Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Enolian

Stargate: Enolian

Příspěvek 03.6.2011 14:57:33
mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

ahoj hele nápad se mne líbí a odlozeni je zatim asi tvuj nejhorsi napad a jinak
Toto je spoiler!!!:
Tento prvek byl objeven Zelenkou tím že se smísilo deuterium a vodík plus nakadria a tím se vytvořilo úplně nové palivo a mimo to nakadria

nevznikla by spíše sloučenina

/// OK
Naposledy upravil mynymony dne 08.6.2011 06:42:00, celkově upraveno 1

Příspěvek 06.6.2011 14:13:57
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevznikne sloučenina pokud jsi vůbec viděl v jakých stavech může být nakadria, potom tedy může být kapalina i sloučenina :wink:
A jinak dneska mám trochu času tak otvírám word :write:
Moje literární tvorba:
[strike]Stargate: Enolian

Příspěvek 06.6.2011 17:30:40
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenže porovnávat kapalinu se sloučeninou je jako porovnávat hrušky s trávou. Mynymonymu jde o to, že když smícháš dva prvky, tak ti nevyjde prvek nový, ale sloučenina.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 06.6.2011 19:08:09
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hupsa...a nasekaná nakadria.. :lol: to jde ne? na miliony kousíčků :lol:
Moje literární tvorba:

Příspěvek 07.6.2011 13:13:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Prvek vznikne při smíchání dvou jiných prvků jen velmi zřídka. A to v urychlovači částic, ale jsou proto nutné nějaké podmínky. (rychlost teplota atd.) S tím že spotřeba toho nového prvku bude asi dost velká tak nepředpokládám že by ho vytvářely tímto způsobem. =Takže byla myšlena nejspíše sloučenina, ale v podstatě je to jedno. hlavně ať je ten díl co nejdřív už se těším.

Kapalina a sloučenina :rflmao:

Hele a skus časem vymyslet nákou novou lodičku něco většího a hezkého když někomu napíšeš určitě ti něco navrhne pár lidí se v tom tu docela vyzná. a to co to dokáže je už jen na tobě.

/// OK
Naposledy upravil mynymony dne 08.6.2011 06:42:31, celkově upraveno 1

Příspěvek 07.6.2011 14:57:14
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

já vím dokonce je tam nová lodička v povídce..je daleko robustnější než si dokážete představit.. :lol:
A co se týče toho prvku jsem viděl i nakadriu v tekutém stavu...jenom si nemůžu vzpomenout na tu episodu kde to bylo.. :(
Moje literární tvorba:

Příspěvek 08.6.2011 06:39:41
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hele nevím jak ti to mám říct, ale je úplně jedno v jakém skupenství je nakadria stejně bude sloučenina.

Si kup malého chemika a vyzkoušej si to ne? :rflmao:

Příspěvek 09.6.2011 19:55:12
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

se podívej ještě jednou a pořádně na manuál je tam ůplně něco jiného...já si nepamatuju že by někde měla být nakadria
Moje literární tvorba:

Příspěvek 09.6.2011 20:36:01
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

TAk teď už ne, ale před tím tam místo toho SHX-456 (co to jako má být??? :shock: ) byla. A tady vůbec, ale vůbec nejde o nakdriu, nýbrž o to, že když smícháš dva prvky, tak ti těžko vyjde prvek další, ale s největší pravděpodobností nějaká sloučenina nebo spíš směs. Takže nahraď slovo prvek, palivem a všichni budou žít spokojeně až dokonce. :yes:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 10.6.2011 04:42:35
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tady máte ten příběh...a že jsem se trefil na 1.7.2011 :smile:

Úvod-rok 2036

Na Zemi poletovali ptáci, listí šelestilo, potůčky hučeli, ale na obloze se najednou mihla fregata Nero a doprovázeli ji čtyři stíhačky F-202-X, vystoupali k hranicím vesmíru kde se připojili ke Bc-304 Kuzněvovi a Bc-304 Brahmaputře

Na palubě Nera
Velitel Smith : zavolejte Kuzněva že k nim už letíme.
1.důstojník: ano pane a kde máme vyzkoušet MEW děla?
Smith: vyzkoušíme to u Jupitera,tam létá maketa BC-304
1.důstojník: dobrá.

Na Brahmaputře
Velitel Elgersma: otevřete komunikační kanál na Kuzněva.
1.důstojník: Ano pane
Velitel Elgersma: Kdy můžeme vstoupit do hyperprostoru? začínám být dost ospalý
Velitel Kuzněva Rurikov :Tak počítejte že za asi pět minut můžeme
Smith
Po pěti minutách
Otevřela se tři hyperokna a lodě do nich vstoupili s velkou ladností a po třech minutách vystoupili na orbitě Jupitera
Smith: Začnete nabíjet to dělo
1.důstojník: Rozkaz pane, děla budou nabita do půl minuty
Po odmlce Smith: jsou nabita?
1.důstojník: ano.
Smith: začnete zaměřovat tu loď a střelte.
1.důstojník: je zaměřena a střílím.
Najednou děla neslyšně zaduněla vesmírem a vyletěli z nich dvě bílé střely které narazily do makety a okamžitě ji zničily
Smith: ty vado to má takovou sílu?
1.důstojník: ano, je dvakrát silnější jak ty asgardské paprsky
Smith: tak pošlete zprávu Zemi a letíme na základnu Scylla
A otevřela se zase znovu tři hyperokna a vletěli do nich…

Mezitím na Atlantis
Lorne: Mckay jak vám jde jde výzkum toho nového pancéře?
Mckay: Mno abych řekl pravdu,když tím obalíme loď, tak bude prakticky nezničitelná lasery ale bude velice zranitelná pomalu letícími náboji které půjdou od jejich stíhačů.
Lorne:A jak to pojmenujeme?
Mckay: mě napadlo Mckayum.
Lorne: a co takhle Lornium?
Mckay: Mám lepší.
Lorne: Jenom nezpychnete.
Mckay: A ještě jsem vám zapomněl říct další nevýhodu,ten materiál je velmi vzácný takže na jednu loď byste potřeboval polovinu hvězdného systému třídy Q
Najednou přišel Sheppard: jaká třída Q?
Mckay: Jedna hvězda typu H a devět planet třídy K
Sheppard: Jaká zase H a k? nebo ti dám citron do huby, když budeš vymýšlet takové názvy
Lorne: Nebo rovnou celý citrusovník?
Mckay: Moc vtipné.

Asgardská soustava Norin-před třiceti lety
Již několik týdnů dvě lodě sledovaly z nízké orbity hroutící se gravitační pole plynného obra v Asgardské soustavě Norin. Ojedinělý pokus zažehnout vodíkovou atmosféru jedné z největších planet v této Asgardy nově kolonizované soustavě však začal nabírat nečekaný směr. Zatím co pravidelná a soustavná palba tricobaltových torpéd z Oddysey do héliového jádra obra měla zažehnout termonukleární reakci, která měla planetu proměnit v malé slunce dodávající energii pro blízké planety ve vnějším prstenci soustavy, dělo se něco neočekávaného. Jádro planety se začalo zmenšovat a vnější vodíkové vrstvy se uvolňovaly z jejího gravitačního pole. Stále častěji oběma plavidly otřásaly malé protuberance a elektromagnetické vlny narušovaly nejen komunikační kanály obou lodí, ale také jejich vnitřní systémy. Za několik posledních hodin se intenzita vyzařované energie z planety stále zvyšovala.
Kapitán Wellsová: Poručíku Rileyi, volejte Midran! Pokynula s rostoucím znepokojením kapitán Wellsová, když další pretuberance otřásla natolik, že kovové přepážky Oddysey zasténaly hlubokým skřípěním.
„Lenare, neměli bychom se od planety raději vzdálit?” Oslovila velitele Asgardské lodi, když se jeho tvář objevila na hlavní obrazovce můstku.
Lenar: Podle našich propočtů se neděje nic znepokojivého. Vnitřní proces přeměny planety postupuje tak jak jsme očekávali.
Wellsová: Skutečně? Vykřikla jízlivě, pokud se nemýlím, očekávali jste zážeh jádra již před dvěmi dny, Lenare. Tvrdil jste, že se jádro planety vznítí zcela přirozeně. Ale to co se děje bych jako přirozené nenazvala.
Lenar: Došlo k několika odchylkám od předpokladů, ale vše probíhá tak, jak by mělo.
Hallová: Další uvolnění protuberanční vlny, kapitáne, vlna nás zasáhne za dvacet vteřin.
Wellsová: Příďové štíty na maximum! Motory plný impuls na zpětný chod!
Wellsová:. Takže vše probíhá jak by mělo, hm?” Zvýšila hlas, když se její pozornost obrátila zpět k obrazovce.

Wellsová: Lenare, jestli to přežijeme, přísahám, že s vámi nepromluvím ani slovo.
„Asgardská loď míří přímo na nás!” „Lenare!” Roztřesený obraz se na malý okamžik proměnil v čistý šum, když byla komunikace mezi plavidly přerušena. Zlomek vteřiny poté vnější senzory zobrazily rudozlatý záblesk, když se plynný obr roztrhl v mohutné explozi. Šoková vlna zachytila Wellsová: obě plavidla netušenou silou a pohybovala jimi jako s hračkami do nitra červí díry. Let připomínal děsivou jízdu na horské dráze, jejíhož řízení se ujal šílenec. Záplavy jisker ze zkratujících přístrojů zalévaly celý můstek a hrozivé skřípění připomínalo bolestné steny umírající lodi. Okno červí díry se opět otevřelo doslova na poslední chvíli. To nejhorší však mělo přijít. Asgardská loď byla příliš blízko na jakýkoli pokus o úhybný manévr. Mohutný náraz utrhl velkou část zádi Oddysey a zničil gondolu motoru Asgardského křižníku.
Wellsová: Stabilizační trysky a inerciální tlumiče na maximum!” Zavelela Wellsová, když se loď nekontrolovatelně začala otáčet kolem své osy. Na hlavní obrazovce se prudce měnil obraz toho, co senzory během rotace zaznamenávaly. Zářící hvězdy v temnotě vesmíru, odtržené trosky zádi obou plavidel, Asgardskou loď stabilizující svůj pohyb a oceány pokrytou planetu, k jejíž atmosféře se nezadržitelně blížili.
Wellsová: Hallová!
Hallová: Snažím se, kapitáne!
Náhle zastavení je téměř smetlo z křesel na podlahu.
Hallová: Asgardská loď nás zachytila vlečným paprskem. Stabilizujeme se.
Wellsová: Jaké jsou škody?
Hallová: Hlavní motory a pomocné motory na zádi jsou pryč. Zbývají nám jen manévrovací trysky. Paluby šest až dvanáct mají síť trhlin po celé délce lodi. Ztrácíme vnitřní atmosféru:
Wellsová: Zavřete bezpečnostní přepážky a oddělte zbytek Oddysey od poškozených palub.
Hallová: Ještě stále je tam několik osob, kapitáne. Zabijete je.
Wellsová: Jestli je neuzavřete hned, zabijete nás všechny.
Několika rychlými pohyby prstů po zuřivě blikající konzoli vykonala Hallová její příkaz, než bezmocně skryla ústa ve svých dlaních.
Riley: Volá nás Asgardská loď.Na obraz.” Pokynula Wellsová.
Lenar: Vaše loď utrpěla značné škody...
Wellsová: Nejen loď, Lenare, přišla jsem o několik členů posádky. Co jste to tam k čertu dělal?” Lenar: Velmi mne to mrzí. Midran však byla stejně neovladatelná jako Oddysey.
Wellsová: Nemyslím tohle. Myslím v soustavě Norin.
Lenar: Bohužel v této chvíli nemohu říci, co se přesně stalo. Mohu jen předpokládat, že jádro planety nebylo tak stabilní, jak jsme se domnívali.
Riley: Kapitáne.
Wellsová: Ano?
Riley: Nevím, jestli mohu věřit senzorům, ale podle nich jsme v okrajovém prstenci galaxie MCV-283
Wellsová: Cože?
Lenar: Je to skutečně tak.
Riley: Ač je to nepravděpodobné, se asi také nacházíme v soustavě Caia.”
Wellsová: Caia? Nikdy jsem o ní neslyšela.
Caia. zvedl ukazováček s vážným výrazem Lenar,
Lenar: Je soustava, kterou kdysi podle starých příběhů našich předků obývala rasa zvaná Enoliané. Byla to vysoce rozvinutá a vyspělá civilizace. Mnohem starší, než je ta naše. Obývali jedinou planetu této soustavy po celé desítky tisíc let. Tu, na kterou se právě díváte. Z nějakého důvodu však téměř během jediného dne zmizela celá civilizace Enolianů. A když se naši předkové nebo Antikové sem pokusili dostat, z nějakého důvodu se vždy ocitli zpět tam, odkud přilétli. Jen jediná Antické loď se pokusila odeslat krátkou zprávu poté, co se sem nakonec přece jen dostala. Bohužel, obdrželi jsme jen část zprávy a to s přesnou polohou domovské planety Enolianů. Z bezpečnostních důvodů byly všechny další pokusy o jejich nalezení ukončeny. Je to už více než dvacet tisíc let. Od té doby tu nikdo nebyl.
Wellsová: Až teď, takže to na co se díváme, je jejich domovská planeta?
Riley: Ano, toto je...
Proud jasného, bílého světla na pouhé mrknutí oka zaplavil můstky obou lodí. Když se opět rozplynul, nemohli uvěřit vlastním očím. Dvě ohromné sochy před pylony nějakého chrámu směrovaly hroty kopí svírajících ve svých rukou přímo na ně. Vysoká a štíhlá brána před nimi zářila ve slunečním světle jako stříbrná plocha zrcadla. Bujná vegetace již dávno pohltila to, co dávno muselo být překrásným parkem okolo chrámu zbudovaného na vrcholku nevysoké hory. A dole pod nimi se rozprostíralo překrásné město, které jako kdyby přímo někdo vytrhl z antické doby pozemského světa.
Lenar: Toto je chrám bohyně Lantashi Menor, jsme v hlavním městě domovské planety Enolianů, Enolii...Nikdy jsem si nepomyslel, že by ji ještě někdo mohl spatřit.
Wellsová: To vy jste nás sem přenesl?
Lenar: Ne,” odpověděl Lenar. „Ještě stále musí pracovat automatické transportní zařízen někde tady na planetě. Ale již zřejmě chybně. Měli bychom být před palácem Enolijských králů a královen, a ne tady.
Wellsová: Takže tohle, je chrám nějaké bohyně, ano?
Lenar: Není to ledajaký chrám, kapitáne. Chrám Lantashi Menor ukrýval veškeré vědomosti a znalosti Caiuranů za více než dvěstě tisíc let. Je v něm ukryto celé vědění nejvyspělejší civilizace v této galaxii.
Riley: Skutečně? Tak to bychom tam mohli najít něco, čím spravíme Oddyseu. Pronesl s rostoucím zájmem. S poslední ozvěnou jeho slov odrážející se od brány chrámu, k nim oči soch vyslaly úzký pruh světla.
Wellsová: Co je to?
Lenar: Zřejmě nás skenují. Chtějí vědět kdo jsme.
Riley: Vědět? Řekl jste, že planeta je dávno opuštěná, tak kdo…
Lenar: Zřejmě automatické bezpečnostní systémy. Jakmile paprsek po jejich tělech pozvolna několikrát klesl a zase vystoupal, opět je obklopilo jasné světlo, které je přeneslo zpět na paluby jejích lodí.
Hallová: Otevřelo se okna červích děr, kapitáne.
Wellsová: Okna? To je přece nemožné.”
Hlavní obrazovka k nim přenášela obraz z vesmíru, jenž do této chvíle všichni považovali a nemožné spatřit. Dva rotující víry červích děr jen několik mil od sebe.
Hallová: Odněkud z orbity planety se na nás zaměřují nějaké zdroje energie, kapitáne.
Wellsová: Pokuste se zvednout štíty na levoboku!
Hallová: Nemáme dost energie ani... Poslední slova majora Hallové splynula v rázové vlně hlasitého šumu. Obě plavidla v neuvěřitelném zrychlení vlétla do červích děr. Tentokrát však průlet trval jen několik vteřin. Několik vteřin naprosto hladkého letu. Téměř se zdálo, že loď stojí na místě a subprostor kolem nich plyne jako rozbouřená řeka. Když se z něj opět vynořili, Oddysea se vznášela na nízké orbitě kolem Země. Po Midranu nebylo na senzorech ani stopy. Bylo zřejmé, že neznámý proud energie vyslal obě plavidla k jejich domovských světům. Bylo to nemožné, ale překonali vzdálenost dvaceti miliónů světelných let v několika vteřinách. Hlavní obrazovka se opět aktivovala, a na posádku Oddysey zhlížela více než překvapená tvář Generála Hammonda
Hammond: Vítejte doma,Oddysey. Může mi někdo z vás říct, čeho jsme to my tady dole právě byli svědky?”
Kapitán Wellsová jen pochybovačně zavrtěla hlavou.
Wellsová: Tomu nebudete věřit, Generále.
Uplynulo několik dnů, než nejvyšší velení s požehnáním prezidenta rozhodlo, že Enolia může být doslova bohatstvím. Pokus o návrat do soustavy Caia započal....

Na orbitě Země-Současnost

Na orbitě Země panoval značný zmatek, protože se flotila o počtu dvanácti BC-304 a jedné obrovské kulovité stanice Jormung se připravovala na skok do hyperprostoru.
Najednou ve všech lodích zazněl mohutný hlas admirála Pequota: Nechť se lodě dostaví do mol jedna až dvanáct, odlet za 30 minut! A následně na stanici přicházela tato hlášení:
Warrior připojen, molo jedna.
Ionic připojen, molo dva
A takhle dále to pokračovalo dokud všech 12 lodí nebylo připojeno.
Pequot: důstojníku začněte s předletovou přípravou
Důstojník: ano pane, začínáme zahřívat hypermotory
Navigační důstojník: Skok za 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, skok!
A najednou kulová stanice o velikosti čtyř kilometrů vstoupila rychle a ladně do hyperprostoru, kde zůstane asi tak dva měsíce než vystoupí v galaxii MCV-283 kde byla ukryta soustava Caia

tak...doufám že mě za toto neukamenujete... :lol: a potřeboval bych někoho kdo mi navrhne proporce lodí a jejich obrázky...nejsem arcitekt a kdybych to měl dělat já tak to bude vypadat jako spíše gel než loď...
Naposledy upravil Rolliso dne 01.7.2011 19:55:33, celkově upraveno 1
Moje literární tvorba:

Příspěvek 10.6.2011 06:40:12
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no koukal sem že už si to opravil takže už to necháme spíš se vrhni na to psaní jinak už odmítám komentovat :D

Příspěvek 12.7.2011 20:05:42
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak mám tu dávno díl......nikdo nedá reakci.....takže to už tady pomalu uzavírám....tentokráte nadobro.......
Moje literární tvorba:

Příspěvek 30.8.2011 18:12:38
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Super dostal jsem se k tomu až teď. nemám slov super příběh napsáno skvěle. Takže prostě a jednoduše pokračuj už jen kvůli mě, a jestli ne tak si tě najdu. A neboj reakce budou. Jen musíš upoutat více pozornosti. A to že nejsou komenty neznamená že nikdo nečte máš přes 1000 zobrazení to je dost na to že tu máš první díl.

:palka: :palka: :palka: :palka: A toto si vyprošuji. :palka: :palka: :palka: :palka:
minimonyho

to zní jak mimino mg já sem tvrdej mynymony :D

Příspěvek 11.9.2011 10:02:28
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ahoj, To že po prvním díle není moc odezev naznamenená že to nikdo nečte třeba já byl na první natěšenej. Já čtu trvale asi pět povídek a nepřidávám za každou komentář. První díl byl suprovej.

Koukej dát rychle další díl, lumpe :palka: :D .
Moje povídka:Star Gate Idea
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Příspěvek 18.9.2011 11:04:50
Rolliso Airman
Airman

Odpovědět s citací

No...tak přeci jenom nakonec jsem se odvážil udělat další díl ale čekejte že ho sem hned nehodím :D

jinak Mynymony: sorry se za to omlouvám...chybička se vloudila :D
Věžík: njn ale teď mám školu uvidím jestli budu mít vůbec čas na to :scratchanym:
Moje literární tvorba:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky