak moment. Kto opravoval druhý blok? Ak ma pamäť neklame tak vy Rush.
R- To nie, je som... Áno. Asi som niečo splietol.
A- Fajn, práve nám vyhorel kompletne celý FTL pohon. Už zase.
Y- Sakra to je snáď sen. Chceli sme mať dva FTL pohony a miesto toho nemáme ani jeden. Rush, toto ste naozaj dosral. Čo budeme robiť?
R- Ttto neviem. Tak, asi by sme sa mali pripraviť na boj. Zbrane, raketoplán, míny, ak nejaké máme.
Y- Sme schopní zničiť loď dronov?
R- Pochybujem. Budú presne vedieť, kde strieľať. Nemáme šancu.
Y- Aspoň sa o to pokúsime. Všetci pôjdu na planétu, zostane tu len poručík Scott, ktorý bude riadiť raketoplán, ďalej vy, Ginn, Doktor Volker, Brody a ja.
R- Vypneme podporu života. Budeme mať viac energie pre štíty.
Y- Nehovoril ste niečo o mínach?
R- No, minule sme našli niečo, čo sa tak tvári. Ale má to tak milión rokov, takže pochybujem, že by to mohlo fungovať.
Y- Tak to preverte. Musíme sa ponáhľať. Máme dve hodiny. Idem informovať posádku.

(miestnosť s bránou)

Y- Tak, už mi to pripadá ako každodenná rutina. Proste, ak niečo nevymyslíme, tak Destiny vybuchne. Ja už ani neviem, čo mám povedať. Je to strašné. Pred týždňom nás skoro zničili drony a to čo nestihli minule pravdepodobne chcú dokončiť. Takže ak nás nezachránia tí mimozemšťania v trojuholníkových lodiach, tak založíme kolóniu, ako pred dvetisíc rokmi. Teraz všetci pôjdete na planétu a ak to náhodou prežijeme, tak vás zavoláme. Zbohom priatelia.
P- Plukovník, chcem tu zostať.
Y- A na čo?
P- To že som slepá ešte neznamená, že nemôžem pomôcť.
Y- Dobre, je to vaše rozhodnutie. Ak si myslíte že by ste mohla pomôcť, tak zostaňte.
P- Ďakujem plukovník.

G- Lisa, čo zasa vymýšľaš?
P- Ronald. Budem v poriadku. Sľubujem ti.
G- To nemôžem riskovať. Poď so mnou na tú planétu.
P- Neboj sa. Uvidíme sa o pár hodín.
G- Nerob to.
P- Musím. Ahoj.
G- Tak čau.

P- Plukovník, idete na mostík?
Y- Ehm, áno. Mám vás tam... zaviesť?
P- Áno. Teda, celkom sa viem orientovať, ale na mostík by som asi netrafila.

(mostík)

V- Čože? Takže je to všetko Rushova chyba? Tak to snáď! Vy idiot!
Y- Doktor Volker, čo sa to tu deje?
V- Ale nič. Okrem toho, že program pre sekundárny FTL pohon nefungoval kvôli tomu, že Rush písal absolútne hovadiny a teraz sme neskočili len kvôli tomu, že Rush absolútne posral opravu druhého bloku FTL. Prepojil prívody s prívodmi a vyvolal tak reťazovú reakciu. Pane bože, tak tento človek mi už rozkazovať nebude.
Y- Upokojte sa všetci. Čo sa stalo, stalo sa. Teraz sa musíme sústrediť na prítomnosť.
V- Fajn, ale ja si už od neho nenechám rozkazovať.
Y- Nikto vás nútiť nebude. Tak, má niekto nejaký nápad, ako by sme mohli zachrániť loď?
P- Myslím že áno.
Y- Hmm?
P- Teda, neviem či je to reálne, ale mohli by sme opraviť sekundárny FTL pohon. Skladá sa len z troch blokov. To by sme mohli stihnúť. A ak Amanda vie, kde bola v programe chyba, tak by to mohla opraviť.
Y- Amanda?
A- Myslím si, že by to šlo.
Y- Fajn, to mi stačí. Tak, do práce. Máte hodinu a pol. Stihnete to?
R- No, podľa toho, v akom stave je pohon. Ale určite je to lepšie, ako sa pokúšať bojovať.
A- Má to ale jeden háčik.
Y- Aký?
A- Musíte sa ma zbaviť. Dať ma do karantény.
R- Čože? Prečo?
A- Nie som žiaden pôvodný program Destiny. Dokážem síce oklamať systémy tak, aby prijali program, ale ja sa pri tom stratím.
R- Čože? O čom to hovoríš?
A- Je hrozne ťažké tu byť. To si ani neviete predstaviť. Systémy sa ma stále viac snažia vymazať. Už to nezvládam. Môžem vám napísať program, ale nahrať ho budete musieť vy. Ak by som sa o to pokúsila, systémy by ma vyhodnotili ako hrozbu a použili b všetky dostupné prostriedky na to, aby ma vymazali z pamäte.
R- Takže ťa zase stratím?
A- Nie na dlho. Verím, že čoskoro pre mňa nájdete telo.
R- To nie. Nie je nejaká možnosť?
A- Nie. Už dlho nevydržím odolávať.
R- Fajn, tak poďme.
Y- Rush Kam idete?
R- Do miestnosti s kreslom. Idem dať Amandu do karantény. Za pár minút som pri vás. Choďte zatiaľ po nástroje. Opravíme FTL.
A- Rush, program ešte nie je hotový.
R- Aha, no iste. Tak poďme.

(na planéte)

S- Chloe, kde si bola celý deň?
C- Pratala som a potom som išla pomáhať poručíčke Jamesovej na planétu.
S- Hneváš sa na mňa?
C- Ja neviem. Asi sme na to išli príliš skoro.
S- Na čo ako?
C- Spoločné bývanie.
S- Chloe. To nehovor.
C- Ja viem. Ale nejde len o... no veď vieš. Vždy budem rada ak u mňa prespíš, ale každú noc, prepáč, ale na to nie som.
S- Čože?
C- Nie, nie. Nie je to tak. Ľúbim ťa, to predsa vieš. Len, nechcem byť stále len s tebou. Tým sme si už prešli. Pozri. Všimla som si, že sme málo spolu. Myslela som si že je to tým, že máme veľa práce. Ale asi som sa ti nevedomky vyhýbala. Mrzí ma, že to musím povedať, ale je to pravda.
S- Takže už ma neľúbiš?
C- Iste že ťa ľúbim. Ja, neviem čím to je. Scott. Naozaj.
S- Tak už to nechaj tak.
Chloe so Scottom sa objali a nevnímali nič okolo seba. Trvalo to zopár minút. Scott vyzeral byť dosť zlomený. Chloe cítila, že sa už už rozplače, preto radšej zmenila tému.
C- A čo myslíš? Podarí sa zachrániť loď?
S- Ja si už radšej nemyslím nič.
Scott pobozkal Chloe a odišiel preč. Chloe tak ešte chvíľu stála a rozmýšľala nad tým, čo sa stalo. Vedela, že mu to musí povedať. Už to proste nie je také, aké to bolo pred rokom. Ich vzťah bol asi príliš krásny. Nikdy žiadne hádky, problémy. Raz to muselo prísť.

(Destiny)

B- A je to. Koľko máme času?
G- Nula. Drony môžu priletieť každú chvíľu.
R- Amanda, čo program?
A- Hotový. Poď ma dať do karantény.
Y- Idem zavolať ľudí na planéte.
B- To nie! Nemáme dosť času. Navyše, nie je isté, že to bude fungovať. Môžeme vybuchnúť.
Y- Ale predsa ich tam nemôžeme nechať.
B- Vrátime sa po nich.
Y- Iste. Rush! Kde ideš!
R- Už ma nepotrebujete.
Y- Nie. Počkajte! – Plukovník sa rozbehol za Rushom – Rush, čo to hovoríte.
R- Pozrite sa. Volker má pravdu. Zbláznil Som sa. Idem dať Amandu do karantény. Sú to chytrí ľudia, zvládnu to aj bezo mňa.
Y- Fajn. Len čo skončíte, príďte na mostík.

A- Raz sa znovu stretneme. Neboj sa.
R- Prosím. Povedz mi že ťa nemusím dať do karantény. Bez teba sa načisto zbláznim.
A- Ale no ták.
R- Nie Amanda. Ja už ďalej nevládzem. Ak o teba znova prídem, môžem ísť rovno do ústavu.
A- Ty to zvládneš.
R- Fajn, tak teda idem na to.
A- Nicholas, ľúbim ťa.
R- Aj ja ťa ľúbim.
A- Teraz ti verím. Čoskoro sa stretneme.
R- Ahoj.
A- Ahoj Nicholas.
Amanda Perry o chvíľu zmizla a Rush sa vybral do svojej kajuty neschopný jediného plne uvedomelého pohybu. Keď bol v kajute, ľahol si na posteľ a tvrdo zaspal.

(mostík)

G- Ok, nabíjam FTL. Desať percent.
B- Drží to?
G- Zatiaľ áno. Dobre, päťdesiat percent. To bude chvíľu trvať.
V- Ľudia, máme problém.
Y- Čo sa stalo?
V- Drony sú už tu. Kedy budeme môcť skočiť?
G- Za desať minút. Zapla som podsvetelný pohon. Letíme od nich preč, ale sú rýchlejší ako my.
Y- Takže na boj predsa len dojde. Idem naštartovať raketoplán. Aj tak vám tu len zavadziam.
G- Držte sa plukovník.
Y- To budem.
G- Ok, máme dvadsať percent. Drony nás dobehnú za sedem minút. Preesmerovávam energiu z podpory života do štítov. Musíme sa ubrániť.
B- Nebolo by lepšie dať všetko do FTL a utiecť im?
G- To nie, pohon by sa mohol preťažiť a vybuchnúť. Treba na to ísť pomaly. Dvadsať päť percent.
B- Ide to príliš pomaly. Nabíjam zbraňové systémy.
V- Ja sa postarám o štíty. Hlavne vpredu sú hrozne slabé. Nesmieme im dovoliť, aby nás zasiahli.

Y- Ok ľudia, raketoplán nefunguje.
V- Nemá energiu?
Y- To nie. Energie je tu dosť, ale nedá sa ovládať. Môžem stláčať čo chcem. Nemôžem ani uvoľniť kotevné svorky.
V- Môžem vám ich uvoľniť aj odtiaľto.
Y- To nie. Nedá sa to ovládať. Zbytočne by som uviazol.
V- Tak, čo budeme robiť?
Y- Neviem. Koľko máme času?
V- No, drony tu budú za tri minúty. Nedá sa nič robiť. Budeme si musieť vystačiť bez vás.
G- Šesťdesiat percent. Už to ide rýchlejšie.
V- Plukovník, vráťte sa prosím späť na mostík. Vypli sme podporu života všade, s výnimkou mostíka.
Y- Už idem Volker.
V- A neviete kde je Rush?
Y- Povedal som mu že len čo skončí, tak má ísť k nám. Takže sa mu asi ešte nepodarilo dať Amandu do karantény.
V- Aha, no dobre. Drony sú už skoro tu. Musíme sa sústrediť na obranu.
Y- Držím vám palce.

G- Osemdesiat päť percent. Drony útočia.
B- Ako dlho sa to ešte bude nabíjať?
G- Musíme vydržať ešte aspoň minútu.
B- Tak teda ideme na to.
V- Sme pod paľbou.
B- To vidím. Už som jedného dostal.
V- Páni, štíty dostávajú poriadne zabrať.
G- Zaznamenávam veľa sekundárnych explózií. Našťastie sú len v neobývaných častiach lode. Robte s tým niečo. Musíme vydržať ešte asi dvadsať sekúnd.
V- Fajn, presmeroval som energiu zo zbraní, podsvetelného pohonu a ostatných systémov do štítov. Snáď to bude stačiť.
G- Ešte päť sekúnd.
V- Štíty sú na piatich percentách! V FTL sa rozletíme!
G- Skáčeme. No, vyzerá to dobre. Štíty pokrývajú celú loď a držia na štyroch percentách. Vyzerá to dobre.
Y- Tak som konečne tu. Čo sa stalo? – povedal zadychčane plukovník Young
G- Nič moc. Zdrhli sme dronom a nevybuchli sme.
Y- Ako dlho budeme letieť?
G- Ešte štyri hodiny. Potom sa otočíme a letíme späť.
Y- Aha, fajn. Kde je Rush?
V- To by som aj ja rád vedel.
Y- Ako dlho asi trvá to, no, veď viete čo. To s tou karanténou.
V- Eli to zvládol za dve minúty
Y- Tak potom bude vo svojej kajute. Idem za ním.
V- A poriadne mu vynadajte.
Y- To ešte uvidím.

Plukovník zaklopal na dvere Rushovej kajuty a keď nikto neotáral tak zvolal.
Y- Rush! Ste tam? Rush.
No nikto neodpovedal a tak sa plukovník Young rozhodol otvoriť dvere. Rush ležal na svojej posteli a bezducho na neho hľadel. Mal strapaté vlasy a vyzeral trochu ako strašiak na poli.
Y- Rush, čo je vám?
R- Ja som tu.
Y- No to vidím.
R- Oci? Si to ty?
Y- Rush. Čo to hovoríte? To som ja Young.
R- Tak potom dobrú noc.
Y- Prečo ste neprišiel na mostík ako som vám povedal?
R- Lebo medveď na štyri je pes a nemá zips.
Y- Hmm? Je všetko ok? – nikto neodpovedal – Rush? Haló! – zasa ticho – No tak sa vyspite. Ale zajtra chcem počuť dôvod, prečo ste nešiel a mostík.
R- Zhasnite svetlo.
Y- Ehm, iste.

(po ďalšom dlhom prebdenom dni)

G- Tak, vystupujeme z FTL. Môžete vytáčať.
V- Rozumiem Ginn.
No Volkera už ostatní predbehli a brána sa roztočila, ešte než sa stihol dotknúť DHD.
V- Plukovník Young, máme tu príchodziu červiu dieru.
Y- Kto je to?
S- Destiny. Môžeme sa nalodiť?
Y- Rád vás počujem poručík. Isteže môžete. Poďte.
Za okamih sa poručík vynoril z brány na Destiny.
S- Tak ste to nakoniec zvládli Gratulujem.
Y- No, ja som vlastne nič nespravil.
S- To je jedno. Ako sa vám podarilo uniknúť?
Y- To je na dlho. Teraz mám iné starosti. Kde je Camille Wraiová?
S- Za chvíľu príde. Aha! Už je tu.

Y- Camille, poďte prosím sem.
W- Čo je plukovník?
Y- Mám obavy o Rusha.
W- Vážne? Vy?
Y- Netvárte sa tak prekvapene. Asi mu preskočilo. Choďte sa s ním porozprávať a uvidíte sama.
W- Hmm. No tak fajn. Idem.

(o pár minút)

Y- Tak, čo ty na to?
W- Zbláznil sa.
Y- No, to mi došlo.
W- V poslednej dobe takmer nespal. Robil hrozné chyby, a to sa na ňom podpísalo. Keď musel dať Amandu do karantény, tak to bola posledná kvapka. Proste to už neuniesol. A možno sa obviňoval zo smrti Eliho. Ja neviem. Teraz by si mal poriadne odpočinúť a možno sa mu vyjasní.
Y- Myslíš?
A- Nie. Ale je to možné.
Y- No to je super. Nemáme Rusha, nemáme Eliho a ani Amandu Perry. Som zvedavý, ako dlho ešte vydržíme.
W- A čo vy. Ste v poriadku?
Y- Iste. Teda zatiaľ. Ale ak budem musieť stále celý deň pendlovať po lodi, tak budem Rusha čoskoro nasledovať.
W- Tak si choďte trochu pospať. Nateraz nám nič nehrozí a jedla a vody máme dosť.
Y- To je pravda.

J- Ginn?
G- Ahoj.
J- Ahoj. Ehm. Rada ťa vidím. Tak, ako sa máš?
G- No, tak, ešte si to musím v hlave trochu utriediť. To vieš. Je toho na mňa trochu veľa.
J- Hmm. No jasné. Počula som, že si nás všetkých zachránila.
G- No, trochu som pomohla. Ale nič extra to nebolo.
J- Čo to hovoríš? Veď si skoro zomrela.
G- No, áno. Nebyť Amandy tak by ste ma asi už pochovávali. Zasa.
J- Hehe. To áno. A, viem že by som s tým asi nemala začínať, ale ako zvládaš to s Elim?
G- Čo s Elim?
J- Ako čo? No veď zomrel.
G- Aha, áno. Niečo som o tom počula. Chudák chlapec. Nezaslúžil si to.
J- Ehm, čože? Pre boha veď si s ním...
G- Čo! Ja?
J- No jasné. Čo si nepamätáš?
G- Niee. To nie je možné.
J- No tak teraz ti nerozumiem.
G- Ako, pane bože, veď ja si na neho vôbec nepamätám.
J- Ako nepamätáš?
G- No nepamätám si skoro nič.
J- Tak toto...
G- No, myslela som si že som si zachovala všetky moje spomienky. Asi som sa mýlila.
J- Čože?
G- No, viem, že môj mozog nezvládol to množstvo informácií a začali mi odumierať mozgové bunky. Takže som si asi podvedome povedala, že si na to nechcem pamätať. Bolo to pre mňa asi ťažké, takže som na to jednoducho zabudla. Páni, toto je naozaj divné.

Jamesová len pokrútila hlavou a išla do svojej kajuty.

G- Plukovník Young, máme tu problém.
Y- Niečo s FTL?
G- Presne tak.
Y- Ach jaj, čo sa stalo? Nebodaj znova nefunguje.
G- To nie, funguje celkom dobre. Akurát že spotrebováva hrozne veľa energie.
Y- A?
G- No, tak to znamená, že teraz nevydržíme v FTL viac ako dva týždne. Budeme sa musieť dobíjať omnoho častejšie.
Y- Aspoň že to funguje.
G- No, to áno.
Y- Ehm. A nedá sa to nejak opraviť?
G- Môžeme sa na to pozrieť, ale pochybujem. Na to treba originálne súčiastky a tie my nemáme, ani ich nevieme vyrobiť.
Y- Aha, takže sa budeme musieť dobíjať, ja neviem, každé dva týždne?
G- Tak nejak.
Y- Tak fajn. Ale stále je to lepšie, ako trčať na jednom mieste.

Mimochodom, ak nebudú na túto poviedku nejaké väčšie ohlasy tak dopíšem po ôsmy diel podľa plánu a potom v deviatom a desiatom diele príbeh ukončím. Takže prosím, trochu to okomentujte, lebo ak nevidím nejakú spätnú väzbu, tak sa stráca motivácia a ja už potom nedokážem písať. :(
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nič? No nič. Tu je tá slúbená Kino časť.

Kino 001 výlev

S- Fajn, malo by to byť zapnuté. Ok, takže. Toto je môj nepravidelný video denník, ktorý som si začal robiť pred jeden a pol, vlastne nie. Pred štyri a pol rokmi. Tri roky sme totiž boli zmrazení. Takže, časť tretia: Dnes... vlastne to bolo už včera. Sú tri hodiny aj niečo v noci. No, takže včera mi Chloe povedala niečo, no, že už nechce byť so mnou. Odsťahoval som sa od nej preč, ale nejak mi to ešte stále nedopína. Chcem povedať že, bol som naozaj šťastný. A teraz fakt neviem, čo mám robiť Chloe sa mi začína vyhýbať. Ako, nikdy sme nemali nejaké väčšie nezhody hej? Celé dva roky. Ale v poslednej dobe sa mi začala nejak vyhýbať. Najprv som si myslel, že je to tým, že má veľa práce. Ale nebolo to tak. Pár krát som sa skontroloval či nesmrdím alebo čo, ale nie. Tým to nie je. Ja neviem, možno ju ten emzácky humus nejako zmenil. Alebo aj nie. Možno som sa zmenil ja. Ale viem, že ju ľúbim. Naozaj. A ona hovorila, že ma tiež ľúbi, ale tvárila sa pri tom dosť kyslo. Aj ten sex už nie je ono. No, nebudem zachádzať do podrobností. Len si to tu nejako zaznamenávam. Proste, niečo sa deje a keď zistím čo, tak sa znovu ozvem. Tak zatiaľ... Koniec tretej časti. Fúha, tri časti za jeden a pol roka. Mám na čo spomínať. Ehm... ako sa to vypína? Aha, tu je to.

Ehm... len tak mimochodom. Končíme Siedmou časťou :(
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. K přečtení poslední časti pátého dílu a kino části jsem se dostal až teď a musím říct jen, že opravdu velmi dobré. Nevím proč to ostatní nečtou, jestli je odrazuje ta slovenština či co nebo je SGU nebací, ale myslím ,že kdys skončil sedmým dílem, tak by to byla strašná škoda dát na hřbitov takový literární skvost. :) Určitě se najdou i tací, kteří to čtou, ale asi se jim nechce komentovat, což je velká škoda. :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Sorry ale ono to naozaj nejde. Ja som to písal rád, ale vidím že to nemá zmysel. Ale ešte je predo mnou dosť veľa strán ktoré čakajú na napísanie. Sedmička bude dosť dlhá a potom napíšem celý dej až do konca piatej série aj s bonusmi. Len už nie v takom rozsahu. Takže tí ktorí to čítajú rozhodne o ten dej neprídu. Len to bude miesto na 1000 stranách možno tak na dvadsiatich. Možno aj viac :( A potom samozrejme budem písať ďalej poviedky a uverejním ich aj na tomto fóre, len nebudú o stargate. Ale budú lepšie :D Takže ak ti ide o SGU tak sa treba zmieriť s tým, že to zostane len v úspornom režime. Ak ti ide o relax, tak pokračujem :bounce:
Jaffský vtip
[b]

-Jack O Neill- Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rád bych si to celé přečetl, ALE chybí mi tu seznam epizod s odkazem (Pak se lépe hledají). Jestli bych tedy mohl požádat o jeho vytvoření.
Pokračování STARGATE zde:

STARGATE FUTURE - SGF

Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neviem ako na to... A tie epizódy sú tu viac menej za sebou. Takže proste len choď nižšie. Sú tam maximálne tri komenty medzi eériami takže tak...

Ale ak mi napíšeš do SZ ako nA TO TAK TO spravím
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, šestka. Trochu kratšia, ale snáď to nevadí. Mimochodom, rozhodol som sa dopísať častri až do desiatky a celé to rozbehnúť na jednom slovenskom fóre... ak to bude mať úspech, tak pokračujem. Zostáva mi len dúfať že slovenčina je hlavný dôvod toho, že to nikto nečíta.

BTW: Budem vydávať raz za týždeň jednu celú časť. Bude asi na 8-12 strán vo worde, takže o dosť kratšie ako doteraz, ale ja som to fakt nestíhal.

Prajem príjemné čítanie.

03x06 Rush na ôsmu - prvá časť

B- Plukovník, ste tam?
Y- Áno Brody, čo sa deje?
B- Práve sme vystúpili z FTL. V Dosahu je jedna brána. Ale najprv by sme sa mali dobiť.
Y- Do toho Brody.
B- Nechcete sa na to ísť pozrieť?
Y- Za posledný mesiac sme sa dobíjali už tri krát. Myslím si, že to tento raz oželiem.
B- Tak fajn.
Y- Všetko?
B- No, nevidel ste Ginn? Už by tu mala byť.
Y- To nevidel. Ale za chvíľu pôjdem okolo jej kajuty, tak ju pošlem k vám.
B- Ďakujem.

Ginn sedela v kajute a pozerala si už po stý krát Eliho nahrávku.
E- Ginn. Neviem, či to budeš niekedy vidieť. Ale to je jedno. Teda, chcem povedať, nie že by to bolo jedno, ale, proste ja len že aj tak to nahrám bez ohľadu na to, či si to niekedy vypočuješ, alebo nie. Ehm. Nie, to je blbé. Začnem ešte raz.
Ginn sa trochu pousmiala a pozerala ďalej.
No, takže, Ginn. Snáď to raz budeš vidieť. Nepoznali sme sa veľmi dlho. Bol to len nejaký mesiac aj niečo. Ale chcem povedať, že to bol dobrý mesiac. Aj niečo. No, to vieš, pekne sme sa zblížili a potom keď ťa zabili, tak som chcel ísť za Simeonom na tú planétu a zabiť ho, ale plukovník Young ma nepustil. Nakoniec ho zabil Rush. – Eli si pokyvkával hlavou – No, každopádne, nieee. To je zasa hovadina. Ešte raz.
Ginn. Nebola si tu moc dlho. Ale za ten čas, čo som ťa poznal, som bol naozaj šťastný. Najprv, keď sme počítali tie veci na vytáčanie brány z vnútra hviezdy. To ma bavilo. Hehe. Dúfam, že aj teba. No, nakoniec som zistil, že je to nemožné. Z vnútra hviezdy sa proste vytáčať nedá. A to nehovorím len o červej diere na Zem, ale aj o vytáčaní brán, ktoré sú relatívne blízko. Loď proste vybuchne. No, ale späť k tomu... Bože! Zasa trepem dve na tri. Sakra! Ehm. Tak, ešte raz. Ok, takže, Eli sústreď sa. Sústreď sa!

No vtom ju prerušilo klopanie na dvere.
Y- Ginn, si tam?
G- Ehm, áno plukovník, čo potrebujete?
Y- Ja nič. Ale Brody hovoril, že už si mala byť na mostíku.
G- Aha, no, jasné. Tak ja už idem. Len sa, prezlečiem.
Y- Fajn. A mimochodom práve letíme do hviezdy. Tak by ste si mala trochu pohnúť.
G- Iste plukovník, už idem.

(mostík)

G- Tak, už som tu. Čo sa deje?
B- Nič.
G- Aha, tak fajn. Ehm, a na čo ma potom potrebuješ?
B- Neviem, niečo rob.
G- No, tak fajn. Mám ti pomôcť?
B- Netreba. Je to červený trpaslík. To zvládne aj autopilot.
G- Fajn. Tak, ja sa asi pustím do diagnostiky FTL pohonu.
B- Do toho.
G- A čo si tu celú noc robil?
B- Veľa, veľa práce. Už začínam chápať Rusha. Tiež mi pomaly začína prepínať.
G- Kde je Volker?
B- Vzal si deň voľna. Je na Zemi. Oddychuje.
G- Hmm, tak to sa má. Mňa keď volajú na Zem, tak mi najprv niekoľko hodín kladú otázky a potom ma šupnú do miestnosti plnej nejakých prístrojov, vraj mám s niečím pomáhať.
B- To znie zaujímavo.
G- To myslíš vážne?
B- Nie. Prečo?
G- Ok, vidím, že máš blbú náladu. Už som ticho.
B- Super.

(chodba)

Rush sa prechádzal po chodbe. Nepríčetným ohľadom skúmal všetko okolo. Snažil sa prihovoriť niekoľkým ľuďom, ale každý ho mal takpovediac na háku. Sprevádzala ho Camille Wraiová.
R- Kde ideme? Poďme ku bráne.
W- Tak poďme. Ehm. A čo tam chcete robiť?
R- Pozrieť sa na kruh.
W- No jasné. Rush! Idete zle. Brána je vpravo.
R- Nie, je vľavo.
W- Tak teda dobre.
R- Ale, asi máte pravdu. Ideme tam. Tam.
W- Ok.
R- Prečo chodíte stále za mnou?
W- Aby ste neublížil sebe, alebo niekomu inému.
R- To by som nikdy nespravil.
W- Pri vás som si tým nebola istá, ani keď ste bol ešte v poriadku.
R- Som v poriadku. Heej! Som v poriadku!
W- Neudá sa mi.
R- Nie som v poriadku?
W- Bože môj, to je ako rozprávať sa s miminom.
R- Áno? A vedelo by mimino otvoriť dvere ha?
W- Asi nie.
R- No vidíte. Takže nie som mimino. Moment. Prečo sa neotvárajú. Poďte to skúsiť vy.
W- Sakra, treba to stlačiť poriadne.
R- Mám dlhšie vlasy ako vy. Ha!
W- O tom by sa dalo polemizovať.
R- Tak, sme tu veľký kruh. Hej§ Morisson! Vytoč nejakú planétu.
M- Nemôžem, sme v hviezde.
R- No jasné. Neodvrávaj a vytáčaj.
M- Bohužiaľ, sme v hviezde. Je to nebezpečné.
R- Tak to ste nemal.
Rush sa v priebehu rozhovoru priblížil k vojakovi. Zrazu mu ukradol zbraň, a zastrelil ho.
W- Rush čo ste to spravil?
R- Mám zastreliť aj vás?
W- Čože?
R- Ako chcete.
Ozvala sa ďalšia rana a Wraiová sa zložila k zemi.
R- Morisson! Vytáčaj!
M- Plukovník Young! Rush práve zastrelil Wraiovú a desiatnika...
No dopovedať už nestihol, pretože Rush tretí krát vystrelil a doktor Morisson o chvíľu ležal v kaluži krvi pri konzole. Rush vybehol hore schodmi a začal zadávať adresu.

(mostík)

G- Čo sa to deje?
B- Čo.
G- Máme energetické výkyvy po celej lodi. Vyzerá to, akoby niekto vytáčal bránu.
B- Pane bože. Ja toho Morissona snáď zabijem. – obrátiac sa k vysielačke povedal – Morisson! Okamžite po stopni ty idiot. Sme vo hviezde. – chvíľka ticha – Morisson!
R- Haló? Je tam niekto?
B- Rush, počujem dobre.
R- Áno. Čo treba priateľu?
B- To ty vytáčaš bránu?
R- No jasné. A kto iný.
B- Bože môj. Ako ho môžu nechať len tak pobehovať po lodi. Rush! Okamžite to vypni. Kolabuje štít. Rozumieš ma?
R- Ani slovo. Tak, ja sa s vami lúčim. A pozdravuj plukovníka.
B- Sakra. On snáď vytočil bránu a teraz ňou chce prejsť.
G- To nedáva zmysel. To by mu nikdy nedovolili.
B- Tiež tomu nerozumiem. Moment, brána sa zavrela.
G- Ale štíty ďalej kolabujú! Už sme prišli o podsvetelný motor. Pohybujeme sa len zotrvačnosťou.
B- Sme von z hviezdy.
G- To áno, ale stále spomaľujeme. Štíty práve skolabovali.

Vtom vtrhol do miestnosti plukovník Young.
Y- Celá loď sa trasie. Čo sa sakra deje?
G- No, stručne, Rush vytočil bránu.
Y- Ako? Počujem dobre?
G- No, vyzerá to tak.
Y- Pre boha. A prečo?
G- Tak to by som aj ja rada vedela.
Y- A prečo sa tak trasie celá loď?
B- Pretože sme prišli o štíty.
Y- Ako je to možné?
B- Vytáčanie v hviezde je veľmi nebezpečné. Môže dôjsť k nepredvídateľným javom. To vedie k vypätiu v niektorých obvodoch. A keďže zberníky dodávajú celej lodi hrozne veľa energie, tak následne dôjde ku skratu.
Y- Čo? A čo teraz bude s nami?
G- Pre boha! Rútime sa späť do hviezdy. Podsvetelný pohon nefunguje.
B- Uvaríme sa.
Y- Nie, nie, nie! To nie je možné! Robte niečo.
G- Snažím sa znovu zapnúť podsvetelný pohon, ale nejde to.
Y- Mám s niečím pomôcť?
B- A je to! Zapol so štíty!
Y- No to je úžasné.
B- Ani nie. Už sú fuč.
Y- Čo teraz?
G- To neviem. Trup lode už začína kolabovať. Vchádzame do koróny.
Y- Koľko máme času?
G- Tak desať sekúnd:
Y- Dobre, ok. Kľud. Mám to! FTL!
G- Áno! To by mohlo fungovať.
B- Robíte si srandu? Nemáme štíty.
Y- No jasné. Tak teda, bolo mi cťou.

(planéta)

Rush vyšiel z brány, rozhliadol sa okolo seba a povedal.
R- Ja snáď vidím trojmo. Počkať, čo tu robím? A tri krát? Čo sa to deje?
R1- Ahoj, ja som doktor Nicholas Rush, toto sú tiež doktori a tvrdia, že sa volajú rovnako ako ja.
R- No, aj ja som doktor Nicholas Rush. Veľ mi ma teší. A čo robíte na tejto planéte?
R1- Ja som tu prišiel bránou. A títo dvaja tiež.
R- Vy všetci vyzeráte ako ja. Hmm, zaujímavé.
R1- nie je tu trochu horúco?
R- Ani nie. Mňa skôr fascinuje tá sopka. Vyzerá fakt pekne.
R1- Súhlasím s tebou.
R- Tak, povedzte mi niečo o sebe vážený pán doktor.
R1- Vždy som chcel, aby ma tak oslovovali.

TO BE CONTINUED?????????????

Tak, snáď sa to páčilo (dúfam). Ak to čítate, tak prosím napíšte koment abo čo... a čoskoro vznikne na prvej stránke obsah takže to bude prehľadnejšie :D
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Spravil som obsah. Snáď to teraz bude preľadnejšie. Dal som tam názvy všetkých desiatich dielov a potom uvidím čo ďalej.

SGU is back
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak to byl nářez. Nevím, jestli tento díl nebyl něčí sen a v pokračovaní se spocený probere nebo jestli to myslíš vážně, ale Rush na třetí, no tak to je hustý, teď se tam ti tři budou vychvalovat navzájem a nakonec se ještě pobijou. :D :D :D :D

SGU is back

To rád slyším, že jsi to nezabalil. :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak som si povedal žemusím dokončiť aspoň polku série...

BTW: Uisťujem ťa že to sen nie je.
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak a tu je dokončenie tejto divnej časti :D Mimochodom, toto je posledná časť, ktorá je takto rozpolená. Od teraz už budú len celé časti. Želám príjemné čítanie :D

03x06 Rush na ôsmu - druhá časť

R1- Brána sa aktivovala.
R6- No nie. Ďalší Rush?
R3- Nie, toto už určite bude Marco Polo.
R2- No jasné, Marco Polo. To dáva zmysel.
R1- Áno, to áno. To dáva zmysel.
R3- Nie je tu trošku teplo?
R- To nie. Je tu tak akurát.
R1- Aha! Niekto prešiel bránou.
R- Prepáčte moju trúfalosť pane, ale vy ste Marco Polo?
R7- To nie. Ja som doktor Nicholas Rush.
R3- Ach nie. Zase vedľa.
R1- Hej chlapi, ja fakt nechcem maľovať čerta na stenu, ale mne je nejako zle. Všetko ma bolí a hrozne mi brní v rukách a nohách.
R2- Hej. Aj u mňa to už začalo.
R- No, možno by sme mohli ísť na nejakú inú planétu. Má tu niekto ovládanie od kina?
Všetci- Ja!
R- Ehm, ja tiež. Použijem to moje.
R1- Tak dobre, ale makaj.
R- Hmm, no, bohužiaľ. Žiadna brána nie je v dosahu.
R5- Ach, to nie. Čo budeme teraz robiť?
R1- No áno, čo teraz budeme robiť?
R7- No tak moment vážení. Prečo som tu ja a ešte znova ja a zase a zase...
R- Tak to je naozaj záhada.
R7- Tak to poďme vyriešiť.
R2- Ale určite to nevyriešime tu.
R7- Rush!
Všetci- Áno?
R7- Ty si hovoril že tu nie je žiadna brána v dosahu?
R- To si píš.
R7- Ale ja tu vidím Destiny.
R- No fajn, tak na čo čakáš? Vytáčaj.
R7- Ok, brána sa točí. Vidíte? Svieti.
R- Úžasné.
R1- Je mi zima.
R- Nedávno ti bolo teplo.
R1- To hej. Divné nie?
R- Nie.
R7- Fajn, nadviazali sme spojenie s Destiny. Ideme?
R- Ok, pôjdem prvý.
R1- To nie! Je pôjdem prvý.
R- A to už prečo?
R1- Lebo som starší.
R- Aha, tak fajn. Blbec.
R1- Poďte za mnou.

(Destiny pred pár sekundami)

R‘- Hovorím vám, vytočte bránu! No vidíte.
M- Plukovník Young, brána sa začala vytáčať?
Y- Čože? Vytáčať? Môže nás to nejako ohroziť?
M- Na šťastie nie.
Y- Dobre, už tam bežím.
M- Plukovník, toto by ste mal naozaj vidieť.
Y- No veď už som skoro tam. Čo je? Už som tu.
M- Vidím dobre?
W- Čo sa to tu deje?
M- To neviem.
Y- Pre boha. Toto je ako nočná mora.
R1- Zdravím. Mohli by sme tu prespať?
Y- Osem Rushov. Čo, čo sa to tu deje?
M- Tak to neviem.
Y- Scott, počuješ ma?
S- Áno pane.
Y- Poď do miestnosti s bránou a zober so sebou ešte niekoho. Máme tu problém.
S- Už idem.
Y- Tak, čo sa to tu deje?
R1- Bolo nám horúco a tak sme išli späť na Destiny.
Y- Čože? Čo? Nerozumiem. Prečo je vás osem? Osem Rushov?
R1- Prišli sme bránou. Po jednom.
Y- Nieee. Už je toho na mňa moc. Chcem vedieť, čo sa tu deje. Dokým sa to nevysvetlí, nikto neopustí loď.
M- Plukovník, možno by sme ich mali vypočuť.
S- Už som tu plukovník. Čo sa to... Bože. Ale ja som nepil.
Y- Odveďte ich do zadržovacej cely poručík.
S- Áno pane. A, čo to tu je?
Y- Nemám poňatia.
S- Aha, tak ok. Ehm. Rushovia, poďte za mnou. Jamesová pôjde za vami. Nikto nezíde z cesty jasné?
R1- Jasné.
S- Fajn. Ak by sa ma včera niekto pýtal že čo budem dnes robiť, tak toto by som asi netipol.
R1- A čo presne je na tom také neuveriteľné poručík?
S- Hmm? Si robíte srandu?
R1- Ja a sranda?
S- Pravda.
R1- Neodpovedal ste na otázku.
S- To ani nemám v pláne.
R1- Tak fajn.
S- Ok, sme tu, tak páni, choďte všetci do tejto miestnosti.
R1- Tak fajn.

S- Jamesová? Čo vy na to?
J- Postrieľať.
S- Heh. No jasné. Tiež ma to napadlo.
J- Som zvedavá, čo sa to sakra deje.
S- Aj ja.
J- Takže, ehm. Nie si hladný?
S- no jasné. Niečo by som si dal.
J- Tak poďme.
S- A čo dávajú?
J- Kozmické niečo s kozmickými zemiakmi a banánovou nátierkou.
S- Sakra. To už fakt nevedia čo uvariť?
J- Tiež si myslím. Ale zasa, banány mám celkom rada. Ale so zemiakmi?
S- No, silno pochybujem že budú chutiť ako pozemské zemiaky.
J- Je to možné.
S- Kam ideš?
J- Toto je skratka.
S- Cez sprchy?
J- No, áno. Je tak výťah.
S- Tak fajn. Ja som si tam žiaden výťah nevšimol.
J- Je tam.
S- Ok.
J- A, všimla som si že ty a Chloe... Nejak vám to nefunguje.
S- Ale nie. Je to ok.
J- Vieš, ona sa zmenila.
S- Nie, nie. Je v pohode.
J- Nehovorím že nie je, hovorím len, že sa zmenila. Od kedy ju tí emzáci uzdravili, tak sa chová divne.
S- Čo tým myslíš?
J- Nič zlé. Len že už to nie je tá Chloe.
S- Všetci sme sa zmenili. Už nie sme takí akí sme boli pred rokmi.
J- Nebudem to ďalej rozvádzať. Len ti chcem povedať že ak ťa niečo bude trápiť, môžeš prísť v kľude za mnou.
S- Myslím že to nebude potrebné.
J- Fajn, ako chceš. Tu je ten výťah.
S- Aha, no jasné. Tak poďme.

(Youngová kajuta o pár minút)

W- Plukovník, práve som vypočula jedného z „Rushov“.
Y- A?
W- No, zdá sa že pri prelete hviezdou aktivoval ránu a utiekol na planétu. Tak potom postupne prišli ostatní a nakoniec im bolo horúco a tak prišli späť.
Y- Nezmysly.
W- Tiež som si to myslela, ale potom som vypočula ďalších dvoch a hovorili to isté.
Y- Nie je to divné?
W- To je. Nechápem, čo sa stalo.
Y- Povedal som o to Brodymu. Snáď na niečo príde.
B- Plukovník Young, počujete ma?
Y- Spomínaj čerta. Áno Brody, počujem ťa.
B- No, asi vieme, čo sa stalo.
Y- Vážne?
B- Áno. Práve idem k vám. Poviem vám to osobne.
Y- Tak fajn.

B- No, takže. Pokiaľ viem, tak Rush vytočil bránu v hviezde.
Y- No a?
B- Je dosť možné, že ho to poslalo dozadu v čase. Tak sa vytvorila časová slučka ktorá sa opakovala až dokým sa nerozhodli vrátiť sa na Destiny.
Y- Nebolo by tu potom osem lodí?
B- To som ešte nedomyslel. Ale je dosť možné, Že Destiny potom vybuchla.
Y- Prečo?
B- Vytočenie brány počas nabíjania by mohlo spôsobiť kolísanie energie. Tým pádom by sa do niektorých generátorov štítu nemuselo dostať dosť energie a mohlo by dôjsť k narušeniu intergrity plášťa. Napríklad. Ja neviem. Mohli by sme to vyskúšať. Ale nie je to moc dobrý nápad.
Y- Tak fajn. Máte ešte nejaké iné nápady.
B- Už asi nie. Inak si to neviem vysvetliť.
Y- A čo emzáci.
B- Myslíte tých modrých?
Y- Presne tých.
B- To je blbosť nie? Veď ich sme nechali ďaleko za sebou.
Y- Rozmýšľajte trochu. Pred rokom aj pol zajali Rusha. Čo ak ho naklonovali a teraz ho poslali bránou k nám?
B- Prečo by ich posielali osem?
Y- Ja neviem. Možno majú nejak poškodiť loď alebo čo.
B- Moc sa mi to nezdá.
Y- Tak fajn. Dajme tomu že máte pravdu. Alebo ju možno mám ja. To je jedno. Ale čo sakra s nimi?
B- Dobrá otázka.
Y- Zabiť ich nemôžeme. Vysadiť na najbližšiu planétu tiež nie. A moc užitoční zrejme nebudú.
B- Tak ja neviem. Vy ste tu šéf.
Y- Samozrejme.
B- Možno sa to vyrieši samo.
Y- A ako?
B- Ja neviem. Šibe im. Či nie?
Y- No a?
B- Tak sa možno povraždia medzi sebou.
Y- Takto vyzerám, keď mi nie je do smiechu.
B- Alebo im nedáme jesť.
Y- Brody!
B- Jasné, už idem preč.
Y- Ďakujem.

(mostík)

G- Čo ti na to povedal?
B- Nič moc.
G- Hmm?
B- Tak, on povedal, že je možné že nám ich tu poslali tí modrí emzáci.
G- To je blbosť.
B- Tiež si to myslím.
G- Tak fajn. Čo myslíš, je možné že by sa Rusha pustili ku bráne?
B- Neviem. Možno nám niečo zatajil.
G- Ja si myslím, že v tom mohli mať prsty tí záhadní mimozemšťania ktorí nás zachránili. Tí Algerania.
B- Aj to je možné. Ale asi sa to nikdy nedozvieme.
G- Tak fajn. Kde je Chloe? Treba vypočítať nový kurz.
B- Poslal som po ňu Volkera.

TJ- Plukovník Young, poďte prosím do ošetrovne.
Y- Čo sa deje?
TJ- Jeden z Rushov sa necíti dobre.
Y- Čo mu je?
TJ- Vyzerá to na chorobu z ožiarenia.
Y- Vážne?
TJ- Bohužiaľ.
Y- A je to smrteľné?
TJ- Stopercentne.
Y- No, nemôžem povedať že ma to priamo drtí.
TJ- Čože?
Y- Nevedel som, čo s mini. Teraz je to vyriešené.
TJ- To áno. Ale je to predsa plnohodnotný človek.
Y- Máš pravdu. Ale čo by sme s nimi robili?
TJ- K tomu sa radšej nevyjadrujem.
Y- Spravíme im pekný pohreb. Ale jedného Rusha už máme. Nepotrebujeme ďalších.
TJ- To áno.

(o pár hodín)

TJ- Plukovník Young, posledný Rush práve zomrel.
Y- Naozaj?
TJ- Áno. Nemohla som im pomôcť.
Y- Určite si spravila všetko, čo bolo v tvojich silách.
TJ- To áno. Ale, ešte nikdy mi behom pár hodín nezomrelo toľko pacientov.
Y- Ja viem.
TJ- Tak, to je všetko.
Y- Na najbližšej planéte ich pochováme. Dovtedy budú v stázových komorách.
TJ- Dobre.
Y- Len ma tak napadlo, čo robíš večer?
TJ- Nič, prečo?
Y- Nechceš sa ísť prejsť, alebo tak nejak?
TJ- Rada.
Y- Tak fajn. Teším sa.
TJ- A kde sa ako máme prejsť?
Y- To zatiaľ neviem.
TJ- Tak fajn.

Ginn sedí vo svojej kajute a znova zapína Eliovu nahrávku
E- Tak ok. Ginn. Dlho som nevedel čo ti mám povedať. Takže takto. Tie dni keď som bol s tebou boli najkrajšie dni v mojom živote. Bol som naozaj šťastný. Neviem síce či to niekedy budeš počuť, ale ak áno tak musíš vedieť, že ťa ľúbim. Vždy som ťa ľúbil. A teraz, keď už mi na dvere klope smrť viem, že toto nie je koniec. Viem, že raz sa stretneme a na ten deň sa už veľmi teším. Zbohom.

Tak, som zvedavý na reakciu :D

P.S. Kino časť príde v stredu.
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zdravím. Tak jsem to přelouskal a mám vítku: V předchozím díle jsi psal, že jak Rush odcházel na tu planetu, tak zastřelil Wraiovú a desátníka. A přitom v tomto díle je Wraiová zase. Jak to? :hmmm:

Jinak jsem se pobavil, jak se tam těch osm :jako: géniů :jako: hádalo na planetě, jako malé děcka. :D

Jinak jsem se chtěl zeptat, jestli se už dostáváme k tomu podstatnéu nebo to bude ještě dlouho takové, jaké to je? :)

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky