Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Páči sa vám to?

Áno
9
60%
Nie
2
13%
Ujde
4
27%

Celkem hlasů : 15

samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak, tu máte polku tretieho dielu. Snáď sa bude páčiť.

03x03- Zem - Prvá časť

M- Tak, páni a dáma, položte kamene terminál.
V momente sa štvorica členov posádky ocitla v Pentagone v miestnosti z kameňmi.
O‘N- Kto ste?
Y- Plukovník Young.
G- Seržant Greer.
W- Camille Wraiová.
R- Nicholas Rush.
O’N- Vítajte na Zemi. Po troch rokoch sa tu toho veľa zmenilo. Poďte za mnou.
Všetci šiesti vyšli z miestnosti a prešli do dverí oproti.
G- Plukovník, čo sa zmenilo?
Y- To by ste sa divil seržant. Všetko sa dozviete na briefingu.
O’N- Prosím, sadnite si. Takže vec sa má tak, že Luciánska aliancia na nás chystá útok. Nevieme kedy, nevieme kde, vieme len, že to bude čoskoro. Pred rokom na Zem poslali šesť nákladných lodí s naquadriovými bombami. Päť sme ich objavili. Jedna bola v Paríži na tom ich monumente alebo oblúku či jak, druhá blízko Cheyeskej hory, tretia v New Yorku, štvrtá v Tokiu a piata blízko pri zóne 51, no tá šiesta tu stále niekde je. Momentálne nevieme kde sa nachádza, ale čoskoro to snáď zistíme.
Chvíľu nikto nič nehovoril, všetci sa snažili vstrebať to množstvo informácií. Ticho nakoniec prerušil Rush.
R- Moment, ako ste našli tie lode?
O’N- Niektorí naši ľudia sa úspešne infiltrovali do jednotlivých klanov Luciánskej aliancie a niektoré z týchto klanov pripravovali bomby. No tá šiesta nám stále uniká. Ale, je tu ešte jedna hrozba. Máme overené informácie, že Luciánska aliancia plánuje otvorený útok na Zem. Pripravili niekoľko Al-Keshov v ktorých budú vojaci, ktorí budú mať na starosti pozemný útok. Ďalej pripravili tri Ha-Taky, ktoré budú útočiť z vesmíru. Preto máme na orbite vždy aspoň jednu tristopäťku pripravenú brániť našu Zem. Keďže antická obrana bola po útoku Wraithov pred piatimi rokmi zničená, tak je naša Zem zraniteľná.
Y- Prepáčte, ale čo si od toho útoku sľubujú? – Spýtal sa zmätene plukovník Young.
O’N- Domnievame sa, že chcú ukoristiť jednu našu rozostavanú tristopäťku.
R- Moment, hovoríte tristopäťku? Nová loď? – Zadivene sa dožadoval odpovede Rush.
O’N- Všetky informácie vám budú poskytnuté neskôr, ale moc sa netešte. Nie je nič moc. A kto sa to vlastne pýtal?
R- Ja som doktor Rush.
O’N- Aha, vyzeráte ako plukovník Telford.
R- Ja viem. Som v jeho tele.
O’N- Vážne? – Ironicky a trochu posmešne odvetil O’Neill.
R- Ehm.
O’N- No, nič. Ide o to, že by sa nám zišla pomoc vášho priateľa, noo, veď viete, toho... – Generál sa snažil si spomenúť si na meno jediného Luciána žijúceho na Destiny.
Y- Myslíte Varra? – Pomohol mu Young.
O’N- Presne ten.
G- Viete generál,...
O’N- Hmm??
G- Seržant Greer, no, mňa len znepokojuje pomyslenie na to, aká panika by zavládla ak by sa tu naraz objavil Ha-Tak.
O’N- To napadlo aj nás. Tiež nás to znepokojuje. Program hviezdnej brány bol úspešne utajovaný osemnásť rokov a teraz nás prezradia nejakí béčkoví lotri. Našťastie máme plán. Carterová práve robí na nejakom novom naquadriovom generátore, ktorý by vraj mal stačiť na zmiznutie celej Zeme.
C- Zmiznutie? – Spýtala sa Camille s neskrývaným záujmom.
R- Predpokladám, že hovoríte o fázovom posuve. – Vysvetlil Rush
O’N- Niečo také. Dôležité ale je, že to určite nestihne. Preto sme zavolali Odyseu na pomoc. Dúfame, že s dvoma loďami sa nám podarí odraziť útok tých Luciánov bez toho, aby nám ukradli loď, alebo aby ukázali svoje ctené zadky našim občanom a novinárom.
R- Úžasný plán.
O’N- Máte niečo lepšie doktor prechytralý?
R- Zavoláme Odyseu, zoberieme si jej ZPM a fázovo posunieme Zem.
O’N- Super plán. Ale má to malý háčik. Kým sa Odysea vráti, tak už zrejme budú tu.
R- A kedy očakávate ten útok?
O’N- Možno prídu o minútu a možno zajtra.
R- Takže si budeme musieť vystačiť s tým čo máme?
O’N- Pravdepodobne áno. Ale vy sa do toho pliesť nebudete.
G- Prepáčte, generál, aký že je to vlastne rok?
O’N- Dvetisíc štrnásť.
G- Aha, tak na to si tak skoro nezvyknem.
O’N- Nebojte sa seržant, ja som si už zvykol. Určite to zvládnete tiež.
C- Určite áno. – Trochu satiricky poznamenala Camille.
O’N- Ešte nejaké ďalšie otázky? Fajn mládež, rozchod. Ehm, Rush, Carterová vás chce v jej labáku.
R- Idem tam. – Potešil sa Rush.
O’N- To teda idete. Ikaros, môžete. - Plukovník prehovoril do vysielačky a doktor Rush sa ocitol na mostíku Ikara, prvého krížnika svojho druhu.
Sh- Vítajte na palube Ikara doktor Rush, som generál Sheppard. Teraz vás transportujeme do Carterovej laboratória.
R- Aha, takže Carterová už nepracuje v SGC?
Sh- Vlastne je teraz v zóne 51.
R – Počkajte nie ste vy, ten o ktorom mi rozprával Dr. McKa...
Ešte skôr ako mohol Rush dopovedať, dal generál Sheppard príkaz na zahájenie transportu.
Sh -Dovidenia.

Rusha osvietilo modré svetlo a ocitol sa v miestnosti, plne zapratanej všakovakými plánmi, súčiastkami, drôtmi, kde v strede sedela nad nejakou škatuľou Carterová.
Ca- Ah, tak už ste tu. Čo hovoríte na nový krížnik?
R- Zatiaľ o ňom viem len to, že má pekné predné sklo.
Ca- No, tak v tom prípade vás asi bude zaujímať, že je to len okresaná verzia BC-304. Je tam jeden veľký hangár, na ktorom sú postavené laboratóriá. Ale je to naozaj úžasná loď. Je veľmi malá, ale goauldský Ha-Tak zničí na jeden poriadny výstrel.
R- Aká je veľká?
Ca- Asi osmina z tristoštvorky. To preto, aby sa šetrili zdroje. Teraz vyrobíme jednu loď za štyri mesiace a niekedy to trvalo aj dva roky. A podarilo sa nám vylepšiť štíty a azgardské zbrane. Momentálne ich napájame azgardskými iontovými generátormi, ale už čoskoro ich nahradí toto.
R- To je ten naquadriový generátor?
Ca- Presne tak.
R- No, ale vyzerá trochu inak, ako normálne naquadahové generátory. Čo tam robí tá tretia časť? – Rush predstieral záujem, ale v skutočnosti si už prezeral plány BC-305-ky.
Ca- Naquadriový generátor sa na rozdiel od toho naquadahového skladá až z troch komôr. Tým sa nám podarilo prekonať nestabilitu Naquadrie. Ide o to... Vy ma nepočúvate!!!
R- Vlastne nie. Skôr ma zaujímajú tie štíty.

No omnoho zaujímavejšie to bolo na palube Ikara. S Rushom tam bol transportovaný aj plukovník Young a seržant Greer. Skôr ako sa Young s Greerom stihli spamätať, pobočníčka generála Shepparda hlásila.
X- Generál, z hyperpriestoru práve vystúpili dva Ha-Taky.
Sh- Štíty a Strieľajte! Musíte ich zničiť, než sa dostanú na Zem.
X- Áno pane. Na povrchu sa objavilo päť, nie, počkať! Trinásť Al-Keshov a vybiehajú z nich vojaci.
Sh- Kontaktujte SGC! Toto je otvorený útok na Zem!
X- Pane, z hyperpriestoru vystúpili ďalšie tri materské lode a mieria ku zóne 51. Pravdepodobne chcú ukoristiť náš krížnik.
Sh- Zničte ich.
X- Jednu loď sme zničili. Ostávajú už len štyri. Nesnažia sa s nami bojovať. Zrejme len plnia misiu. Jedna loď práve pristáva na Cheyenskej hore.
G- Generál, transportujte ma do SGC. Chcel by som pomôcť pri obrane.
Sh- Spravte to. – Povolil Sheppard a ďalej vydával rozkazy.
Greer s Youngom sa v momente stratili z mostíka. Avšak to nebolo jediné, čo senzory zaznamenali.
X- Pane, zaznamenali sme obrovský výbuch v New Yorku.
Sh- Sakra! To je tá šiesta loď. Snažte sa zničiť tie Ha-taky, ktoré mieria do zóny 51.
X- Vlastne už pristávajú.... Práve nám ukradli loď. – hovorila prekvapene pobočníčka.
Sh- Ako je to možné? – pomaly strácal nervy z toho ako tu nič nevychádza.
X- Zaznamenala som energetický odtlačok,, aký vzniká pri použití azgardského transportného zariadenia. Zrejme museli pristáť, aby prekonali naše rušičky.
Sh- Tak kde je teraz tá loď?
X- Pravdepodobne v ich hangáre. Práve sme dostali druhý Ha-Tak.
Sh- Áno, videl som. Bol to ten, s našou tristopäťkou?
X- To bohužiaľ neviem. Tretia loď práve zmizla.
Sh- To snáď nie je možné! Sundajte zvyšok.
X- Vzhľadom k tomu, že tá loď pristála na Cheyenskej hore by som to neodporúčala. Výbuch by pravdepodobne zničil celú základňu.
Sheppard vyzeral naozaj zle, uvedomoval si, že úplne stratil kontrolu nad obranou Zeme, ale aj tak zapol vysielačku.
Sh- Generál O’Neill, počujete ma?
O’N- Ja viem, na streche mám špinu, nemohli by ste to vyčistiť?
Samozrejme, že O’Neill myslel na ten Ha-Tak
Sh- Obávam sa, že to nepôjde. Výbuch by zničil celú základňu. Mimochodom, ukradli nám loď.
O’N- Tak to ste posral. – Povedal O’Neill nahnevane.
Sh- Ja viem, ale nemohol som nič robiť. Bolo ich priveľa. A navyše ju ukradli pomocou azgardského transportu. – Vysvetľoval Sheppard.
O’N- A viete o tom že vybuchla polka New Yorku?
Sh- Bohužiaľ, áno. Niečo také sa nedá prehliadnuť.
O’N- Tak fajn. Postavíme nejaké tímy a ubránime sa.
Sh- Držím vám palce. Ja zatiaľ odstránim zvyšky Luciánskej armády.

(SGC – zbrojnica)

Y- Generál, chcem viesť obranný tím.
O’N- Máte to mať. Vieme koľko ich tam asi je a čo chcú?
Y- No, zrejme sa chcú dostať ku bráne a poslať tu viac vojakov.
O’N- Je to možné, každopádne im nesmiete dovoliť vniknúť sem.
Y- Rozkaz generál.
Plukovník Young si ešte zobral zopár granátov a vybehol zo zbrojnice.

O pol hodiny neskôr
Všetky obranné tímy čakali na svojich pozíciách po zuby ozbrojení, avšak ešte ani raz nevystrelili.
Y- Generál O’Neill, prešlo už pol hodiny a zatiaľ sme neregistrovali žiaden pohyb. Máme to tam ísť preveriť?
O’N- Do toho plukovník, ale buďte opatrný.
Y- Spoľahnite sa. Pane, už viete čo poviete ľuďom?
O’N- Ja im nepoviem nič. Našťastie to musí spraviť prezident. Wraiová mu pomáha s rečou. Som zvedavý, čo povie. Ja by som bol v koncoch.
Y – To aj ja pane – pousmial sa a vypol vysielačku

(asi o 10. Min)

Y- Fajn, tak, už sme skoro tam. Pred vstupom do Ha-Taku sú stráže. Ale nebudú problém. Sú len dvaja.
O’N- Dajte si pozor, mohla by to byť pasca.
Y- Ok, tak ja sa vám znovu ozvem, až niečo zistíme. – vypne vysielačku – Seržant, berte si toho vpravo, ja si beriem toho druhého. Takže tri, dva, jeden, teraz.
Young s Greerom vybehli spoza zákrytu a dvoma dobre mierenými výstrelmi zložili strážcov
G- To bolo nejak moc ľahké. Pôjdem prvý.
Y- Dobre seržant, choďte. Ja pôjdem hneď za vami. – Potom sa plukovník Young otočil k ostatným vojakom a povedal – Tím 2 a vy dvaja tu ostane a kryte nás. Keď sa vám ozvem, tak pôjdete za nami. Rozumiete?
X- Áno pane!

Young a Greer vošli do Ha-Taku. Míňali jedny zatvorené dvere za druhými a vždy do nich nakukli či tam nie sú stráže, avšak keď prešli už asi 13 dverí začalo ich trochu znepokojovať zdanie, že na lodi nikto nie je.
Y- Je to naozaj nejak moc ľahké. Ideme na peltak, pokúsim sa s loďou odštartovať.
G- Vy sa vyznáte v goaul’dských lodiach pane?
Y- Pred tým než ma poverili ochranou ľudí na Ikare som bol členom a neskôr aj veliteľom sg-16. Niekoľko krát sme sa dostali na palubu materskej lode...
G- Pozor! – Greer ledva strhol plukovníka Younga na zem a tak ho zachránil pred istou smrťou. Z vedľajšej chodby totiž na nich vystrelil vojak Luciánskej aliancie a ten si ihneď privolal posily.Young sa ho snažil ešte zastreliť, ale Lucián sa skryl na dobrom mieste, a tak to bolo takmer nemožné, keď to videl Greer chcel vstať a ísť bližšie k nemu ale Young ho zadržal, lebo videl, že posily sa už blížia. Nestihol ani upozorniť Greera na príchod nepriateľov, keď spustili paľbu.
Y- Dobre chlapci, je čas. Poďte rýchlo. Odhalili nás máme tu taký menší problém. – Volal na pomoc zvyšok tímu.
G- Kým prídu, tak z nám budú placky.
Y- Budeme musieť zahájiť strategický ústup. Poďte seržant, ideme!
G- A kde? – Trochu sa pousmial nad výrazom strategický ústup. Vhodnejšie by bolo povedať, Zdrháme seržant!
Y- Táto cesta tuším vedie ku kruhom. – Ukázal cestu, ktorá bola vedľa nich, táto cesta sa však bola na druhej strane chodby a oddeľovala ich od nej „iba“ smršť guliek
G- Ale tam predsa budú stráže.
Y- Iná cesta nie je. Budeme sa musieť transportovať do inej časti lode.
Vojak- Plukovník, počujeme streľbu, za minútu sme pri vás.
Y- Dobre, spoliehame sa na vás buďte opatrní. Tak, seržant, ešte minútu.
G- To zvládneme.
Y- Dúfam že áno. Kryte ma, idem na druhú stranu.
G- Idem na to. - Potom seržant vybehol spoza steny a začal strieľať. Guľky vojakov Luciánskej aliancie ho tesne míňali, ale on na to nedbal a strieľal ďalej.
Y- Seržant, stiahnite sa späť. Pozor! Idú aj z druhej strany, sme obkľúčení.
G- Snáď to naši stihnú.
Y- Už sú tu. . S viditeľnou radosťou v hlase zvolal Young.
Vojaci SGC zneškodnili protivníkov na jednej strane, a tak sa plukovník Young a seržant Greer mali kde stiahnuť.
Y- Práve včas. Ešte ich je zopár tam za rohom. My pôjdeme z druhej strany a prekvapíme ich odzadu. Poďte seržant, ideme.
Obidvaja sa rozbehli voľnou uličkou a zabočili doľava.

(o chvíľu)

G- Vidíte ich?
Y- Tam sú. Teraz opatrne. Musíme ich prekvapiť. Je ich dosť veľa. Berte si tých napravo a ja si beriem zvyšok.
G- Ok, ideme na to.
Young a Greer vyšli spoza rohu za vojakmi Lucianskej aliancie a začali strieľať, čím dali signál vojakom spredu. A tak sa Luciáni dostali do krížovej paľby, z ktorej nemohol nikto uniknúť živý. Keď sa to skončilo, všetci sa rýchlym krokom vydali do peltaku.
Y- Teraz doprava a sme tam. Páni, nikto tu nie je. To je mi veľmi podozrivé. Choďte sa pozrieť do tých dverí či tam niekto náhodou nie je, - povedal vojakom – Greer, vy ostaňte tu. Ovládanie funguje. Skúsim spustiť podsvetelný pohon a odštartovať... Ale nie!
G- Čo sa stalo?
Y- Tým, že som spustil podsvetelný pohon som tiež odštartoval odpočítavanie. Za päť minút loď vybuchne.
No vtom sa objavil ďalší vojak Luciánskej aliancie a strelil plukovníka Younga do ramena.
G- Plukovník pozor! – Zvrieskol Greer, ale už bolo neskoro. Vojak plukovníka Younga škaredo postrelil.
Y- Sakra! Priamo do ramena!
Greer zamieril na vojaka a dvoma výstrelmi ho zneškodnil.
G- Plukovník, povedzte mi, čo mám robiť.
Y- Všetko je už zapnuté. Proste s tým odleťte čo najďalej. Ovládanie je úplne jednoduché. Reaguje na vaše myšlienky.
G- Rozumiem, idem na to. Generál O’Neill, plukovník Young je zranený. Povedzte prosím generálovi Sheppardovi, aby transportoval všetkých na lodi okrem mňa. Za štyri minúty tento Ha-Tak vybuchne, pokúsim sa s ním odletieť čo najďalej.
O’N- Odkedy vy rozdávate rozkazy seržant?
G- Prepáčte generál. Ale je to dôležité.
O’N- Fajn, už by mali byť všetci preč.
G- Ďakujem pane. Držte mi palce, pravdepodobne to neprežijem.
O’N- Všetko bude dobré seržant.
G- Kiež by to bolo také ľahké. Ale tá rachotina nechce naštartovať! Bolo by dobré, ak by ste mi tu niekoho poslali.
O’N- Pokúsim sa. Seržant, posielame vám Carterovú. Zaplo sa nejaké rušenie, takže ide kruhmi. Už by pri vás mala byť.
G- Rozumiem generál, áno, už ju vidím. – S nádejou hlase povedal Greer.
C- Tak, čo sa stalo?
G- Nejde naštartovať, nechápem tomu.
C- Ukážte mi to, páni, fakt to nejde. Idem sa pozrieť do strojovne. Možno pohon zámerne poškodili.
G- Nechcem na vás tlačiť plukovník, ale máte asi tak tri a pol minúty!
C- Ja viem. Zostaňte tu. Ak to opravím, tak ste na to sám.
G- Fajn, ale rýchlo. – Poháňal Carterovú.
Carterová zase vbehla do miestnosti s kruhmi a preniesla sa do strojovne.
C- Ok, už som tam. Otváram kryt a vysúvam kryštály. Jeden je vypálený a druhý je preč. Do podsvetelného pohonu vôbec neprúdi energia. Seržant, potrebujem vašu pomoc.
G- A s čím? – Prekvapene sa spýtal Greer.
C- Chyťte sa tej gule. Reaguje na myšlienky. Myslite na plány lode.
G- Mám, niečo sa objavilo na prednom okne.
C- Výborne, potrebujem, aby ste myslel na obvody.
G- Vidím ich.
C- Vidíte podsvetelný pohon?
G- Áno.
C- Fajn, generátory sú v strede lode. Potrebujem, aby ste z nich presmerovali všetku energiu do motorov. Ak to nepôjde primárnymi obvodmi, skúste sekundárne.
G- A prečo to nespravíte vy?
C- Ja mám robotu tu, v strojovni. Je tu jeden vypálený kryštál, musím ho vymeniť. A jeden tu dokonca chýba.
G- A opravíte to?
C- Dúfam že áno. Ale bez energie to bude na nič. – Potom Carterová vypla vysielanie a sama pre seba si začala mrmlať: Dobre, takže tu máme náhradný kryštál. Ták, takže ten chýbajúci som nahradila. Ešte ten vypálený. Sakra! Ten nenahradím. Budem musieť vymyslieť niečo iné. Fajn, tu je obvod v kryštály spálený. Ak by som to spravila, tak by to mohlo fungovať. Nie, ešte niečo. Hmm... Tu to očistím a, áno, tu je to. Preto to nefunguje. Fajn, takže už len zasunúť a je to. Áno! Funguje to! – Radostne vykríkla a ponáhľala sa ku kruhom.
C- Seržant, ja som hotová. Je to len na vás. Máte presne štyridsaťpäť sekúnd na nakopnutie motorov. Veľa šťastia. Ja idem preč.
G- Som rád, že mi dôverujete.
C- Naozaj vám verím, ale momentálne vám už nepomôžem.
G- Mám to! Letíme! Fajn, Ikaros počuješ ma?
Sh- Áno seržant, čo sa stalo?
G- Už letím. Môžete ma odtiaľto tak za pätnásť sekúnd transportovať?
Sh- To bohužiaľ nepôjde. Okolo Ha-Taku je nejaké rušiace pole. Budete musieť použiť kruhy.
G- Už tam bežím. – vbehol do miestnosti z kruhmi, ku ovládaciemu panelu- A čo mám stlačiť?
Sh- Hore, hore, dole, všetky vpravo. Máte tri sekundy.

TO BE CONTINUED.

Pokračovanie bude v pondelok. Schválne napíšte, ako si myslíte že to bude pokračovať.
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, a tu je dokončenie.

G- Funguje to! Výbuch! Ty vole, kde to som? Wow, ja som to asi prežil. – šťastne vykríkol Greer
C- Ste v dobrých rukách seržant.
G- Kde som? – Spýtal sa zmätene ležiac na posteli v ošetrovni.
C- Ste na palube Ikara. Seržant počujete ma? Seržant! Vidíte ma?
G- Čo, čože? Čo sa stalo? A-ako som sa tu dostal?
C- Ste na palube Ikara seržant.
G- Čo sa stalo? Odletel som dosť ďaleko?
C- O čom to hovoríte? Postrelili vás. Bol ste v bezvedomí viac než hodinu. – trochu nechápavo naňho pozrela
G- Čože? Ale veď som ešte pred chvíľou letel v Ha-Taku v ktorom bola bomba a ja som zachránil celé SGC nie? – povedal a pritom vyzeral ako práve vyoraná myš
C- Bohužiaľ nie seržant. Asi sa vám to len zdalo. V skutočnosti tá loď ešte stále sedí na Cheyenskej hore. Rozhodli sme sa tam poslať tím vedený plukovníkom Youngom. Pred bránou boli len dve stráže. Zabili ste ich, ale bola to len pasca. Vyrútilo sa na vás asi sto Luciánov a vás pri úteku postrelili. Keď ste nakoniec unikli z rušiaceho poľa, tak sme vás transportovali sem.
G- Nie, to nie je možné. Veď sme sa dostali dnu do lode.
C- Bol to len sen seržant. Nebojte sa, ste v bezpečí. Nič vám nehrozí.
G- Nie! Ja vám neverím. – začal kričať
C- Seržant! Ukľudnite sa! Utrpel ste ťažký šok po zásahu energetickou zbraňou. Teraz musíte odpočívať.
G- Vážne? Ešte nedávno ma postrelili a teraz je to energetická zbraň? A vôbec! Čo tu robíte? Nemáte byť náhodou v zóne 51? – trochu podozrievavo sa dožadoval odpovede
C- No áno, bola som, ale keď som sa dozvedeli že vás postrelili, tak...
G- Tak čo? Prišli ste sa na mňa pozrieť? Veď sa ani nepoznáme!
C- Ukľudnite sa seržant! Mám tu na práci aj niečo iné. Nie ste tu jediný. Ak sa mienite správať takto, tak ja odchádzam! Dovi.
G- A čo tá energetická zbraň? Ha? – tentokrát sa už pýtal priam agresívne
C- Proste som sa pomýlila. Vadí vám to? – Vysvetlila znechutene Carterová – Neviem, čo týmto chcete dokázať.
Tu už Greerovi bolo jasné, že toto nie je realita. Najprv sa poobzeral po miestnosti v ktorej bol, bola tam iba jedna posteľ, na ktorej ležal, pár skriniek a samozrejme dvere. Aj napriek obrovskej bolesti vstal a išiel ku dverám, ktoré pomaly otvoril a začal utekať ku kruhom. Po boku mu stekala krv. Pri vchode do ďalšej miestnosti bohužiaľ boli stráže. Pozornejšie si ich poobzeral a všimol si ich zbrane. Už ich niekde videl, áno boli to zbrane aké používali vojaci Luciánskej aliancie. Tieto pištole videl asi pred rokom, vlastne pres štyrmi rokmi, keď Destiny prepadla Luciánska aliancia. A zrazu mu to došlo. Toto nie je simulácia. Toto je reálny svet! Nejak sa Luciánom podarilo dostať ich na palubu tej ukradnutej tristopäťky. Tato novo získaná skutočnosť Greerovi dodala sily a aj keď vedel, že je zranení a proti nemu stoje dvaja dobre stavaný chlapi, vybehol na nich. Avšak tí chlapíci neboli na boj pripravení. Prekvapení sa len pozerali, ako Greer jednému z nich zobral pištoľ a oboch ich zastrelil. Po boji sa Greer, nadopovaný adrenalínom ešte zrýchlil a čoskoro sa dostal ku kruhom. No nevedel, ako sa používajú. Rozhodol sa to risknúť. Horný, horný, dolný. Všetky na pravej strane. A podarilo sa! Kruhy sa aktivovali. A tesne pred aktiváciou kruhov Greer ešte videl, ako do miestnosti vtrhli vojaci a začali na neho strieľať. Našťastie už bolo neskoro. Kruhy vyleteli zo zeme obklopili Greera, a toho pohltilo biele svetlo.
Vnímať, zasa začal, keď sa ocitol v takej podobnej miestnosti akú pred chvíľou opustil, až na to, že namiesto Luciánov tam stál ohromený a s notebookom v ruke, Doktor Rush.

R- Seržant Greer! Ste v poriadku? – Vyjavene sa pýtal.
G- Nie, som postrelený. Kde to som?
R- Ste v zóne 51.
G- A čo je s plukovníkom Youngom a ostatnými?
R- Plukovník zmizol spolu s vami, keď ste sa chystali prepadnúť stráž pri vchode do Ha-Taku. Kde sa tu beriete? – pomohol Greerovi vstať
G- Bol som na palube tej ukradnutej tristopäťky. Hrali na mňa divadielko, vraj že som na palube Ikara. Ale niečo mi nesedelo. Carterová sa správala fakt divne.
R- Bola tam Carterová? – so záujmom sa spýtal Rush
G- Áno. Pravdepodobne nejaký hologram. Mohli by ste mi prosím zavolať doktora?
R- Už sa stalo. Za chvíľu budete prenesení na Ikara.
A potom Rush Greerovi pripol na oblečenie pípajúcu vysielačku. Za pár sekúnd bol Greer na palube.

Greer sa objavil na mostíku. Keďže bol ťažko zranený hneď sa oprel o najbližšiu konzolu.
Sh- Seržant, kde sa tu beriete? Čakali sme Rusha. – prekvapene povedal
G- Postrelili ma.
Sh- Čo sa stalo?
G- Bol som na palube tej ukradnutej tristopäťky. Dostal som sa ku kruhom. - vysvetľoval
Sh- Tá tristopäťka je ešte stále tu?
G- Áno. Kde je plukovník Young?
Sh- To bohužiaľ nevieme. Práve sa ho chystáme odpojiť.
G- Je na tej tristopäťke.
Sh- Ste si istý seržant?
G- Kde inde by bol? Musíme ísť po neho! Rýchlo. Kým je ešte čas!
Sh- Ukľudnite sa seržant. Čo chcete robiť? Veď ani nevieme, kde je. Zrejme sa maskujú.
G- Použijem kruhy. Idem za ním.
Sh- Stojte seržant.
G- Nie, treba niečo robiť!
Sh- To je rozkaz seržant! Pošleme tam tím. Ale vy ste ťažko zranený. Ledva stojíte. Transportujem vás do ošetrovne. Dovidenia.
G- Áno generál.
Sh- Giny, transportujte sem Camerona Mitchella. Povedie záchranný tím.
X- Áno generál, zahajujem transport. – v momente vystriedal Greera na mostíku Mitchell
Cm- Čo sa stalo?
Sheppard sa postavil a dal pokyn Mitchelovi aby ho nasledoval k zbrojnici.
Sh- Plukovník, povediete záchranný tím na ukradnutú tristopäťku. Musíte ju získať späť za každú cenu. Rozumiete mi?
Cm- Áno pane. A ako s tam dostanem?
Sh- Kruhmi. Máte päť minút na prípravu. Pôjde s vami celá sg-1 a sg-2.
Cm- Áno pane. Spoľahnite sa na nás. Získame ju späť. Len ma prekvapuje, že je ešte tu.
Sh- To aj mňa.
Cm- A čo je s tým Ha-Takom, ktorý práve sedí na Cheyenskej hore?
Sh- Zistilo sa, že je to len hologram.
Cm- Tak to som teda nečakal.
Sh – To ani ja.
Mitchel po týchto slovách vošiel do zbrojnice, kde sa už pripravovali Sg-1 a Sg-2. Keď boli plne vyzbrojený Mitchel, keďže bol veliteľ, sa ujal slova:
Cm - Tak, ideme chlapi. Pripravte sa na najhoršie. Bolo by múdre, poslať napred omračovací granát. Aký je kód kruhov generál?
Sh- Nastavte to na najbližšie kruhy.
Cm- Rozumiem. Posielam omračovací granát.
Kruhy sa aktivovali a granát sa transportoval na druhu stranu.
Cm- Tak, a ideme na to. Spusťte to.
Kruhy sa znovu spustili a preniesli Camerona aj s niekoľkými vojakmi na druhú stranu.
Cm- Dobre, a teraz opatrne. Idem na mostík, sg-2, vy choďte do strojovne. Po ceste sa pozrite do ošetrovne, či tam nie je plukovník Young.
X- Áno pane.
Cm- Tak poďme. Musíme ísť opatrne, pravdepodobne už o nás vedia. – celá skupina vyšla z dverí pričom, Sg-2 išla doprava a Sg-1 rovno
Ďalej už sa všetci dorozumievali len posunkami. Tím sg-1 cestou na mostík prekvapilo asi desať vojakov Luciánskej aliancie a tak sa dali na ústup. Vtom im sg-2 hlásili že našli plukovníka a ten im povedal, že sú stále v hangári Ha-Taku, takže by bolo najmúdrejšie len vyslať signál, aby ich Ikaros zostrelil. Plukovník Cameron teda zamieril aj s sg-1 do strojovne, kde sa nakoniec po niekoľkých prestrelkách aj dostali. Nikto našťastie nebol zranený.
Cm- Dobre a čo teraz.
Vedec- Nestihli zmeniť kódy. Pravdepodobne ich ani neprelomili. Okolo lode je príliš silné maskovacie pole, ktoré neprepustí ani ten najsilnejší signál.
Y- Tak, čo budeme robiť?
Vedec- Úprimne? Nemám šajnu. Jediný spôsob by bol vyradiť maskovanie, ale to je v Ha-Taku. A ani neviem, kde je.
Cm- Ale to nie je možné. Sotva sme sa dostali sem. A sakra! Už zase útočia! – ozvala sa paľba- Neviete náhodou prečo nás jednoducho neprenesú do voľného vesmíru?
Vedec- No, je to tým, že nemajú tak dokonalé senzory. Môžu preniesť len niečo, čo je označené. Ale počkať! To je ono. Môžeme na upútanie pozornosti použiť transportné zariadenie. Ak by sme kus lode preniesli von z maskovacieho poľa, tak by sme tým pádom prezradili polohu Ha-Taku.
Y- moment, ako nás potom s Greerom preniesli keď nemajú senzory?
Vedec- Tak to neviem. Asi nastražili nejakú pascu pri vchode do holografického Ha-Taku. Ale na to teraz nie je čas. Zahajujem prenos mostíka mimo maskovacie pole. Snáď to vyjde. Máme málo času. Pohnime si, rýchlo ku kruhom. – všetci vybehli zo strojovne a každý strieľal
Cm- To bol dobrý plán.
Y- Áno, ja fakt čumím. Výborná práca.
Cm- Práve preto ho mám v tíme.
Y- Pozor! Ďalší Luciáni!
Cm- A sprava idú tiež.
Vtom sa loď otriasla a o chvíľu už všetci stáli na mostíku.
Y- Čo sa stalo?
Sh- Zachytili sme a obežnej dráhe energiu podobnú azgardskému transportu a tak sme tam vystrelili. Ha-Tak sa odmaskoval a my sme zachytili signál vašich lokátorov. Tak sme vás proste transportovali.
Cm- A čo ten Ha-Tak?
Sh- Bohužiaľ sa nám ho nepodarilo zostreliť. Ušiel nám.
Vedec- Sakra! A ja som im sprístupnil systém na tristopäťke.
Sh- Fakt ste boli na tristopäťke?
Cm- Áno generál.
Sh- Tak prečo ste ju proste nevyhodili do vzduchu?
Cm- Spoliehali sme sa na vás pane.
Sh- Ok, tak, plukovník Young, vám mám odkázať, že sa za chvíľu vrátite na Destiny. Pokiaľ ide o Ikara, vracia sa do Pegasu, takže dovidenia páni. Ehm, a dáma. – povedal Camille, ktorá bola premiestnená z Bieleho Domu po tom čo pomohla prezidentovi napísať prejav.

(v SGC)

Prezident Obama- Milí občania. Dnes, ako ste si všetci už určite všimli, sme čelili útoku mimozemšťanov. Áno, hovorím to otvorene. Vo vesmíre nie sme sami. V našej bezprostrednej blízkosti pôsobí takzvaná Luciánska aliancia. Je to skupina zločincov z celej galaxie ktorí sa spojili a vytvorili túto spoločnosť. Majú obrovské vesmírne lode, majú ničivé výbušniny z ktorých sa im jednu podarilo odpáliť v New Yorku a zabiť tak desať miliónov ľudí. Majú veľmi vyspelú technológiu, ktorou nás sú schopní zničiť a nenechať po nás ani stopy. Ale nie sme proti nim až tak bezbranní. Tiež máme vesmírne lode, dokonca oveľa mocnejšie ako tie ich. Teraz vám určite prišlo na um, odkiaľ máme takúto technológiu. Pred niekoľkými desaťročiami sme v Gíze našli zariadenie nazvané Hviezdna Brána. Toto zariadenie umožňuje cestovať vesmírom prakticky okamžite. Hviezdnu bránu sme používali osemnásť rokov na výskum našej galaxie a pred približne pätnástimi rokmi sme narazili na mimozemskú rasu nazvanú Azgardi. Títo mimozemšťania nám poskytli svoju technológiu a my sme pred desiatimi rokmi začali stavať vesmírne lode. Momentálne sa dokážeme ubrániť akémukoľvek známemu nepriateľovi a môžem vás ubezpečiť, že to nie sú len plané sľuby. Ako dôkaz som sa rozhodol vám teraz poskytnúť dokumentárny film o našej prvej lodi. Nazvali sme ju Prométeus.

Y- Bolo to výborné prezident..
O- ďakujem plukovník, vlastne to vymyslela Camille Wraiová. Ste pripravený na cestu späť na Destiny?
Y- To sa dá? Proste sa vrátim do svojho tela.
O- Máte pravdu. Tak dovidenia.

(Destiny, mostík)

Rush sedel vo veliteľskom kresle a niečo práve počítal a pritom sa rozprával s Volkerom:
V- BC-305? To vážne? Ako vyzerá?
R- Vlastne by ste bol naozaj sklamaný. Taká prťavá lodička. Veľký hangár a na ňom mostík a zopár railgunov. Ale tá technika je úžasná. Vylepšené štíty. Za chvíľu im budú dodávať energiu naquadahové generátory mark-3. A ďalej tie azgardské delá. Úžasné. Prakticky nemajú obmedzenú účinnosť. Proste, koľko energie do nich napumpujete, toľko jej uvoľnia. Naozaj úžasná technika. A momentálne tam všetci pracujú na novom hyperpohone. Teraz, keď ich až tak neobmedzuje energia, vymysleli úplne nový. Omnoho rýchlejší, ako ten starý. Do Pegasa sa dostanú za týždeň a pol.
V- Úžasné. A prečo robia tie lode tak malé?
R- Nemajú peniaze na nič väčšie. Vlastne, jediná krajina, ktorá momentálne vyrába vlastnú loď je Čína. A aj to keď ju dokončia, tak už ďalšiu stavať nezačnú. Všetky krajiny ktoré vedia o hviezdnej bráne vytvorili projekt, s ktorým sa im spoločne darí financovať výrobu jednej tristopäťky. A potom, keď ju vyrobia sa ešte mesiac hádajú, ktorá krajina jej bude veliť. – dodal s povzdychom
V- Takže nikto tam nemá peniaze?
R- Nikto. Na Zemi sa toho zmenilo naozaj veľa. Ale to vám poviem až potom, keď vypočítate kurz.
V- No tak dobre. Idem na to. A kde je Chloe?
R- Spí.
V- Aha, takže ona môže spať, ale ja...
R- Vraj sa k nej nasťahoval Scott.
V- Fíha, tak to už hej. A odkiaľ to vieš?
R- Vráťme sa k práci.

(Destiny, vyhliadková paluba)
Greer s Parkovou sedeli na zemi opretí o stenu, túlili sa k sebe a rozprávali sa:
G- Tak, čo na to hovoríš?
P- Jedlo celkom dobré, pitie, ehm, TJ s tým dezinfikuje nástroje, - uškrnula sa- ale ok. Som rada, že som s tebou.
G- Keby si videla to čo vidím ja. –Povedal Greer a jemne Lisu chytili okolo pásu. Praková sa k nemu privinula a povedala.
P- Ach jo. Nie a nie si na to zvyknúť.
G- Nebudeš takto do konca života.
P- Myslíš?
G- Určite. Sme predsa na vesmírnej lodi. Určite sa tu nájde niečo, čo to vráti zrak.
P- Tak to dúfam. Som rada, že si tam na Zemi nezomrel.
G- To je v pohode. Veď ma len postrelili. A vlastne som to ani nebol ja takže...
P- Som naozaj rada, že si sa na mňa nevykašľal.
G- To by som nikdy nespravil.
P- Ale vieš, keď som oslepla, tak som si myslela že...
G- Už dosť. Neboj sa, ľúbim ťa. Nič také sa nikdy nestane.
Po týchto slovách sa im naskytol najkrajší pohľad, aký je na Destiny možné vidieť – výstup z FTL. Teda len Greerovi.

(Destiny, kajuta Chloe a Scotta)

C- Scott, aspoň by si si po sebe mohol popratať, keď už odchádzaš.
S- Chloe, naozaj nemám čas. Vystúpili sme z hyperpriestoru. Mám viesť tím na planétu.
C- Fajn, ale nezvykaj si, že za tebou budem všetko upratovať. Chcem tu mať čisto.
S- Milujem ťa. Ahoj.

Zajtra sa môžete tešiť na bonus. Nebudem prezrádzať o čom je, ale bude celkom ok.

Toto je spoiler!!!:
03x04. Génius vo výslužbe 1

Tento diel sa odohráva asi týždeň po útoku na Zem. Rush nájde sekundárny FLT pohon a Brodymu sa podarí vytiehnuť Ginn aj Amandu z karantény. Väčšina posádky bude na dvoch planétach zbierať jedlo a vodu.

P.S. toto nie je ten bonus
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hmm. :D Pěkně sepsaný třetí díl. Počkal jsem, až to bude komplet Zajímavý nápad na třistapětku. Všeci jdou do větších, ale ty naopak. :D Osobně vůbec nejsem proti. Obrázek by asi nebyl že? :D Jo a kdy plánuješ vydání dalšího dílu, mám v tom trochu chaos, jak to máš s tím vydáváním. Ale jen tak dál. :bravo: :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

1 poldiel za tri dni, každopádne si prečítaj zajtrajší bonus, kt. ti odpovie na väčšinu otázok. Obrázok bude neskôr (možno zajtra :D ), ale bude na isto.

Edit/ k tej veľkosti: To vieš, ja som realista. A keď vidím situáciu vo svete (finančná kríza...), tak si neviem predstaviť, že by išli budovať niečo väčšie. Museli to trochu okresať.
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, tu je ten sľúbený bonus.

oficíálne vyhlásenie 1- Zem 2010-2014

TABES

TABES- Transnational Alliance of Building Earth Spaceships (Nadnárodná organizácia zaoberajúca sa budovaním pozemských lodí – voľne preložené)
- vznikla 12.4..2010 a jej zmyslom bolo zbierať financie na budovanie vesmírnych lodí (ako vyplýva z názvu)
- bola založená po tom, čo sa v USA nenašli zdroje na budovanie novej lode. Tento stav trval v USAviac než rok.
- založili ju štyri krajiny- USA, Rusko, Veľká Británia , Kanada.
- Mesiac po jej založení sa nazbierali potrebné zdroje na začatie výstavby prvej (a poslednej) lode typu BC-304. Ale už od začiatku sa TABES stretávala s problémami a to nie len tými finančnými. Neschopnosť rozhodnúť o zložení medzinárodnej posádky (Nedohodli sa ani na pomere. Briti a Kanaďania boli za to, aby sa miesta rozdelili podľa toho, kto dal koľko peňazí. Rusi, ktorí tento projekt využívali len na to aby dostali ďalšiu loď samozrejme presadzovali to, aby novej lodi velil ruský dôstojník a Američania s tým zase nesúhlasili a tiež chceli velenie, pretože poskytli priestory v ktorých sa loď budovala a taktiež technické vybavenie a rudu (naquadah, trinium...)). Preto sa výstavba lode pozastavila a dlho sa nevedelo, či sa bude pokračovať. Táto pauza trvala dva mesiace a medzitým veľká časť peňazí zmizla. S budovaním sa začalo až po prijatí Číny do organizácie a nevydarenému útoku Luciánskej aliancie.
- 12.8.2012 sa dokončila prvá loď organizácie TABES. Tá potom ešte mesiac stála v hangári a čakala na to, kým sa všetky krajiny dohodu na posádke. Velenie na lodi nakoniec dostalo Rusko a loď pomenovali TABES- 001 (nevedeli sa dohodnúť, v akom jazyku bude loď pomenovaná)
- po úspešnom dokončení prvej lode organizácie TABES (výstavba trvala viac než dva roky) sa bohužiaľ nepodarilo nazbierať peniaze na výstavbu ďalšej lode. Tak vznikol projekt x-305. Tým vedcov na čele s plukovníkom Samanthou Carterovou bol poverený vývinom novej lode, ktorá by bola o 70% lacnejšia než BC-304. 1.9.2012 sa schválil návrh na novú pozemskú loď BC-305 a v TABES-e sa nakoniec našli zdroje na vybudovanie jednej tejto lode. Predpokladaná dĺžka výroby jednej lode bola dva mesiace. Prvá loď sa začala stavať 18.9.2012 a s výstavbou skončili 22.2.2013, čiže to trvalo viac než päť mesiacov (k tomuto času bolo pričítané aj obdobie kedy loď stála v hangáre a čakala na posádku. Dohodu sa piatim krajinám podarilo uzatvoriť asi mesiac po tom, čo bola tristopäťka plne funkčná (velenie na nej nakoniec dostala Veľká Británia). Bola to tretia loď svojho druhu (prvá loď Ikaros- USA z toho trieda Ikaros a druhá loď Čínska Xi-T’iang) a pomenovali je TABES- 2.
- 24.3.2013- do organizácie TABES vstúpili ďalšie tri krajiny- Dubaj, (kvôli ich peniazom) India a Japonsko.
- 29.3.2013- nazhromáždili sa peniaze na budovanie ďalších dvoch! lodí triedy Ikaros. Tento projekt sa ale neskôr ukázal ako priveľmi ambiciózny. Nakoniec 29.7.2013 sa podarilo dokončiť jednu z týchto lodí, ale druhá zostala rozostavaná v hangári. Velenie nad treťou loďou vybudovanou TABES-om dostal Dubaj. Pomenovali ju TABES- 3.
- 11.6.2013 vznikol projekt B-302. Jeho cieľom bolo navrhnúť bombardér schopný cestovať hyperpriestorom, ktorý by sa vošiel do hangáru hocijakej pozemskej lode (niečo ako Al-Kesh). 3.8.2013 bol projekt dokončený, avšak bombardér nebol nikdy vytvorený (ukázalo sa to ako plytvanie peniazmi). Ale zdroje a úsilie vynaložené na vývin tohto bombardéra nakoniec neboli až tak zbytočné, pretože sa výrazne pokročilo v miniaturizácii azgardskej technológie a tá potom bola použitá v novom projekte F-302+. Bol to vlastne upgrade asi najúspešnejšej pozemskej bojovej lode (pôvodne x-302) F-302+ má sklápacie krídla ako aj goaul’dské klzáky, takže sa ich do hangáru BC-304 vojde až dvadsať (do oboch teda 40) a do hangáru BC-305 až dvadsaťsedem. Ďalšia vec ktorú doslala nová stíhačka boli modifikované azgardské energetické zbrane. Majú prakticky rovnaký účinok ako predchádzajúce guľomety, ale nemusia sa nabíjať. Samozrejme každá F-302+ nosí v sebe aj desať rakiet.
- 31.11.2013 začala sa výstavba nového hangáru na stanovišti delta. Bohužiaľ, tento projekt bol 3.1.2014 prerušený kvôli nedostatku financií. Zostala po ňom prakticky len diera v zemi.
- 6.2.2014 sa konečne nazbierali peniaze na dokončenie druhej lode. Táto loď bola bohužiaľ tesne pred jej dokončením 5.4.2014 ukradnutá Luciánskou alianciou.
- 5.4.2014 vstúpilo do aliancie TABES jedenásť krajín (tesne po útoku na Zem a následnom odhalení brány svetu)
- 6.4.2014 vstúpilo do TABES-u ďalších sedem krajín
- 8.4.2014 boli obnovené práce na hangári na stanovišti delta. Taktiež sa začala prejednávať výstavba ďalšieho hangáru na stanovišti delta a nazhromáždili na peniaze na vybudovanie dvoch BC-305

Takže ako sa zdá, útok Luciánskej aliancie na Zem vlastne len rozhýbal výstavbu ďalších lodí a rozvoj technológie...

USA

- 12.4.2010 zakladajú organizáciu TABES
- 1.9.2011 sa začala výstavba prvej lode typu BC-305. Dokončená bola 13.11.2011. Pomenovali ju Ikaros a po tejto lodi sa pomenovala celá trieda týchto lodí (Ikaros class)

Potom sa už USA na nič nezmohli. Finančná situácia v krajine bola tak zlá, že sa chvíľami šepkalo o bankrote USA a pomohla až finančná injekcia z EÚ, Ruska a Číny. Bola to sčasti aj zásluha TABES-u, členské krajiny totiž nechceli stratiť silného partnera a miesto, kde budujú svoje lode.

Rusko

- v Rusku bola situácia podobná. Rusi dávali všetky svoje financie do TABES-u a nakoniec získali velenie nad loďou TABES- 001.
- po dokončení projektu F-302+ si začali budovať veľkú letku týchto stíhačiek. Nakoniec ich vybudovali sto a potom ich poskytli pri prezbrojovaní pozemskej flotily a získali miesta na Daedalovi, Sun-Tzu a na Generálovi Hammondovi

Čína

- 3.3.2010 dokončili ďalšiu BC-304 a pomenovali ju Chifeng. (podľa mňa blbé meno)
- 2.9.2011 sa začala výstavba lode triedy BC-305 a dokončila sa 30.11.2011. Pomenovali ju Hi-Tuan. Táto loď bola odvelená do Pegasu kde ju zničili Wraithi spolu s ich ďalšou loďou Sun-Tzu2, ktorú začali budovať 11.12.2011 a dokončili ju presne o trištvrte roka 11.9.2012.
5.5.2012 začali s výstavbou dvoch nových hangárov na výrobu tristopätiek. Oba boli dostavané 5.7.2012 a naraz začali vyrábať dve tristopäťky. Bohužiaľ im nevystačili peniaze a projekt bol zastavený. Tie lode sú tam rozostavané ešte teraz.
- 18. 9.2013 začali budovať novú loď, ktorá sa buduje doteraz (bola spomenutá v treťom diely 3. série SGU. Dokončenie lode je naplánované na apríl 2014.

Japonsko

- 24.3.2013 Japonsko vstúpilo do TABES-u. 15.4.2013 sa rozhodli investovať do TABES-u rekordné tri miliardy dolárov.
15.4.2013 sa vyčlenilo päť miliárd dolárov na vybudovanie hangáru a neskôr aj prvej Japonskej lode. Loď sa začala stavať 19.6.2013 a jej dokončenie je naplánované na marec 2014

Dianie v rokoch 2011-2014 v Mliečnej Dráhe

- 7.3.2011 Odysseu prepadla Luciánska aliancia s anúbisovými Ha-Takmi. Bola zajatá a odvezená na preskúmanie, ale v poslednej chvíli ju našla čínska loď Sun-Tzu a nakoniec po veľkej bitke boli Luciáni porazení. Čína Odysseu vrátila USA.

- 10.9.2011 USA nedokázali ďalej udrživať v chode hviezdnu bránu. Tá bola následne presunutá z Cheyenskej hory späť do Ruska a všetky štáty ktoré vedeli o hviezdnej bráne vytvorili spoločný projekt nazvaný Hviezdná Brána (aké prekvapenie). Každá krajina si vytvorila štyri tímy sg-1 až sg-20. Brána bola presunutá do komplexu v Bajkonure.

- 17.10.2012 poskytli niektoré krajiny USA finančnú pôžičku (písal som o tom vyššie)

- 19.10.2012 bol zvolený nový prezident USA, černoch Barrack Obama.

- 31.12.2013 sa podarilo pozemskej flotile zloženej z dvoch tristoštvoriek a dvoch tristopätiek zničiť sedem Ha-Takov Luciánskej aliancie plne naloženej Kassou (vesmírna kukurica). Týmto útokom sa podarilo Luciánsku alianciu veľmi ochromiť.

- 5.4.2014 – otvorený útok Luciánskej aliancie na Zem, podarilo sa im ukradnúť nedokončenú loď aliancie TABES. Zničili tiež polku New Yorku a zaútočili aj na iné mestá. (03x03)
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak teď už je mi všechno jasné. USA je pěkně zadlužená. No a ostatní státy šetří každý peníz, aby mohli postavit loď. :D :D Očiviďně na Zemi je strašně velká finační krize. Zajímá mě, jestli z toho Zem nějak vybruslí nebo jestli nastane celosvětový bankrot. :D :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No áno, ale to som tu dal len na zorientovanie. Predsa len, SGU je SGU čiže hlavne budem rozvýjať postavy a dej na Destiny, nie na Zemi. Ale samozrejme občas sa možete tešiť aj na takéto bonusy k hlavnému príbehu, alebo sa niečo dozviete z jednotlivých dielov, keď bude nejaká hlavná postava na Zemi.
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak ešte raz. To čo som nahodil pred hodinou bola správna časť, ale bez úpravy. Teraz je to už ok. Snáď sa bude páčiť.

Génius vo výslužbe 1 - 1. časť

R- PlukovníkYoung, tu je Rush. Počujete ma? Plukovník Young, počujete ma? Sakra. Kde toľko trčí? To mi robí naschvál.
Y- Áno Rush, počúvam. Čo sa deje?
R- Práve sme vystúpili z FTL.
Y- Nejaké brány v dosahu?
R- Dokonca hneď tri. Ale jedna je zamknutá. Vyzerá to tak, že brána na druhej strane je poškodená.
Y- Ok, ďakujem Rush. Už sa vám podarilo vybrať Ginn z karantény?
R- Nie. Zatiaľ nie.
Y- Rush! Už na tom pracuješ viac než týždeň. Kedy to bude?
R- Už čoskoro. Práve som na niečo prišiel. Ale neviem, či to bude fungovať.
Y- A čo Ginnino telo?
R- Akoby bola v kóme. Ale inak je v poriadku.
Y- Dobre. Ozvi sa, až budeš niečo mať.
R- Dobre.

Y- Poručík Scott, práve sme vystúpili z FTL a v dosahu sú brány. Pôjdete to preveriť.
S- Áno pane. Koľko si so sebou mám vziať ľudí?
Y- Koľko chcete poručík. Je to len na vás. A bolo by dobré, ak by ste doniesli nejaké jedlo. Nejak nám dochádza.
S- Tak to nemôžem sľúbiť pane. Tak, za pol hodinu budem pripravený na odchod.
Y- Fajn, a poručík Jamesová bude veliť druhému tímu. Poručík Jamesová, počujete ma...?

(kajuta Scotta a Chloe)

S- Chloe, chcela by si si vyraziť na planétu? Trochu sa prejsť a tak.
C- To vieš že chcela. Už som tu zavretá týždeň. Ale ty tu stále robíš taký bodrel, že ja proste na nič nemám čas.
S- Ale no tak Chloe. Nechaj to tak. Popraceme to, keď sa vrátime.
C- No jasné, už to vidím, ako ty pomáhaš upratovať.– povedala trochu rozhnevaným hlasom
S- Vieš, neporiadok je známkou inteligencie. – povedala ironicky
C- Vážne? Že o tom neviem.
S- No áno. Pretože nie je problém niečo nájsť, keď máš všetko popratané, ale vyznať sa v bodreli je oveľa ťažšie. – prikyvoval a tváril sa vážne
C- Kiež by ťa nenapadali takéto hovadiny. Kto to má stále počúvať?
S- Ale no tak Chloe. To sa naozaj musíme stále hádať? – upustil od irónie
C- No nie. Ak by si aspoň raz robil to čo ti hovorím, tak by sme sa hádať nemuseli.
S- Aha, takže ja mám proste počúvať tvoje rozkazy?
C- Veď si tak vycvičený či nie?
S- Ale toto je niečo iné.
C- A v čom je to iné?
S- Chloe! Ja vážne nechápem, čo si týmto chceš dokázať. Si nejaká moja nadriadená alebo niečo také? Nie. Si moja, no, dajme tomu že si moja družka. Iné slovo ma fakt nenapadá. Takže sme si obaja rovní. A teda nemusím plniť žiadne tvoje rozkazy. – po týchto slovách začali už obidvaja kričať
C- Ale prosím ťa Scott. Veď ja sa ťa snažím naučiť aspoň tie základné hygienické návyky.
S- Čo? Ako si nemám dávať veci na zem? Ako mám dať dole dekel keď dočúram? Prečo ho ty nedávaš hore? Hmm??
C- Lebo ja som žena.
S- Aha, no, niekedy o tom dosť pochybujem.
C- Čo si týmto akože myslel Scott?!
S- Vieš čo? Na toto nemám náladu. Idem plniť rozkazy, čau.
Scott vybehol z kajuty ako hurikán a bol vo svojom svete teta až dovtedy keď stretol Greera.
G- Máš doma dosť dusno. Čo?
S- Bohužiaľ. Chloe vyvádza ako šialená. A čo ty a Parková? – rozvinul debatu a pohli sa k bráne
G- To vieš, taký pekný románik. Akurát sme boli na prechádzke. Pred pár minútami som ju bol odprevadiť na mostík,
S- Čo chcela na mostíku?
G- No, stále občas pomáha Brodymu, Volkerovi a občasaj Morissonovi. Ale ten väčšinou obsluhuje Kino.
S- Aha, a čo tam akože robí?
G- Ja ani neviem. Fakt neviem. Možno niečo vymýšľa, alebo im hovorí, ako riešiť nejaké problémy alebo čo.
S- Aha, tak to hej. Tak a sme tu. Morisson, čo je na druhej strane?
M- Dýchateľná atmosféra, teplota desať stupňov a vidím niečo ako trávu. Ale žiadne stromy alebo čo. Prepínam Kino do vyhľadávacieho módu. Snáď niečo nájde.
S- Fajn. Tak, ľudia, choďte sa pripraviť. Za dvadsať minút vyrážame. Polka z vás pôjde so mnou a polka s poručíkom Jamesovou. Je mi jedno, ako sa rozdelíte, ale nech je to na polku. Takže dvadsať minút. Na nikoho nebudeme čakať.

Vtom už prišiel do miestnosti s bránou aj plukovník Young.
Y- Doktor Morisson. Myslíte si že je múdre vytáčať bránu? Nemohli by nás drony objaviť?
M- Určite áno, ale monitorujeme ich pohyb po galaxii a momentálne je ich najbližšia loď od nás vzdialená asi tristo svetelných rokov takže kým by prišli, tak my by sme boli už dávno preč.
Y- To rád počujem. Vidím, že im tí mimozemšťania dávajú zabrať.– značne sa mu uľavilo
M- Vlastne máte pravdu plukovník. Za ten týždeň čo ich monitorujeme bolo zničených až desať lodí, ale vyrobili si ich len sedem, takže to nejako nestíhajú.
Y- Oni si za týždeň vyrobili sedem lodí?
M- Sú to stroje. – povedal a keby to nebol veliteľ tak by ho určite vysmial, to ale nemohol lebo sa Youngovi zapla vysielačka
R- Plukovník Young, tu je Rush. Niečo ma napadlo.
Y- Má to niečo spoločné s Ginniným vedomím?
R- Vôbec nie, ale bude sa vám to páčiť.
Y- Už teraz sa toho desím.
R- Nie je sa čoho báť. I keď Brodymu a Volkerovi sa to moc nepozdáva, ale oni to nedokážu pochopiť do takej hĺbky, ako to dokážem ja.
Y- A kde vlastne teraz ste?
R- Na mostíku, príďte sem plukovník.
Y- Jasné Rush, už idem. A dúfam, že to stojí za to, lebo už mám toho behania naozaj dosť. Zišiel by sa nám tu azgardský transport.
R- Budete ohromený.
Y- Fajn, zatiaľ robte na tej karanténe. Prídem ku vám asi tak o pol hodiny.
R- Čo budete robiť pol hodinu?
Y- No keď to musíte vedieť, rád by som vyprevadil tímy na planétu.
R- Snáď nájdu nejaké jedlo. Tie konzervy mi už lezú krkom.
Y- Uvidíme.

(destiny, miestnosť s bránou – asi o 18 minút)

Scott a jeho ľudia boli už plne pripravení
Y- Tak poručík, ste pripravený.
S- Áno pane.
Y- Začnite vytáčať. – povedal Morrisovi a v momente sa brána začala otáčať
S- Pane, nevidel ste niekde Chloe?
Y- Nie, dnes som ju ešte nevidel.
S- Sakra. Kde je? Povedala, že pôjde na planétu.
Y- Dnes ráno som šiel okolo vašej kajuty a bol tam dosť veľký krik, takže nie je isté, či pôjde.
S- To nie. Nevie sa dočkať, kedy zasa vypadne z tejto lode. Ako to riešite vy?
Y- Čo tým myslíte?
S- Ako to robíte, že tu stále trčíte a ešte ste sa nezbláznil.
Y- No, pred týždňom som zažil veľmi zaujímavé chvíle na Zemi. A k tomu bláznenie, moc sa mi nezdá, že som v pohode. Skôr mám pocit, že každú chvíľu vybuchnem.
S- Tak poďte s nami nie?
Y- To nie. Rush ma s niečím otravoval. Vraj je to veľmi dôležité. Takže už pol hodinu na mňa čaká.
S- Vážne? To je od vás pekné. Kiež by aj na mňa niekedy pol hodinu čakal.
Y- To by sa dalo zariadiť.– brána vytvorila stabilnú červiu dieru
S- Nie, ďakujem. Ja som celkom spokojný. Tak, zbohom plukovník.
Y- Veľa šťastia poručík.
S – No dobre ideme.
Všetci ľudia, ktorí boli vybraní na misiu sa vydali smerom k bráne. Po piatich minútach prešla so svojou skupinou a Jamesová a brána sa zavrela. Young tam stál ešte asi minútu ale potom sa donútil otočiť a vydať sa na mostík.

(Destiny, mostík, asi o 5 minút)

Y- Tak Rush, čo si chcel? – povedal ako keby bol učiteľ a vyvolal hyperaktívneho žiaka
R- Plukovník Young, na lodi sú dva FTL pohony.
Y- O čom to hovoríte? – povedal a hneď sa jeho nezáujem obrátil v záujem
R- Ten druhý pohon som našiel len včera. Je kompletne vypálený, ale dal by sa opraviť.
Y- No a na čo by nám bol? Veď už jeden máme.
R- Ten pohon bol konštruovaný na malé skoky a nepotrebuje čas na vychladnutie. V podstate ide o to, že keby sme mali nejaké problémy, niekto by na nás zaútočil alebo niečo podobné, tak by sme mohli okamžite vyštartovať a nemuseli by sme čakať, až hlavný FTL pohon vychladne a znova sa nabije.
Y- V čom je problém?
B- Plukovník, ten FTL pohon je zničený. A aj keby sme ho opravili, tak by sa naštartoval vždy, keď sa naštartuje hlavný FTL pohon.
R- A to je ďalšia super vec. Mali by sme mierne väčšiu spotrebu, ale omnoho vyššiu rýchlosť.
B- To síce áno, ale oprava takého FTL pohonu je nesmierne zložitá a aj keby sa nám to podarilo, tak ho ešte budeme musieť správne naprogramovať a akákoľvek chyba v programovaní by takmer určite spôsobila katastrofu. Mohol by sa nenávratne poškodiť celý FTL pohon. Primárny a aj ten sekundárny.
Y- Takže ak sa niečo nepodarí, tak tu uviazneme?
B- Presne t...
R- Nebojte sa plukovník. – skočil Brodymu do reči a pohľadom ho práve prepichol – Bez rizika to nebude, ale myslím, že to stojí za to. Mohlo by som skopírovať program primárneho FTL a pridať tam niektoré príkazy a bude to naozaj bezpečné. A aj keby sa niečo pokazilo, tak sú spôsoby ako minimalizovať riziko.
Y- Rush! Ste si istý že sa nič nemôže stať?
R- Nič také som nepovedal. Vždy, opakujem vždy je tu riziko. Ale je naozaj malé. Asi také, ako keď boli Ginn a Amanda v Chloe. Vtedy sa mi to podarilo vyriešiť.
Y- Čo si o tom myslíte vy Volker?
V- No, ešte som sa na to bližšie nepozrel, ale bral by som možnosť rýchleho úteku pred dronami.
Y- Parková?
P- Naozaj neviem. Je to síce lákavé, ale Brody má pravdu. Akákoľvek, aj tá najmenšia chyba by mohla spôsobiť katastrofu. Neviem, zišla by sa nejaká pomoc. Eli by to zvládol, ale ten je mŕtvy.
R- A čo AmandaPerry?
Y- Čo s ňou?
R- No, mohol by som ju dočasne nahrať do Ginninho tela a pomohla by nám. Za ten čas čo bola v systémoch si určite zistila o FTL pohone všetko, čo sa dalo.
Y- To Ginn spravila určite tiež.
R- No, asi áno. Ale podľa mňa by to nezvládla. Ona nie je tak... no, ...
Y- Čo? Chytrá?
R- To je to správne slovo. Ale Amanda by to určite zvládla.
Y- Problém je v tom, že nie ste schopný vybrať ich z karantény.
R- To zvládnem.
Y- Nie, zvládne to Brody. Vy začnete opravovať ten sekundárny FTL pohon.– Povedal ostro, lebo vedel, že táto myšlienka by sa mu určite hnala hlavou pri nahrávaní vedomia do Ginn
R- To znamená, že som vás presvedčil.
Y- Áno. Ak sa vám podarí vytiahnuť Ginn alebo Amandu z karantény, tak máte zelenú s programovaním.
R- To rád počujem.
Y- Tak, pustite sa do práce. Dovidenia.
B- Plukovník, na slovíčko.
Y- Čo by ste rád Brody?
B- Nemyslím si, že je to múdre. Mohli by sme tu uviaznuť už navždy. – odtiahol plukovníka bokom aby ho Rush nepočul
Y- A čo ak nás napadnú drony? Ďalší útok už neprežijeme. Loď je vo veľmi zlom stave.
B- A čo tí mimozemšťania?
Y- Neviem, či im môžem veriť. Prakticky nič o nich nevieme. Nepoznáme ich úmysly, ich zmýšľanie, pravidlá, etiku a tak ďalej. Nemôžeme sa na nich spoliehať.
B- To je síce pravda, ale...
Y- Ak mi dáte dobrý dôvod k tomu že by sme to nemali skúšať, tak to zarazím. Dovtedy má Rush zelenú. Hrozím sa toho, ale on je najchytrejší na lodi a musíme sa na neho spoľahnúť. Ale ak vyriešite problém s karanténou, tak by sa to mohlo zmeniť. Takže do práce.
B- Áno plukovník.
Y- Neberte si to zle. Verím vo vaše schopnosti a váš názor vždy zaváži. Ale zatiaľ len opravujú pohon, takže sa nič nemôže stať.
B- To dúfam. Tak, ja idem do miestnosti s kreslom.
Brody odišiel z mostíka, Young sa ešte zapozeral cez okno do tmavého vesmíru, a potom ho nasledoval
(na planéte)

Scott vyšiel z brány na druhej strane. Pred bránou pol príkry zráz, ale za to z plošiny pri bráne bol nádherný výhľad na údolie pred ním. Na zemi bol porast podobný tráve s množstvom modrých kvetov. Sem tak bolo vidno nejaký ker. Stromy však vidno nebolo. Scott prišiel k jednému z kríkov a vytrhol ho zo zeme. Všimol si, že má hľuzovité korene, podobne ako aj zemiaky.
S- Tak, čo to tu máme? Camille! Vy sa vyznáte v rastlinách nie?
W- No, asi tak ako každý iný.
S- Fajn. Čo hovoríte na toto?
W- No, neviem. Vyzerá to ako nejaká hľuza. Mohlo by to byť jedlé.
S- Takže máme prvého kandidáta na zjedenie. Dobre ľudia! Venujte mi prosím pozornosť. Rozdeľte sa do skupín po troch a prehľadávajte planétu. Každá skupina bude mať vysielačku a jednu zbraň. Nebol by som rád, ak by nás zase prepadlo nejaké zviera. Minule kvôli tomu zomrelo niekoľko ľudí. Takže rozchod. – obrátil sa a chcel vyraziť ale spomenul si ešte na niečo - A hľadajte jedlo a taktiež nám pomaly dochádza voda. Máme ju síce ešte na dva mesiace, ale aj tak. Ak niekto nájde jazero, rieku alebo nejaký prameň, tak volajte.
TJ- Scott, našla som nejaké hľuzy. Idem to do laborky preveriť.
S- Skúsime toho nájsť viac, aby si nemusela behať sem a tam.
TJ- Máš pravdu. Tak ideme. Pozor na ten zráz. Brána už fakt nemohla byť na horšom mieste.
S- Pravdepodobne sme niekde v horách. Skoro žiadna vegetácia, dosť chladno...
W- Možno len nejaký osamelý kopec...
Pokračovali v rozhovore a pomaly začali zostupovať dole.

(Destiny, o pol hodiny)

M -Plukovník, aktivovala sa brána.
Y- Už tam idem Morisson. Kto je to?
M- Prišla TJ. A má so sebou nejaké vrece.
Y- Ok, povedz jej, nech počká.
M- Rozumiem plukovník. – Obrátil sa na TJ a zavolal – TJ, máš tu počkať na plukovníka.
TJ- A na čo?
M- Asi s tebou chce hovoriť. Neviem. Povedal mi len, že tu máš na neho počkať.
TJ sa veľmi nechcelo ale počkala asi po 2 minútach dobehol Young a trochu zadychčane povedal:
Y- Ahoj. Ako je na planéte?
TJ- Zima. Prečo som tu mala počkať?
Y- Chcem ťa odprevadiť a porozprávať sa s niekým normálnym.
TJ- Na to tu máš plnú loď ľudí, nie?
Y- Väčšina je teraz na tých dvoch planétach a ja som tu v spoločnosti pološialených vedcov.
TJ- A čo Chloe?
Y- Chloe nešla na planétu? – nahodil prekvapený výraz
TJ- Nie. Trochu sa so Scottom pohádali alebo čo... Ja neviem. Ale od rána je vo svojej kajute.
Y- Asi by som sa s ňou mal porozprávať. – zdvihol batoh zo zeme a vydali sa smerom k ošetrovni
TJ- Bolo by to múdre. Mám o ňu trochu strach. Odkedy sa k nej nasťahoval Scott je nejaká divná.
Y- Vážne? Hovorila ti niečo?
TJ- Nie. Ale vidím na nej, že niečo nie je v poriadku.
Y- Tak ja sa s ňou porozprávam. A v tom vreci máš nejaké jedlo z planéty?
TJ- Áno. Idem ho otestovať. Je tam jedna celkom sľubná hľuza. Trochu sa to podobá na zemiaky. Vyzerá to tak, že to rastie naozaj rýchlo. A potom je tu ešte nejaký dužinovitý plod. Rastie to na zemi, ako tekvica. Ale je to oveľa menšie.
Y- Dúfam, že budeš mať dobré správy. Ehm.... no a čo hovoríš na Greera a Parkovú?
TJ- Myslím si, že je to super že sa na ňu Ronald nevykašľal. Tak šťastnú som ju snáď ešte nevidela. – došli do ošetrovne a Young položil vrece na stôl
Y- No, hehe áno. Tak, predpokladám, že máš veľa roboty. Tak ja teda idem za Chloe.

B- Plukovník, počujete ma?
Y- Áno Brody, čo sa deje?
B- Myslím, že som a to prišiel.
Y- Viete, ako vybrať Ginn z karantény?
B- Nie.
Y- To si robíte srandu! Tak prečo ma otravujete?
B- Príďte tu. Takto cez vysielačku sa mi to nechce vysvetľovať.
Y- Lenže pán Brody, ja už mám toho dosť. Od rána pendlujem po lodi a teraz si idem sadnúť, takže to budete musieť prekusnúť a vysvetliť mi čo sa deje cez vysielačku.
B- Tak teda stručne, neviem, či je vôbec možné vybrať nejaké dáta z karantény. Eli to zabezpečil naozaj dobre. Ale prišiel som na to, ako celú karanténu zrušiť. Je to celkom jednoduché. Už len stačí stlačiť tlačidlo.
Y- Spravte to.
B- Ale to by znamenalo, že by som ich obe pustil do systémov lode. To by mohlo spôsobiť dočasný výpadok systémov lode včítane podpory života a brány. A neviem, ako dlho by trvalo, kým by sa všetko stabilizovalo. Nepočkáme s tým?
Y- Je mi to jedno. Robte, čo uznáte za vhodné. Momentálne sa nechystáme vytáčať a je nás tu päť a pol, takže by to nemal byť problém.
B- Tak ja teda idem na to. Ruším karanténu.

Takmer okamžite zhasli všetky svetlá na lodi. O chvíľu sa však znovu rozsvietili.

B- Plukovník, úspešne som zrušil karanténu. Nefunguje nám FTL, podsvetelný pohon, podpora života, senzory, stabilizačné systémy, a štíty. Ale napájanie na lodi už nabehlo. Moment, už funguje aj podpora života. Za pol hodinu by sme mali mať prístup k databáze a potom by som mohlo začať s prenosom Ginninho vedomia do jej tela.
Y- Dobrá práca Brody. Za hodinu ste zvládol to, čo sa Rushovi nepodarilo za týždeň.
B- Plukovník, Rush podľa mňa pomaly kolabuje. Unikajú mu niektoré skutočnosti, robí zbytočné chyby a skoro nespí. Je...

TO BE COMTINUED
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Přišel jsem, přečetl jsem a musím říct, že díl od dílu lepší. Akorát doufám, že z těch brambor nebudou mít nějaké halušky a neuvídí běhat šmouly po lodi. :D :D :D :D

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To by bolo zaujímavé :D Snáď si už TJ dá pozor. Inak, našiel som také Webizody volá sa to SGU kino. Má to 34 častí. Akurát robím titulky :D celkom sranda
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, a je to tu. Dokončenie štvrtej časti.

Génius vo výslužbe 1 - druhá časť

M- Plukovník Young, máme príchodziu červiu dieru.
Y- Kto je to?
Vysielačka- Tu je Vanessa Jamesová. Počuje ma tam niekto?
M- To som ja, doktor Morisson. Nevstupujte do horizontu.
J- Prečo? Čo sa stalo?
M- Nemôžeme vytáčať bránu. Brodymu sa podarilo zrušiť karanténu a Ginn a Amanda tu narobili trochu bodrel.
J- Aha, no, tak my sme tu našli niečo, čo vyzerá jedlo. Tak ja vám to tak hodím. To snáď môžem.
M- Áno, ja to donesiem TJ.
J- Tak dobre, my tu zatiaľ zostaneme.
M- A ako tam je?
J- V pohode, teplo, príjemne. Je tu rieka s pitnou vodou, takže by sme mohli nejakú doniesť.
M- Jasné, len čo budeme môcť vytáčať tak vám pošleme nejaké sudy.
J- Fajn.
Z brány vypadlo vrece a potom sa brána zavrela. Doktor Morisson sa chystal to vrece zobrať a doniesť ho TJ, ale plukovník Young ho zarazil.
Y- Spravím to ja.
M- No, ako chcete. Mne je to jedno. Ja len že, rád by som sa trochu prešiel.
Y- Tak sa prejdite.
M- Áno. To ma napadlo. Ale čo ak niekto vytočí bránu?
Y- Tak potom bude jedno či budete preč s vrecom, alebo bez neho.
M- Asi máte pravdu. – povedal trochu zahanbene a vrátil sa pred konzolu
Y- Tak zatiaľ. – zdvihol vrece a namieril si to rovno do ošetrovne

Dvere na ošetrovni sa otvorili a vošiel, ťahajúc za sebou vrece plukovník Young. Porozhliadol sa a našiel TJ, ktorá sedela nad stolom v strede miestnosti a pred ňou boli dve kôpky niečoho.
Y- TJ, mám tu pre teba ešte niečo z tej druhej planéty.
TJ- Jasné, za chvíľu spravím testy.
Y- A ako to ide? – povedal potom, čo vrece vyložil na stôl pri stene
TJ- No, zatiaľ toho moc neviem, ale toto mimozemské, niečo, by mohlo byť jedlé.
Y- Čo to je?
TJ- Neviem to popísať. Nič podobné som na Zemi nevidela. Nejaká botanička alebo botanik by ti možno odpovedal lepšie.
Y- A to je všetko čo zatiaľ vieš,
TJ- Ešte tu je tá hľuza. Ten mimozemský zemiak. Môžeš ochutnať, ak chceš. – ukázala na kôpku napravo
Y- A vieš určite že neobsahuje niečo čo by som možno v sebe mať nechcel? - Young pristúpil k stolu nad ktorým pracovala TJ a zobral si do ruky jeden z plodov
TJ- Absolútne. Náhodou som si dala pozor a s istotou môžem tvrdiť, že je to jedlé.
Y- Tak ukáž. – plukovník trochu ochutnal a – Fuj! Veď je to horké ako... No sakra. Hovorila si, že je to jedlé.
TJ- Ešte som to neochutnala. A pravdepodobne tak ani nespravím.
Y- Len si to skús. – povedal posmešným hlasom a na tvári sa mu objavil úsmev
TJ- Niee. – povedala a spravila grimasu, potom sa zasmiala
Y- Keď som to už ochutnal ja, tak prečo nie ty.
TJ- Lebo ty tu tomu velíš.
Y- Niekedy o tom vážne pochybujem.
TJ- Tak ja to teda skúsim. – po ochutnávke – Ale veď to nie je až také zlé.
Y- Takže ti to chutí?
TJ- Trochu. Je to síce horké, ale ak by to dozrelo, tak podľa mňa by to bolo celkom ok.
Y- No, keď ti tak chutí.
TJ- Nedá sa povedať, že mi to chutí. Ale je to, no, nie je to najhoršie, čo som kedy jedla.
Y- Hej. A to ma privádza na takú myšlienku že...
TJ- No?
Y- No veď vieš, sme tu už večnosť a tak...
Vysielačka- Plukovník Young, nabehla databáza.– Young neochotne vydýchol pozrel na TJ a povedal
Y- Tak niekedy inokedy.
TJ iba prikývla a znovu začala skúmať plody. Úsmev sa razom stratil
Young sa otočil k vysielačke povedal:
Y- No a?
B- No, mohli by sme zahájiť prenos.
Y- Do toho.
B- Nechcete byť pri tom?
Y- Mal by som?
B- Tak, myslím že keď zistí že Eli je mŕtvy, tak...
Y- Potrebujete niekoho, kto by jej to vysvetlil. Je mi to jasné. – vydal sa smerom k dverám a potom k miestnosti s kreslom
B- To nie, ja len že...
Y- Máte, pravdu, mal by som pri tom byť. Som už skoro pri vás.

(mostík približne v tom čase...)
A- Nicholas?
R- Amanda? Čakal som, kedy sa objavíš. – povedal zo značnou úľavou na tvári
V- Počkať, vy vidíte...
R- Áno presne tak. Vidím Amandu. – vysvetlil Rush
V- Takže sa Brodymu naozaj podarilo za pol hodiny niečo, čo ste vy skúšal celý týždeň. Musím povedať, že som to čakal. – v očiach mu bolo vidno trochu škodoradosti
R- Jasné, a zatiaľ vy ani nie ste schopný vyrátať kurz a tak ste si zobral na pomoc mladé dievča.
A- Ale no tak Nicholas. Nechaj to tak.
R- Tak poď niekde, kde je menej rušno. – vstal a vyšiel z mostíka na chodbu, kde pokračovali v chôdzi
A- Máš pravdu. Takže, len čo dokončíte prenos tak ma zase šupnete do karantény?
R- Určite nie. Tento krát to tak nebude. Budeš nám pomáhať. S novým FTL pohonom.
A- O Čom to hovoríš?
R- Ty vieš všetko o FTL pohone na Destiny nie?
A- No, vlastne áno.
R- Výborne. A vieš aj o tom sekundárnom ktorý sa používa na krátke skoky?
A- Nie. Nič tu o ňom nie je.
R- Nič? To nie je možné.
A- A vlastne áno. Sekundárny nadsvetelný pohon. Bol zničený pri vesmírnej bitke pred asi miliónom rokov. Vlastne sa vypálil.
R- Vypálil sa?
A- Neviem to iste. Asi. Nie je tu o ňom veľa záznamov. Viac ti už asi nebudem môcť povedať.
R- No, my sa ho teraz snažíme obnoviť. Práve je vonku zopár ľudí a obnovujú obvody. Automatický robot to nevedel opraviť.
A- Aha, a myslíš si že to bude fungovať?
R- No dúfam. Celý program je preč, takže budeme musieť napísať nový, ale s tvojou pomocou to nebude žiaden problém.
A- Ja si myslím, že viac pomôže Ginn.
R- Prečo?
A- Je v tom zbehlejšia. Vie lepšie, ako FTL funguje. Ak to niekto spraví, tak to bude ona. A samozrejme ty.
R- Tak to dúfam. A ak sa nám to naozaj podarí tak to bude naozaj super.
A- Moment, už začali s prenosom.
R- Prenášajú Ginn do jej tela?
A- Áno.
R- Nie si vôbec prekvapená že Ginn telo má a ty nie? – výraz jeho tváre , vďaka informáciám, ktoré sa dozvedel, už prekvapenejší ani nemohol byť
A- Nie. Plukovník si vedie denník. To bolo prvé, čo som prečítala.
R- To by si ale nemala.
A- Nebolo tak nič osobné.– po konverzácii sa ocitli pre miestnosťou s kreslom a tak Rush neváhal a otvoril dvere
R- Tak fajn. Už sme tu. Brody, ako to ide?
B- Výborne Rush. Za pol hodinu som dokázal to, čo si ty nezvládol za týždeň. – povedal zo značným sarkazmom
R- Pýtam sa na ten prenos sakra.
B- Ja viem. – prevrátil oči a znovu sa zapozeral na obrazovku
R- Tak?
B- Sme za polkou. Nooo, ešte niekoľko minút a celé jej vedomie bude tam, kde má byť.
R- Netrvá to nejak dlho?
B- No, kreslo na to nebolo navrhnuté. Prenos ide relatívne pomaly a je tu toho hrozne veľa. Takmer Štyritisíc terabajtov.
R- Štyritisíc? Nie je toho nejak moc? – rýchlo pribehol ku konzole
B- Neviem, nikdy som nevidel vedomie v počítači.
R- Ale to jej mozog nezvládne. Berie si toho so sebou príliš veľa. – zvýšil hlas a rýchlo začal hľadať riešenie
B- To som ale nemohol vedieť.
R- Ale áno mohol ty tupec. Vieš čo sa teraz s ňou stane? Bunky v jej mozgu začnú pomaly odumierať až si napokon nebude pamätať absolútne nič.
B- A-ale to nie. Ona to zvládne.
R- Nie, nezvládne sakra! – v tom momente mu niečo napadlo, ale než stihol hocičo napísať, Brody zahlásil
B- Prenos je dokončený

Kreslo v momente odpojilo a keďže Ginn ešte nebola pri vedomí začala sa zosúvať k zemi. Tomu ale zabránil Young, ktorý sa tam zjavil iba pred pár sekundami. Keďže nevedel čo sa deje Ginn iba oprel o kreslo a pozrel sa na vedcov. Tí mu ihneď začali vysvetľovať, čo sa stalo. V tej chvíli by ich bol Young najradšej oboch poslal na pustú planétu ale vedel, že by to nič nezmenilo tak rýchlo zobral Ginn o utekal z ňou na ošetrovňu, pričom im dvom „nedovolil“ ísť s nimi, keďže si myslel, že toho už napáchali dosť.
Na ošetrovni sa na Ginn pozrela TJ a skonštatovala, že je zatiaľ v poriadku ale viac toho zistí až keď nadobudne vedomie
Y- Ginn?
G- Ako ste mi našli telo? Som to naozaj ja! Ako?
Y- Všetko ti vysvetlím. Ako sa cítiš?
G- Divne. Konečne nové telo. Trvalo to hrozne dlho. Kde je Eli?
Y- Ehm, o tom som s tebou chcel hovoriť.
G- O čom?
Y- Vieš, pred troma rokmi sme sa rozhodli zmraziť v stázových komorách.
G- Čože?
Y- Vieš čo sú drony?
G- Áno.
Y- Drony obsadili všetky hviezdy a brány v galaxii. Preto sme sa zmrazili. Potom sme išli tri roky v FTL a tú nebezpečnú galaxiu sme preskočili.
G- Čo s tým má Eli?
Y- No, vieš, jedna stázová komora pola poškodená. Eli vravel, že to spraví. Očividne sa mu to nepodarilo.
G- Nie, nie nie... – pomaly stíšila svoj hlas, pootočila hlavu a zdalo sa, že nad niečím rozmýšľa
Y- Ginn! Mal na to len dva týždne. Potom sa vypla podpora života a on sa zabil v raketopláne.
G- Zabil sa?
Y- Nechal ti aj nahrávku. Všetko ti v nej vysvetlil.
G- A čo Varro?
Y- Žije. Práve je na planéte. Ak chceš, môžeš ísť za ním.
G- Rada by som šla do svojej kajuty.
Y- Iste, odprevadím ťa. Poď. Si v poriadku?
G- Áno, iste že som. Len, nedávno ma zabili, moje vedomie sa nahraje do lodných systémov, a teraz sa dozviem, že Eli je mŕtvy.
Y- Ja viem, je to hrozné.
G- Ach áno, - povedala ako keby jej zomrela len andulka – myslím, že ste sa ma chceli ešte niečo opýtať
Y- Noo áno, - podozrievavo sa na ňu pozrel – No Rush chcel nejakú výpomoc, ale to teraz nie je dôležité, chcem ti ešte povedať – Young sa zhlboka nadýchol a mal v úmysle jej to povedať čo najjemnejšie - Pri nahrávaní tvojho vedomia sa stala chyba. Brody omylom, nahral do tvojho mozgu príliš veľa informácii no aaaa tvoje mozgové bunky začnú postupne odumierať, to bude mať za následok stratu pamäte až na koniec nebudeš vedieť ani kto si. Viem, že je to blbá otázka, ale si v poriadku? – pozrel na ňu ľútostivým pohľadom
G- Hej, jasné, a akú to pomoc žiada odo mňa Rush – týmito slovami Younga úplne zarazila. Iba na ňu pozeral a až po pár chvíľach jej odpovedal
Y- Ginn ty nie si v poriadku najprv ti poviem, že Eli zomrel a ty sa nad tím pozastavíš ani nie na 5 minút a keď ti poviem, že zomieraš aj ty nemrkneš ani okom ?!??!!
G- Aha, ja som vám to zabudla povedať – potom čo Brody zrušil karanténu sme obidve, ja aj Amanda, začali hneď vnímať, keďže sme chceli vedieť čo sa stalo prečítali sme si váš denník. Tam som sa dozvedela o tom ako Eli zomrel, o tom, odkiaľ je moje telo a aj to, že Rush zase niečo „vymýšľa“ – citujem vaše slová, Eliova smrť ma ranila a celý čas keď som bola v lodných systémoch som za ním smútila, viem že sa vám zdá, že mám srdce z ľadu, ale to nie je pravda, stále za ním smútim, no keď som bola naverbovaná do Luciánskej aliancie, naučila som sa svoje city neukazovať.
Y- Dobre, - povedal a stále sa snažil prijať toto veľké množstvo informácii – to vysvetľuje vaše správanie, čo sa týka Eliovej smrti ale nie správanie, keď som vám povedal že zomriete
G- Áno, áno – začala znovu a skoro sa jej na tvári objavil úsmev – po obnovení všetkých systémov som mala prístup ku každému komunikačnému kanálu, a preto som počula ako Brody povedal, že môže začať prenos môjho vedomia do môjho tela. Tak som si uvedomila, že Eliovu smrť si uctím, ak vám pomôžem. Preto som si do mojej „základnej“ pamäte pripísala tých ďalších 3000 TB a potom som už len čakala kedy Brody zaháji prenos, takto vám pomôžem s pohonom.
Y- Počkajte, takže Brody chybu neurobil boli ste to vy????
G- Áno, presne, a ešte ... na začiatku som vás s tým neoboznámila preto, lebo som si „doslova“ musela usporiadať myšlienky v mojej novej biologickej hlave a na nič som sa nepamätala, teda pokým som si to všetko nezhrnula. – povedala posmešným hlasom a pokračovala - No tak čo odo mňa chce Rush??
Y- To vám vysvetlí on. Ja sa do toho rozumiem asi tak, ako vy do futbalu.
G- Čo je futbal?
Y- O tom hovorím. No nič, - povedal stále ako obarený a ukázal rukou - tak tu je výťah. Nastavím vám to na mostík. Zahnite vľavo a ste tam.

Teraz si to musel v hlave usporiadať Young preto sa pomalým krokom vydal na „prechádzku“. Ticho jeho rozmýšľania prerušila až vysielačka:
M- Plukovník Young, tu je Morisson. Počujete ma?
Y- Bohužiaľ.
M- Čože?
Y- Hovorte. Čo treba?
M- No, ja len že už môžeme vytáčať tak som zavolal na planétu kde je Scott a oni potom prišli na Destiny so zásobami.
Y- Výborne.
M- Len to som chcel.
Y- Tak odkážte Scottovi, že má prísť do mojej kajuty.
M- Áno plukovník.

(kajuta plukovníka Younga)
S- Plukovník Young, volal ste ma? – povedal a postavil sa do pozoru
Y- Áno, pohov – mávol rukou, postavil sa zo stoličky a zložil si okuliare - No, viem že mi do toho nič nie je, ale Chloe celý deň trčí v kajute a nechce sa jej ísť vonku.
S- Áno, pane??
Y- Poručík, každý tu má svoje povinnosti. Buď jej to vysvetlíte vy, alebo jej to vysvetlím ja. Čo by bolo podľa vás lepšie?
S- To zvládnem pane.
Y- Výborne.
S- Ešte niečo?
Y- Nie, skončili sme. Dovidenia.
S- Dovidenia.
Scott sa otočil, vyšiel z kajuty a zatvoril za sebou dvere. Young si iba povzdychol, nasadil si späť okuliare a pokračoval v robote.

(mostík o 10 minút)
Na mostíku boli iba Ginn a Rush, ktorý sedel v riadiacom kresle a rozprával sa s ňou.
G- Takže ak tomu správne rozumiem, mám vám pomôcť s programovaním sekundárneho FTL. Ale problém je v tom, že môj mozog neudrží také množstvo informácií a za pár dní si už nebudem pamätať ani ako sa volám. Preto budem musieť pracovať rýchlo.
R- Tak nejak.
G- Poďme na to. – otočila sa, sadla si ku konzole a chcela začať písať
R- Ste v poriadku?
G- Prečo sa pýtate?
R- No, pred pol hodinou vás nahrali do vášho tela. To dá zabrať. Nechcete si najprv vybaviť niektoré osobné veci?
G- Na to nie je čas. Musím spraviť čo sa dá, než si nebudem nič pamätať.
R- Viete, nemusí to takto skončiť.
G- O čom to hovoríte?
R- No, mohla by ste miesto programovania FTL radšej hľadať možnosť, ako si udržať aspoň časť informácií.
G- Myslíte si že by to šlo?
R- Určite. Mohli by sme vás napríklad napojiť na kreslo a vymazať vám to, čo ste sa naučili, keď ste boli nahratá do lode.
G- Ale potom by sa nepodarilo naprogramovať FTL.
R- Asi áno.
G- Tak nemám na výber.
R- Takže začneme?
G- Áno. No, najprv by sme si mohli podeliť prácu. Vy by ste mohol robiť tie ľahšie výpočty. Napríklad vypínanie a zapínanie sekundárneho FTL. Ja spravím program na prepínanie motorov pri prechode medzi fázami a Amanda by sa mohla pustiť do hlavného programu. Bude musieť opísať niekoľko miliónov riadkov, ale to by jej nemalo robiť problém. Je to prakticky rovnaké, ako pri hlavnom FTL pohone.
R- Dobre, pustime sa teda do toho.
G- Počkajte... Takže, aby sme skočili do FTL, tak sa musíme najprv fázovo posunúť. Musíte tu presne nastaviť parametre tak, aby sme tam prechádzali pomaly. Inak sa FTL pohon vypáli. Taktiež musíte vytvoriť program ktorý bude zadávať parametre do podsvetelného pohonu, ktorý loďou hýbe. Ako najvyšší príkaz dajte, aby sa nikdy nevypínali podsvetelné motory, lebo nás stiahne gravitačný vír. Musíte tiež naprogramovať energetické relé tak , aby nedošlo k preťaženiu hlavnej pohonnej jednotky. Musí ventilovať energiu a skenovať stav každú milisekundu, inak sa pri prvej kritickejšej situácii vyparíme. Musí to byť naozaj presne.
R- To zvládnem.
G- No, tak ideme na to. Ako predloha by vám mohlo poslúžiť originálny FTL program od antikov.
R- To ma napadlo. Tak, ideme na to. A ďalšia prebdená noc pred nami. – pousmial sa a začal pracovať

(planéta, o pár hodín)
S- Tak ľudia, začíname vytáčať. Prosím, vzdiaľte sa od brány.
Brána sa začala točiť.
W- Konečne. Posledná várka. Keby tu nebol ten sprostý kopec, tak by sme to už dávno mali. – povedala a utrela si pot z čela
V- To áno. Neviete kde je TJ?
W- Asi ešte robí tie testy.
V- To áno, ale odišla pred niekoľkými hodinami. Čo tam toľko robí?
W- No, tých vzoriek bolo naozaj veľa, a to bola len jedna planéta.
V- To áno. Ale aspoň budeme mať konečne poriadnu večeru.
W- A viete o tom že sa Brodymu podarilo nahrať Ginn do jej tela?
V- Vážne? – nahodil udivený výraz - Už som ani nedúfal. A čo teraz robí?
W- Vraj pomáha s tým sekundárnym FTL.
V- No jasné. To dáva zmysel.
W- Muselo to byť pre vás ťažké stratiť všetkých, ktorých ste poznal.
V- To áno. Ale na Destiny je mnoho milých ľudí. Takže som to moc nevnímal. – pokúsil sa o prirodzený úsmev, ale nevyšlo mu to
W- To áno. Napríklad TJ.
V- No, napríklad.
W- Tak, kedy sa už k niečomu odhodláte?
V- Neviem o čom hovoríte.
W- Ale viete. – pozrela sa naňho „vševediacim“ pohľadom
V- No tak dobe. Ale neviem, či je to vhodné.
W- Prečo by nebolo?
V- No, tak, medzi ňou a plukovníkom Youngom už niečo bolo a na tých nahrávkach z Novu sa to len potvrdilo.
W- To áno. Ale teraz nie sme na Nove. Sme tu. Navyše, plukovník Young je jej veliaci dôstojník. Také veci sa netolerujú.
V- No, ale od Zeme sme dosť ďaleko.
W- Stále je možnosť, že sa tam raz vrátime.
V- Vy tomu naozaj veríte? – pousmial sa
W- Plukovníkovi Telfordovi sa to podarilo.
V- Ako jedinému.
W- Ale podarilo sa mu to. Takže je to možné.
V- To áno. Takže si myslíte že by som niečo mal skúsiť?
W- Je to len a vás. A mohli by sme si začať tikať.
V- To určite. Takže, ako ťa mám volať. Camille, napríklad?
W- Môže byť. Varro.
.
.
.
.
(Destiny, mostík, o niekoľko hodín)

R -Plukovník Young, počujete ma? – chvíľka ticha – Plukovník Young!
Y- Áno Rush, čo je?
R- Sme pripravení. Môžeme začať s prvým testom.
Y- Už?!? Čakal som, že to bude trvať aspoň týždeň.
R- Po mechanickej stránke to nebolo rozbité, takže sme vymenili iba pár „káblov“ a hotovo, s programovaním to bolo horšie, ale už sme pripravení na prvý test.
Y- Tak do toho. Idem za vami. Hneď som na mostíku. – vysielačka stíchla a Rush začal vydávať rozkazy
R- Fajn. Začnite s nabíjaním sekundárneho FTL.
G- Nabíjam. Na začiatok desať percent.
A- Budem na to dávať pozor. Ak si všimnem niečo divné, tak to vypnem.
G- FTL je nabité z tridsiatich percent. Zatiaľ žiadne výkyvy.
Y- Tak, som tu. Čo sa deje? – Young povedal lapajúc po dychu
R- Nabíjame sekundárny FTL pohon. Najprv skočíme len s ním.
Y- A ako dlho to asi bude trvať?
R- Skočíme len na minútu.
Y- No, to je pokrok. Nedávno sme museli letieť minimálne štyri hodiny.
R- To áno, ale tento pohon bol konštruovaný tak, aby zvládol aj takéto krátke skoky.
Y- Iste.
G- FTL je nabité. Skáčeme. – pred Destiny sa vytvorilo FTL okno do ktorého sa v momente vnorila celá loď
Y- Takže teraz beží len ten sekundárny pohon?
R- Správne.
Y- Ja som si myslel že to bude tá ťažšia časť.
R- V skutočnosti je to celkom jednoduché. Oveľa zložitejšie je naprogramovať to tak, aby obidva motory spolupracovali.
G- Koniec testu, vystupujeme z FTL.
A vtom sa ozval ohlušujúci výbuch. Všetky konzoly sa rozblikali a loď sa neskutočne triasla. Potom sa ozval druhý výbuch a Destiny vystúpila z FTL.
Y- Čo to bolo?
G- Prišli sme o FTL.
Y- O obidva?
G- Bohužiaľ áno.
Y- Sakra Rush! Minimálne desať krát ste ma uisťoval, že je tom bezpečné. – Younga išlo roztrhnúť od zlosti
R- No, nehovoril som že je to úplne bez rizika. Malo to vyjsť. Nechápem, čo sa stalo – vykrúcal sa z toho Rush
M- plukovník Young, počujete ma?
Y- Áno Morisson, o čo ide?
M- Loď dronov, ktorá bola najbližšie pri nás, zmizla zo senzorov. Pravdepodobne letí ku nám.
Y- Čože? Veď ste mi hovoril, že sa k nám nikto tak skoro nedostane.
M- Veď áno. Dorazia sem až za dvanásť hodín...

TO BE CONTINUED...

A na koniec meší bonus. Destiny s dvoma pohonmi:
Obrázek
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Taková dobrá povídka a nikdo nedá koment, no že se nestydíte. :D Ale jinak skvěle sepsaná část. Ten druhý FTL pohon vypadá fakt hustě. :D Škoda, že oba pohony vyhořely, ale zase bude nějaké vzrůšo :D , ale beztak přiletí na pomoc ti emzáci. :D :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Počkaj do soboty a uvidíš :D Ehm. No, tak snažíme sa, aby to malo aj nejakú úroveň. Evidentne je tej snahy málo. Tak ale ja sa nebojím. Raz sa to určite rozbehne :yahoo: Mimochodom, pripravujem aj nejaké kino eppizódy ako bonus takže tu bude niečo nové pomaly každý deň :D
Jaffský vtip
[b]

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Wow, kino epizody, tak to bude nářez. :D Sobota? To sa neviem dočkať už teraz. :D :D

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Teš sa :bounce: A tie kino epizódy... posnažím sa abboli vtipné :D
Jaffský vtip
[b]

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky