Tak jsem přečetl všechny 3 díly v kuse a mám následující připomínky :
1)
Opět děkuji Klenotce že mi opravila chybi v povídce
Už v tomto úryvku je naznačeno, že pravopis není tvá silná stránka. Přesto, že prošly díly korekturou Klenotky, nachází se v nich i tak ohromná spousta pravopisných chyb, a to především čárky u oslovení, citoslovců a hlavně velká písmena jsou slabinou! Chápu, že Word dělá po znaménku ukončujícím větu vždy automaticky velké písmeno, ale po přímé řeči zakončené čímkoli (tak to bude!" pravil John) se píše (např. již zmíněné pravil) opravdu s malým písmenem. Kdyby to tam bylo jen párkrát, tak by mi to vůbec nevadilo, ale je to tam pokaždé a to mi činí text nepřehlednějším.
2) Bohužel musím konstatovat, že evidentně nemáš příliš velkou slovní zásobu a ani silný jazykový cit. Za přímou řečí občas používáš nevhodná slovesa, hlavně na "dořekl a dopověděl" jsem se díky třetímu dílu tvých povídek stal alergický.
Místy se ti tam střídají až knižní výrazy, které jsou následně "zazděné" naprosto nevhodným pokračováním věty
Její róba vypadala jinak žlutá s páskem.
Po tomhle popisu si stejně onu "róbu nedokážu představit, čili je to tam naprosto zbytečné (ale hlavně slůvko jinak mi tam vadííí).
3) Případné PRO MĚ nelogičnosti typu Wraith v Mléčné dráze(!!!), X-308 hned po X-303 bych ještě přežil bez úhony - je to sci-fi a tam se děje i nemožné, ale občasné nesmysly, které vznikly špatně zvoleným slovem
chtěla Elizabeth pozdravit, ale muž ji přeskočil.
nebo
Rada se vám hodlá vyhovět
ale hlavně, a to je podstatnější, jinačí uchopení myšlenky mi vadí (jelikož námět hlavní zápletky máš z SW, tak předpokládám že i rytíř (případě mistr) a padavan jsou ze stejného díla - z toho vyplývá - rytíř není padavan) :
rytíř kterého pošleme půjde dobrovolně....Pedavane Lormo. Pomůžete zde lidem.
Proto tě prosím, aby sis před každým vydáním další části, tu část, a přinejlepším všechny části, znovu přečetl, aby dávali stoprocentně smysl a nijak si neodporovaly.
Tak koukám, že jsem se rozepsal a soudy byly občas kruté. Ale proč jsem to vlastně dělal. Je to tím, že tvé povídky jsou velice zajímavé, nadějné a dobré, jenže tyto chyby je, alespoň v mých očích shazují dolu, což mě velice mrzí. Proto to prosím neber jako urážku, ale spíš jen jako upozornění na chyby, které můžeš odstranit a tím se i zlepšit.