Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Goa´uld Amon - vyšel 3.díl

Goa´uld Amon - vyšel 3.díl

Líbí se vám tato povídka ?

Ano.
17
61%
Ne.
4
14%
Nečetl jsem jí a ani nebudu.
4
14%
Přečtu si jí, až bude komplet k vytištění.
3
11%

Celkem hlasů : 28

Příspěvek 12.10.2006 14:49:04
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Příběh je inspirován textovou hrou SGTG (http://www.sga-project.com/sgtg), kde hraji za postavu Amona.

Amon

Díl třetí.

Ve svých komnatách jsem se oblékl do pohodlnějšího oblečení, něco snědl a až byl čas tak se vydal k Chapa´ai. Ihned po mém příchodu do místnosti se Chapa´ai jsem si všiml, že Seren tam už na mě čeká, měla na sobě nádherné černé šaty, vypadala opravdu božsky, jakmile si mě všimla, tak mě pozdravila: „Zdravím tě můj pane, jste připraven vyrazit ?“. „Ano Seren, zadej adresu na planetu, kde na nás bude čekat jejich doprovod.“. Seren stiskla několik symbolů a brána se aktivovala, prošli jsme skrz. Na druhé straně na nás čekalo pět mužů, podle uniforem bylo jasné, že to jsou vojáci z Tau´ri, jejich pohledy okamžitě zamířili na Seren, zaujala je, po pár sekundách se jeden z nich vzpamatoval. „Vítám vás, já jsem poručík Edwards a tohle je tým SG-5, máme vás prověřit, jestli u sebe nemáte zbraně nebo nějaké výbušniny.“ „Ano, vím o tom, tak začněte.“ zareagoval jsem a jeden z vojáků vytáhl jakýsi kapesní přístroj, obešel s ním mě i Seren. „Jsou čistí pane, žádné známky zbraní, výbušnin nebo jakéhokoliv energetického zařízení. Můžeme projít do SGC.“ Plukovník Edwards pokývl, šel k zadávacímu zařízení, zadal adresu a jakmile se Chapa´ai aktivovala, tak na zařízení, které má připevněné na ruce naťukal nějaký kód, pak řekl „Můžeme jít, brána je otevřená.“ a prošel skrz, se Seren jsme se vydali za ním.

Objevili jsme se v SGC, bylo to mírně odlišné od toho co vím od svých špiónů, ale nevypadalo to tady moc technologicky vyspělé. Před bránou čekal plukovník Eastbound, netvářil se moc vesele. „Zdravím vás plukovníku, jak se máte ?“ pozdravil jsem ho „Pojďte se mnou, naši diplomaté už na vás čekají v konferenční místnosti.“ zareagoval ne moc s úsměvem. Vydali jsem se tedy se Seren za ním, poručík Edwards šel s námi, tým SG-5 šel jinam. Když jsme přišli do konferenční místnosti, tak v ní bylo několik můžu a žen ve zvláštním oblečení, zřejmě je to jejich společenské, všichni povstali a muž co seděl v čele promluvil „Vítám vás na Zemi, já jsem generál Landry, budu vést naše jednání.“ pak ukázal na ostatní „tohle jsou ti nejlepší diplomaté co máme doufám, že se nám podaří domluvit, aby to bylo prospěšné obou stranám.“, generál se posadil a ostatní také, tak jsem si k ním přisedl a začal: „Nebudeme to prodlužovat generále, vy víte co potřebují já a co pro Vás mohu udělat.“ Generál se pousmál „Ano Amone, je nám to jasné, plukovník Eastbound nás informoval, jste tu aby jste nám řekl co přesně máte v plánu.“. Jako by jim to nestačilo jednou od plukovníka, ale co se dá dělat „Vzhledem k tomu, jak snadno Ori získávají planetu po planetě a nikdo včetně Tau´ri i mě nemá šanci je zpomalit, natož zastavit, tak jsem se rozhodl, že by bylo účelné založit základnu v galaxii Pegasus o které Ori zatím nevědí, i když moje domovská soustava je daleko od Ori, určitě se tam časem dostanou. Bohužel můj hyperpohon není vhodný na takové vzdálenosti. Když mi dáte technologii hyperpohonu, kterou disponujete, tak založím základnu v galaxii Pegasus a pomůžu vám zlikvidovat Wraithy, moje flotila je dost silná na to, aby jim mohla konkurovat. V případě, že Ori obsadí naší domovskou galaxii, tak naše civilizace mohou přežít v Pegasusu a pokusit se časem získat domovskou galaxii zpět.“ Generál Landry se na chvíli zamyslel „S tím souhlasím, Ori možná nezastavíme, ale proč by jsme měli věřit Goa´uldovi, že nám pomůže a nebude spíš chtít zlikvidovat naše jednotky v Pegasusu ?“ „Bohužel mi budeme muset věřit jako já vám,“ odpověděl jsem „nic jiného nám nezbývá.“. Generálův pohled vypovídal o tom, že se mnou souhlasí. „Jaké budou specifikace základny, kterou tam chcete vybudovat ?“, zeptal se. „Čekal jsem, že se zeptáte,“ zareagoval jsem, vytáhl jsem z kapsy malý holoprojektor a položil ho doprostřed stolu, „bude vypadat asi takhle.“ Holoprojektor se aktivoval a ukázal se plán základny. „Celá základna bude v podzemí, plánujeme tam umístit bránu chráněnou energetickým štítem, malou továrnu na zbraně, nedaleko základny bude vystavěna těsně pod povrchem loděnice na lodě typu Al´kesh a menší, loděnici na Ha´taky vybudujeme nejspíše na orbitě. Samozřejmě tam budou ubikace pro Jaffy, jídelny, sklady a jiné standardní zařízení. Plány se mohou mírně změnit, to bude záležet na místě výstavby a přírodních překážkách, které se mohou vyskytnout. Jestli bude vše probíhat bez problémů, tak základna bude hotová za 3 měsíce.“ „A jaká bude vaše taktika proti Wraithům ? zeptal se jeden z přísedících. Otočil jsem se na něj a odpověděl „Dokud nebude hotová základna, tak se budeme snažit zůstat neobjeveni a nebudeme provádět žádné průzkumy okolních soustav ani výpady proti Wraithům. Jakmile bude základna hotova, tak začne z průzkumem okolních soustav, kde budeme hledat Wraithy a pro nás vhodné suroviny, abychom nebyli závislí na dodávkách z domovské galaxie. Jakmile budeme mít prozkoumány blízké soustavy, tak zkusíme přepadnou nějakou malou skupinku wraithských lodí, abychom vyzkoušeli naše zbraně a štíty, dál budeme vytvářet taktiku podle situace.“. Generál se postavil „Dobrá tedy, možná toho budeme litovat, ale bohužel současná situace to vyžaduje. Smlouva je už připravena,“ generál mi podal několik papírů „přečte te si jí a jestli nebudete mít žádné připomínky, tak jí podepíšeme a technologie hyperpohonu vám bude poskytnuta co nejdříve. Teď zůstanete chvíli o samotě, aby jste měl klid na prostudování smlouvy.“ Vstal i zbytek lidí a odešli z místnosti a já.začal se Seren studovat smlouvu. Výměnou za jejich hyperpohon žádají veškerou vojenskou pomoc v domovské galaxii a Pegasusu, kterou můžeme poskytnout a bude k nám přidělen jeden jejich důstojník jako diplomat, není to zrovna ideální smlouva, ale lepší nemohu očekávat.

Asi po hodině jsme skončili, tak jsem zavolal generála, který se ihned dostavil. „Jste spokojen s návrhem smlouvy ?“ „Ano generále, je v pořádku, tato spolupráce bude obou stranám prospěšná.“ Odpověděl jsem a podepsal jsem smlouvu, generál tak učinil také. „Plány našeho hyperpohonu jsou zde,“ generál z kapsy vytáhl goa´uldský krystal „nahráli jsem je do tohoto krystalu, aby jste neměl problém se spojením s naší datovou technologií.“ Ihned jsem si ten krystal vzal „Děkuji generále, jakmile bude kolonizační flotila připravena, tak se vám ozveme a vyzvedneme vašeho člověka. Nyní bych se rád vrátil na svou planetu.“ Generál ukázal rukou na dveře „Tudy, vezmu vás do kontrolní místnosti, kde si budete moci zadat adresu, kterou budete chtít.“ Jakmile jsme dorazili do kontrolní místnosti, tak Seren na jejich ovládacím panelu zadala adresu jedné neobydlené planety, Chapa´ai se aktivovala a vytočila danou adresu. Generál nás zavedl před bránu, která již byla otevřená. „Doufám, že budete připraveni co nejdříve. Nashledanou.“ Pokývl jsem na generála a prošel se Seren bránou, jakmile jsme se objevily na druhé straně a Chapa´ai se zavřela, tak Seren zadala adresu na Karnak, ihned jsme prošli.

Když jsme dorazili na Karnak, tak jsme se vydali do kontrolní místnosti, na cestě jsem předal Seren datový krystal: „Seren, tady máš ten krystal, nejdříve ty data prověř na izolovaném terminálu. Jestli bude vše v pořádku, tak vydej rozkaz ať se celá naše flotila, krom skautů, stáhne zpět na Karnak a začnou s přestavbou motorů, skauti upraví své lodě až je vystřídá loď s upraveným hyperpohonem. O přípravu zásob se postarám osobně.“ „Ano můj pane.“ odpověděla Seren a vydala se směrem k laboratořím.

Konec třetího dílu.
Za blbost se platí.

Příspěvek 12.10.2006 18:55:45
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No jo, je to hezký. Pěkně vyjádřený, slušný příběh, jen občasné chybky (bohudík žádné hrubky) to trochu kazí. Dobrý nápad s vyjadřováním v první osobě. 8)
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 12.10.2006 21:55:53
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je to sice mírně strohé a nějak mi chybí spád, ale na druhou stranu se to velmi dobře čte (pominu-li Tau´ri + Goa´uld = Love)....
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 13.10.2006 08:49:00
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Neměj strach, zas takové ideální "lovestory" to nebude.
Za blbost se platí.

Příspěvek 12.11.2006 21:33:25
Schovi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo jo bát se nemusíme, Sirius píše kvalitně 8) 8)
Je jen jedna pravda: Vesmír je nekonečný
[img][images/thumbs/Schovi_banner4.jpg]images/thumbs/Schovi_banner4.jpghttp://[/img]

Příspěvek 13.11.2006 12:42:27
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, spojení lidí a goa'uldů bych pominul, ale neřekl bych, že by goa'uld přemýšlel tímto způsobem...

Jinak se mi nelíbilo, jak je všechno napsané v takových dost strohých, krátkých a navíc vedlejších větách :D Vážně, každé druhá věta, co je složená z deseti krátkých to trochu znepřehledňuje a taky se to hůř čte... A ještě něco, Sluneční soustava je jen jedna a to ta naše :) Máš to v prvním dílu-teda jedině, že by ten boj probíhal na zemi, ale mám takový podivný pocit, že to se nedělo :) Spíš používej hvězdný systém (zní to trochu divně, to je fakt), nebo si ty hvězdy nazvi :D

A tuhle kritiku způsobilo jen to, že ta povídka byla tak dobrá, že jsem si ji musel přečíst 2x - jen tak dál, je to fakt dobrý!
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 27.11.2006 18:34:42
MightyWorrior Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mozno to vyznie trochu drzo tak sa ospravedlnujem, ale kedy bude pokracovanie ?? :) ...

Příspěvek 04.3.2007 17:05:21
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

fakt good povidka

Příspěvek 01.4.2007 21:17:12
milan1960 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Budeš pokračovat ve psaní Goauld Amon anebo jsi to už vzdal?? :wink:
milan1960

Příspěvek 02.4.2007 04:26:13
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Budu jen teď není tolik čas, tak se spíš věnuji SG TEchnolgy.
Za blbost se platí.

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky